Äta kaffe?

Vi dricker vårt älskade kaffe mest hela dagarna. Men det är ju en så underbar smak så varför inte njuta av det även som smaksättare i choklad, tryffel, konfektyr och marmelad? Här kommer våra bästa kaffetips ur sortimentet.

 

Lam Dong: Arabicakaffe + Trinitariokakao

Marou är stolta att presentera Quangs kaffe i sin choklad, Quang gör för kaffescenen vad Marou gör för den vietnamesiska chokladen, lyfter fram några av de bästa bönorna och gör dem kända för världen.
 
Chokladen vann pris på International Chocolate Awards 2018 och samma år blev de även prisbelönta på Great Taste Awards.
 

Doft: Tydliga toner av rostade kaffebönor tillsammans med söt lakrits och en diskret nötighet

Smak: Mjukt fruktiga kakaonoter, plommon och körsbär blandas med mörkrostat kaffe, lakrits och mandel.  

 

Avnjut till drycker som:

Öl (Stout) –Dugges Cocoa Cacao Imperial Chocolate Stout

Amaretto-likör

Vietnamesiskt kaffe med söt kondenserad mjölk


 
Kakaohalt: 64 %
 
Kakaosort: Trinitario
 
Kaffesort: Arabica
 
 
Vikt: 80 och 24 gram.

Ingredienser: Kakaobönor och kakaosmör 64 %, rörsocker, Arabicakaffe (4 %). 

Soja-, gluten-, nöt- och mjölkfri.

 

Chokladen Lam Dong Coffee kombinerar Trinitariokakao och Arabicakaffe från provinsen Lam Dong. Kakaon odlas och fermenteras av Herr Doai, vars farm ligger nära staden Madagui på 350 meters höjd över havet, ca 2 timmars resväg från Dalat. Området passar utmärkt för att odla kakao, med dess näringsrika vulkaniska jord och lågt belägna berg som är täckta av en tät djungelvegetation.

Den ädla kaffebönan Arabica introducerades i Dalat av fransmännen i början på 1900-talet och odlades framförallt av ett fåtal etniska minoritetsgrupper som bodde i högländerna. Arabica växer och smakar som bäst då den odlas på hög höjd vilket gör Dalat med sina 1500 m över havet en utmärkt ort för kaffeplantage. Fransoserna gjorde Dalat till en resort-stad för dom som ville fly den tropiska hettan i lågländerna. Här spenderade de dagarna med golfrundor eller tigerjakt i de grönskande skogarna. I dag är Dalat en livfull stad som är mest känd för sitt kaffe, grönsaksodlingar och röda frukter.

Marou köper kaffebönor från den bästa rostaren i Dalat. LaViet Coffee skapades av Quang Tran som inspirerades av den växande internationella specialkaffescenen och han bestämde sig för att agera lokalt. Hans mål var att höja kvalitet och standard på vietnams Arabica-bönor genom att förbättra metoder och utrustning på odlingarna. Han ville stötta lokala odlare så att de på sikt skulle kunna få mer betalt för sina råvaror. I dag finner du utmärkta Arabicabönor i Vietnam. De har en fin fruktighet och en rund smak, som nu också får höga betyg av kaffeexperter runtom i världen.

 

Läs mer om Marou.

 

 

 

Nyhet: Moka – Chokladtryffel med Arabica-kaffe, hasselnöt och krisp

Älskar du kaffe och choklad? Då har du hittat rätt: La Perlas senaste tryffelnyhet är en mjuk mörk chokladtryffel med Arabicakaffe, krispiga hasselnötsbitar och riskrisp.

hasselnötshalt: 30 %

kaffehalt: 6 %

hasselnötter från Piemonte

 

La Perla Mokas mustiga kaffetoner är underbara tillsammans med ett portvin i ruby-stil där rostade toner av kaffe och kakao får sällskap av syltiga mörka bär. 

 

Ingredienser: kakaomassa, hasselnötter, socker, kaffe, kakaosmör, krokant (rismjöl, socker, majsstärkelse, majsmjöl, rapsolja, pulver av bambufiber, sojamjöl, emulgeringsmedel: sojalecitin, salt, karamelliserat socker, kakaopulver, naturlig vanilj), cappuccinokrisp (mjölkpulver, socker, maltodextrin, kaffe, potatisstärkelse), kakaopulver, emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vanilj, aromer.

Glutenfri. Kan innehålla spår av jordnöt, ägg och andra nötter.  

Ca 15 gram.

 

Läs mer om La Perla.

 

 


 

Tiramisutryffel

Kaffe, choklad, kex: den ultimata italienska desserten i en himmelskt krämig glutenfri tryffel.

La Perlas tiramisutryffel är gjord enligt traditionellt recept, förutom att de inte innehåller savoiardikex. Detta beror på att tryffeln är glutenfri. I det traditionella Tiramisureceptet så fanns heller inte någon likör och detta har La Perla tagit fasta på. Njut av denna klassiker, som här är spetsad med en fyllig nötsmak.

Ingredienser: socker, hasselnötter (22%), mjölkpulver, kakaosmör, kexbitar (rismjöl, socker, majsstärkelse, potatisstärkelse), solrosolja, sojamjöl, emulgeringsmedel: sojalecitin, salt, arom: naturlig vanilj, färgämne: sockerkulör, förtjockningsmedel: guargummi), kakaopulver, mascarpone, äggvita, kaffe, emulgeringsmedel: sojalecitin, arom: naturlig vanilj, aromer, stabiliseringsmedel: guarkärnmjöl. 

Innehåller hasselnöt, mjölk, sojalecitin. 

Finns risk för spår av andra nötter.

Glutenfri.

Bör förvaras torrt och svalt.

Kakaohalt: 20 %

Nöthalt: 22 % 

 

Läs mer om La Perla.

 

 

Tiramisúcréme

En len Tiramsúcréme med inspiration från La Perlas prisbelönta Tiramisútryffel med hasselnötter.

Lyft ditt bakverk eller glassen till skyarna med denna utsökta créme.

Ingredienser: hasselnöttter (30 %), helmjölkpulver, glukospulver, socker, solrosolja, kakaosmör, emulgeringsmedel: sojalecitin, kaffe, mascarpone-ostpulver (mjölk), pulver från äggula, arom.

Kan innehålla spår av andra nötter och jordnötter. Glutenfri.
Förvaras torrt och svalt – bäst att servera kring 20 grader C.

Hasselnöttershalt: 30 %.

Hasselnötssort: Tonda da Gentile.

150 g.

Läs mer om La Perla.

 

 

Apelsin- och kaffemarmelad

Kaffe och apelsin hör ihop! Detta är en citrusmarmelad med grova apelsinbitar. Beskan från apelsinskalen passar bra ihop med den kraftiga kaffesmaken. Perfekt på frukostmackan!


Ingredienser: Apelsin, Kravsocker, honung, vatten, kaffe

Öppnad burk kylvara, max +8° C

225 gram.

 

Läs mer om Resville Mathantverk.

 

Kaffebönor täckt av mörk choklad

Knapriga kaffebönor täckt av ett lager mörk choklad.

Ingredienser: mörk choklad (93 %) (socker, kakaomassa, kakaosmör. Emulgeringsmedel: sojalecitin (ej GMO). Arom: naturlig vanilj, kaffebönor (6 %), ytbehandlingsmedel: akaciagummi, shellack. Innehåller mjölk och mjölkbaserade produkter

Kan innehålla spår av gluten, nötter, mandel och pistage.

150 g.

 

Läs mer om Sorelle Nurzia.

 

   

Mjölkchokladpralin med kaffefyllning

Mjuk och len mjölkchokladpralin med kaffefyllning. Receptet innehåller inte hasselnöt.

Ingredienser: Fyllning: kaffekräm 60% (socker, vegetabilisk olja och fett (palmolja), vasslepulver, kaffe 7%, fettreducerat kakaopulver, emulgeringsmedel: sojalecitin (GMO-fri), arom: naturlig vanilj.) Chokladöverdrag 40 % mjölkchoklad (socker, helmjölkpulver 16,5%, kakaomassa, kakaosmör, vasslepulver, emulgeringsmedel: sojalecitin, arom: naturlig vanilj. Kakaohalt: minst 28 %)
Kan innehålla spår av nötter och gluten.

14 gram. 

Läs mer om Oliva.