Glögg
 

Resvilles glögg har på kort tid blivit vida omtalat. Med ett stort kvalitetsfokus och lika stor experimentlusta så får han nya smaker och kombinationer att kännas så självklart.

 

 

 

Äppel, ingefära & clementinglögg

Peter har experimenterat, testat och smakat sig fram till årets glöggnyhet. Den friska äppleglöggen får fina citrustoner från clementin och lätt kryddighet från ingefära. Den är lika god kall som varm.

Öppnad flaska kylvara, max +8° C
50 cl 

 

 

 

Rabarberglögg

I Resvilles rabarberglögg samsas traditionella glöggkryddor med extra mycket kanel och Madagaskarvanilj. Detta är en mild och lite inställsam glögg tack vare den mjuka vaniljsmaken. Värm den försiktigt och och avnjut den så som du önskar dricka din glögg. Du kan ge glöggen ytterligare styrka och fyllighet genom att tillsätta 1 del mörk rom till 3 delar Rabarberglögg.  

Ingredienser: Kallpressad råsaft av rabarber (Canada Red), vatten, kravsocker, glöggkryddor och vanilj.
Öppnad flaska kylvara, max +8° C

50 cl.

Producent: Resville Mathantverk.

Läs mer om Resville Mathantverk.

 

 

 

Lingon & enbärsglögg

Resville Mathantverk ville göra en lite fränare glögg med rötterna i den svenska skogen- beskan från lingonen och toppad med tuff enbärssmak. En lite strävare glögg än de andra saftglöggarna i vårt sortiment. Här passar nog lite gin in för att ytterligare förstärka enbärskänslan, eller varför inte lite genever? Men passar givetvis bäst som alkoholfri.

Ingredienser: Råsaft av lingon, vatten, socker, glöggkryddor
Öppnad flaska kylvara, max +8° C

50 cl

Producent: Resville Mathantverk.

Läs mer om Resville Mathantverk.

 

 

 

 

 

 

Aroniaglögg med fikon

Aronians sträva kvalité tillsammans med traditionella glöggkryddor och rikligt med fikon, kan kanske bli en ny favorit? Mörk rom tycker jag är gott att blanda med.

Ingredienser: Råsaft av aronia, vatten, socker, fikon, glöggkryddor

Öppnad flaska kylvara, max +8° C

50 cl.

Producent: Resville Mathantverk.

Läs mer om Resville Mathantverk.

 

 

Kungslenaglögg

Glögg eller Glödig som den hette förr, brygger Stockus enligt vårt gamla
familjerecept. Glöggen har lagrats och vårdats under minst ett år för att få den mognad och smaksom gör den så unik.

Ingredienser: Druvsaft, socker, kanel, nejlika, kardemumma, pomerans, citronsyra, E202, E211. 

50 cl.

 

Producent: Stockuts.

Läs mer om Stockuts.

 

 

 

 

Glögg – Ekologiskt

Kusmi har tolkat vår klassiska juldryck och skapat glögg i teversion; Ekologiskt kryddigt örtte med kanel, hibiskus, russin och citronskal. Sätt dig framför brasan och värm dig med dina nära och kära och njut av en god kopp glögg-te.

Bryggning: Låt teet dra i ca 95 gradigt C vatten 5 minuter.

Ingredienser: kryddor* (kanel*, kardemumma*) (31 %), druvor* (19%), hibiskus* (14%), citronskal* (13 %), svartvinbär* (12%), lakritsrot*, naturlig kanelarom, apelsinolja*. 

*Ekologiska råvaror.

Innehåller lakrits – personer som lider av högt blodtryck bör undvika för hög konsumption

Löste 125 grams burk

 

Läs mer om Kusmi Tea.

 

Se hela vårt julsortiment

 

Julmust

 

 

Julmust från Gbg Soda

I år är vi glada över att erbjuda julmust från killarna på Gbg Soda i Göteborg. Välj mellan två olika sorters julmust.

 

Tradition

En mer "vuxen" julmustsmak som kryddats med humle och enbär. Den passar perfekt till julmiddagen.

Ingredienser: Kolsyrat vatten, socker, färgämne(sockerkulör), humle-, och maltarom, enbär, kaffe, citronsyra, kryddextrakt, aromämnen, kaliumsorbat, natriumbensoat, askorbinsyra

33 cl.

 

Kardemumma

Denna julmust är kryddad med kardemumma och passar utmärkt till fikat. Julmust Kardemumma har en mjukare och sötare smak än kompisen Tradition. Lite som vi kanske förväntar oss av en julmust. Bara mycket godare.

Ingredienser: Kolsyrat vatten, socker färgämne(sockerkulör), kardemumma, humle-, och maltarom, citronsyra, kryddextrakt, aromämnen, kaliumsorbat, natriumbensoat, askorbinsyra

33 cl.

Producent: Gbg Soda.
 

 

Se hela vårt julsortiment