Nyhet – Single Origin Plus: Ingefära & Lime

Vi har fått en fjärde smak i serien Single Origin Plus, smaka nyheten ingefära och lime.

Choklad, ingefära och lime, några av våra favoritingredienser; Vi hade turen att upptäcka alla tre ingredienser i provinsen Ba Ria. Det uppstod en perfekt harmoni mellan den fylliga kakaon, ingefärans kryddighet och den sötsyrliga smaken från lime.

Chokladen finns både i 24 och 80 gram.

Ingredienser: kakaobönor (65%), rörsocker (30 %), kakaosmör (3,5 %), torkad lime (1 %), torkad ingefära (0,5 %)

 

 

 

Smaksatt choklad i litet format

Samtliga smaksatta choklader från Marou finns nu även i litet format. Sedan tidigare finns Arabicakaffe, kokosmjölk, kalamondin i 80 gram och nu kommer de tillsammans med höstens nya smak ingefära & lime även i det läckert tunna 24 grams-formatet.

 

 

Kakaopulver – helt naturligt och mycket smak

Detta är ett naturligt kakaopulver som har kvar alla distinkta smaker från Marous prisbelönta kakao.  

Marou pressar kakaopulvret själva och kan därför kontrollera kvaliteten till 100 %. Eftersom den är framtagen helt naturligt så har den också kvar fler näringsrika ämnen (antioxidanter) än om det varit framtaget genom alkalisering (kemiskt), det är därför Marous kakaopulver har en lite rödaktig färg. Detta bidrar också till att Marous kakaopulver bibehåller kakaons distinkta smak, så du får en kakao med fyllig smak; En smak av Vietnam.

 

 

 

Ingredienser: 100 % kakao.

Nöt-, mjölk-, gluten- och sojafri.

 

Kakaopulvret finns både i burk på 250 gram och refillpåse på 1000 gram.

Förvara torrt och svalt – ej nära någon värmekälla.

 

 

 

Bean-to-Cacao Spread

Kakaocréme möter cashewnötter, ett recept med endast naturliga och goda ingredienser från Vietnam. En unik créme med utsökt rostad cashew med en lätt kokoston och len textur. Använd på din helgcroissant med en god ost, dina bakelser, glassen eller ta en sked kakaocréme direkt ur burken.

Ingredienser: Rörsocker, kakaopulver, cashewnötpraliné (cashewnöt, rörsocker), virgin kokosolja, havssalt.

Kakaohalt: 30 %.

mjölk-, gluten- och sojafri.

250 gram.

Kakaocrémen är hårdare än vad man är van att nöt- och chokladcrémer är, eftersom den inteinnehåller palmolja samt innehåller en högre del kakao.

*Kakaocrémen produceras i en separat miljö från chokladkakorna och att cashewnöt används påverkar därför inte det faktum att chokladkakorna är nötfria.

 

Förvara torrt och svalt – ej nära någon värmekälla.

 

Ba Ria 76 % kakaohalt

Doft: Mjuk, blommig doft med nypon och omogna jordgubbar, viss jordighet 

Smak: Mycket fruktig och syrlig, citron, ananas och mango, med viss kryddighet i eftersmaken 

 

 

Avnjut chokladen till drycker såsom:

Whisky – Ex. Auchentoshan Springwood. Ger toner av mandel, tobak och citron.

Whisky – Ex. The Yamazaki 10 yo. Ger toner av plommon, mörka körsbär, lavendel, med tobak i eftersmaken). 

Whisky – Ex. Highland 12 yo. Ger toner av honungssötma, eukalyptus, tobak. 

Calvados – Ex. Château du Breuil Chocolate Blend

Rom – Ex. Diplomatico Reserva Exclusiva

Portvin – Ex. Graham’s Late Bottled Vintage

 

Kakaohalt: 76 %

Kakaosort: Trinitario

 

Vikt: 80 och 24 gram.

Ingredienser: Kakao och rörsocker. Kakaobönorna köper de från området Ba Ria.

 Soja-, gluten-, nöt- och mjölkfri. 

 

 

Granskott

Frisk smak av granskott möter chokladens toner av röda druvor, katrinplommon och honung.

66 % kakaohalt

Minst syrlig av de tre nya chokladkakorna.

 

Granskotten handplockas under våren i den ekocertifierade skogen på Högtorps gård. De torkas under en långsam procedur för att bevara så mycket av smaken som möjligt.

Kakaon kommer från småskaliga odlande kakaobönder på Dominikanska Republiken. Den färskplockade kakaon fermenteras max 6 timmar efter skörd. Kakaon fermenteras sedan i 5-6 dagar för satt sedan torka i solen.

 

Ingredienser: kakao, rörsocker, kakaosmör, granskott.

50 gram.

 

 

 

Gianduja salata – En prisbelönt mörk gianduja-nötchoklad med det mjuka saltet från Cervia. Innehåller 1 % havssalt. 100 gram.

Mörkt jordig kakaodoft med muskot och nejlika i bakgrunden. I munnen exploderar hasselnötterna och får en extra smakdimension av havssaltet som också rundar av bitterheten i chokladen. En ljuvlig partner till Arabica-kaffe och äldre Cognacssorter, men också överraskande god till ett sött mousserande muskat-vin, en nötig brown ale eller det portugisiska starkvinet Moscatel de Setúbal.

 

 

 

 

Ny förpackning – Cremino

Cremino en italiensk nötchoklad med två lager av olika kakaohalt. Gardinis cremino innehåller så hög nöthalt som 38% från de Piemontesiska hasselnötter, vilket ger en mjuk men kraftfull nötsmak.  

 

 

 

Cremino med lakrits

Den kryddiga och lätt syrliga lakritsen passar utmärkt till den nötiga och fylliga creminon. Tillsammans så blir det en underbar smakharmoni.

 

En god kombination till lakrits-creminon är Santa Carolina Reserva-Sauvignon Blanc (beställningssortiment). Den passar även till en lagrad rom såsom Zacapa eller Demerara. Den passar även röda viner såsom Amarone Valpolicella. 

Läs mer om Gardini här.

 

Nocciolato – krämig och krispig giandujachoklad (nougat)

Sorelle Nurzias giandujachoklad är en klassisk italiensk delikatess. Gianduja är en typ av mjölkchoklad med nötmassa från en särskild hasselnöt som ger en god och krämig konsistens. Sorelle Nurzias variant är även fylld av härliga hasselnötter vilket ger en perfekt konsistens, den krämiga chokladen med en härlig nötighet bryter av mot de stora krispiga hasselnötterna. 

Ingredienser: hasselnötter 27%, socker, kakaosmör, mjölkpulver, kakaomassa. Emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vanilj. Kan innehålla spår av andra nötter.

Bör förvaras torrt och svalt.

100 och 200 gram

 

 

 

 

Kaffebönor täckt av mörk choklad

Knapriga kaffebönor täckt av ett lager mörk choklad.

150 g.

 

 

Hasselnötter täckt av mörk choklad

Knapriga hasselnötter täckt av ett lager mörk choklad.

150 g.

 

 

 

 

Special Edition – Minttryffel

Höstens Special Edition från Mathez bjuder på en favorit i repris; Vi frågade i våra sociala medier vilken av smakerna som har varit godast hittills och minttryffel var svaret. Njut av en krämig fransk tryffel med mint-krisp.

Mathez Special Edition Mint ingår i vita serien och finns till och med december eller så långt lagret räcker. Special Edition är en kollektion med en ny tillfällig smak som lanseras var sjätte månad. 

250 gram.

 

 

 

  

Pistagecréme

En len pistagecréme som lyfter pannkakorna, glassen, bakverken mm. 

Pistagecrémen har tagits fram med inspiration från den populära pistagetryffeln som du ser på bilden nedan.

Pistagehalt: 30 %.

Pistageursprung: Sicilien.

200 g.

 

Bianca – Pistagenöt

En krämig vit förförisk chokladtryffel som innehåller hela 32 % sicilianska pistagenötter. Gillar du denna, missa då inte den vita tryffeln med hasselnötter.

Ingredienser: Vit choklad (socker, helmjölkpulver, kakaosmör, emulgeringsmedel: sojalecitin, arom: naturlig vanilj), pistagenöt (32 %), socker. Innehåller mjölk, pistage och soja. Kan innehålla spår av andra nötter.

 

Nöthalt: 32 % 

Ca 15 gram.

 

 

 

 

 

Presentburk med tryffelmix

Presentburk i metall med en mix av storfavorit-tryffelsorterna Triple Chocolate, Pistage-tryffel och Tiramisútryffel. 
Burken innehåller 200 gram (ca 13 st)

 

Triple Chocolate
Vit, mjölk och mörk choklad blandas med hasselnötter och blir till en krämig dessert.

 

Pistage – Bianca

En len vit förförisk chokladtryffel som innehåller hela 32 % sicilianska pistagenötter. 

 

 

Tiramisútryffel
Kaffe, choklad, kex: den ultimata italienska desserten i en himmelskt krämig glutenfri tryffel.

 

 

Nyhet – Single Origintryffel

Höstens andra tryffelnyhet från La Perla är en mörk chokladtryffel med utvald kakao från Bahia i Brasilien och utsökta hasselnötter från Piemonte. Den fylliga och intensiva brasilianska kakaon kompletterar den friska nötiga smaken från de norditalienska hasselnötterna. Tillsammans bildar de en riktig smaksymfoni och en underbar chokladstund som du sent kommer glömma.

Kakaohalt: minst 43 %. 
Hasselnötshalt: minst 26 %.

Glutenfri & mjölkfri.

Ingredienser: kakaobönor från Bahia, hasselnötsmassa från Piemonte (26 %), kakaomassa, socker, kakaosmör, krispiga bitar (rismjöl, socker, majsstärkelse, majsmjöl, solrosolja, bambufiber, sojamjöl, emulgeringsmedel: sojalecitin, salt, karamelliserat socker, kakaopulver, arom: naturlig vanilj), kakaobitar, kakaopulver, emulgeringsmedel: sojalecitin (ej GMO), arom: naturlig vanilj.

Kan innehålla spår av mjölk, ägg, jordnöt och andra nötter.

 

Ca 15 gram.

 

 

 

 

 

 

 

La Perla Puro Nero – Sockerfri mörk tryffel med hasselnötter

En krämig mörk chokladtryffel med 40 % hasselnötter I.G.P, utan tillsatt socker. Chokladen innehåller 35 % kakaohalt.

Ingredienser: Hasselnötter 40 %, kakaomassa, sötningsmedel: maltitol (25 %), kakaosmör, kakaopulver, emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vanilj. Kan innehålla spår av andra nötter och mjölk.

Glutenfri. 

Nöthalt: 40 %

 

 

La Perla Puro Latte – Sockerfri mjölkchokladtryffel med hasselnötter

En krämig mjölkchokladtryffel med 33 % hasselnötter I.G.P, utan tillsatt socker.

Ingredienser: Hasselnötter 33 %, sötningsmedel: maltitol (27 %), kakaosmör, mjölkpulver, kakaomassa, kakaopulver, emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vanij. Kan innehålla spår av andra nötter. En överdriven konsumtion av maltitol kan ha en laxerande effekt. 

Glutenfri.

Nöthalt: 33 %

 

 

 

Presentburkar med Tryffelbonbons

 

Jordnöt, salt och kola
Len chokladig yta och innehåller en krispigt, nötig kärna.

Ingredienser: kakaosmör, mjölkpulver, socker, jordnötter (15%)mjölksockervasslepulverkrispiga bitar (rismjöl, socker, majsstärkelse, majsmjöl, solrosolja, pulver av bambufiber, sojamjölemulgeringsmedel: sojalecitin, salt, karamelliserat socker, kakaopulver, arom: naturlig vanilj), havssalt från Cervia 0,3 %), emulgeringsmedel: sojalecitin, arom: naturlig vanilj.

Kan innehålla spår av ägg och andra nötter. Glutenfri.

 

Finns i presentburk 50 gram och i lösvikt.

Varje tryffelbonbon väger 2 gram

 

 

 

Pistage och salt

Len chokladig yta och innehåller en krispigt, nötig kärna.

Ingredienser: pistage (25 %), mandel, socker, kakaosmör, mjölkpulversaltflingor (0,4%), emulgeringsmedel: sojalecitin, klorofyll, arom: naturlig vanilj.

Kan innehålla spår av ägg, jordnöt och andra nötter. Glutenfri. 

 

Finns i presentburk 50 gram och i lösvikt.

Varje tryffelbonbon väger 2 gram

 

 

 

Nyhet – Vit choklad med pistagemandel och havssalt

I Gardinis klassiska chokladserie med havssalt finner du mörk, mjölk, blond och nu även en vit choklad med havssalt; Här har de balanserat sötman från den vita chokladen med det milda havssaltet och den fina nötigheten från siciliansk pistagemandel. Delicioso.

Ingredienser: pistagemandel från Sicilien, kakaomassa, socker, kakaosmör, helmjölkspulver, mjölksocker, hasselnötter, vasslepulver (mjölk), skummjölkspulver, karamelliserat socker, havssalt från Cervia 0,3 %. Emulgeringsmedel: sojalecitin, arom: naturlig vanilj. 

50 gram

 

 

Nyhet – Fyllda chokladdubloner

En helt ny serie från Gardini men som fortfarande har det maritima temat som bröderna är prisbelönade för. Dobloni är presentaskar med tunna, fyllda chokladdubloner i tre olika varianter: Giandujanougat med havssalt, mörk choklad med olivolja och havssalt samt havssalt och kola.

 

 

Gianduja med havssalt

Mörka tunna chokladdubloner med nötig giandujanougat och en touch av milt havssalt.

Ingredienser: kakaomassa, socker, hasselnötter 12 %, kakaosmör, helmjölkpulver (mjölk), havssalt från Cervia 0,5 %, emulgeringsmedel: sojalecitin (GMO-fri), naturlig vanilj-arom.

20 st dubloner per förpackning (80 g)

 

Mörk choklad med olivolja med havssalt

Tunna mörka chokladdubloner med chokladfyllning med extra virgin olivolja och mild touch av havssalt.

Ingredienser: kakaomassa, socker, kakaosmör, glukossirap, smörfett (mjölk), extra virgin olivolja 4 %, havssalt från Cervia 0,3 %, emulgeringsmedel: sojalecitin (GMO-fri), naturlig vanilj-arom.

Innehåller mjölk och sojalecitin. Kan innehålla spår av hasselnötter. 

Förvara chokladen torrt och svalt.

20 st dubloner per förpackning (80 g)

 

 

  

 

 

White chocolate cardamom – vit choklad med kardemumma.  – Prisbelönt

Aromatisk malen kardemumma balanserar med sötman i denna lena vita choklad. En perfekt matchning till dessertviner. Chokladen vann guldmedalj på Academy of Chocolate Awards 2018 och guldmedalj på International Chocolate Awards 2016.

Ingredienser: rörsocker, kakaosmör, helmjölkpulver, kardemumma (0,8 %), emulgeringsmedel: sojalecitin (GMOfri). Kan innehålla spår av nötter, ägg, gluten, lupin och E220 eftersom de används vid produktion av andra produkter i samma lokal.

20 och 70 gram.

 

 

 

 

 

 

Moroccan mint –  Ekologisk mörk choklad med fyllig myntasmak – Prisbelönad

En blend av 65 %-ig mörk choklad, frisk pepparmynta och riktiga myntablad. Vår Marockanska mintchoklad blir en perfekt efter-maten-choklad med en underbar mintig arom som stannar kvar hos dig länge. Chokladen prisbelönades på Great Taste Awards i London 2018.

Ingredienser: *kakaomassa, *rörsocker, *kakaosmör, *kakaopulver, *pepparmintblad, emulgeringsmedel: sojalecitin (GMOfri),*eterisk pepparmintolja,Minst 65 % kakaohalt. *Ekologisk råvara.

Kan innehålla spår av: mjölk, nötter, ägg, gluten, lupin, E220 eftersom de används vid produktion av andra produkter i samma lokal.

Bör förvaras torrt och svalt.

 20 och 70 gram.

 

 

 

 

 

 

Kanel och fikonmelass

Ekologiska lakritspastiller med milt kryddig kanel och en mjuk sötma från fikonmelassen.

Ingredienser: Lakrits*, fikonmelass*, kanel*
*Från ekologiskt jordbruk


12 gram per ask.

 

 

 

Eukalyptus, mynta, honung och propolis

Ekologiska lakritspastiller med en balanserad smak av eukalyptus, mynta, honung och propolis.

Ingredienser: Lakrits*, honung*, propolis*, naturlig arom: eukalyptus, mynta*.
*Från ekologiskt jordbruk


12 gram per ask. 

 

Grezze – 100 % lakrits – rålakrits

Lakritspastiller med fyllig, kryddig och lätt syrlig smak. Innehåller endast lakrits. 

Inget tillsatt socker.

40 gram. Finns även i lösvikt 1000 gram för konditorer, butiker etc.

 

  

Tronchetti – 100 % lakrits

Lakritspastillerna i tronchetti innehåller endast lakrits. I jämförelse med Grezze (se ovan) har dessa pastiller en blankare yta och pastillen får på grund av detta också en annan smak. Den har mer beska och mer kryddighet än Grezze. 

Inget tillsatt socker.

40 gram. Finns även i 10 och 100 gram samt lösvikt 1000 gram för konditorer, butiker etc.

 

 

Lakrits med en touch av äpplekaka

Vi har en god nyhet för äpple-paj-älskare. Njut av en fyllig kanelsmak, äpplebit, vaniljig vit choklad och en kärna av mild sötlakritssmak.
Det är en kärna av sötlakrits med vit chokladdragering med äpplebit och sedan rullad i kanel.


Ingredienser: 58 % vit choklad (socker, mjölkpulver, kakaomassa, kakaosmör, vasslepulver), emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom,  40 % lakrits (melass, vetemjöl (gluten), socker, salmiak, lakritsrotsextrakt, rapsolja, frystorkat naturligt äpple, kanel.

Kan innehålla spår av mandel och nötter.

150 gram.

 

 

 

Hallon-Chili

Sötlakrits dragerad med vit belgisk choklad och sedan rullad i pulver av frystorkade hallon. För att ge en smakupplevelse utöver det vanliga har vi också tillsatt en aning chili.

150 gram.