Nyheter

 

 

Nyhet – Lemonad med hallonsmak

Lemonys bästa kompis heter Razza och bjuder på en kolsyrad citron och hallonlemonad. Läskande, lägre sockerhalt och en härligt bärigt rosa färg.

Ingredienser: kolsyrat vatten, ekologiskt fairtrade-socker (4.8%), citronjuice från koncentrat (0.6%), naturlig citron-, hallon- och grapefruktarom, ekologisk svart morotsjuice från koncentrat.

Razza finns i flaska om 30 cl. Burken om 25 cl kommer senare under våren.

Läs mer om Karma Drinks. 

 

Nyhet ​– Pyramides

Mathez fortsätter lansera underbart lekfulla förpackningar med deras populära tryffel. I pyramidserien kan du välja mellan smakerna havssalt från Guérande, Pistagemacaron och Popcorn.

100 gram.

Läs mer om Mathez

 

 

Eko och fairtradetryffel styckpackade

Len fransk tryffel som är eko och fairtradecertifierad. 

Ca 6 gram per tryffel.

Läs mer om Mathez

 

Rocher

En ny typ av tryffel från Mathez. Chokladdoppad tryffel med hasselnötskrisp. Välj mellan

Mjölkchoklad 

Tryffel med hasselnötter doppade i mörk choklad.

Vegetabiliskt fett (kokos, palmkärneolja), mjölkchoklad 27,6 % (socker,mjölk-pulver, kakaosmör, kakaomassa, vasslepulver, emulgeringsmedel: sojalecitin och E476, arom: naturlig vanilj), socker, fetttreducerat kakaopulver, karamelliserade hasselnötter 6,6 %, (hasselnötter, socker), vasslepulver, kakaopulver, emulgeringsmedel: sojalecitin, arom.

Lösvikt 1000 g – Ca 10 gram/st

 

 

Mörk choklad

Tryffel med hasselnötter doppade i mörk choklad.

vegetabiliskt fett (kokos- palmkärneolja), mörk choklad 27,6 % (kakaomassa, socker, emulgeringsmedel: sojalecitin), socker, fettreducerat kakaopulver, karamelliserade hasselnötter 6,6 % (hasselnötter, socker), vasslepulver, kakaopulver, emulgeringsmedel: sojalecitin, arom.

Lösvikt 1000 g – Ca 10 gram/st

Läs mer om Mathez

 

Favoriten är tillbaka igen

Vårt lakritspulver är tillbaka i glasburken. Det betyder att vi nu har glasburk med 80 gram och en refillpåse med lakritspulver på 100 gram.

100 % lakritspulver för dina smakexperiment.

Vi har både lakritspulver och lakritsgranulat i lösvikt.

Läs mer om Nature Med

 

 

PPURA'S pasta är mer än "bara" klimatpositiv

Pastan tillverkas på samma sätt som vi lärt oss av våra mödrar: hälsosamt, 100% naturligt och med mycket kärlek. Därtill engagerar vi oss såväl socialt som i miljön vilket vi tycker borde vara en självklarhet i dag. Och förresten: med lite större insats från gemene man skulle vi inte bara ha en större chans att sakta ned klimatförändringen utan även minska hungersnöden. Det är dags att tänka om! 

Läs mer om varför den är klimatpositiv på här.

 

 

Cointreau X Mathez 

Mjuk och krämig tryffel med rund kakaosmak, en trevlig apelsinig likörsmak som är den ikoniska producenten Cointreaus signum.

100 gram i burk och Lösvikt 1000 g (ca 6 gram/st).

Till påsk finns den även som presentburk 500 gram.

Läs mer om Mathez

 

 

 

Cookiestryffel i picknickformat

Populära popcorntryffeln har fått sällskap av cookiestryffel i vår nya lilla tryffelpåse. Njut av krämig tryffel med små cookiesbitar.

Varje påse innehåller 35 gram (6 tryfflar) 

 

 

Popcorntryffel i hemmabioformat

Har du svårt att välja mellan popcorn och choklad till filmkvällen? Då har vi det optimala snackset för dig. Vi lanserar nu en liten popcorn-tryffelpåse från Mathez; Krämig tryffel med krispiga små popcornbitar.

Varje påse innehåller 35 gram (ca 6 tryfflar) 

Läs mer.

 

   

 

 

 

Oscarsson – Nu även med mandelsortiment

Ett nytt sortiment kvalitetsmandlar, en kombination av klassiska traditionellt tillredda mandlar, mandlar med god choklad och moderna smakkombinationer.

Välj mellan sju olika smaker på mandlarna och etiketterna i regnbågens färger gör att du lätt hittar dina favoriter.

Läs mer.

 

 

Nya pralinaskar

 

Pralinask "Pralines"

Lekfullt designad pralinask med en blandning av den klassiska Fiatcreminon och andra goda praliner

I asken finner du: Fiat cremino classico, giandujotti, tortellinichoklad, kokos och apelsinpralin

Ingredienser: socker, kakaomassa, hasselnötter, kakaosmör, helmjölkspulver, mandel, vegetabilisk olja (kokos-, kakao-, solros-, oliv-), kokos, skummjölkspulver, apelsinskal, glukossirap, gräddpulver, emulgeringsmedel: sojalecitin, vanilj, naturliga smakämnen, dextros, citronjuice fran koncentrat, citronsyra.

Kan innehålla spår av pistagenötter. Glutenfri. Bör förvaras torrt och svalt (16-18 grader C).

203 gram.

 

 

 

Pralinask # 4

Elegant pralinask med blandade praliner: Fiat cremino classico, noir, tortellinichoklad: mjölk-, mörk & chokladbit.

Ingredienser: socker, kakaomassa, hasselnötter, kakaosmör, helmjölkspulver, vegetabilisk olja (kokos-, kakao-, solros-, oliv-), mandel, gräddpulver, emulgeringsmedel: sojalecitin, vanilj. Kan innehålla spår av pistagenötter. Glutenfri. Bör förvaras torrt och svalt (16-18 grader C).

256 gram.

Nyhet – Extra salt lakrits – dippa dig till din salmiaknivå

Färsk, mjuk saltlakrits där du själv får bestämma hur kraftfull du vill ha din salmiaklakrits genom den medföljande salmiakdosan. Dippa din lakrits eller häll i salmiakpulver efter eget tycke och skaka påsen – Och voila lakritsvrål! 170 gram.

Ingredienser: sirap, socker, VETEMJÖL (GLUTEN), vatten, invertsockersirap, RÅGMJÖL, salmiak, lakris, fuktighetsbevarandemedel (sorbitol), salt, ytbehandlingsmedel (kokosolja, karnaubavax).

170 gram.

 

 

 

Majani Glammiga ankor – Maxiägg

Chokladägg i en storlek större som innehåller mjölkchoklad med mjölkfyllning. Äggen kommer i olika färger och alla med gulliga ankor som bär ett glamouröst pärlhalsband. Vi kallar dem Glamankor.

Finns att välja i

display 700 g (15,5g/st)

Lösvikt 500 gram (15,5g/st)

Ingredienser: socker, helmjölkspulver, kakaosmör, vegetabilisk olja (kokos-, kakao-, solros-, olivolja), kakaomassa, emulgeringsmedel:sojalecitin, naturlig arom, vanilj. Kan innehålla spår av andra nötter. Glutenfri.

Läs mer om Majani.

 

  

 

Jordnötscréme med havssalt från Cervia

Jordnötscréme med havssalt från Cervia. En créme som är inspirerad av jordnötstryffeln. Créma till pannkakorna, glassen, bakverken mm. 

Jordnötshalt: 35 %.

150 g.

Läs mer om La Perla.

 

 

 

Vegansk créme med mandel och kokosmjölk

Mjuk och len créme som är vegansk och innehåller mandel och kokosmjölk. En créme som är inspirerad av tryffeln med samma smak. Créma till pannkakorna, glassen, bakverken mm. 

Ingredienser: mandel, kokosmjölkspulver (20 %), ekologiskt rörsocker, glukospulver, kakaopulver (9%), solrosolja. kakaosmör, emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom.
Kan innehålla spår av mjölk, ägg, jordnötter och andra nötter. Glutenfri. 

Förvaras torrt och svalt – bäst att servera kring 20 grader C.

200 g.

 Läs mer om La Perla.

 

 

Iste med solvarm fruktsmak

Vi använder oss uteslutande av välbryggt svart te och förfinar det med juice från solmogen frukt. Det smakar som hemmagjort och det är fruktigt och friskt – smaka iste 2.0. Duka upp för teparty i trädgården – vi kommer!

Läs mer om Richards Sun Iced Tea

 

 

 

 

Chokladägg med milt havssalt

Stora eleganta chokladägg baserade på Gardinis prisbelönta choklad med havssalt från Cervia. Välj mellan 

 

Mörkare mjölkchoklad med havssalt – 42 % kakaohalt

Ingredienser: socker, kakaosmör, helmjölkspulver, kakaomassa, havssalt från Cevia 1%, emulgeringsmedel: sojalecitin (GMO-fri), naturlig vaniljarom.

 

Blond choklad med havssalt och kola

Ingredienser: kakaosmör, socker, helmjölkspulvermjölksocker, vasslepulver (mjölk)skummat mjölkpulver, karamelliserat socker 2 %, havssalt från Cervia 0,5 %, emulgeringsmedel: sojalecitin (GMO-fri), naturlig vaniljarom.

 

Läs mer om Gardini

 

Tomatketchup utan socker tillsatt

Tomatketchup utan tillsatt socker. Baserad på Sauce Shops prisbelönta originalrecept. Full av fruktig tomatsmak, balanserad och en finish av välbekanta ketchupkryddor. Glöm alla tidigare upplevelser av ketchup och unna dig riktig ketchup! Utmärkt till burgare och pommes, som dipp eller till spagettin. 

Ingredienser: tomat (87 %), vitvinsvinäger, vitlök, havssalt, kryddor.

Vegansk, glutenfri och utan tillsatser.

255 gram.

Läs mer om Sauce Shop.

 

Coconut Milk

En len och mjuk vegansk choklad med kokosmjölk; Fyllig kokossmak och balanserad fruktighet. Den ekologiska kokosmjölken i chokladen skördas i Srilanka och Filipinerna och är fri från tillsatser.

60 % kakaohalt. 

Chokladen kommer i den nya designen som du ser ovan. Även chokladformatet har anpassats till förpackningen.

Ingredienser: kakaobönor*, rörsocker*, kokosmjölkpulver*, kakaosmör*.

*ekologiska råvaror. 

50 gram.

Läs mer om Standout Chocolate.

 

 

Indonesien 70 %

Chokladresan med Standout Chocolate går nu vidare till Indonesien. Denna 70 % eko-choklad har en kryddig karaktär med toner av kryddnejlika, muskotnöt, en touch av rostat bröd och en mjuk honungssötma. Kakaon kommer från ett kooperativ på 600 bönder från Bali, Indonesien.

Chokladen kommer i den nya designen som du ser ovan. Även chokladformatet har anpassats till förpackningen.

Ingredienser: kakaobönor, rörsocker. Kan innehålla spår av mjölk.

50 gram.

Läs mer om Standout Chocolate.

 

Extra salt lakrits – dippa dig till din salmiaknivå

Färsk, mjuk saltlakrits där du själv får bestämma hur kraftfull du vill ha din salmiaklakrits genom den medföljande salmiakdosan. Dippa din lakrits eller häll i salmiakpulver efter eget tycke och skaka påsen – Och voila lakritsvrål! 170 gram.

Ingredienser: sirap, socker, VETEMJÖL (GLUTEN), vatten, invertsockersirap, RÅGMJÖL, salmiak, lakris, fuktighetsbevarandemedel (sorbitol), salt, ytbehandlingsmedel (kokosolja, karnaubavax).

170 gram.

Läs mer om Oscarsson Lakrits.

 

 

Oscarsson – Nu även med mandelsortiment

Ett nytt sortiment kvalitetsmandlar, en kombination av klassiska traditionellt tillredda mandlar, mandlar med god choklad och moderna smakkombinationer.

Välj mellan sju olika smaker på mandlarna och etiketterna i regnbågens färger gör att du lätt hittar dina favoriter.

Läs mer om Oscarsson.

 

 

Nya tryffelbonbon-smaker

Nu finner du sex olika smaker i vår serie med tryffelbonbons: Passionsfrukt/hallon, Pistage/salt, Tiramisú/hasselnöt, Mörk choklad/hasselnöt, Jordnöt/salt/kola samt vit choklad/hasselnöt.

Läs mer om La Perla.

  

 

 

Fyrlingnöt doppad i choklad

En av våra nyheter i presentförpackning är praliner med hasselnötter doppad i choklad – i vår pralin får du fyra utsökta hasselnötter.

Chokladen kommer i presentförpackningar om 130 gram. 

Läs mer om Oliva.

 

 

 

 

Fler presentförpackningar med praliner

Nu finner du flera olika presentförpackningar med Olivapraliner. Chokladask om 350 gram och mindre förpackningar om 130-160 gram.  Populära smaker som salt & kola, skorgsbär, pistage och pannacotta men även nya pralinerna som vi nämnde ovan. Se hela presentsortimentet längre ner på sidan.

Läs mer om Oliva.

 

 

 

 

Småkakor – nu i stora askar – 120 g

Våra glutenfria kakor från prisbelönta Brio finns nu i stora askar. Dessutom finner du även en ny citronkaka i sortimentet.

Läs mer om Brio

 

 

Tryffelbonbons med Passionsfrukt & hallon

Små choklad-bonbons från experterna av chokladtryffel. Denna burk innehåller smakerna passionsfrukt och hallon med mandelkrisp.

50 gram.

Läs mer om La Perla.

 

 

Vegansk ekologisk pesto med basilika, lime och cashew

Ekologisk pesto utan tillsatser. Liguriens guld – pesto gjord på den finaste basilikan Genovese D.O.P. (50%) från Liguriens kust som skördas när bladen fortfarande är små och spröda vilket gör den extra aromatisk. Peston får en fin smakbalans med lite lime och cashew.

Ingredienser: basilika* (50 %), extra virgin olivolja*, cashewnötter* (12 %), limejuice*, citronjuice*.

*Ekologiskt certifierad ingrediens.

Kan innehålla spår av laktos och pinjenötter. 

 

 

Vegansk ekologisk pesto med medelhavsgrönsaker och chili

Ekologisk vegansk pesto utan tillsatser. Smakrik pesto gjord på en blandning av solmogen aubergine, paprika, soltorkade tomater och en stänk chili.

Ingredienser: grönsaker* (52 %), (äggplanta*, gul och röd paprika*, soltorkad tomat*), extra virgin olivolja*, citronjuice*, lök*, chili* (1 %), salt.

*Ekologiskt certifierad ingrediens.

Kan innehålla spår av laktos och pinjenötter. 

 

 

Tryffel to go

Nu erbjuder vi Mathez naturella tryffel i ett rosa miniförpackning. Perfekt att dela med någon du tycker om, eller att behålla för sig själv.

4 st tryfflar per förpackning.

Läs mer om Mathez.

 

 

Creminonougat med havssalt

Den senaste creminonougaten från Majani är en krämig nougat med små flingor av havssalt från Cervia. Den bjuder på en fyllig nötighet som balanseras fint mot den milda sältan.

Läs mer om Majani.

 

 

Cremino med kola

Krämig creminonougat med hasselnöt, mandel och små krispiga bitar kola.

10,13 gram.

Cremino med limoncello

Krämig cremino-nougat med hasselnöt, mandel och en frisk och fyllig smak av citrus från den klassiska italienska limoncellon.  
Citronlikören görs på solmogna Sfusato-citroner som plockas för hand längs Amalfikustens böljande sluttningar. 
Pallini Limoncello är hantverksmässigt gjord på solmogna Sfusato-citroner, som enligt gammal italiensk tradition plockas för hand längs Amalfikustens böljande sluttningar.  

Läs mer om Majani.

 

 

 

 

Maple Habanero Drizzle

Förra året släppte vi Honey Sriracha Drizzle, en ny kryddig Sweet chili-dippsås från Sauce Shop. Nu får den sällskap av den ännu kryddigare Maple Habanero Drizzle. 

Smaka en Sweet chilisås för den vågade! Fruktig habanero och sötma från lönnsirap. Ringla över de amerikanska pannkakorna, bacon, doppa kycklingvingar, vårrullar eller något annat gott.


Chilinivå 8/10.


Ingredienser: lönnsirap (50 %), lagrad röd habanero (30 %), lök, vitvinsvinäger, brunt socker, havssaltt, vitlök, kryddor.

Vegansk och glutenfri.

 

Läs mer om Sauce Shop.

 

 

Special Edition – Caramel Macchiato

Vad får man om man blandar de populära tryffel-smakerna kaffe med salt & kola? Smaka Caramel Macchiato, vårens Special Edition-smak från Mathez som bjuder på krämiga kaffetoner och krispiga salt och kolabitar.

Mathez Special Edition Caramel Macchiato ingår i vita serien och finns till och med juli eller så långt lagret räcker. Detta blir vår sista Special Edition vi gör denna gången. Sedan får vi se vad vi hittar på för annat gott med Mathez.

250 gram.

Läs mer om Mathez. 

 

 

Amarillo Hot Sauce – Säsongsvara 

Aji Amarillo är känd för sin fruktiga, bäraktiga smak och vackra orange färg. Den är en viktig del i det peruanska köket och beskrivs som att ”den smakar som solsken”. Denna sås har en subtil hetta och en unik fruktighet som få tidigare har stött på. Upptäck Aji Amarillo.

#Realsauce – Styrka 4/10

Ingredienser: vitvinsvinäger, fermenterad Aji amarillo (40%), havssalt.

150 ml.

 

 Läs mer om Sauce Shop.

Nya pralinserier

Vi kan idag erbjuda två nya pralinserier från Oliva: Cubighiotti och fler varianter av Olivas mest populära chokladbit: Giandujotttin.

 

 

Giandujotti – italiensk klassiker i fyra nya utföranden 

Giandujottin, den klassiska hasselnötschokladen som är ypperlig till en kopp kaffe är vår storsäljare ur Olivas sortiment. Nu lanserar vi ytterligare tre giandujottis: vit, mjölk och mörk.

 

Giandujotti – Classico

Klassisk italiensk krämig giandujottinougat gjord på hasselnötter. Utan mjölk.

Ingredienser: socker, hasselnötter 30%, kakaomassa, kakaosmör, emulgeringsmedel: sojalecitin (GMO-fri), naturlig vaniljarom.
Kan innehålla spår av andra nötter (mandel, pistage och valnöt)
30 % hasselnötter.

10 gram.

 

 

Giandujotti Latte

Mjölkchokladgiandujotti med 15 % hasselnötter.

Ingredienser: socker, kakaosmör, hasselnötter 15%, kakaomassa, helmjölkspulver, skummjölkspulver, emulgeringsmedel: sojalecitin (GMO-fri), naturlig vaniljarom.
Kan innehålla spår av andra nötter (mandel, pistage och valnöt)

15 % hasselnötter.
10 gram

 

   

Giandujotti – Mörk

Krämig giandujottinougat med mörk choklad. Utan mjölk.

Ingredienser: kakaomassa, socker, hasselnötter 30%, kakaosmör, emulgeringsmedel: sojalecitin (GMO-fri), naturlig vaniljarom.
Kan innehålla spår av mjölk och andra nötter (mandel, pistage och valnöt)

30 % hasselnötter.

10 gram.

      

Läs mer om Oliva. 

 

 

 

Ny serie – Cubighiotti

Ny pralinserie från Oliva med olika fyllning eller krisp. Vad sägs om pistagefyllning, creminonougat, nötkrisp eller mörk chokladpralin utan nötter? Ca 12 gram per pralin.

 

 

Mörk chokladpralin med pistagefyllning

Mörk chokladpralin med krämig pistagefyllning. Innehåller inte hasselnöt i receptet.

Ingredienser: mörk choklad (kakaomassa, socker, kakaosmör, emulgeringsmedel: sojalecitin (GMO-fri), naturlig vaniljarom. Kakaohalt: 52 %) Pistagecréme 50 % (vit choklad (socker, kakaosmör, mjölkpulver, emulgeringsmedel: sojalecitin (GMO-fri), naturlig vaniljarom, pistagecréme 20 %).
Kan innehålla spår av andra nötter (hasselnöt, mandel och valnöt)

12 gram. 

Cremino-pralin

Krämig cremino-nougat med två olika chokladlager och fyllig nougatsmak.

Hasselnötshalt: 30 %

Ingredienser: giandujachoklad 50 % (socker, hasselnötter 30%, kakaomassa, kakaosmör, emulgeringsmedel: sojalecitin (GMO-fri), naturlig vaniljarom. Vit choklad med hasselnötter (socker, hasselnötter 25 %, mjölkpulver, kakaosmör, emulgeringsmedel: sojalecitin (GMO-fri), naturlig vaniljarom.
Kan innehålla spår av andra nötter (mandel, pistage och valnöt)

12 gram.

 

 

Mjölkchokladpralin med hasselnötskrisp

Mjölkchokladpralin med hasselnötskrisp.

Hasselnötshalt: 30 %

Ingredienser: mjölkchoklad 70 % (socker, kakaosmör, helmjölkspulver, kakaomassa, emulgeringsmedel: sojalecitin (GMO-fri), naturlig vaniljarom, hasselnötter 30%.
Kan innehålla spår av andra nötter (mandel, pistage och valnöt)

12 gram.

 

Mörk chokladpralin med nötkrisp

Mörk chokladpralin med hasselnötskrisp

Hasselnötshalt: 30 %.

Ingredienser: mörk choklad 70 % ( kakaomassa, socker, kakaosmör, emulgeringsmedel: sojalecitin (GMO-fri), naturlig vaniljarom, hasselnötter 30%.
Kan innehålla spår av mjölk och andra nötter (mandel, pistage och valnöt)
12 gram.

 

Mörk chokladpralin

Mörk chokladpralin med chokladfyllning. Innehåller inga hasselnötter i receptet.

Ingredienser: mörk choklad 50 % (kakao, socker, kakaomassa, emulgeringsmedel: sojalecitin (GMO-fri), naturlig vaniljarom, Krämig chokladfyllning (mörk choklad 35 % (kakaomassa, rörsocker, kakaosmör, emulgeringsmedel: sojalecitin (GMO-fri), vaniljextrakt), vegetabilisk olja och fett (rapsolja, kakaosmör)
Kan innehålla spår av mjölk och nötter (hasselnöt, mandel, pistage och valnöt)

12 gram.

 

Läs mer om Oliva. 

 

 

 

Gianduja-nougat med hela hasselnötter

Ingredienser: hasselnötter, socker, kakaomassa, kakaosmör, helmjölkspulvermandel, emulgeringsmedel: sojalecitin, vanilj.
Kan inneh
ålla spår av andra nöttter och pistagemandel. Glutenfri. 

 

Creminonougat med salt och kola

Ingredienser: socker, hasselnötter, kakaosmör, kakaomassa, helmjölkspulvermandel, glukossirap, emulgeringsmedel: sojalecitin, havssalt från Cervia, vanilj, naturlig arom.

Kan innehålla spår av pistagemandel. Glutenfri. 

 

Vit choklad-nougat med pistagekrisp

Ingredienser: socker, hasselnötter (19 %), helmjölkspulver, kakaosmör, pistagemandel (14 %), emulgeringsmedel: sojalecitin, vanilj.
Kan inneh
ålla spår av andra nötter och mandel. Glutenfri. 

 

Läs mer om Majani här.

 

 

 

Marou – Ingefära & Lime

Vi har fått en fjärde smak i serien Single Origin Plus, prova nyheten ingefära och lime.

Choklad, ingefära och lime, några av våra favoritingredienser; Vi hade turen att upptäcka alla tre ingredienser i provinsen Ba Ria. Det uppstod en perfekt harmoni mellan den fylliga kakaon, ingefärans kryddighet och den sötsyrliga smaken från lime.

Chokladen finns både i 24 och 80 gram.

Ingredienser: kakaobönor (65%), rörsocker (30 %), kakaosmör (3,5 %), torkad lime (1 %), torkad ingefära (0,5 %)

 

Läs mer om Marou här.

 

Smaksatt Marou-choklad i litet format

Samtliga smaksatta choklader från Marou finns nu även i litet format. Sedan tidigare finns Arabicakaffe, kokosmjölk, kalamondin i 80 gram och nu kommer de tillsammans med höstens nya smak ingefära & lime även i det läckert tunna 24 grams-formatet.

 

 

 

Single Origintryffel

Höstens andra tryffelnyhet från La Perla är en mörk chokladtryffel med utvald kakao från Macaé i Brasilien och utsökta hasselnötter från Piemonte. Den fylliga och intensiva brasilianska kakaon kompletterar den friska nötiga smaken från de norditalienska hasselnötterna. Tillsammans bildar de en riktig smaksymfoni och en fika som du sent kommer glömma.

Kakaohalt: minst 43 %. 
Hasselnötshalt: minst 26 %.

Glutenfri & mjölkfri

Ingredienser: kakaobönor från Brasilien, hasselnötsmassa från Piemonte (26 %), kakaomassa, socker, kakaosmör, krispiga bitar (rismjöl, socker, majsstärkelse, majsmjöl, solrosolja, bambufiber, sojamjöl, emulgeringsmedel: sojalecitin, salt, karamelliserat socker, kakaopulver, arom: naturlig vanilj), kakaobitar, kakaopulver, emulgeringsmedel: sojalecitin (ej GMO), arom: naturlig vanilj.

Kan innehålla spår av mjölk, ägg, jordnöt och andra nötter.

 

Ca 15 gram.

 

Läs mer om La Perla här.

 

 

 

 

 

Äpple & kanel

En kryddig lakrits som bjuder på en fyllig kanelsmak, äpplekrisp, vaniljig vit choklad och en kärna av mild sötlakritssmak.

150 gram.

 

Läs mer om Oscarsson Lakrits här.

 

 

 

 

Hela sortimentet är prisbelönt

Great Taste Awards har beskrivits som mat och dryckesvärldens "Oscarsgala", därför är vi väldigt glada över att kunna berätta att samtliga Standout Chocolates hela sortiment fick utmärkelser på GTA 2020.

Läs mer om Standout Chocolate.

 

Nya priser till Gardinis choklad

Nu har Gardinis choklad med havssalt vunnit nya priser på International Chocolate Awards. De två varianterna med
mjölkchoklad, havssalt och lakrits och mjölkchoklad med havssalt och olivolja fick varsitt pris på tävlingens medelhavs-upplaga.

Chokladen finns både i 50 gram och 5 gram.

Läs mer om International Chocolate Awards.

 

 

Ny presentförpackning – Cremino med lakrits

Den prisbelönta creminonougaten har fått en ny lyxigare presentförpackning. Gardinis cremino innehåller lätt kryddig och syrlig lakrits som passar utmärkt till den nötiga och fylliga creminon. Tillsammans så blir det en underbar smakharmoni.

 

Läs mer om Gardini här.

 

 

 

 

Ny lyxigare design och fyra nya smaker

Rococo Chocolates har lanserat en lyxigare design för 20 grams chokladkakorna. De kommer i pappaskar och de lanserar samtidigt fyra nya smaker, men som redan finns i den stora designen. Här ser du de fyra nya smakerna i 20 grams format.

 

Ruby Chocolate 

Ruby är den fjärde typen av choklad, efter vit-, mjölk- och mörk choklad. Den rosa chokladen har en mjukt bärig och citrusig smak och en len konsistens som liknar den hos vit choklad. Ruby är en unik choklad som alltså inte är en vit, mjölk- eller mörk choklad utan kallas för den fjärde typen av choklad. Det är fortfarande en företagshemlighet exakt hur chokladprocessen går till men många tror att kakaobönorna är ofermenterade och att chokladen därför får en fruktig och bärig smak. Har du testat Ruby?

Njut gärna Rubychokladen till ett sötare rosébubbel.

 

Kakaohalt: Minst 47 %. Ingredienser: Socker, kakaosmör, helmjölkpulver, skummjölkpulver, kakaomassa, emulgeringsmedel: sojalecitin, citronsyra, arom: naturlig vanilj.

20 och 70 gram. 

Ladda ner bilder på Ruby Chocolate här.

 

 

Blonde choklad, vit choklad med fylliga kolatoner

En innovativ ny typ av choklad med vacker gyllene färg med karamelliserat kakaosmör som ger en fyllig kolasmak och shortbreadotner; Njut av len choklad med smak som stannar kvar länge.

Kakaohalt: 32 %. Ingredienser: Kakaosmör, socker, helmjölkpulverskummjölkpulver, vassle (mjölk), smör (mjölk), emulgeringsmedel: sojalecitin. Naturlig vanilj.

 

20 gram och 70 gram.

 

Salted Caramel, len mjölkchoklad med salt och kolasmak

En len mjölkchoklad med kola och en touch havssalt. En oemotståndligt smak och en modern klassiker.

Kakaohalt: 37 %. Ingredienser: socker, kakaosmör, helmjölkpulver, kakaomassa,skummjölkspulver, caramel (15 %)(skummjölkpulver,vassle (mjölk), socker, smör (mjölk) aromer), emulgeringsmedel:sojalecitin, havssalt (0,2 %),aromer, paprikaextrakt, naturlig vaniljarom.

Innehåller mjölk och sojalecitin. Kan innehålla spår av nötter och E220. 

 20 gram och 70 gram.

 

Dark Salt

Mörk choklad med milt rökt havssalt från Halen Mon – Pribslönad

Rococos grundare Chantal inspirerades till att göra denna lena ekologiska saltchoklad efter en promenad vid havet ätandes en glass som blandades med saltkristallerna som yrde luften och hamnade på hennes läppar. Chokladen innehåller mjukt ekrökt havssalt ger en mjuk edge till en mörk lätt fruktig choklad. Chokladen innehåller en blend med kakao från Rococos egna kakaofarm Grococo i norra Grenada.

Ingredienser: Kakaomassa*, rörsocker*, kakaosmör*, ekrökt havssalt från Anglesey PDO (0,5%), kakaopulver*, emulgeringsmedel: sojalecitin. *Ekologiskt certifierad råvara.

Innehåller sojalecitin. Kan innehålla spår av mjölk, nötter och E220

Bör förvaras torrt och svalt.

20 gram.

 

Läs mer om Rococo Chocolates.

 

 

 

 

Fyllda chokladdubloner

Det här är en helt ny serie från Gardini men fortfarande med det maritima temat som de är prisbelönta för. Dobloni är presentaskar med tunna, fyllda chokladdubloner i tre olika varianter: Giandujanougat med havssalt, mörk choklad med olivolja och havssalt och Havssalt och kola.

 

Gianduja med havssalt

Mörka tunna chokladdubloner med nötig giandujanougat och en touch av milt havssalt.

Ingredienser: kakaomassa, socker, hasselnötter 12 %, kakaosmör, helmjölkpulver (mjölk), havssalt från Cervia 0,5 %, emulgeringsmedel: sojalecitin (GMO-fri), naturlig vanilj-arom.

80 gram

 

Mörk choklad med olivolja med havssalt

Tunna mörka chokladdubloner med chokladfyllning med extra virgin olivolja och mild touch av havssalt.

Ingredienser: kakaomassa, socker, kakaosmör, glukossirap, smörfett (mjölk), extra virgin olivolja 4 %, havssalt från Cervia 0,3 %, emulgeringsmedel: sojalecitin (GMO-fri), naturlig vanilj-arom.

Innehåller mjölk och sojalecitin. Kan innehålla spår av hasselnötter. Markerad text förtydligar allergener.

Förvara chokladen torrt och svalt.

80 gram

 

Havssalt och kola

Tunna mjölk-chokladdubloner med chokladfyllning med kola och och mild touch av havssalt.

Ingredienser: kakaosmör, socker, helmjölkpulver, mjölksocker, hasselnötter, vasslepulver (mjölk), skummat mjölkpulver, karamelliserat socker 1 %, havssalt från Cervia 0,3 %, emulgeringsmedel: sojalecitin (GMO-fri), naturlig vanilj-arom.

Innehåller mjölk, hasselnöt och sojalecitin. Markerad text förtydligar allergener.

 

80 gram

 

 

 

Vit choklad med pistagemandel och havssalt

I Gardinis klassiska chokladserie med havssalt finner du mörk, mjölk, blond och nu även en vit choklad med havssalt; I denna vita choklad har de balanserat sötman från den vita chokladen med det milda havssaltet och den fina nötigheten från siciliansk pistagemandel. Delicioso.

 

Ingredienser: pistagemandel från Sicilien, kakaomassa, socker, kakaosmör, helmjölkspulver, mjölksocker, hasselnötter, vasslepulver (mjölk), skummjölkspulver, karamelliserat socker, havssalt från Cervia 0,3 %. Emulgeringsmedel: sojalecitin, arom: naturlig vanilj.

 

50 gram

 

 

 

Presentask med pistage och salt och kolapraliner

Presentask med chokladpraliner som innehåller 9 praliner av två sorter: Pistage & mild touch av havssalt samt Kola med mild touch av havssalt. 

85 gram.

 

Läs mer om Gardini

 

 

Rabarber & limesylt

Syrlig och frisk sylt av rabarber och lime från Resville Mathantverk.

Ingredienser: Rabarber, lime, Kravsocker

52 g frukt / 100 g sylt

225 gram.

 

Plommon, honung och vaniljmarmelad

Marmelad med mjuka toner av honung och vanilj som balanserar plommonsmaken. Mjuk konsistens.

Ingredienser: Plommon, honung, socker, citron, vanilj.

50 g frukt / 100 g marmelad

225 gram.

Producerad av Resville Mathantverk i Lidköping. Läs mer om det här.