Nyheter

 

 

 

 

Marou – Ingefära & Lime

Vi har fått en fjärde smak i serien Single Origin Plus, prova nyheten ingefära och lime.

Choklad, ingefära och lime, några av våra favoritingredienser; Vi hade turen att upptäcka alla tre ingredienser i provinsen Ba Ria. Det uppstod en perfekt harmoni mellan den fylliga kakaon, ingefärans kryddighet och den sötsyrliga smaken från lime.

Chokladen finns både i 24 och 80 gram.

Ingredienser: kakaobönor (65%), rörsocker (30 %), kakaosmör (3,5 %), torkad lime (1 %), torkad ingefära (0,5 %)

 

Nyhet – Smaksatt Marou-choklad i litet format

Samtliga smaksatta choklader från Marou finns nu även i litet format. Sedan tidigare finns Arabicakaffe, kokosmjölk, kalamondin i 80 gram och nu kommer de tillsammans med höstens nya smak ingefära & lime även i det läckert tunna 24 grams-formatet.

 

 

Limited Edition – Julketchups

 

 

 

Bryssekålsketchup

Gör julen lite roligare och godare och bred på brysselkålsketchupen på levainmackan med köttbullar, skinka eller ost. Sätt smak på julmiddagen eller använd som dipp.

Ingredienser: brysselkål (61%), brunt socker, vitvinsvinäger, lök, havssalt, vitlök, kryddor.

Öppnad flaska bör förvaras i kylskåp och konsumeras inom 8 veckor. Omskakas före användning.

255 g

 

  

 

 

 

 

Spiced Cranberry Ketchup

Jul i en flaska! Friskt syrliga tranbär med värmande apelsinskal och juliga kryddor ger en frisk dos av jul. Prova den för att glasera julskinkan, laxen eller för att doppa grönkålschipsen.
 
Såsen är vegetarisk, vegansk och glutenfri.
 
Ingredienser: tranbär (60 %), vitvinsvinäger, brunt socker, lök, vitlök, havssalt, apelsinzest (0,7 %), kryddor.

Öppnad flaska bör förvaras i kylskåp och konsumeras inom 8 veckor. Omskakas före användning.

255 g

 

 

 

Nyhet – Single Origintryffel

Höstens andra tryffelnyhet från La Perla är en mörk chokladtryffel med utvald kakao från Macaé i Brasilien och utsökta hasselnötter från Piemonte. Den fylliga och intensiva brasilianska kakaon kompletterar den friska nötiga smaken från de norditalienska hasselnötterna. Tillsammans bildar de en riktig smaksymfoni och en fika som du sent kommer glömma.

Kakaohalt: minst 43 %. 
Hasselnötshalt: minst 26 %.

Glutenfri & mjölkfri

Ingredienser: kakaobönor från Brasilien, hasselnötsmassa från Piemonte (26 %), kakaomassa, socker, kakaosmör, krispiga bitar (rismjöl, socker, majsstärkelse, majsmjöl, solrosolja, bambufiber, sojamjöl, emulgeringsmedel: sojalecitin, salt, karamelliserat socker, kakaopulver, arom: naturlig vanilj), kakaobitar, kakaopulver, emulgeringsmedel: sojalecitin (ej GMO), arom: naturlig vanilj.

Kan innehålla spår av mjölk, ägg, jordnöt och andra nötter.

 

Ca 15 gram.

 

 

 

 

 

Nyhet – Äpple & kanel

Hösten bjuder på en god nyhet för äpple-paj-älskare. En kryddig lakrits som bjuder på en fyllig kanelsmak, äpplekrisp, vaniljig vit choklad och en kärna av mild sötlakritssmak.

150 gram.

 

 

 

 

Hela sortimentet är prisbelönt

Great Taste Awards har beskrivits som mat och dryckesvärldens "Oscarsgala", därför är vi väldigt glada över att kunna berätta att samtliga Standout Chocolates hela sortiment fick utmärkelser på GTA 2020.

Läs mer om Standout Chocolate.

 

Nya priser till Gardinis choklad

Nu har Gardinis choklad med havssalt vunnit nya priser på International Chocolate Awards. De två varianterna med
mjölkchoklad, havssalt och lakrits och mjölkchoklad med havssalt och olivolja fick varsitt pris på tävlingens medelhavs-upplaga.

Chokladen finns både i 50 gram och 5 gram.

Läs mer om International Chocolate Awards.

 

 

 

 

Ny förpackning – Cremino

Cremino en italiensk nötchoklad med två lager av olika kakaohalt. Gardinis cremino innehåller så hög nöthalt som 38% från de Piemontesiska hasselnötter, vilket ger en mjuk men kraftfull nötsmak.  

 

 

 

Cremino med lakrits

Den kryddiga och lätt syrliga lakritsen passar utmärkt till den nötiga och fylliga creminon. Tillsammans så blir det en underbar smakharmoni.

 

 

En god kombination till lakrits-creminon är Santa Carolina Reserva-Sauvignon Blanc (beställningssortiment). Den passar även till en lagrad rom såsom Zacapa eller Demerara. Den passar även röda viner såsom Amarone Valpolicella.

 

Läs mer om Gardini här.

 

 

Ny lyxigare design och fyra nya smaker

Rococo Chocolates har lanserat en lyxigare design för 20 grams chokladkakorna. De kommer i pappaskar och de lanserar samtidigt fyra nya smaker, men som redan finns i den stora designen. Här ser du de fyra nya smakerna i 20 grams format.

 

Ruby Chocolate 

Ruby är den fjärde typen av choklad, efter vit-, mjölk- och mörk choklad. Den rosa chokladen har en mjukt bärig och citrusig smak och en len konsistens som liknar den hos vit choklad. Ruby är en unik choklad som alltså inte är en vit, mjölk- eller mörk choklad utan kallas för den fjärde typen av choklad. Det är fortfarande en företagshemlighet exakt hur chokladprocessen går till men många tror att kakaobönorna är ofermenterade och att chokladen därför får en fruktig och bärig smak. Har du testat Ruby?

Njut gärna Rubychokladen till ett sötare rosébubbel.

 

Kakaohalt: Minst 47 %. Ingredienser: Socker, kakaosmör, helmjölkpulver, skummjölkpulver, kakaomassa, emulgeringsmedel: sojalecitin, citronsyra, arom: naturlig vanilj.

20 och 70 gram. 

Ladda ner bilder på Ruby Chocolate här.

 

 

Blonde choklad, vit choklad med fylliga kolatoner

En innovativ ny typ av choklad med vacker gyllene färg med karamelliserat kakaosmör som ger en fyllig kolasmak och shortbreadotner; Njut av len choklad med smak som stannar kvar länge.

Kakaohalt: 32 %. Ingredienser: Kakaosmör, socker, helmjölkpulverskummjölkpulver, vassle (mjölk), smör (mjölk), emulgeringsmedel: sojalecitin. Naturlig vanilj.

 

20 gram och 70 gram.

 

Salted Caramel, len mjölkchoklad med salt och kolasmak

En len mjölkchoklad med kola och en touch havssalt. En oemotståndligt smak och en modern klassiker.

Kakaohalt: 37 %. Ingredienser: socker, kakaosmör, helmjölkpulver, kakaomassa,skummjölkspulver, caramel (15 %)(skummjölkpulver,vassle (mjölk), socker, smör (mjölk) aromer), emulgeringsmedel:sojalecitin, havssalt (0,2 %),aromer, paprikaextrakt, naturlig vaniljarom.

Innehåller mjölk och sojalecitin. Kan innehålla spår av nötter och E220. 

 20 gram och 70 gram.

 

Dark Salt – Mörk choklad med milt rökt havssalt från Halen Mon – Pribslönad

Rococos grundare Chantal inspirerades till att göra denna lena ekologiska saltchoklad efter en promenad vid havet ätandes en glass som blandades med saltkristallerna som yrde luften och hamnade på hennes läppar. Chokladen innehåller mjukt ekrökt havssalt ger en mjuk edge till en mörk lätt fruktig choklad. Chokladen innehåller en blend med kakao från Rococos egna kakaofarm Grococo i norra Grenada.

Ingredienser: Kakaomassa*, rörsocker*, kakaosmör*, ekrökt havssalt från Anglesey PDO (0,5%), kakaopulver*, emulgeringsmedel: sojalecitin. *Ekologiskt certifierad råvara.

Innehåller sojalecitin. Kan innehålla spår av mjölk, nötter och E220

Bör förvaras torrt och svalt.

20 gram.

 

Läs mer om Rococo Chocolates.

 

 

 

 

Fyllda chokladdubloner

Det här är en helt ny serie från Gardini men fortfarande med det maritima temat som de är prisbelönta för. Dobloni är presentaskar med tunna, fyllda chokladdubloner i tre olika varianter: Giandujanougat med havssalt, mörk choklad med olivolja och havssalt och Havssalt och kola.

 

Gianduja med havssalt

Mörka tunna chokladdubloner med nötig giandujanougat och en touch av milt havssalt.

Ingredienser: kakaomassa, socker, hasselnötter 12 %, kakaosmör, helmjölkpulver (mjölk), havssalt från Cervia 0,5 %, emulgeringsmedel: sojalecitin (GMO-fri), naturlig vanilj-arom.

80 gram

 

Mörk choklad med olivolja med havssalt

Tunna mörka chokladdubloner med chokladfyllning med extra virgin olivolja och mild touch av havssalt.

Ingredienser: kakaomassa, socker, kakaosmör, glukossirap, smörfett (mjölk), extra virgin olivolja 4 %, havssalt från Cervia 0,3 %, emulgeringsmedel: sojalecitin (GMO-fri), naturlig vanilj-arom.

Innehåller mjölk och sojalecitin. Kan innehålla spår av hasselnötter. Markerad text förtydligar allergener.

Förvara chokladen torrt och svalt.

80 gram

 

Havssalt och kola

Tunna mjölk-chokladdubloner med chokladfyllning med kola och och mild touch av havssalt.

Ingredienser: kakaosmör, socker, helmjölkpulver, mjölksocker, hasselnötter, vasslepulver (mjölk), skummat mjölkpulver, karamelliserat socker 1 %, havssalt från Cervia 0,3 %, emulgeringsmedel: sojalecitin (GMO-fri), naturlig vanilj-arom.

Innehåller mjölk, hasselnöt och sojalecitin. Markerad text förtydligar allergener.

 

80 gram

 

 

 

Vit choklad med pistagemandel och havssalt

I Gardinis klassiska chokladserie med havssalt finner du mörk, mjölk, blond och nu även en vit choklad med havssalt; I denna vita choklad har de balanserat sötman från den vita chokladen med det milda havssaltet och den fina nötigheten från siciliansk pistagemandel. Delicioso.

 

Ingredienser: pistagemandel från Sicilien, kakaomassa, socker, kakaosmör, helmjölkspulver, mjölksocker, hasselnötter, vasslepulver (mjölk), skummjölkspulver, karamelliserat socker, havssalt från Cervia 0,3 %. Emulgeringsmedel: sojalecitin, arom: naturlig vanilj.

 

50 gram

 

 

 

Presentask med pistage och salt och kolapraliner

Presentask med chokladpraliner som innehåller 9 praliner av två sorter: Pistage & mild touch av havssalt samt Kola med mild touch av havssalt. 

85 gram.

 

Läs mer om Gardini

 

 

Nyhet – Rabarber & limesylt

Syrlig och frisk sylt av rabarber och lime från Resville Mathantverk.

Ingredienser: Rabarber, lime, Kravsocker

52 g frukt / 100 g sylt

225 gram.

 

Nyhet – Plommon, honung och vaniljmarmelad

Marmelad med mjuka toner av honung och vanilj som balanserar plommonsmaken. Mjuk konsistens.

Ingredienser: Plommon, honung, socker, citron, vanilj.

50 g frukt / 100 g marmelad

225 gram.

Producerad av Resville Mathantverk i Lidköping. Läs mer om det här.

 

Handgjorda glutenfria kex och kakor

Brio är ett projekt som handlar om kärlek, hantverk och utsökta bakverk som dessutom är glutenfria.

 

Giovanna och Paolo som är partners både hemmavid och i arbetet började undersöka innehållet i det vi stoppar i oss. Varför inte göra det lite bättre och för alla? Brio utmanar konventioner kring ingredienser, textur och smaker i bakvärlden.

 

Sortimentet

Crackerini är knapriga kex för ostbrickan eller som med fördel kan ätas som snacks med smak av sesam, lök, oregano och tryffel, hela crackerinisortimentet är veganskt.

 

Den andra typen av bakverk är småkakor i smakerna: Hasselnöt & chokladbitar, chokladkaka med hasselnöt, vegansk nötkaka och vegansk kaka med chokladbitar.

 

Läs mer om Brio.

 

 

 

 

 

Special Edition – Minttryffel

Höstens Special Edition från franska Mathez bjuder på en favorit i repris; Vi frågade i våra sociala medier vilken av smakerna som har varit godast hittills och minttryffel var svaret. Njut av en krämig tryffel med mint-krisp.

Mathez Special Edition Mint ingår i vita serien och finns till och med december eller så långt lagret räcker. Special Edition är en kollektion med en ny tillfällig smak som lanseras var sjätte månad. 

250 gram.

Läs mer om Mathez.

 

 

Burger Sauce är tillbaka
Ta dina burgare till nästa nivå med denna mix av prisbelönade såser. Njut av en balanserad smak av Sauce Shops Tomatketchup, South Carolina BBQ och den krämiga Majonäsen. Krämig, skarp, lätt rökig och fyllig; Det här är den perfekta såsen till kalaset eller för att göra vardagen lite festligare. Använd till burgaren, som pommes-dipp eller till pizza.
Lämplig för vegetarianer.

Ingredienser: solrosolja, vitvinsvinäger, tomat, senap av amerikansk stil, (vatten, ättikssprit, senapsmjöl, senapskli, havssalt, vitlök, kryddor), brunt socker, pastöriserad äggula från frigående höns, havssalt, vitlök, lök, Tamari (vatten, sojabönor, salt, ättikssprit), smör (mjölk), kryddor.


Läs mer om Sauce Shop

 

 

Nyhet: Moka – Chokladtryffel med Arabica-kaffe och hasselnöt

Är dina två bästa fikasmaker kaffe och choklad? Då har du hittat rätt: La Perlas senaste tryffelnyhet är en mjuk mörk chokladtryffel med arabicakaffe och krispiga hasselnötsbitar.

hasselnötshalt: 30 %

hasselnötter från Piemonte

 

Ingredienser: kakaomassa, hasselnötter från Piemonte (30 %), socker, kaffe (6%), kakaosmör, krokant (rismjöl, socker, majsstärkelse, majsmjöl, rapsolja, pulver av bambufiber, sojamjöl, emulgeringsmedel: sojalecitin, salt, karamelliserat socker, kakaopulver, naturlig vanilj), cappuccinokrisp (mjölkpulver, socker, maltodextrin, kaffe, potatisstärkelse), kakaopulver, emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vanilj, aromer.

Kan innehålla spår av jordnöt, ägg och andra nötter. Glutenfri.

Läs mer om La Perla.

 

Nya smaker i populära serien Pralineria

Nyhet för dig som älskar chokladdoppade godsaker. Vi lanserade Sorelle Nurzias eleganta chokladaskar i våras och de blev snabbt väldigt populära. Nu lanserar vi ytterligare två varianter i serien: Hasselnötter doppade i mörk choklad och Kaffebönor doppade i mörk choklad.

 

Sedan tidigare finner du också Hasselnötter doppade i mjölkchoklad med torronenougat, Amaretti-kakor doppade i mörk choklad och Mandel doppad i mörk choklad.

 

Kaffebönor täckt av mörk choklad

Knapriga kaffebönor täckt av ett lager mörk choklad.

150 g.

 

 

Hasselnötter täckt av mörk choklad

Knapriga hasselnötter täckt av ett lager mörk choklad.

150 g.

 

 

Nyhet – Mandel täckt av mjölkchoklad 

Perfekt krispiga mandlar med len mjölkchoklad

150 g. 

 


Läs mer om Sorelle Nuria här

 

Cantuccininytt
De har bakat och experimenterat på Scapigliato och nu får vi två smaskiga nya cantuccinismaker som kan förgylla vår fika.

Nyhet 1 – Cantuccini med citron och ingefära

Knaprig cantuccini med fräsch citron och balanserat kryddig ingefära.
 
150 g.
 
 

Nyhet 2 – Cantuccini med tranbär

Knaprig cantuccini med friskt bärig tranbär
150 g.
Läs mer om Scapigliati.
 

 

Pralinsmaker på tillfällig besök

 

 

Cheesecake Cherry

Mörk chokladpralin med krämig cheesecakefyllning med körsbärssmak.

 

  

 

 

Jordgubb

Mörk chokladpralin med krämig jordgubbssmak.

 

 

 

 

Nyhet – "Sweet chili" på Sauce Shops vis

Sauce Shops prisbelönta srirachasås sötad med houng ger en läcker variant av klassisk Sweet Chili Sauce. Dipsåsen från himmelriket som med fördel används till Gyozas, kycklingvingar eller något annat gott snacksigt.

Chilinivå 5 av 10

Ingredienser: honung (50 %), lagrad röd jalapeño (33 %), vitlök, farinsocker, risvinäger, havssalt.

Vegetarisk och glutenfri.

Läs mer om Sauce Shop här.

 

 

 

Sommarsortiment – Nötcréme

 

  

Pistagecréme

En len pistagecréme som lyfter pannkakorna, glassen, bakverken mm. Innehåller 30 % pistagenöt från Sicilien.

200 g.

 

 

Tiramisúcréme

En len Tiramsúcréme med inspiration från La Perlas prisbelönta Tiramisútryffel med hasselnötter.

Lyft ditt bakverk eller glassen till skyarna med denna utsökta créme.

200 g.

 

 

Puro Nero – Hasselnötscréme utan socker tillsatt

Hasselnötscréme utan socker tillsatt med maltitol.

200 g.

 

 

 

 

 

    

 

Nyhet – Choklad och salmiak 

Mjuk saltlakrits som dragerats med len mjölkchoklad som har rullats i salmiak- och lakritspulver.

150 gram.

 

 

 

Original BBQ Rub

Sauce Shops Allround rub som passar vid alla tillfällen. Använd den till revben, tempeh, kycklingvingar. Kyckling, biff eller tofu. Kombinera med salt för att krydda pommes frites. Passar utmärkt i kombination med Sauce Shops Original BBQ sås. Inga tillsatser så långt ögat kan nå. Sauce Shop använder sig enbart av naturliga råvaror. 

 

Gör så här: 
Häll på det du vill tillaga och täck dess yta för att sedan värma. Se till att den inte tillagas I för hög temperatur så att rubben bränns.

 

Ingredienser: farinsocker, paprika, torkad vitlök, svartpeppar, torkad lök, ingefära, fänkålsfrö, senap, oregano, spiskummin. Allergener är fetmarkerade.

 

 

Smoky Chipotle Rub

Sauce Shops kryddigare rub som passar vid alla tillfällen. Använd den till revben, tempeh, kycklingvingar. Kyckling, biff eller tofu. Kombinera med salt för att krydda pommes frites. Passar utmärkt i kombination med Sauce Shops Smokey Chipotle Ketchup. Inga tillsatser så långt ögat kan nå. Sauce Shop använder sig enbart av naturliga råvaror. 

 

Gör så här: 
Häll på det du vill tillaga och täck dess yta för att sedan värma. Se till att den inte tillagas I för hög temperatur så att rubben bränns.

 

Ingredienser:: farinsocker, rökt paprika, chipotlepulver, torkad vitlök, svartpeppar, torkad lök, ingefära, fänkålsfrö, oregano. 

 

Glaskvarn med rosmarinsalt

Grovt medelhavssalt smaksatt med rosmarinn. Flaskan försedd med kvarn i korken.

Ingredienser: Malt medelhavssalt, rosmarin

Förvaras torrt och mörkt. 300 gram.

 

 

 

Glaskvarn med rökt salt

Grovt medelhavssalt, alvedsrökt hos Hökensås Charkuteri. Flaskan har inbyggd kvarn i korken.

Förvaras torrt och mörkt. 300 gram.

 

 

 

Glaskvarn med ramslökssalt 
Peter köper ramslök av hans granne, som skördar vildvuxen ramslök. Ramslöken är färdig att skördas i maj och då blir också saltet färdigt. 

Ingredienser: Malt medelhavssalt, ramslök

Förvaras torrt och mörkt. 300 gram.

 

 

 

Två helt nya chokladserier

Fredrik på Standout Chocolate har experimenterat och tagit fram nya chokladsorter. Nu lanserar vi sex nya chokladkakor i två nya chokladserier, Nordic Nature och Mörk mjölkchoklad.

 

 

Nordic Nature 

Den nordiska naturen är full av spännande smaker med unik karaktär. För att hylla detta smakarv har Fredrik på Standout Chocolate skapat en chokladkollektion med tre olika smaker från den nordiska naturen. Här möter dessa friska och syrliga nordiska smakerna chokladens noter av röda druvor, katrinplommon och honung som elegant gifter sig och skapar tre balanserade chokladupplevelser.


Njut av Nordic Nature: Granskott, Blåbär och Svarta vinbär.

 

 

Granskott

Frisk smak av granskott möter chokladens toner av röda druvor, katrinplommon och honung.

66 % kakaohalt

Minst syrlig av de tre nya chokladkakorna.

Ingredienser: kakao, rörsocker, kakaosmör, granskott.

50 gram.

 

Blåbär

Bärig blåbärssmak möter chokladens toner av röda druvor, katrinplommon och honung.

66 % kakaohalt

Mellansyrlig.

Ingredienser: kakao, rörsocker, kakaosmör, blåbär.

 50 gram.

Svarta vinbär

Syrliga svarta vinbär möter chokladens toner av röda druvor, katrinplommon och honung.

66 % kakaohalt.

Detta är den mest syrliga av chokladsorterna. 

Ingredienser: kakao, rörsocker, kakaosmör, svarta vinbär.

50 gram.

 

Chokladen produceras på kakaobönor från Domenikanska Republiken som ger toner av röda druvor, katrinplommon och honung. 

 

Ladda ner bilder  de mörka mjölkchokladerna här.

 

 

 

 

Mörk mjölkchoklad – 60 %

Till den nya serien med mörk mjölkchoklad använder Fredrik på Standout Chocolate samma ekologiska kakao som till den mångfaldigt prisbelönta mörka chokladen och han använder även nordisk mjölk, kakaosmör och rörsocker. Njut av chokladkakor med fyllig chokladsmak, krämiga men ändå inte för söta; Helt enkelt choklad med perfekt balans.

 

Chokladen innehåller 60 % kakaohalt och finns med kakao av tre olika ursprung: Indien, Haiti och Madagaskar. 
Vart vill du chokladresa idag?

 

Dark milk – Indien

Smaktoner: Söta frukter, mjölk, krämig.

Kakaohalt: 60 %

 

Ingredienser: kakaobönor, rörsocker, mjölkpulver, kakaosmör

50 gram.

 

 

Dark milk – Haiti

Smaktoner: kola, malt, bröd.

Kakaohalt: 60 %

 

Ingredienser: kakaobönor, rörsocker, mjölkpulver, kakaosmör

50 gram.

 

Dark milk – Madagaskar

Smaktoner: kola, fruktig, krämig.

Kakaohalt: 60 %

Ingredienser: kakaobönor, rörsocker, mjölkpulver, kakaosmör

50 gram.

 

Ladda ner bilder på de mörka mjölkchokladerna här.

 

 

Nyhet – Special Edition – Mojitotryffel 

Vårens Special Edition erbjuder en festlig och fräsch smakkombination: Mojitotryffel. Njut av en härligt len tryffel med fyllig och syrlig Mojitosmak.

Mathez Special Edition Mojito ingår i vita serien och finns till och med juli eller så långt lagret räcker. Special Edition är en kollektion med en ny tillfällig smak som lanseras var sjätte månad. 

250 gram.

 

 

 

Chips med cheddar och schalottenlök – nu även i stor påse

En av de två krispiga nyheterna från Savoursmiths denna hösten är cheddar och schalottenlök. Den fylliga "smält i munnen"-smaken från cheddar balanseras med skärpan och sötman från schalottenlök.

 

När du köper en påse Savoursmiths Somerset Cheddar och schalottenlök, går 10 % av förtjänsten till TUSKs program för att stötta välgörenhetsinitiativ runtom i Afrika. Tusks uppdrag är välja ut initiativ som gör så stor skillnad som möjligt för djur natur och människor och söker sedan ekonomiskt stöd för att hjälpa dessa initiativ att skapa ännu större positiv förändring. Läs mer om TUSK här.

40 och 150 gram.

 

 

 

Chips med Ökensalt och vinäger – nu även i stor påse

Denna nyhet är en sann brittisk klassiker med en twist. Bordssalt? Aldrig! Havssalt! Njaä. Endast ökensalt är gott nog åt Savoursmiths. Det är ett naturligt, oraffinerat och soltorkat salt. Den fina sältan har de balanserat med lite syrlig vinäger. Som vanligt är chipsen tunna och riktigt krispiga. 

40 och 150 gram.

 

 

Cherry Bourbon BBQ är här för att stanna 

Cherry Bourbon BBQ var vår första sås som ingick i Limited Editionserien. Nu är den tillbaks men i det permanenta sortimentet.

En djup körsbärsfruktighet kombinerat med vinägerns syrlighet och undertoner av bourbon ger en grillsås med mycket smak. Ta din BBQ till nästa nivå och prova den här såsen som glaze på Oumph, revben eller kycklingvingar.

Lämplig för vegetarianer.

Ingredienser: Körsbär (45 %), farinsocker, tomat, lök, vitvinsvinäger, bourbonwhiskey (2 %), salt, vitlök, andra kryddor.

Förvaras svalt och torrt. Öppnad flaska bör förvaras i kylskåp och konsumeras inom 8 veckor.

 

 

  

Nyhet – Black matcha 

Har du druckit svart matcha? De innovativa bröderna på Seicha lanserar nu det första isteet gjort på svart matcha. Det är en läskande dryck med malet svart te, persika och tonkaböna. Tonkabönan balanserar den friska persikosmaken och ger en mjuk vaniljig touch.

Den svarta matchadrycken innehåller inte kolsyra som de gröna matchadryckerna.

 

Ingredienser: infusion av svart matcha-te (vatten, 1,3 g svart te), socker, persiko-juicekoncentrat 5 %, citronjuice-koncentrat 3 %, karamellsocker-sirap, tonkaböne-extrakt, vitamin C, naturlig arom.

Fruktinnehåll 8 %. Vegansk

33 cl.

 

 

 

Nyhet – Roald Dahlchoklad i miniformat

Den fantasifulla Roald Dahlserien har fått tillskott. Fyra olika minichokladkakor på 20 gram finns nu att köpa. Välj mellan: Fantastic Mr Fox, Matilda, James and the Giant Peach och The BFG.

 

 

”We are all different, but there´s something kind of fantastic about that isn´t there?”

–Fantastic Mr Fox, Roald Dahl

 

 

Fantastic Mr Fox – len mjölkchoklad.

Kakaohalt: 38 %.

Ingredienser: socker, kakaosmör, mjölkpulver, kakaomassa, emulgeringsmedel: sojalecitin.

20 gram.

 

“You seemed so far away," Miss Honey whispered, awestruck.

"Oh, I was. I was flying past the stars on silver wings," Matilda said. "It was wonderful.”

― Roald Dahl, Matilda

 

  

Matilda –  mjölkchoklad med krispig "honey comb crunch" krispiga honungsbitar.

Kakaohalt: minst 38 %.

Ingredienser: socker, kakaosmör, mjölkpulver, kakaomassa, emulgeringsmedel: sojalecitin), honungskrisp 15 % (socker, glukossirap, honung, bakpulver (E450, bikarbonat), vetemjöl (gluten) (vete, kalcium, järn, niacin, tiamin). 

20 gram.

 


“There are a whole lot of things in this world of ours you haven't started wondering about yet.”


― Roald Dahl, James and the Giant Peach

 

 

 

James and the Giant Peach – vit choklad med mild persikosmak

Kakaohalt: minst 30 %.

Ingredienser: vit choklad (socker, kakaosmör, helmjölkspulver, emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vanilj), persikosmak (arom, E1520) 

20 gram.

 

 

“We is in Dream Country,' the BFG said. 'This is where all dreams is beginning.”


― Roald Dahl, The BFG 

 

 

 

The BFG – len vit choklad.

Kakaohalt: minst 30 %.

Ingredienser: socker, kakaosmör, helmjölkspulver, emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom. 

20 gram.

 

 

 

 

Nyhet – Tryffel-bonbons

Nästa La Perlanyhet är tryffel-bonbons, 2 grams minitryffel med en len chokladig yta. De finns både i lösvikt och i presentburkar.

 

 

Presentburkar med Tryffelbonbons

 

Jordnöt, salt och kola
Len chokladig yta och innehåller en krispigt, nötig kärna.

Finns i presentburk 50 gram och i lösvikt.

Varje tryffelbonbon väger 2 gram

 

 

 

Pistage och salt

Len chokladig yta och innehåller en krispigt, nötig kärna.

Finns i presentburk 50 gram och i lösvikt.

Varje tryffelbonbon väger 2 gram

 

 

 

Nera (mörk choklad)

Len chokladig yta och innehåller en krispigt, nötig kärna.

Finns i presentburk 50 gram och i lösvikt.

Varje tryffelbonbon väger 2 gram

 

 

Hallon och mandelkrisp
Bärig med små mandelkrispbitar.

Finns endast i lösvikt.

Varje tryffelbonbon väger 2 gram

 

 

 

 
 

Switchel, naturligt kolsyrade drycker

Karma Drinks nya dryckesserie heter Switchel. De naturligt kolsyrade dryckerna finns i smakerna Citron & Ingefära, Äpple & Svartvinbär och Passionsfrukt & persika. Dryckerna innehåller inget konventionellt socker utan är sötad med stevia.

Drycken behöver inte förvaras kylt. 30 cl.

 

Mer om Switchel

Switchel är ingen ny företeelse; Redan på 1700-talet var drycken populär hos sjömän och bönder tack vare att den visade sig vara en utmärkt törstsläckare samtidigt som den var energigivande. Den klassiska Switchel består av 4 ingredienser: vatten, ingefära, äppelcidervinäger och ett sötningsmedel, såsom honung eller lönnsirap. Ett annat namn för Switchel är ”Haymakers Punch”.

 

 

1 av de 18 bästa matprodukterna 2019

Marou Provisions kakaopulver är med i listan över de 18 bästa matprodukterna 2019. Listan är sammanställd av tidningen Allt om Mat. Du kan läsa hela listan både i senaste numret av Allt om Mat och i Dagens Nyheter som också har publicerat listan.

Listan är publicerad i Allt om Mat Nr 2 (och på DN.se 19 januari)

 

  

 

 

Lakritstryffel med hasselnöt och salt

Vi har tagit fram en ny tryffel tillsammans med La Perla med en smak som många här uppe i Norden är lite extra förtjusta i. 

Njut av en mjuk tryffel med vit choklad, hasselnötter, en touch av salt och en fyllig lakritssmak som stannar kvar hos dig länge. Tryffeln är god på egen hand, i kombination med ditt favoritkaffe eller en smakrik öl. 

 

Läs mer om La Perlas lakritsnyhet här.

 

 

 

Ny lakritsserie – Le Aromatiche

I den nya lakritspastillserien Le Aromatiche bjuder Nature Med på nötiga, blommiga, kryddiga och fruktiga smaker. Varje ask innehåller smakrik ca 95 %-ig lakrits som har en kombination av aromatiska smaker. Lakritsen innehåller inget tillsatt socker.

 

Välj mellan smakerna

Körsbär och chili

Ros och bittermandel

Kanel och fikonmelass

Eukalyptus, mynta, honung och propolis

 

Läs mer om Nature Med här

 

 

 

 

Nyhet – Ekolakritspastiller i tre format

En av Nature Meds nyheter är att lakritspastillerna finns i tre olika format: Liten och mellanask i plåt och en större refill-ask i papp. Liten ask innehåller 10 gram, mellan 40 gram och den stora innehåller 100 gram.

Denna serie finns i tre smaker: Naturell, Anis och med sockertäcke och mintsmak.

 

 

Lakritskonfektyr från Skåne

Lakrits för och av passionerade lakritsälskare.

Oscarsson lakrits från Skåne erbjuder en blandning av lakritspraliner, söt- och saltlakrits för livsnjutaren. Lakritsen produceras hantverksmässigt med noggrant utvalda råvaror av högsta kvalitet. 

Läs mer här.

 

 

Nyhet – Limited Edition #9 – Yellow Sriracha

En fruktig och smakrik sriracha gjord på vår signatur-Amarilloblandning. Samma kraftiga vitlökssmak som hos våra andra srirachas med en mild hetta och en härlig citrusig fruktighet.

Ingredienser: Amarillo-chili (67 %), vitlök, farinsocker, citronjuice, risvinäger, havssalt.

 

 

Cherry Bourbon BBQ är här för att stanna 

Cherry Bourbon BBQ var vår första sås som ingick i Limited Editionserien. Nu är den tillbaks men i det permanenta sortimentet.

Läs mer om Sauce Shops nyheter här.

 

Vårtryffel 

När det börjar bli ljusare på dagarna igen, då finns körsbärsblomster-burken med naturell tryffel.

Läs mer om Mathez nyheter här.

 

 

 


Nyhet – Chokladtäckta nötter, mandlar mm

Nyhet för dig som älskar choklad i kombination med nötter. Nu får vi snart in nya eleganta askar med chokladtäckta hasselnötter, mandel och mini-amaretti från Sorelle Nurzia. Välj mellan

 

 

Hasselnötter täckta av mjölkchoklad och torroncininougat 

Perfekt krispiga nötter med len mjölkchoklad och en fyllig nougatsmak.

150 g. 

 

 

Mini-amaretti-kakor täckta av mörk choklad

Den klassiska italienska mandelkakan i miniformat som har täckts av ett lager mörk choklad. 

150 g.

 

 

Mandel täckt av mörk choklad

Krispig mandel som är täckt av ett lager mörk choklad.

150 g.

 

 

 

 

Påskprodukter från Majani 

På bilden ser du mörka chokladägg med ett krispigt sockerlager och giandujanougat-fyllning.

Fler påskartiklar finner du på Majanisidan här.

 

Kalamondin + Tien Giang

I Vietnam kallas de Kumquats medan de på andra platser heter Kalamondin; Vi kallar dem delikata. De små citrusarna växer i de frodiga gröna trädgårdarna i provinsen Tien Giang. Fruktens mjuka sötma förstärker de varma kryddiga noterna i vår prisbelönta Tien Giang-choklad.

Ingredienser: kakaobönor 60 %, rörsocker 30 %, kakaosmör 8 %, torkad grön Kalamondin 2 %.

Kakaohalt: minst 68 %

 

 

 

 

 

Ekocertiferad tryffel i askar

Nu erbjuder vi Mathez lena tryffel som är ekocertifierad i en serie om fyra smaskiga smaker. Välj mellan Hasselnöt, Salt/kola, Naturell och Apelsin.
Ekotryffeln finns även i ett To-Go-format och i lösvikt för serveringar.

Hasselnöt – Mjuk och krämig tryffel med rund kakaosmak med krispiga hasselnötsbitar.

Salt/kola – Mjuk och len tryffel med rund kakaosmak, förföriskt god saltad kola och rullad i kakaopulver.

Naturell  Mjuk och krämig tryffel au natural med rund kakaosmak och rullad i kakaopulver.

Apelsin – Mjuk och krämig tryffel med rund kakaosmak, fruktighet från kanderade apelsinskal och rullad i kakaopulver.

100 gram.

 

 

 

 

Nyhet – Ekocertiferad tryffel i To Go-format

Mathez naturella ekotryffel finns nu i ett gulligt To Go-format. Den innehåller fyra tryfflar per förpackning.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rococo Chocolates – Ruby Chocolate 

Ruby är den fjärde typen av choklad, efter vit-, mjölk- och mörk choklad. Den rosa chokladen har en mjukt bärig och citrusig smak och en len konsistens som liknar den hos vit choklad. Ruby är en unik choklad som alltså inte är en vit, mjölk- eller mörk choklad utan kallas för den fjärde typen av choklad. Det är fortfarande en företagshemlighet exakt hur chokladprocessen går till men många tror att kakaobönorna är ofermenterade och att chokladen därför får en fruktig och bärig smak. Har du testat Ruby?

Njut gärna Rubychokladen till ett sötare rosébubbel.

 

Kakaohalt: Minst 47 %. Ingredienser: Socker, kakaosmör, helmjölkpulver, skummjölkpulver, kakaomassa, emulgeringsmedel: sojalecitin, citronsyra, arom: naturlig vanilj.

70 gram. 

Ladda ner bilder på Ruby Chocolate här.

 

 

Rococo Chocolates – Blonde choklad, vit choklad med fylliga kolatoner

En innovativ ny typ av choklad med vacker gyllene färg med karamelliserat kakaosmör som ger en fyllig kolasmak; Njut av len choklad med kolatoner som stannar kvar länge.

Kakaohalt: 32 %. Ingredienser: Kakaosmör, socker, helmjölkpulverskummjölkpulver, vassle (mjölk), smör (mjölk), emulgeringsmedel: sojalecitin. Naturlig vanilj.

 

 

 

 

Rococo Chocolates – Big Smoke, mörk rökig choklad med Lapsang Souchong-te

Detta är en perfekt partner när man sitter vid brasan med en whisky i handen efter middagen. Bakgrundsnoter av kåda, paprika och rökig Islay whisky som matchar det trärökta teet. Njut av djupa och rökiga smaker från Big Smoke.

Kakaohalt: 65 %. Ingredienser: Kakaomasssa, rörsocker, kakaosmör, kakaopulver, Lapsang Souchong (rökt te), emulgeringsmedel: Sojalecitin. *Ekocertifierad råvara.

 

 

Rococo Chocolates – Roald Dahl är tillbaka

Den populära och tokiga chokladserien som Rococo har skapat i samarbete med Roald Dahl är tillbaka i en Special Editionserie som kommer finnas under våren och sommaren.

 

 

Frobscottle & Snozzcumber – Len ekologisk vit choklad med jordgubbar, mynta och gurka (Inspiration från boken SVJ – Stora vänliga jätten)

Till den här sagolika chokladen har Chantal inspirerats av boken Den stora snälla jätten. Rococos version av ”Frobscottle and Snozzcumber” är något utöver det vanliga. Den dubbelt tonade vita chokladen är fylld av fruktiga smaker som får dig att drömma dig bort. Den stora snälla jätten är även filmatiserad. Varför inte njuta av en tokig saga och en galen choklad samtidigt för dubbel njutning?

Chantal Coadys smaknoter: En fräsch grön och härligt rosa smak och färg i en cocktail av hallon, jordgubb, gurka och mynta.

Kakaohalt: minst 30 %. Ingredienser: vit choklad (*rörsocker, *kakaosmör, *helmjölkpulver, emulgeringsmedel: sojalecitin), frystorkat spenatpulver, frystorkade hallon, frystorkade jordgubbar, torkad mynta, gurkolja, basilikaolja, surhetsreglerande ämne: citronsyra (*Ekologiskt certifierade råvaror).

Markerad text tydliggör allergener. Innehåller: mjölk, sojalecitin. Kan innehålla spår av nötter och E220.

 

 

Bean´s Cider 40% – Ekologisk len mjölkchoklad med syrlig äpplesmak (Inspiration från boken The Fantastic Mr Fox)

En krämig ekologisk mjölkchoklad med syrlig och frisk äpplesmak. Bean´s Cider är inspirerad av sagan The Fantastic Mr Fox, en saga som sedan har blivit filmatiserad av den älskade och lika fantasifulla regissören Wes Anderson. Den mörka mjölkchokladen på 40 % kakaohalt som bygger på Rococos husblend på kakao från Grenada.

Chantal Coadys smaknoter: Åh, det är som att dricka solstrålar och äta regnbågar. Krämig mjölkchoklad med frisk och syrlig äpplesmak.

Kakaohalt: minst 40 %. Ingredienser: mjölkchoklad (*rörsocker, *kakaosmör, *helmjölkpulver, *kakaomassa, emulgeringsmedel: sojalecitin), frystorkade äpplen, äpplesmak (maltdextrin, äpplesmak, E551), surhetsreglerande ämne: citronsyra. (*Ekologiskt certifierade råvaror).

Markerad text tydliggör allergener. Innehåller mjölk, sojalecitin. Kan innehålla spår av nötter och E220.

 

 

George´s Marvellous Medicine 30% – Ekologisk len vit choklad med en härligt mix av smaker som lakrits, rödbeta, fänkål, rökt salt och blåbär (Inspiration från boken George´s Marvellous Medicine)

För att skapa George´s Marvellous Medicine har Chantal kokat ihop en blandning av vit krämig ekologisk choklad med lakrits, fänkål och många andra spännande ingredienser.

Chantal Coadys smaknoter: en vit choklad med smak av lakrits, fänkål och andra spännande elixir som ger den söta chokladen en smakrikt medicinsk twist.

 

"Quite simply, he was going to put in EVERYTHING."

-Roald Dahl, om George, angående medicinen som han tillagade i boken. 

 

Kakaohalt: minst 30 %. Ingredienser: vit choklad (*rörsocker, *kakaosmör, *helmjölkpulver, emulgeringsmedel: sojalecitin), frystorkad lakrits, fänkålfrön, frystorkat blåbärspulver, rödbetspulver, rökt havssalt, torkade lavenderblommor, myrra. (*Ekologiskt certifierade råvaror).

Markerad text tydliggör allergener. Innehåller: mjölk, sojalecitin. Kan innehålla spår av nötter och E220.

 

 

Läs mer om Rococo Chocolates här.