Vegansk choklad

 

   

 

Mörk choklad med fyllig violsmak

Fyllig och fruktig 65 %-ig choklad blandas med ekologisk viololja – drottningen av alla oljor, vilket blir en underbart blommig och utsökt aromatisk chokladkaka. Violchokladen är en sofistikerad blandning av djup mörk choklad och söt komplex blommig viol. När du låter den mörka chokladen smälta på tungan släpps den eleganta violsmaken ut.

Ingredienser: kakaomassa, rörsocker, kakaosmör, kakaopulver, emulgeringsmedel: sojalecitin (GMOfri), naturlig violsmak. Minst 65 % kakaohalt. 

Kan innehålla spår av: mjölk, nötter och E220 eftersom de används vid produktion av andra produkter i samma lokal.

Bör förvaras torrt och svalt.

 

20 och 70 gram.

Producent: Rococo Chocolates – läs mer här.

 

 

 

 

 

Haiti – Cap Haitien – 70 % – Prisbelönad

Den har en mjuk och sött chokladig smak med noter av vanilj, svarta oliver och rostade nötter.

Chokladen vann pris på Academy of Chocolate Awards 2019.

Ingredienser: Ekologiska kakaobönor, Ekologiskt rörsocker.

Kakaohalt: 70 %  

 

50 gram 

Producent: Standout Chocolate – läs mer här.

 

Indien - Idukki – 70 %

De gröna kullarna i Indukkiregionen ger utmärkta förutsättningar för kakaoträden. Regionen erbjuder mycket sol och regn och kakaoträden omges av kryddväxter och kokosträd. Förutom dessa perfekta förutsättningarna har denna ”fine flavour cacao” i Indukkiregionen i Sydindeine inte fått mycket uppmärksamhet i tills GoGround kom in i bilden.

Ingredienser: Ekologiska kakaobönor, Ekologiskt rörsocker.

 

Smaknoter

De gröna kullarna i Indukkiregionen i Indien ger chokladen en söt russinarom och en fyllig chokladsmak. Med noter av saftiga röda  äpplen, körsbär, russin och hasselnöt.

   

50 gram 

Producent: Standout Chocolate – läs mer här.

 

  

Mörk vegansk mjölkchoklad med kokosmjölk

 

Ett grönskande tak av kokospalmer skimrar över Mekongdeltat i provinsen Ben Tre. Under grenverket frodas Trinitariokakao-bönorna, i skuggan av kokosnötterna som uppskattas för dess sötma. Tillsammans skapar kakaon och kokosmjölken en enastående laktosfri mjölkchoklad med smak av kola och kassiakanel, som dröjer sig kvar länge.

 

Chokladen vann pris på Academy of Chocolate Awards 2017 och samma år blev de även prisbelönta på Great Taste Awards.

 

Doft: Mjukt kryddig med aromatiska kokos- och vaniljtoner i bakgrunden 

Smak: Mild, krämig med bränt socker och en lätt blommighet som får sällskap av fylliga kokosnoter, kola och kassiakanel  

 

 

Kakaohalt: 55 % 

Kakaosort: Trinitario

  

Ingredienser: Kakaobönor och kakaosmör (55 %), rörsocker (27 %), kokosnöt-mjölkpulver (18 %).

Soja-, gluten-, nöt- och mjölkfri.

 

 

Välj mellan 24 och 80 gram.

Producent: Marou – läs mer här.

 

 

 

 

Mörk vietnamesisk choklad med kalamondincitrus

 

Ingredienser: kakaobönor 60 %, rörsocker 30 %, kakaosmör 8 %, torkad grön Kalamondin 2 %.

Kakaohalt: minst 68 %

 

Välj mellan 24 eller 80 gram.

 Producent: Marou – läs mer här.

 

 

 

 

Vietnamesisk choklad med 72 % kakaohalt

 

Doft: Mjukt blommig doft med hasselnötter, ananas och mockakaffe i bakgrunden

Smak: Krämiga kakaonoter, ananas, kryddnejlika och kanderade apelsinskal

 

Kakaohalt:  72 %

Kakaosort: Trinitario

 

Ingredienser: Kakao och rörsocker. Kakaofrukterna köper de från området Dong Nai.

Denna kakao fermenterar och torkar Marou själva.

 Soja-, gluten-, nöt- och mjölkfri.

 

Vikt: 80 och 24 gram.

Producent: Marou – läs mer här.

 

 

Dak Lak 70 % kakaohalt

Doft: Diskret jordig doft med viss blommighet och karamell 

Smak: Fyllig men ändå mjuk smak av rostade mandlar och karamelliserat socker som får sällskap av syrlig persika och dova, kryddiga kakaonoter i eftersmaken.

 

Kakaohalt: 70 % 

Kakaosort: Trinitario.

 

Ingredienser: Kakao och rörsocker. Kakaobönorna köper de från området Dak Lak.

Soja-, gluten-, nöt- och mjölkfri. 

 

Vikt: 80 och 24 gram.

Producent: Marou – läs mer här.

 

 

 

Vegansk chokladtryffel med kokosmjölk och mandel

Latte Senza Latte, mjölk utan mjölk. Denna nya och krämiga tryffel får den krämigheten och den goda smaken från kokosmjölk och hasselnötterna har blivit utbytta mot mandel och riskrisp. En smaskig tryffel som de allra flesta kan njuta av helt enkelt. Kanske får du en ny favoritkombination till kaffet?


Ingredienser: mandel, ekologiskt rårörsocker, kokosmjölkpulver (18 %), kakaosmör, kakaomassa, kexbitar (rismjöl, socker, majsstärkelse, potatisstärkelse, solrosolja, sojamjöl, Emulgeringsmedel: sojalecitin, salt, vaniljarom, Livsmedelsfärg: sockerkulör, förtjockningsmedel: guarkärnmjöl), glukossirap, kakaopulver, Emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom.

Kan innehålla spår av mjölk, jordnöt, ägg och andra nötter. Glutenfri. Bör förvaras torrt och svalt.

14 gram.

 Producent: La Perla – läs mer här.

 

 

 

Vegansk mandelcréme med kokosmjölk

En härlig créme med mandel och kokosmjölk. Använd på dina crépes, bakverk, glass eller ät direkt ur med skeden.

200 gram.

Producent: La Perla – läs mer här.