Middagsrätter

 

 

Rostad sparrissallad med getost och krutonger


Ingredienser
1 paket Savoursmiths chips med Cheddar och schalottenlök
500 g sparris (ca 2 knippen)
4 tsk extra virigin olivolja
Havssalt och färsk peppar
1 msk färsk citronjuice
Ca 1 dl färsk getost, sönderdelad 
Zest från 1 citron, i långa remsor

Gör såhär
Förvärm ugnen till 225 grader. Lägg sparrisen på bakplåtspapper. Häll 2 tsk olivolja över sparrisen och krydda med havssalt och peppar efter eget tycke. Sätt in dem i ugnen och ta ut och snurra runt dem efter halva tiden och stoppa in dem i ugnen igen. Ta ut dem när de är mjuka, efter ca 12-14 minuter; Flytta dem till en stor tallrik.

Häll citronjuicen över sparrisen, och strö chipskrutonger över. Häll över resterande olivoljan och toppa med getost och citronzest. Krydda med salt och peppar och servera.

 

 

Laga en italiensk smakfull måltid med Ppuras ekologiska råvaror. Här kommer ett enkelt recept som ger mycket smakglädje


Citronpasta med olivolja och parmesan

För två portioner.
*Salt
*200-250 g pasta, t. ex. penne, fusilli eller farfalle
*1 vitlök
*1/2 eko-citron
*150g körsbärstomater
*50 g parmesan
*3 matskedar Ppura jungfruolja extra med amalfi citroner
*Svartpeppar, färskmalen

Förberedelse:
Koka upp vatten i en stor gryta. Lägg i pastan och följ anvisningarna på paketet. Rör om flera gånger, lägg pastan i durkslaget och spara 50 cl av pastavattnet.

Skala vitlöken och hacka den fint. Använd ett rivjärn för att få citronzesten och pressa juice ur citronen.

Riv parmesanen fint. Värm en matsked citron-olivolja i en stekpanna och sautera vitlök och körsbärstomater i oljan. Ta bort pannan från värmen, blanda i resten av olivoljan, citronjuicen och den rivna osten så att osten smälter. Tillsätt pastan och 2-3 matskedar pastavatten och blanda väl. Krydda pastan med salt och peppar och unna dig en skvätt citronolivolja till. Servera och njut!

 

 

Grand Cru Farfalle med röd pesto av torkade salentinotomater toppat med lättstekta körsbärstomater & rostade pinjenötter

 

4 personer

 

Ingredienser:

500g ekologisk Grand Cru Farfalle

1/2 burk (eller efter smak) ekologisk pesto Pomodori Salentini

250g körsbärstomater

30 g pinjenötter

 

Tillbehör:

Ekologisk olivolja

Färsk basilika

Parmesan

Grovmalet havssalt och svartpeppar 

 

Gör så här: 

1 Koka upp lättsaltat vatten i kastrull under tiden som övriga ingredienser förbereds.

2 Lägg i pastan när vattnet kokat upp. Koka pastan al dente enligt anvisningen på paketet.

3 Skölj och dela körsbärstomaterna i två delar och stek med olivolja i en het panna under ca 2-3 minuter utan att tomaterna tappar formen. Rosta samtidigt pinjenötterna i ytterligare en torr stekpanna, dvs utan fett.

4 Blanda ner pestoblandningen i stekpannan tillsammans med tomaterna tills den blivit varm, ytterligare ca 2-3 minuter..

5 Låt pastan rinna av och häll ner i stekpannan med pestoblandningen. Blanda snabbt ihop.

6 Servera pastan med de rostade pinjenötterna, riven parmesan och färsk basilika samt grovmalet havssalt och peppar efter smak. Tillsätt gärna lite mer olivolja om du vill ha en krämigare pasta.

7 Njut :-)