Varma drycker

 

   

Varm choklad 

Marous kakaopulver – 100 %

Använd: ca 1 msk för 20 cl varm vätska: mjölk eller havremjölk ger lite fylligare smak men vatten går givetvis också bra. Ge lite sötma med honung eller rörsocker och krydda med exempelvis kardemumma, kanel eller ingefära om du önskar. Kanske till och med lite grädde på toppen?

Vi kan också rekommendera att ta en sked med Marous kakaocréme med cashew i drickchokladen och en tesked kakaonibs på toppen för en ännu fylligare chokladupplevelse.

Burken med 250 gram kakaopulver räcker till ca 17-18 koppar varm choklad, enligt måtten ovan.

 

Pistagelatte

Har du smakat pistagelatte? En ny trend som börjat dyka upp på kaféerna även i Sverige. Många kaféer i USA använder artificiell pistagesyrup, men vi vill ju ha riktig pistagenöt så vi använde La Perlas pistagecréme och det blev riktigt gott. Kaffet får en fin nötighet och mjuk sötma från pistagecrémen.

 

Du behöver

*Pistagecréme – ca 1/2-1 tsk pistagecréme beroende på storlek och tycke. Testa dig fram för att hitta din smakbalans.

*kaffe, mjölk och redskapen för att göra en latte

 

Gör såhär

Klicka i pistagecrémen i din kaffekopp/glas och brygg espresson. Rör om så att pistagecrémen blandas ut med espresson.
Skumma sedan mjölken och häll i som vanligt. Voilá. Du har fått dig en smaskig och lyxig pistagelatte.