Choklad – Frukt, bär och salt

 

 

Blond choklad med salt och kola

En blond choklad (vit) med karamelliserat kakaosmör och havssalt – En len fin vit choklad med fylliga kolatoner som balanseras av en lätt touch av havssalt. Chokladen finns både i förpackning om 50 gram och 5 gram.

 

Dryckestips

Maltsöt höglandswhisky (Deanston 15 years old) – Shortbreads, ljunghonung och rostade malttoner med en ton av brynt smör i avslutningen. 

(Sierra Nevada) Porter – Rostat bröd, småkakor, katrinplommon och kaffetoner med en lätt, fräsch finish.

(Croft 10 years old) Tawny Port – Chokladen lyfter fram toner av russin, knäck och torkad frukt, följt av smulpaj med kanel och apelsinskal.

Mustig Jamaica-rom (Appleton Estate 12 years old) – Fylliga toner av kokos och arrak, grön banan, vaniljkola och kryddig kakao.

 


Ingredienser: kakaosmör, socker, mjölkpulver, mjölksocker, vassle (mjölk), skummat mjölkpulver, karamelliserat socker 2 %, havssalt från Cervia 0,5 %, emulgeringsmedel: sojalecitin (GMO-fri), naturlig vaniljarom. Kakaosmör: minst 30 %.
Innehåller mjölk och sojalecitin. Kan innehålla spår av hasselnötter. Markerad text förtydligar allergener.

 

Läs mer om Gardini.

 

 

 

38 % med lakrits från Abruzzo och Cerviasalt – En krämig mjölkchoklad med en perfekt balans mellan sältan och lakritssmaken. Innehåller 1 % havssalt.

50 och 5 gram.

En komplex smakupplevelse med flera lager som är lätt att kombinera med andra goda smaker. Lätt blommig och kryddig doft följs av en tydlig sälta på tungan. Snart gör mer fylliga nöt- och kakaonoter sig påminda och lakritsen ger chokladen både en läcker kryddighet och en frisk, kvardröjande eftersmak. Underbar i kombination med ett fylligt Shiraz-vin, mogen Amarone, sötfruktig Recioto della Valpolicella eller en kraftfull Imperial stout. Sältan och kryddigheten är dessutom ett superbt sällskap till den mörkt mullrande whiskyn Talisker Storm från ön Skye.

Läs mer om Gardini.

 

 

 

Kalamondin + Tien Giang

I Vietnam kallas de Kumquats medan de på andra platser heter Kalamondin; Vi kallar dem delikata. De små citrusarna växer i de frodiga gröna trädgårdarna i provinsen Tien Giang. Fruktens mjuka sötma förstärker de varma kryddiga noterna i vår prisbelönta Tien Giang-choklad.

Ingredienser: kakaobönor 60 %, rörsocker 30 %, kakaosmör 8 %, torkad grön Kalamondin 2 %.

Kakaohalt: minst 68 %

Vikt: 80 och 24 gram. 

 

Läs mer om Marou.

 

 

Prisbelönt

Mekong Kumquat vann pris på den asiatiska deltävlingen på International Chocolate Awards 2019. Läs mer om tävlingen här.

 

 

Vet du varför kalamondinen i Marous choklad är grön?

I Mekongdeltat i Södra Vietnam växer småcitrusen kalamondin som Marou använder i sin nya choklad. Där finns en jämn tillgång till sol och klorofyll och därför är frukten grön även när den är mogen. Om den däremot hade odlats i ett klimat som har svala årstider, så hade de blivit gula; Man kan jämföra det med höstlöven som nu har börjat skifta färg i vårt Nordiska klimat.

 

 

Peppar & en nypa salt

Längs med de grönskande stigarna och ur den rödaktiga jorden i provinsen Dak Lak, har Marou funnit färska kakaofrukter och peppar. Njut av en läcker kombination av nötig kakao och aromatisk vitpeppar, med en nypa havssalt för en perfekt smakbalans.

Smakprofil: Nötig kakao, Kryddiga pepparkorn med en touch av salt.

Kakao och vitpeppar från provinsen Dak Lak.

Kakaohalt: 66 %.

Ingredienser: Kakaonibs (56,5 %), rörsocker (33,1 %), kakaosmör (9,5 %), vitpeppar (0,8 %), havssalt (0,1 %)

Fri från soja, gluten och mjölk

Förvaras torrt och svalt

 

Vikt: 80 och 24 gram.

 

Läs mer om Marou.

 

 

 

 

 

 

 

 

Havssalt-tryffel

Njut av tryffel med havssalt från Guérande i vår klassiska vita serie från Mathez. En fin och balanserad sälta mot den fylliga tryffemaken.

250 gram.

 

Läs mer omMathez.

  

 

 

Citronmaräng

En mjuk och krämig tryffel med rund kakaosmak, syrlig citron och krispig maräng rullad i kakaopulver.

250 gram.  

 

Läs mer om Mathez. 

 

Blåbär: En sann skogsdröm

Med smak av ekologiska blåbär är denna choklad inget annat än nordisk magi. Precis som våra andra varianter har chokladen en kakaohalt på 73%, och den fylliga smaken av kakao är som gjord för att kombineras med de naturligt söta bären. Vi avslutar med en liten touch av vanilj – och voila! En oemotståndlig skogsdröm till choklad!

Ingredienser: Kakaomassa*, kakaosmör*, kokossocker*, blåbär*.

*ekologiskt certifierad ingrediens

Kakaohalt: 73 % .

50 g.

Läs mer om Wermlandschoklad.

  

Mullbär & Vanilj: En sammetslen godbit

Gjord på soltorkade mullbär och Bourboun-vanilj från Madagaskar är denna choklad lika smakrik som den är beroendeframkallande... Med sin kolaliknande ton gifter sig detta superbär utmärkt med den mörka chokladen, och är nästintill omöjligt att bara äta en bit av. Och eftersom ”more is more” har vi dessutom strösslat lite extra mullbär på toppen av varje chokladkaka. 

Ingredienser: Kakao* (kakaomassa*, kakaosmör*), kokossocker*, mullbär*, bourbonvanilj*

*ekologiskt certifierad ingrediens

Kakaohalt: 73 % .

50 g.

Läs mer om Wermlandschoklad.

 

Svarta vinbär

Syrliga svarta vinbär möter chokladens toner av röda druvor, katrinplommon och honung.

66 % kakaohalt.

Detta är den mest syrliga av chokladsorterna. 

 

Svarta vinbären kommer från Finland.

Kakaon kommer från småskaliga odlande kakaobönder på Dominikanska Republiken. Den färskplockade kakaon fermenteras max 6 timmar efter skörd. Kakaon fermenteras sedan i 5-6 dagar för satt sedan torka i solen.

 

Ingredienser: kakao, rörsocker, kakaosmör, svarta vinbär.

50 gram.

 

Läs mer om Standout Chocolate.

  

 

Uganda – Semuliki Forest

En delikat mörk choklad är med kakao från Semuliki Forrest i Uganda. Den bjuder på 70 % kakaohalt och rikligt med fruktighet; Läckra smaktoner av apelsin, persika och banan. 

Kakaon kommer från en grupp kakaoodlare med 2500 medlemmar.

 

Smaknoter: apelsin, persika, banan

Ingredienser: Ekologiska kakaobönor, Ekologiskt rörsocker.

70 % kakaohalt.

 

Land: Uganda

Region: Semuliki Forest

Fermentation: Trälådor 6-7 dagar

Höjd: 950 meter

Kakaohalt: 70 %

50 gram

 

Läs mer om Standout Chocolate. 

 

 

Creminonougat med havssalt

Den senaste creminonougaten från Majani är en krämig nougat med små flingor av havssalt från Cervia. Den bjuder på en fyllig nötighet som balanseras fint mot den milda sältan.

Ingredienser: socker, hasselnöt (21 %), kakaosmör, kakaomassa, helmjölkspulver, havssalt från Cervia 0,5 %, mandel, emulgeringsmedel: sojalecitin, vanilj.

Kan innehålla spår av pistage. Glutenfri. 

 

Läs mer om Majani.

 

 

 

Cremino med limoncello

Krämig cremino-nougat med hasselnöt, mandel och en frisk och fyllig smak av citrus från den klassiska italienska limoncellon.  
Citronlikören görs på solmogna Sfusato-citroner som plockas för hand längs Amalfikustens böljande sluttningar. 
Pallini Limoncello är hantverksmässigt gjord på solmogna Sfusato-citroner, som enligt gammal italiensk tradition plockas för hand längs Amalfikustens böljande sluttningar. 

Ingredienser: socker, mandel (21 %)hasselnöt (21 %), kakaosmör, helmjölkspulver, kakaomassa, emulgeringsmedel: sojalecitin, vanilj, citroninfusion, naturlig arom.

Kan innehålla spår av pistagemandel. Glutenfri. 

10,13 g.

Läs mer om Majani. 

 

 

 

Se hela sommarsortimentet.