Citrus

  

 

Summer Orangeade 

Liksom solen har alltid Summer något på gång. Hon lekar kurragömma bakom molnen, hon smälter din glass, värmer upp sanden på stranden och ger dig solbränna. Hon blir aldrig utan jobb och hon håller oss varma, får växter att växa och får de söta Valenciaapelsinerna att mogna, som sedan hamnar i vår nya kolsyrade apelsindryck.

Precis som alla våra eko- och fairtradedrycker så kan man tydligt känna smaken av våra råvaror; de mexikanska apelsinerna och solskenet. Det är därför den heter sommar.

Friska citrussmaker återskapar semesterminnen omgiven av apelsinlundar på väg mot ett svalkande hav. Med smakrika Valenciaapelsiner och en skvätt citron som ger en frisk smak.

 

Drycken är vegansk och GMO-fri.

Ingredienser: kolsyrat vatten, ekologiskt och fairtrade rörsocker, ekologisk juice av koncentrat från Valenciaapelsiner, ekologisk juice av citronkoncentrat, naturligt smakämne av apelsin, antioxiderande ämne: askorbinsyra (C- vitamin).

 

Flaskan innehåller 30 cl. 

Burken innehåller 25 cl.

 

Läs mer om Karma Drinks.

 

 

 

 

Lemony lemonade  – en sötsyrlig ekologisk citronläsk
Kombinationen av ekologiska citroner från Sicilien och ekologiskt fairtrade-rörsocker medför goda möjligheter till odlarna som får en rättvis del för deras skörd, och en härlig citronig syrlighet till dig. 
 
 
 
Lemony och hans vänner växer sig mogna i den stekande solen på Sicilien. För att en citron ska smaka så här bra så behövs nämligen sol, massor av sol året om. Lemonys syrlighet har balanserats med ekologiskt fairtrade rörsocker. Citronsorten heter Femminello och ger en väldigt syrlig och fyllig smak.
 
Vi har också introducerat Lemony för några andra vänner för att skapa en så trevlig smak som möjligt. I drycken kan du även känna en skvätt grapefrukt och andra citrusfrukter och de har blandats i det bubbliga vattnet.
                 
Fairtradesocker
Rörsockret som används i Karma Kola, Gingerella och Lemony Lemonade är ekologiskt och Fairtrade och odlas av Suminter Organic Farmers Consortium i Maharashtra, Indien. Eftersom det är en ekologisk råvara, är det inte processat med svavel eller blekt som konventionellt socker, vilket gör denna produkt ren och grön!
Drycken är vegansk och GMO-fri.
 
Ingredienser: Kolsyrat vatten, ekologiskt fairtrade rörsocker, ekologisk citronjuice från koncentrat, smakämnen av citron och grapefrukt, antioxiderande: askorbinsyra.
     
Lemony är en ekologisk fairtrade-lemonad som ger alla personer en rättvis del av förtjänsten.
 

 

Flaskan innehåller 30 cl. 

Burken innehåller 25 cl.

Läs mer om Karma Drinks.

Nyhet – Lemonad med hallonsmak

Vårens Karmanyhet heter Razza; Razza får smaken från naturlig hallon, ekologiska citroner och fairtradesocker. Den punkiga rosa lemonaden får en frisk citrustouch från sicilianska citroner precis som Lemony, men med en bärig hallon-twist.

Razza innehåller mindre än 5 % rörsocker och är eko och fairtrade.

Ingredienser: kolsyrat vatten, ekologiskt fairtrade-socker (4.8%), citronjuice från koncentrat (0.6%), naturlig citron-, hallon- och grapefruktarom, ekologisk svart morotsjuice från koncentrat.

Razza finns i flaska om 30 cl. Burken om 25 cl kommer senare under våren.

Läs mer om Karma Drinks.

 

  

Citronlimo med ingefära

Nu har vi fått en ny god nyhet från Proviant Berlin, en syrlig och frisk kolsyrad dryck med ingefära och citron. Först kommer den friska citronsyrligheten och ingefäran smyger fram på slutet som en fin effekt. Innehåller 2 % tillsatt socker.

Ingredienser: kolsyrat vatten, citronjuice (10%), ingefärsjuice, ekologiskt rårörsocker.

33 cl

Läs mer om Proviant Berlin.

 

 

 

Maracuja/apelsin

Sommarklassikern utan kompromisser: 40% apelsin- och passionsfruktjuice, toppad med en aning mandarin. Givetvis har vi använt extra mycket färskpressad ekologisk juice för att skapa en intensiv och uppfriskande smakupplevelse! Utan tillsatt socker.

Ingredienser: kolsyrat vatten, apelsinjuice* (33%), passionsfruktjuice* (7%), mandarinjuice* *Ekologisk råvara.

 

Läs mer om Proviant Berlin.

 

 

Nyhet 1 – Cantuccini med citron och ingefära

Knaprig cantuccini med fin balans av fyllig citron och kryddig ingefära. Avnjut till ditt favoritkaffe, eller kanske en kopp te?
 

Ingredienser : Vetemjöl (gluten), rörsocker, kanderad ingefära 10 % (ingefära, rörsocker), kanderade citronskal 10 % (citronskal, glukos-fruktossirap, rörsocker, koncentrat från citronjuice, konserveringsmedel: E220 som restprodukt) ägg, äggula, smör (mjölk), honung, salt, bakpulver: bikarbonat, naturlig arom.

Kan innehålla spår av soja, nötter och svavel.

Förvaras på en sval och torr plats

150 g.
Läs mer om Scapigliati.
 
 

 

Nyhet – Citronkaka

Spröd choklad-mördegskaka med citron.

INGREDIENSER: rismjöl*, smör (mjölk), socker, ägg, citron (minst 5%)(citronskal, glukossirap, socker) xantangummi.* Från ekologisk odling.

ALLERGENER: innehåller smör (mjölk) och ägg. Tillverkade i en fabrik som hanterar soja, sesam och jordnötter.

Glutenfri

120 g.

 

Läs om Brio.

 

Fläder- och citronmarmelad

Friskt syrlig citronmarmelad med en mild flädersmak. 100 ml.

 

Läs om Stockuts Livsmedelsförädling.

 

 

Kallpressad rapsolja med citron – kravcertifierad

250 ml

 

Läs om Stockuts Livsmedelsförädling.

 

 

 

Kalamondin + Tien Giang

I Vietnam kallas de Kumquats medan de på andra platser heter Kalamondin; Vi kallar dem delikata. De små citrusarna växer i de frodiga gröna trädgårdarna i provinsen Tien Giang. Fruktens mjuka sötma förstärker de varma kryddiga noterna i vår prisbelönta Tien Giang-choklad.

Ingredienser: kakaobönor 60 %, rörsocker 30 %, kakaosmör 8 %, torkad grön Kalamondin 2 %.

Kakaohalt: minst 68 %

 Vikt: 80 och 24 gram. 

 Läs om Marou.

 

Prisbelönt

Mekong Kumquat vann pris på den asiatiska deltävlingen på International Chocolate Awards 2019. Läs mer om tävlingen här.

 

 

Vet du varför kalamondinen i Marous choklad är grön?

I Mekongdeltat i Södra Vietnam växer småcitrusen kalamondin som Marou använder i sin nya choklad. Där finns en jämn tillgång till sol och klorofyll och därför är frukten grön även när den är mogen. Om den däremot hade odlats i ett klimat som har svala årstider, så hade de blivit gula; Man kan jämföra det med höstlöven som nu har börjat skifta färg i vårt Nordiska klimat.

 

 Läs om Marou.

 

 

Nyhet – Cremino med limoncello

Krämig cremino-nougat med hasselnöt, mandel och en frisk och fyllig smak av citrus från den klassiska italienska limoncellon.  
Citronlikören görs på solmogna Sfusato-citroner som plockas för hand längs Amalfikustens böljande sluttningar. 
Pallini Limoncello är hantverksmässigt gjord på solmogna Sfusato-citroner, som enligt gammal italiensk tradition plockas för hand längs Amalfikustens böljande sluttningar. 

Ingredienser: socker, mandel (21 %)hasselnöt (21 %), kakaosmör, helmjölkspulver, kakaomassa, emulgeringsmedel: sojalecitin, vanilj, citroninfusion, naturlig arom.

Kan innehålla spår av pistagemandel. Glutenfri. 

 

Läs mer om Majani här.

 

 

Läs om våra bärprodukter.