Coldbrew

Coldbrew kan man göra med olika råvaror. Kanske är det mest populära idag att göra coldbrew på kaffe. Coldbrew är när man tillagar en dryck genom en kall process, vilket ofta har stor påverkan på smaken.


Testa gärna våra coldbrewrecept på kakao och te här

  

 

Blanda Coldbrew-te

  1. Använd 6-10 g svart, grönt, vitt eller örtte per liter och lägg det att dra i vanligt kranvatten eller mineralvatten.
  2. Lämna teet att dra i kylen i 4-6 timmar och smaka av varenda halvtimma efter 4 timmar.
  3. När du har fått till smaken som passar dig, ta ut tebladen.
  4. Tillsätt din valda fruktskiva, örtkvist och krydda, mycket is och eventuellt ett sötningsmedel som passar dig (såsom honung, lakritspulver eller rörsocker).
  5. Håll Cold Brew-teet kylt och drick inom 24 timmar. 

 

 

Cacao Cold Brew – somrig kakaodryck

Vi har tagit fram ett recept på vad vi kallar för cold brew cacao. Det vill säga en svalkande kall kakaodryck som är perfekt för soliga sommardagar. Det är lika enkelt att göra som det (kanske) låter:

 

Du behöver 

*Ca 2 msk Marou Provisions kakaonibs

*ca 750 ml vatten

 

Så här gör du 

Mal kakaonibsen i en rengjord mortel och häll dem i en kanna, ex. en pressokanna. Häll på vattnet och låt stå i kylen för att låta vattnet dra åt sig smak från kakaon. När drycken är färdig, så silar du bort nibsen så du får en ren och klar kakaodryck. Du kan smaka av drycken under tiden så att styrkan passar din smak. Vi rekommenderar att du låter den stå och dra mellan 18-24 timmar, vid kortare tid blir drycken mildare och längre tid ger mer fyllig och robust smak. Tillsätt sötma om du önskar. Du kan också blanda en Coldbrew Cacao & Yuzu med kolsyrad yuzu eller byta ut den mot tonic för att få en kolsyrad och frisk kakaodryck med kolsyra, dekorera med lite citronzest. Fler Provisionsrecept kommer inom kort.