Choklad _Beriksson _kakao _chokladdistribution _delikatesser _gourmet _distribution _web

Choklad

När vi startade Beriksson så var det med tre italienska producenter av choklad. Sedan dess erbjuder vi såväl fler chokladproducenter från olika delar av världen men också andra typer av produkter. Chokladen har dock en särskild plats i våra hjärtan.

 

Vår choklad är noga utvald och görs med de finaste råvarorna, genom stor kunskap. Vi erbjuder ett stort utbud av prisbelönt choklad från Vietnam, Sverige, Italien, Frankrike och England. Vi har rosa choklad, vit choklad, lyxig nougatchoklad och ett stort utbud av mörk choklad utan med eller uttan smaker tillsattt.

 

 

Gardini – choklad med havssalt

Klicka här för att se sortimentet.

 

 

 

Goodio – eko rawchoklad från Helsingfors

Klicka här för att se sortimentet.

 

  

 

 

Marou – prisbelönt choklad utan mjölk och nötter från Saigon

Klicka här för att se sortimentet.

 

 

  

Rococo Chocolates – experimentell choklad från London

Klicka här för att se sortimentet. 

  

 

 

Standout Chocolate – ekologisk bean to barchoklad från Göteborg

 Klicka här för att se sortimentet.

 

 

Praliner och tryffel

Vi har även chokladpraliner och tryffel under kategorin Konfektyr, klicka här för att komma dit. 

 

  

 

Att prova choklad

Chokladen ska vara rumstempererad och inte kylskåpskall. Det första man ska göra är att titta, känna och dofta på chokladen. När man lägger en bit på tungan ska man låta den smälta lite innan man försiktigt börjar tugga så man kan bedöma lenhet och konsistens innan smakerna sätter in. 
En choklad av hög kvalitet ger en eftersmak som är flera minuter, så det är viktigt att skynda långsamt för att njuta till fullo. Låt chokladen smälta ut över tungan och försök att sätta ord på smakerna.

 

Läs mer på vårt chokladuppslagsverk, klicka här.