Choklad _Beriksson _kakao _chokladdistribution _delikatesser _gourmet _distribution _web

 

Choklad

Ända sedan Beriksson grundades för cirka 10 år sedan har vårt stora fokus varit chokladen. Och även om vi tar in nya goda produkter av andra slag, så kommer vår kärlek för chokladen alltid vara störst.

 

   

Våra Varumärken

 

De chokladprodukter vi erbjuder är noga utvalda och de görs med de finaste råvarorna, genom stor kunskap och med en stor portion ömhet för det goda livet. Vi erbjuder ett stort utbud av prisbelönt choklad från Vietnam, Ecuador, Italien. Vi har grön choklad, vit choklad, lyxig nougatchoklad och ett stort utbud av mörk choklad utan några som helst tillsatser. Är du intresserad av praliner, kan du läsa under konfektyr. Vill du se de priser som vår choklad har vunnit, bläddra längst ner på denna sida. För att läsa om våra varumärken inom kategorin choklad klicka dig fram nedan. För att komma till choklad i butiken, klicka här.

 

 

Gardini

 

Guido Castagna

 

Kallari

 

Marou

  

Rococo Chocolates

 

Standout Chocolate

 

 

Vi har även chokladpraliner och tryffel under kategorin Konfektyr, klicka här för att komma dit. 

 

  

 

Att prova choklad

Chokladen ska vara rumstempererad och inte kylskåpskall. Det första man ska göra är att titta, känna och dofta på chokladen. När man lägger en bit på tungan ska man låta den smälta lite innan man försiktigt börjar tugga så man kan bedöma lenhet och konsistens innan smakerna sätter in. 
En choklad av hög kvalitet ger en eftersmak som är flera minuter, så det är viktigt att skynda långsamt för att njuta till fullo. Låt chokladen smälta ut över tungan och försök att sätta ord på smakerna.

 

Läs mer på vårt chokladuppslagsverk, klicka här.