Sofistikerade och harmoniska smakkombinationer som ger mersmak (IT) 

 

 

Fabio och Manuel, bröderna bakom varumärket Gardini, har skapat fantastiska smakmöten i choklad i flera årtionden. Med kunskap, erfarenhet och rötterna fast förankrade i det italienska matarvet har Gardini blivit världsberömt för sina sofistikerade kombinationer av choklad och havssalt, kryddor eller nötter i perfekt harmoni med varandra.

 

 

  

Nu kan du se Gardinis nya maritima förpackning för saltchokladen

Nu har vi åter Gardinis populära chokladserie med havssalt i vårt sortiment. Samma goda choklad i nya uppdaterade förpackningar med maritimt tema som ger lite känsla av "saltstänkta dagar vid havet".

 

 

 

Den banbrytande chokladserien med delikat havssalt från Cervia

 

 

 

38 % med lakrits från Abruzzo och Cerviasalt – En krämig mjölkchoklad med en perfekt balans mellan sältan och lakritssmaken. Innehåller 1 % havssalt.

50 och 5 gram.

En komplex smakupplevelse med flera lager som är lätt att kombinera med andra goda smaker. Lätt blommig och kryddig doft följs av en tydlig sälta på tungan. Snart gör mer fylliga nöt- och kakaonoter sig påminda och lakritsen ger chokladen både en läcker kryddighet och en frisk, kvardröjande eftersmak. Underbar i kombination med ett fylligt Shiraz-vin, mogen Amarone, sötfruktig Recioto della Valpolicella eller en kraftfull Imperial stout. Sältan och kryddigheten är dessutom ett superbt sällskap till den mörkt mullrande whiskyn Talisker Storm från ön Skye.

  

 

 

38 % med olivolja från Brisghello och Cerviasalt – En extra krämig mjölkchoklad med fyllig vaniljdoft som smälter lätt på tungan och för med sig både fruktighet och ett pepprigt bett från olivoljan.. Innehåller 1 % havssalt.

50 och 5 gram.

Förhöj upplevelsen ytterligare

En mångsidig choklad som passar perfekt till såväl smakrik oloroso-sherry som gräsdoftande lågland­swhisky. Olivoljans fruktighet får en extra skjuts tillsammans med en maltig och humlearomatisk amerikansk pale ale eller ett friskt Sauvignon blanc-vin från Nya Zeeland. Den äventyrslystne rekommen­deras även att prova chokladen till en mustig Barley wine för ett spännande och kvardröjande smakmöte.

 

 

 

42 % kakaohalt – en mörk och krämig mjölkchoklad med en mjuk sälta som balanserar den milda kakaosmaken. Innehåller 1 % havssalt. 

50 gram.

Genom denna choklad känner du en tydlig nötighet i doften med jordigt komplexa kakaonoter i bakgrunden. I munnen kommer toner av vaniljfudge, rostat bröd och brynt smör fram tillsammans med en lätt blommighet i eftersmaken. Kombinera med en fruktig cognac och upptäck toner av mogna äpplen och ugnsbakade päron eller kontrastera med den friska syran hos ett tyskt eiswein. Tycker man om kraftigare smaker kan man med fördel para ihop chokladen med en söt belgisk klosterale eller en mjuk rom med tydlig vaniljkaraktär såsom Ron Quorhum Solera 23 yo från Dominikanska republiken.

 

 

 

62 % – En mörk choklad 62 % kakaohalt med delikat havssalt från Cervia som gör att saltet inte tar över smaken från chokladen. Innehåller 1 % havssalt. 

50 och 5 gram.

Mustiga kakaonoter samsas med nypon och muskot i doften. I munnen är kakaon tydligt i centrum för smakupplevelsen även om man fortfarande kan hitta nypon, rostade kastanjer och valnötter.God tillsammans med en långlagrad armagnac såsom Samalens 1974 toner av russin och mandel. Och i kombination med en femårig calvados från Lecompte träder både frukt, kanel och kryddnejlika fram ur den fylliga chokladen. Tillsammans med en mellanrökig höglandswhisky hittar man istället nyrostade ekfat, digestivekex och créme brulee.

 

 

 

70 % med havssalt – en mörk fyllig choklad med en mild sälta som balanserar smaken. Innehåller 1 % havssalt. 50 gram.

En förförisk choklad som doftar mjukt av kakao, vanilj och sötlakrits men som i munnen ger toner av färskbryggt mockakaffe, kryddpeppar och brynt smör, hela tiden med dovt kraftfulla kakaonoter i bakgrunden men utan att kännas sträv.En självsäker choklad som gärna håller hov tillsammans med smakrika romsorter som Diplomático Reserva Exclusiva eller Ron Zacapa Gran Reserva men som är precis lika bra till de rökiga maltwhiskysorterna från Islay liksom till ett fylligt Sauternes- eller Madeira-vin.

 

 

 

 

Vill du köpa Gardinis smakfulla choklad?

För att se var du kan köpa produkter från Gardini, klicka här. 

 

 

 

 


 

 

 

 

Gardinibröderna har alltid skapat sina produkter för hand och de tar helt avstånd från automatisk produktion. Deras råvaror kombinerar väl utvald kakao med italienska smaker. Detta är anledningarna till att Gardinis produkter har en unik smak och en originell personlighet

Deras tankar kring produktutvecklingen kretsar kring kvalitet och personlighet och förverkligas genom deras passion och kreativitet. Deras filosofi är att ta fram den perfekta harmonin och erbjuda ögonblick av intensiva känslor. 

 

 

"Genom deras textur, smaker och de innovativa 
är de världsklass" 

– Juryn i International Chocolate Awards

 

 

 

 

 

 

Sortiment 

 

  

Mörk mjölkchoklad 52 % kakaohalt

En tunn och krämig mörk mjölkchoklad med 52 % kakaohalt. 80 gram.

 

  

Mörk choklad 100 % kakaohalt med kakao från Ecuador

Nu har Gardinis mörka choklad med 100 % kakaohalt fått en ny och tunnare utformning. Och dessutom är chokladen nu single origin med Nacionalkakao från Ecuador. 80 gram.

 

 

 

 

Cremino

Cremino en italiensk nötchoklad med två lager av olika kakaohalt. Gardinis cremino innehåller så hög nöthalt som 38% från de Piemontesiska hasselnötter, vilket ger en mjuk men kraftfull nötsmak.  

 

 

 

Cremino med lakrits

Den kryddiga och lätt syrliga lakritsen passar utmärkt till den nötiga och fylliga creminon. Tillsammans så blir det en underbar smakharmoni.

 

Dryckesexperten Jerry Lindah  tipsar om creminon med lakrits till Santa Carolina Reserva-Sauvignon Blanc (beställningssortiment). Den passar även till en lagrad rom såsom Zacapa eller Demerara. Den passar även röda viner såsom Amarone Valpolicella.

 

 

 



Drickchoklad på pinne

Gardini har tidigare vunnit priser på chokladtävlingar för deras kakaopulver-blandningar. Nu kommer deras nya choklad som smidigt blandas ut i varm mjölk eller vatten.

 

Mjölkchoklad på pinne

En mildare choklad för de som inte vill ha chokladen så stark.

Kakaohalt: 32 %. Ingredienser: socker, kakaosmör, helmjölkpulver, kakaomassa, emulgeringsmedel: sojalecitin (GMO-fri), äkta vaniljextrakt. Innehåller mjölk och sojalecitin. Kan innehålla spår av hasselnöt.

 

Mörk choklad på pinne

En lite mörkare choklad att blanda ut i din dryck. Chokladen innehåller 62 % kakao, så den har en balanserad mörk chokladsmak.

Kakaohalt: 62 %. Ingredienser: kakaomassa, socker, kakaosmör, emulgeringsmedel: sojalecitin, äkta vaniljextrakt. Innehåller sojalecitin (GMO-fri). Kan innehålla spår av hasselnötter och mjölkprotein.

 

Gör så här

För att blanda ut chokladen på ett snabbt och smidigt sätt,

häll upp lite varmt vatten i koppen, börja blanda chokladen och hjälp gärna till genom att trycka den lite lätt mot kanten på koppen. När du rört runt i någon halvminut, så kan du tillsätta resten av vattnet, eller om du föredrar varm mjölk, som ger en fylligare och rundare smak.

 

 

 

Den banbrytande chokladserien med delikat havssalt från Cervia

 

 

Gianduja salata – En prisbelönt mörk gianduja-nötchoklad med det mjuka saltet från Cervia. Innehåller 1 % havssalt. 100 gram.

Mörkt jordig kakaodoft med muskot och nejlika i bakgrunden. I munnen exploderar hasselnötterna och får en extra smakdimension av havssaltet som också rundar av bitterheten i chokladen. En ljuvlig partner till Arabica-kaffe och äldre Cognacssorter, men också överraskande god till ett sött mousserande muskat-vin, en nötig brown ale eller det portugisiska starkvinet Moscatel de Setúbal.

 

 

 

 

38 % med lakrits från Abruzzo och Cerviasalt – En krämig mjölkchoklad med en perfekt balans mellan sältan och lakritssmaken. Innehåller 1 % havssalt.

50 gram.

En komplex smakupplevelse med flera lager som är lätt att kombinera med andra goda smaker. Lätt blommig och kryddig doft följs av en tydlig sälta på tungan. Snart gör mer fylliga nöt- och kakaonoter sig påminda och lakritsen ger chokladen både en läcker kryddighet och en frisk, kvardröjande eftersmak. Underbar i kombination med ett fylligt Shiraz-vin, mogen Amarone, sötfruktig Recioto della Valpolicella eller en kraftfull Imperial stout. Sältan och kryddigheten är dessutom ett superbt sällskap till den mörkt mullrande whiskyn Talisker Storm från ön Skye.

  

 

 

38 % med olivolja från Brisghello och Cerviasalt – En extra krämig mjölkchoklad med fyllig vaniljdoft som smälter lätt på tungan och för med sig både fruktighet och ett pepprigt bett från olivoljan.. Innehåller 1 % havssalt. 50 gram. 

Förhöj upplevelsen ytterligare

En mångsidig choklad som passar perfekt till såväl smakrik oloroso-sherry som gräsdoftande lågland­swhisky. Olivoljans fruktighet får en extra skjuts tillsammans med en maltig och humlearomatisk amerikansk pale ale eller ett friskt Sauvignon blanc-vin från Nya Zeeland. Den äventyrslystne rekommen­deras även att prova chokladen till en mustig Barley wine för ett spännande och kvardröjande smakmöte.

 

 

 

42 % kakaohalt – en mörk och krämig mjölkchoklad med en mjuk sälta som balanserar den milda kakaosmaken. Innehåller 1 % havssalt. 50 gram. 

Genom denna choklad känner du en tydlig nötighet i doften med jordigt komplexa kakaonoter i bakgrunden. I munnen kommer toner av vaniljfudge, rostat bröd och brynt smör fram tillsammans med en lätt blommighet i eftersmaken. Kombinera med en fruktig cognac och upptäck toner av mogna äpplen och ugnsbakade päron eller kontrastera med den friska syran hos ett tyskt eiswein. Tycker man om kraftigare smaker kan man med fördel para ihop chokladen med en söt belgisk klosterale eller en mjuk rom med tydlig vaniljkaraktär såsom Ron Quorhum Solera 23 yo från Dominikanska republiken.

 

 

 

62 % – En mörk choklad 62 % kakaohalt med delikat havssalt från Cervia som gör att saltet inte tar över smaken från chokladen. Innehåller 1 % havssalt. 50 gram.

Mustiga kakaonoter samsas med nypon och muskot i doften. I munnen är kakaon tydligt i centrum för smakupplevelsen även om man fortfarande kan hitta nypon, rostade kastanjer och valnötter.God tillsammans med en långlagrad armagnac såsom Samalens 1974 toner av russin och mandel. Och i kombination med en femårig calvados från Lecompte träder både frukt, kanel och kryddnejlika fram ur den fylliga chokladen. Tillsammans med en mellanrökig höglandswhisky hittar man istället nyrostade ekfat, digestivekex och créme brulee.

 

 

 

70 % med havssalt – en mörk fyllig choklad med en mild sälta som balanserar smaken. Innehåller 1 % havssalt. 50 gram.

En förförisk choklad som doftar mjukt av kakao, vanilj och sötlakrits men som i munnen ger toner av färskbryggt mockakaffe, kryddpeppar och brynt smör, hela tiden med dovt kraftfulla kakaonoter i bakgrunden men utan att kännas sträv.En självsäker choklad som gärna håller hov tillsammans med smakrika romsorter som Diplomático Reserva Exclusiva eller Ron Zacapa Gran Reserva men som är precis lika bra till de rökiga maltwhiskysorterna från Islay liksom till ett fylligt Sauternes- eller Madeira-vin.

 

 

 

 

 

 

 

Prisbelönad choklad för kräsna smaklökar

 

 

2015

Under International Chocolate World Awards vann

Cremino med körsbär guldpris i kategorin bästa smaksatta cremino

Cremino med lakrits silver i kategorin bästa smaksatta cremino

 

Under International Chocolate European Medelhavsområdet vann

Kaffe & Kardemumma silver i kategorin mörk choklad med bitar och smaker

Anischokladen silver för bästa mjölkchoklad med bitar och smaker

Salt och lakrits silver för bästa mjölkchoklad med smaker

Gianduja med salt brons för bästa choklad med fyllning

 

 

 

2014

Under International Chocolate World Awards vann

Kaffe & Kardemumma silver i kategorin mörk choklad med bitar och smaker

Salt och lakrits silver för bästa mjölkchoklad med smaker

Cremino med körsbär guldpris i kategorin bästa smaksatta cremino

Cremino med lakrits silver i kategorin bästa smaksatta cremino

 

Under International Chocolate European Medelhavsområdet vann

Mjökchoklad med kaffebönebitar brons i kategorin mjölkchoklad med bitar

 

2013

Under International Chocolate World Awards vann

Kaffe & Kardemumma silver i kategorin mörk choklad med bitar och smaker

Cremino med körsbär guldpris i kategorin bästa smaksatta cremino

Cremino med lakrits silver i kategorin bästa smaksatta cremino

 

2012

Under International Chocolate World Awards vann

Cremino med körsbär guldpris i kategorin bästa smaksatta cremino

Cremino med lakrits silver i kategorin bästa smaksatta cremino

Kaffe & Kardemumma silver i kategorin mörk choklad med bitar och smaker

 

2011

Gianduja med havssalt silver för bästa nötchoklad med fyllning

Drickchokladen silver

 

 

 

Media

 

Bildmaterial

Vill du ladda ner bilder från Gardini, klicka här. (har du önskemål eller frågor om Gardini, mejla gärna markus(at)beriksson.net.

  

Läs om Gardini i media

Spot and Tell har med Gardinis mjölkchoklad med salt och lakrits på listan över 7 chokladkakor som "förtjänar lite extra utrymme", läs om det här.

Spot and Tell fyller croissanter med chokladcréme med lakrits och salt, se inlägget här.

Spot and Tell lagar pannkakor och njuter av chokladcréme med lakrits till, klicka här.

Stocholm Tea House doppar jordgubbar i chokladcréme, läs mer här.

Livets goda skriver om Bon bon cremino, klicka här.

Instagraminlägg med Cremino, klicka här.

Gardini Speziali i Chokladbloggen, klicka här.

Gardinis serie Speziali i tidningen Livets Goda, klicka här.

Gardini Speziali ingefära, läs om det i Livets goda här.

Cremino på Choco bean, klicka här.

Choklad med lakrits och chili på Choco bean, klicka här.

99 beers (Allt om mat), klicka här.
Norrköpingsguiden, klicka här.
Örebroguiden, klicka här.