Cantuccini med utsökt konsistens i eleganta förpackningar

  

 

Efter den stora jordbävningen i hemstaden L Áquila 2009, så flyttade Patrizia och Emile ut från familjehuset som förstördes i denna katastrof. Men mitt i kaoset och förtvivlan fann de Emiles mormors gamla receptbok. De handskrivna recepten på italienska bakverk hade legat bortglömda i många år i väntan på att någon skulle upptäcka dem. Paret testade först recepten av nostalgiska skäl, men upplevelsen fick dem att starta ett företag ihop. Deras handgjorda bakverk produceras med kärlek på traditionella recept och lokala råvaror. Kucino är en hyllning till recepten och hennes passion för bakning.

 

 

 

Mjölet kommer från lokala bönder kring L´Aquila och kvalitets-jordnötterna köper Kucino från Amerika och Argentina. Jordnötterna med krisp bakas i ugn för att få rätt konsistens.

  

 

 

 Sortiment

 

Cantuccini med salt, kola och vit choklad

Cantuccini med utsökt konsistens, med fin balans av sötma och sälta av salt, kola och vit choklad.

50 gram

 

 

Cantuccini med hasselnöt och choklad

Cantuccini med utsökt konsistens, med rostad hasselnöt & choklad.

50 gram

 

 

Cantuccini med mandel

Cantuccini med utsökt konsistens, med rostad mandel.

50 gram

 

 

Cantuccini med tranbär

Cantuccini med utsökt konsistens, med bitar av söt-syrliga tranbär.

50 gram

 

 

 

Alfred & Friends nötter

Emile och hans fru bakar även nöt-snacks under varumärke Alfred & Friends, läs mer om det här.