Chokladryffel du aldrig glömmer – från italiens chokladhuvudstad (IT)

 

 

 

Om du tvivlar på att världens bästa hasselnötter kommer från Piemonte har du aldrig smakat La Perla. I klassiskt eleganta förpackningar levererar det lilla familjeföretaget både rena chokladtryfflar och sådana fyllda med ursprungsskyddade (IGP) hasselnötter från kullarna runt Turin som får det att vattnas i munnen på finsmakare världen över. La Perla är kvalitet som känns i varje tugga.

 

 

 

 

Nyhet 1 – Nougat med eller utan socker

 

Krämig pistagenougat med salt
En krämig vit chokladbas med en härliga pistage och en mild dos salt.

Pistagenöthalt: 11 %.

 
Ingredienser: socker, kakaosmör, mjölkpulver, pistagenötter (11 %), vassleprotein, Emulgeringsmedel: sojalecitin (Fri från GMO), salt (0,4 %), vaniljextrakt.

60 gram

 

 

Gianduja – Krämig hasselnötschoklad

En krämig hasselnötschoklad med bas av mjölkchoklad. Hasselnötter från Piemonte I.G.P.

Hasselnöthalt: 20 %.

Ingredienser: socker, kakaosmör, mjölkpulver, hasselnötter, kakaomassa, vassleprotein, Emulgeringsmedel: sojalecitin (Fri från GMO), vaniljextrakt. Kan innehålla spår av andra nötter. Kan innehålla spår av andra nötter. Bör förvaras torrt och svalt.

60 gram

 

 

Krämig sockerfri gianduja-nötchoklad

Självklart ska man kunna njuta av god nougat även om man är diabetiker eller vill minska på sockret. Här är en krämig gianduja-nötchoklad med en bas av mjölkchoklad. Hasselnötter från Piemonte I.G.P.

Hasselnöthalt: 20 %.

Ingredienser: Sötningsmedel: maltitol (29 %), hasselnötter (20 %), kakaomassa, kakaosmör, helmjölkpulver, Emulgeringsmedel: sojalecitin (Fri från GMO), naturlig vanilj. Kan innehålla spår av andra nötter.  En hög konsumtion av maltitol kan ha en laxerande effekt. Bör förvaras torrt och svalt.

60 gram

 

 

Mörk sockerfri gianduja-nötchoklad

Självklart ska man kunna njuta av god nougat även om man är diabetiker eller vill minska på sockret. Här är en krämig gianduja-nötchoklad med en bas av mörk choklad. Hasselnötter från Piemonte I.G.P.

Hasselnöthalt: 20 %.

Ingredienser: kakaomassa, sötniningsmedel: maltitol (23 %), hasselnötter (20 %), kakaosmör, Emulgeringsmedel: sojalecitin (Fri från GMO), naturlig vanilj. Kan innehålla spår av andra nötter och mjölk. En hög konsumtion av maltitol kan ha en laxerande effekt. Bör förvaras torrt och svalt.

60 gram

 

Nyhet 2 – Triple Chocolate

Vit, mjölk och mörk choklad blandas med hasselnötter och blir till en krämig dessert.

Ingredienser: hasselnötter, socker, kakaomassa, kakaosmör, mjölkpulver, kakaonibs, kexbitar (rismjöl, socker, majsstärkelse, potatisstärkelse, solrosolja, sojamjöl, emulgeringsmedel: sojalecitin, salt, vaniljarom, livsmedelsfärg: sockerkulör, förtjockningsmedel: guarkärnmjöl), kakaopulver, emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom.

Kan innehålla spår av jordnöt, ägg och andra nötter.

Glutenfri.

Bör förvaras torrt och svalt.

 

 

 

 

 

Nyhet 3 – vegansk chokladtryffel med kokosmjölk och mandel

Latte Senza Latte, mjölk utan mjölk. Denna nya och krämiga tryffel får den krämigheten och den goda smaken från kokosmjölk och hasselnötterna har blivit utbytta mot mandel och riskrisp. En smaskig tryffel som de allra flesta kan njuta av helt enkelt. Kanske får du en ny favoritkombination till kaffet?


Ingredienser: mandel, ekologiskt rårörsocker, kokosmjölkpulver (18 %), kakaosmör, kakaomassa, kexbitar (rismjöl, socker, majsstärkelse, potatisstärkelse, solrosolja, sojamjöl, Emulgeringsmedel: sojalecitin, salt, vaniljarom, Livsmedelsfärg: sockerkulör, förtjockningsmedel: guarkärnmjöl), glukossirap, kakaopulver, Emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom.

Kan innehålla spår av mjölk, jordnöt, ägg och andra nötter. Glutenfri. Bör förvaras torrt och svalt.

 

 

 

 

Sedan 1952 har Sergio Arzilli haft chokladen som passion och yrke, och han valde tidigt att endast arbeta med den bästa kvaliteten och han satte den lokala specialiteten hasselnötter I.G.P i fokus. 1992 grundade han La Perla di Torino som idag har ett stort utbud av choklad för det speciella tillfället. La Perlatryffeln skapas av en kombination av mjuk kakao och de mest utsökta rostade hasselnötterna från Piemonte.

Hasselnötterna är I.G.P, ursprungsskyddade, vilket innebär att det är en garanti för att det är hasselnötter av hög kvalitet. La Perlas första choklad som producerades är den svarta pärlan, en mörk och krämig cholkadtryffel med rostade hackade hasselnötter. Hasselnötterna och kaffebönorna som används till de krämiga och krispiga tryfflarna rostas minuterna innan de strös i chokladsmeten, vilket ger en färskare och godare produkt. Allt arbete görs för hand för att ge en hantverksprodukt som ger dig mer njutning.

 

 

  

 

Tiramisu enligt ursprungsreceptet?

Den klassiska desserten Tiramisu är älskad världen över hos kak- och kaffeälskare. Att den har ursprung från Italien är ingen tvekan, men faktum är att exakt var den kommer från diskuteras livligt över middagsbord och espressobarer i Italien; Är det Toscana, Piedmonte eller Veneto?  

Det finns också källor som menar på att ursprungsreceptet till Tiramisu var utan mandellikör. När La Perla utvecklade deras smaskiga tiramisutryffel så inspirerades de av detta traditionella receptet med fokus på kaffesmaken. Här kan du prova det:

 

Tiramisu – för ca 6 personer

 

Ingredienser för basen

  • 400 gram savoiardi (ladyfingers) ((kex))
  • En skål kaffe
  • Osötat kaffepulver

 

Ingredienser för crémen

  • 500 gram mascarponeost
  • *3 ägg
  • 5 matskedar socker

 

Gör så här

  1. Förbered kaffet och lämna det att svalna i en skål

  2. Gör mascarpone enligt receptet nedan

  3. Doppa savoiardi-kexen i svalt kaffe och och lägg dem i en form och täck de blöta kexen med ett lager mascarpone-créme. 

  4. Sprinkla ett lager av osötat kakaopulver.

  5. Lägg din Tiramisu i kylen och lämna den där i minst 3 timmar. 

  6. Servera med en espresso! 



Förberedelser: ca 1 timme. 

Klicka här  för att se en video på hur du förbereder receptet.



 

Mascarpone-créme

 

Ingredienser för sex personer

  • 3 ägg
  • 6 matskedar socker
  • 500 gram mascarpone-ost

  

Receptet

  1. Vispa äggvitorna tills de är hårda

  2. Tillsätt socker och äggulor

  3. Blanda i mascarpone-osten och vispa tills det blir krämigt

  4. Använd crémen i Tiramisu eller på någon annan god kaka eller dessert

 

Förberedelser: ca 1 timme.

Klicka här  för att se en video på hur crémen förbereds.



Mascarpone-créme tips från den italienska experten

  1. Äggen måste vara färska och kalla, annars stelnar inte äggvitan

  2. Tillsätt en nypa bikarbonat eller en skvätt vitvins-vinäger för att försäkra dig om att äggvitan stelnar.

  3. Genom att tillsätta brandy, whiskey-créme eller vanilj så får du en väldigt smaskig créme.

  4. Vispa inte crémen för hårt annars förlorar den sin fluffiga konsistens.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Puro Nero är prisbelönad

Puro Nero är den mörka sockerfria chokladtryffeln från La Perla som inehåller hela 40 % hasselnötter. Den vann 2 guldstjärnor på den prestigefyllda mattävlingen Great Taste Awards 2016 i London. Provsmaka så förstår du varför. Här kan du läsa om tävlingen.

 Ladda ner bilder på Purochokladen här. 

 

En egen variant av giandujotti

La Perla har experimenterat fram en egen form av den klassiska hasselnötschokladen som är älskad i Italien, giandujutti. Den klassiska nötiga och chokladiga trekanten har här fått en ännu krämigare kärna så den smälter i din mun ännu lättare.

 

 

 

Här hittar du La Perlas nötiga chokladtryffel

För att se var du kan köpa produkter från La Perla, klicka här.

 

 

 

La Perlas chokladtryffel är en kombination av de väl utvalda ingrediensernas höga kvalitet med La Perlas passion för skapande. La Perla vill omtolka de traditionella piemontesiska smakerna, såsom hasselnötter och choklad med originalitet och innovation. Produkterna förpackas för hand i papper som utstrålar klassiska produkter av hög kvalitet.

 

 

 

Sergio har varit president för National Handcraft Federation vilket indikerar hans hängivenhet för konstformen att skapa choklad av hög kvalitet. Chokladen tillverkas i chokladhuvudstaden Turin, Italien. 

 

 

 

Tryffeln finns i fem varianter. Det finns fyra mörka chokladtryfflar, den svarta pärlan och Regio som innehåller hackade hasselnötter, La Perla caffé innehåller kaffe och hasselnötter och Extreme innehåller hackade kakaobitar. Den femte varianten, La Perla bianca innehåller vit choklad och hasselnötter. Alla tryfflar utom Regio och Extreme är glutenfria. Dessutom innehåller inte extrem, nera samt caffé mjölk.

 

 



 

"Nu ska jag visa er de godaste, läckraste och mest beroendeframkallande tryfflar som jag har smakat, någonsin. En pistagetryffel som är magiskt god, det går knappt att beskriva med ord."

-Agnieszka, bloggen Spot and Tell

 

 

 

 

 

 

La Perlas sortiment

 

 

 

 

70 % – krämig mörk tryffel med hasselnötter

70 % är en krämig mörk chokladtryffel som innehåller hela 30 % av små krispiga hasselnötsbitar. Njut av din mörka tryffel till en smakrik rund kopp espresso eller en annan god favoritdryck.

Innehåller choklad med 70 % kakaohalt

Nöthalt: 30 %

 

 

 

 

 

 

 

La Perla Bianca – Pistagenöt

En krämig vit förförisk chokladtryffel som innehåller hela 32 % sicilianska pistagenötter. Gillar du denna, missa då inte den vita tryffeln med hasselnötter.

Ingredienser: Vit choklad (socker, helmjölkpulver, kakaosmör, emulgeringsmedel: sojalecitin, arom: naturlig vanilj), pistagenöt (32 %), socker. Innehåller mjölk, pistage och soja. Kan innehålla spår av andra nötter.

 

Nöthalt: 32 % 

 

Ladda ner bilder på pistagetryffeln här.

 

 

 

 

La Perla Bianca – innehåller vit choklad och är fylld med härliga hasselnötter IGP från Piemonte (35 %). Gillar du denna, missa då inte den vita tryffeln med pistagenötter.

Ingredienser: hasselnötter från Piemonte (I.G.P - geografiskt skyddad beteckning), 35 %, socker, mjölkpulver, kakaosmör, Emulgeringsmedel: sojalecitin. Arom: naturlig vanilj. Glutenfri.

 

Nöthalt: 35 %



 

Tiramisutryffel

Kaffe, choklad, kex: den ultimata italienska desserten i en himmelskt krämig glutenfri tryffel.

La Perlas tiramisutryffel är gjord enligt traditionellt recept, förutom att de inte innehåller savoiardikex. Detta beror på att tryffeln är glutenfri. I det traditionella Tiramisureceptet så fanns heller inte någon likör och detta har La Perla tagit fasta på. Njut av denna klassiker, som här är spetsad med en fyllig nötsmak.

Ingredienser: socker, hasselnötter (22%), mjölkpulver, kakaosmör, kexbitar (rismjöl, socker, majsstärkelse, potatisstärkelse), solrosolja, sojamjöl, emulgeringsmedel: sojalecitin, salt, arom: naturlig vanilj, färgämne: sockerkulör, förtjockningsmedel: guargummi), kakaopulver, mascarpone, äggvita, kaffe, emulgeringsmedel: sojalecitin, arom: naturlig vanilj, aromer, stabiliseringsmedel: guarkärnmjöl. 

Innehåller hasselnöt, mjölk, sojalecitin. 

Finns risk för spår av andra nötter.

Glutenfri.

Bör förvaras torrt och svalt.

Kakaohalt: 20 %

Nöthalt: 22 % 

 

Ladda ner bilder på tiramisutryffeln här.

 

 

 

 

Mjölkchokladtryffel med ingefära och honung

Ett smakmöte mellan djup honungssötma och kryddig ingefära tillsammans med smakrika hasselnötter från Piemonte i en härligt krämig mjölkchokladtryffel.

Ingredienser: socker, hasselnötter (20%), kakaosmör, mjölkpulver, ingefära (6 %), kakaomassa, kexbitar (rismjöl, socker, majsstärkelse, potatisstärkelse, solrosolja, sojamjöl, emulgeringsmedel: sojalecitin, salt, arom: naturlig vanilj. Färgämne: sockerkulör, förtjockningsmedel: guargummi), vasslepulver, kakaopulver, emulgeringsmedel: sojalecitin, honung (0,3 %), maltdextrin, arom: naturlig vanilj, aromer. 

Innehåller hasselnöt, mjölk, sojalecitin. 

Finns risk för spår av andra nötter.

Glutenfri.

Kakaohalt: 23 %

Nöthalt: 20 %

Bör förvaras torrt och svalt.

 

Ladda ner bilder på ingefäratryffeln här.

 

 

 

 

 

La Perla Nera – Denna mörka chokladtryffel är fylld av små hackade hasselnötter IGP från Piemonte  (28 %) Chokladtryffeln innehåller 52 % kakao.

Ingredienser: mörk choklad (socker, kakaomassa, kakaosmör, emulgeringsmedel: sojalecitin. Arom: naturlig vanilj.) Hasselnötsmassa, socker, nougatbitar (hasselnötter I.G.P 30 %, honung, socker, glukossirap, äggvita) kakaopulver. Kan innehållas spår av andra nötter, laktos och mjölkprotein.

Glutenfri.

Min. kakaohalt: 52 %.

 Nöthalt: 30 %

 

   

 

 

La Perla Extreme – En mörk chokladtryffel med hackade kakaobönor (innehåller inte nötter,men det finns risk för spår av nötter)

Ingredienser: socker, kakaomassa, hackade kakaobitar (16 %), smörolja, kakaosmör, Emulgeringsmedel: sojalecitin, arom: naturlig vanilj. Kan innehålla spår av gluten, ägg, nötter och mjölk. Kakaohalt: 43 %.

 

 

 

 

 

La Perla Puro Nero – Sockerfri mörk tryffel med hasselnötter

En krämig mörk chokladtryffel med 40 % hasselnötter I.G.P, utan tillsatt socker. Chokladen innehåller 35 % kakaohalt.

Ingredienser: Hasselnötter 40 %, kakaomassa, sötningsmedel: maltitol (25 %), kakaosmör, kakaopulver, emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vanilj. Kan innehålla spår av andranötter och mjölk.

Glutenfri. 

Nöthalt: 40 %

 

 

La Perla Puro Latte – Sockerfri mjölkchokladtryffel med hasselnötter

En krämig mjölkchokladtryffel med 33 % hasselnötter I.G.P, utan tillsatt socker.

Ingredienser: Hasselnötter 33 %, sötningsmedel: maltitol (27 %), kakaosmör, mjölkpulver, kakaomassa, kakaopulver, emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vanij. Kan innehålla spår av andra nötter. En överdriven konsumtion av maltitol kan ha en laxerande effekt. 

Glutenfri.

Nöthalt: 33 %

 

 

 

Triple Chocolate

Vit, mjölk och mörk choklad blandas med hasselnötter och blir till en krämig dessert.

Ingredienser: hasselnötter, socker, kakaomassa, kakaosmör, mjölkpulver, kakaonibs, kexbitar (rismjöl, socker, majsstärkelse, potatisstärkelse, solrosolja, sojamjöl, emulgeringsmedel: sojalecitin, salt, vaniljarom, livsmedelsfärg: sockerkulör, förtjockningsmedel: guarkärnmjöl), kakaopulver, emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom.

Kan innehålla spår av jordnöt, ägg och andra nötter.

Glutenfri.

Bör förvaras torrt och svalt.

 

 

 

 

 

Vegansk chokladtryffel med kokosmjölk och mandel

Latte Senza Latte, mjölk utan mjölk. Denna nya och krämiga tryffel får den krämigheten och den goda smaken från kokosmjölk och hasselnötterna har blivit utbytta mot mandel och riskrisp. En smaskig tryffel som de allra flesta kan njuta av helt enkelt. Kanske får du en ny favoritkombination till kaffet?


Ingredienser: mandel, ekologiskt rårörsocker, kokosmjölkpulver (18 %), kakaosmör, kakaomassa, kexbitar (rismjöl, socker, majsstärkelse, potatisstärkelse, solrosolja, sojamjöl, Emulgeringsmedel: sojalecitin, salt, vaniljarom, Livsmedelsfärg: sockerkulör, förtjockningsmedel: guarkärnmjöl), glukossirap, kakaopulver, Emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom.

Kan innehålla spår av mjölk, jordnöt, ägg och andra nötter. Glutenfri. Bör förvaras torrt och svalt.

 

 

    

 

 

La Perla Fluido – till denna nydanande giandujotti-nötchoklad har de tillsatt en kärna av en härligt krämig giandujacréme. Innhåller 20 % hasselnötter IGP från Piemonte .

Ingredienser: socker, vegetabiliskt fett, hasselnötter från Piemonte (I.G.P - geografiskt skyddad beteckning) 20 %, kakaomassa, kakaosmör, mjölkpulver, kakaopulver, vasslepulver, emulgeringsmedel: sojalecitin, Arom: naturlig vanilj. Kan innehålla spår av andra nötter och ägg.

Glutenfri.

Nöthalt: 20 % 

 

 

 

Media

Vill du ladda ner bilder från La Perla, klicka här. (Har du önskemål eller frågor om La Perla, mejla gärna markus(at)beriksson.net.

 

Läs om La Perla i media

Spot and Tell har testat pistagetryffeln, läs om er det här.

Se våra pressreleaser för La Perla här

 

 

  • La Perla chokladtryffel med djup honungssötma och kryddig ingefära, läs om det här.

 

 

Håll utkik i våra sociala medier för mer information.

Facebook: klicka här

Instagram: klicka här

Pinterest: klicka här 

 

Priser som La Perla vunnit

Great Taste Awards 2016 för Puro Nero som fick två guldstjärnor

Brand Identity Gran Prix Award för "Best Chocolate Packaging"

DS&C Award för "Best Co-Marketing Initiative" i samarbete med tidningen Grazia Home