Flerfaldigt prisbelönat smakhantverk från Västergötland

 

År 2011 startade Peter att experimentera med bär, frukt och grönsaker på familjens gamla gård i Resville, Skaraborg. Hans ambition är att skapa produkter med unik smak, kvalitet och identitet.

 

 

Med varsam hand förädlar idag Peter högklassiga råvaror till smakhantverk som endast innehåller naturliga råvaror som går att spåra. De allra flesta råvarorna är rättvisemärkta, ekologiska och ursprungsmärkta. Exempelvis är sockret kravmärkt medan honungen är från Peters egna trädgård. Resvilles produkter har flertalet gånger vunnit priser i SM i mathantverk. Missa inte den härliga marmeladen, curden och honungen till te-partyt. 

 

 

 

Julsmaker

 

 

Kryddvinäger

Ge en julig touch på såsen, salladen eller glassen med Resvilles nya kryddvinäger. Den är friskt syrlig och en härlig rund kryddighet.

Ingredienser: Ekologisk vitvinsvinäger (syrahalt 6%), socker, kryddor.

200 ml.

 

 

Glögg

Resvilles glögg har på kort tid blivit vida omtalat. Med ett stort kvalitetsfokus och lika stor experimentlusta så får han nya smaker och kombinationer att kännas så självklart. Under julen 2016 erbjuder vi två nya glöggvarianter.

 

 

 

Aroniaglögg

Ingredienser: Kallpressad råsaft av aronia, vatten, kravsocker, glöggkryddor och fikon. 50 cl.

 

 

Jordgubb- och lakritsglögg

Ingredienser: Kallpressad råsaft av jordgubb (Polka), vatten, kravsocker, glöggkryddor och lakrits. 50 cl.

 

 

 

Rabarberglögg

I Resvilles rabarberglögg samsas traditionella glöggkryddor med extra mycket kanel och Madagaskarvanilj. Detta är en mild och lite inställsam glögg tack vare den mjuka vaniljsmaken. Värm den försiktigt och och avnjut den så som du önskar dricka din glögg. Du kan ge glöggen  ytterligare styrka och fyllighet genom att tillsätta 1 del mörk rom till 3 delar Rabarberglögg. 

 

 

Ingredienser: Kallpressad råsaft av rabarber (Canada Red), vatten, kravsocker, glöggkryddor och vanilj. 50 cl.

 

 

"Nu räcker inte superlativen till. Jag är så galet förtjust i den här rabarberglöggen. Den godaste alkoholfria någonsin. Är man tokig i hemmagjord rabarbersaft så är det liksom kört. Resville har bara adderat lite glöggkryddor och därmed skapat en glögg med skön vuxensmak. Det drar lite i munnen när man dricker den. Inget sötsliskigt här."

Text och bild kommer från mat och upplevelsebloggen Spot and Tell. Läs hennes recension genom att klicka här. 

 

 

 

 

 

 

Saffranscurd

Njut av Resvilles krämiga curd med julsmaken saffran och apelsin under juletiden. Det passar perfekt till afternoon tea-partyt med jultemat. Den är också god att använda istället för sylt som ett godare lager i jultårtan.

Ingredienser: apelsinjuice, kravsocker, ägg, smör, citron, saffran (sockerinnehåll 52%). 200 gram.

 

 

 

Äpplesenap

En både krämig och grov senap med balanserad styrka och inte så söt - perfekt att griljera med, till korven och surkålen eller varför inte till en ordentligt lagrad svecia. 115 g.

 

 

För att se var du kan köpa produkter från Resville, klicka här.  

 

 

 

Resvilles sortiment till det goda skafferiet

 

 

 

Nyhet – Smaksatt vitvinsvinäger

 

 

 

 

 

Kryddvinäger

Ge en julig touch på såsen, salladen eller glassen med Resvilles nya kryddvinäger. Den är friskt syrlig och en härlig rund kryddighet.

Ingredienser: Ekologisk vitvinsvinäger (syrahalt 6%), socker, kryddor.

200 ml.

 

 

Lingonvinäger

Lingon är en vitvinsvinäger som fått en fin bärighet från lingon.

Den är gjord på samma sätt som våra populära Citron- & Fläderblomsvinäger och Chili, rosmarin & vitlöksvinäger. Vackert djupröd och med sin lite skarpa smak förhöjer den smaken på salladskompositionen eller ger en spännande "kant" på gräddskysåsen.

Ingredienser: Ekologiskt vitvinsvinäger (syrahalt 6%), lingon

200 ml.

 

Citron & Fläderblomsvinäger

Smaksatt, ekololgisk vitvinsvinäger. En fantastisk smaksättare till salladsdressingar men också till många såser. Byt ut ättikan i kokt lamm med dillsås till vår Citron- & flädersblomvinäger och upplev den nya lenheten.

Ingredienser: Vitvinsvinäger (syrahalt 6 %), citron, fläderblomssaft, Kravsocker

200 ml

 

 

 

Curd och marmelad

Peter har alltid minst 50 % frukt/bär i hans alster och det innehåller heller inget tillsatt pektin. Istället har han en stor kunskap om råvaran och ser till att använda bär och frukter som har pektin naturligt vilket ger en fast och härlig konsistens. Nedan ser du de sorterna som vi säljer.

 

 

Bergamotcurd

Bergamottcurd som är underbar till scones och grädde, eller varför inte som det smakavgörande lagret din favorittårta. En ost som passar väl är manchego. En ost som ger en bra sälta som balanserar mot den sötsyrliga curden.

Bergamotte är en citrusfrukt vars eteriska oljor ioftast används i såväl Earlgrey te och parfymer. Bergamotteodlingarna sker till stor del i södra Italien.

 

200 gram.

 

 

 

 

Lakrits och svartvinbärscurd 

Resville och Beriksson lanserade under Lakritsfestivalen i Stockholm en ny krämig curd med svart vinbär och lakrits i begränsad upplaga. Den var så populär att nu har det blivit en ordinarie produkt. Det är en krämig och härlig fruktkompott som är perfekt för afternoon teapartyt eller för att förhöja smaken i andra godsaker såsom glass, tårta och mer.

 

Olivmarmelad

En marmelad gjord på stora, fina spanska oliver, svenska äpplen, lite paprika och Muscovadosocker ger denna lite udda marmelad med en smak som passar jättebra till lite mer salta ostar. Exempelvis passar den bra till. en hård fårost typ Pecorino, eller varför inte en riktigt långlagrad, salt och skarp Grevé från Sivans Osthandel.

Ingredienser: Oliver, äpple, socker, vinäger, paprika, senapsfrö, citronjuice

Öppnad burk kylvara, max +8° C

225 gram.

 

  

Rabarber, fänkål och mandelmarmelad
En härlig smakbalans med den syrliga rabarbern, den kryddiga fänkålen och nötiga mandeln. 200 gram.

 

 

 

Päron/vaniljmarmelad

En mjuk och mild marmelad med päron och vanilj som ger en mjuk och fyllig smak. Passar bra till milda ostar, såsom en gräddost eller brie, men även till desserter som glass eller till en god kaka. 200 gram.

 

 

 

 

Portvinskokta fikon

Portvinskokta fikon till ostbrickan?  Njut gärna av den till Knäck & Bräcks dinkelknäckebröd och kraftfulla ostar, såsom en getost, manchego, Saint augur (blåmögel) men även en mild brie de meaoux. Fruktkompotten passar även bra till en charkbricka med rökigare smaker.

Den innehåller fikon, portvin, socker och lagerblad. 125 gram.

 

 

  

Resvilles honung

 

Honung från Resville gård.

420 gram

  

   

Rökt salt
Det nya rökta saltet är medelhavssalt som Peter har rökt med al och äpple och det har en fyllig och mustig smak och doft, vilket skapar härliga associationer till sommarens grillade måltid. 90 gram.

 

 

Ramslökssalt – släpps då ramslöken är skördad i maj
Peter köper ramslök av hans granne, som skördar vildvuxen ramslök. Ramslöken är färdig att skördas i maj och då blir också saltet färdigt. 90 gram.

 

 

Rotsellerisalt med salt från Sicilien

Saltet är ett handskördat Medelhavssalt från Sicilien, sellerin kommer från odlare i Skaraborg. Använd Sellerisalt i sallader, på allt som skall stekas, eller på löskokt ägg. Sellerisalt förhöjer smaken på allt. Oundgängligt i en Blody- eller Virgin Mary. 90 gram.

 

 

 

 

 

Drycker 

 

Jordgubb- och lakritsnektar

En mild jordgubbsnektar med mild lakritssmak.

Ingredienser: Vatten, råsaft av jordgubb, lakrits och lite socker.

25 cl

 

Äpplemust – slut för säsongen*

En äppledryck med en rund och mjuk smak som produceras på Resville gård. 25 cl.

*Våra äpplebaserade drycker äppelmust och aroniamust är slut för säsongen. Nya äpplen och nya äppledrycker kommer åter i slutet på sommaren.

 

 

Aronianektar – Slut för säsongen
En syrlig dryck med frisk smak av aroniabär som rundas av med äpple. 25 cl.

*Våra äpplebaserade drycker äppelmust och aroniamust är slut för säsongen. Nya äpplen och nya äppledrycker kommer åter i slutet på sommaren.

 

Rabarbernektar
En friskt syrlig rabarberdryck. 25 cl.

 

Saft

Jordgubbssaft

Jordgubbssaften vann guldmedalj vid Öppna SM i Mathantverk 2014 i klassen "Saft" med följande motivering:
Jordgubbssaft som vi minns den; ren. Den smakar barndom och sommarlov.

Tillverkad av kallpressade jordgubbar, sorten Polka, från Boestorps Gårdsprodukter.

Spädes 1:4.

Ingredienser: Jordgubbar (Polka), Kravsocker



Fläderblomssaft

Mild och blommig fläderblomssaft. Spädes 1:4.

Ingredienser: Fläderbärsblommor, vatten, Kravsocker, citron

Öppnad flaska kylvara, max +8° C 

 

 

 

Julsmaker

 

 

 

Glögg

Resvilles glögg har på kort tid blivit vida omtalat. Med ett stort kvalitetsfokus och lika stor experimentlusta så får han nya smaker och kombinationer att kännas så självklart. Under julen 2016 erbjuder vi två nya glöggvarianter.

 

 

 

Aroniaglögg

Ingredienser: Kallpressad råsaft av aronia, vatten, kravsocker, glöggkryddor och fikon. 50 cl.

 

 

Jordgubb- och lakritsglögg

Ingredienser: Kallpressad råsaft av jordgubb (Polka), vatten, kravsocker, glöggkryddor och lakrits. 50 cl.

 

 

 

Rabarberglögg

I Resvilles rabarberglögg samsas traditionella glöggkryddor med extra mycket kanel och Madagaskarvanilj. Detta är en mild och lite inställsam glögg tack vare den mjuka vaniljsmaken. Värm den försiktigt och och avnjut den så som du önskar dricka din glögg. Du kan ge glöggen  ytterligare styrka och fyllighet genom att tillsätta 1 del mörk rom till 3 delar Rabarberglögg. 

 

 

Ingredienser: Kallpressad råsaft av rabarber (Canada Red), vatten, kravsocker, glöggkryddor och vanilj. 50 cl.

 

 

"Nu räcker inte superlativen till. Jag är så galet förtjust i den här rabarberglöggen. Den godaste alkoholfria någonsin. Är man tokig i hemmagjord rabarbersaft så är det liksom kört. Resville har bara adderat lite glöggkryddor och därmed skapat en glögg med skön vuxensmak. Det drar lite i munnen när man dricker den. Inget sötsliskigt här."

Text och bild kommer från mat och upplevelsebloggen Spot and Tell. Läs hennes recension genom att klicka här. 

 

 

 

 

 

 

Saffranscurd

Njut av Resvilles krämiga curd med julsmaken saffran och apelsin under juletiden. Det passar perfekt till afternoon tea-partyt med jultemat. Den är också god att använda istället för sylt som ett godare lager i jultårtan.

Ingredienser: apelsinjuice, kravsocker, ägg, smör, citron, saffran (sockerinnehåll 52%). 200 gram.

 

 

 

Äpplesenap

En både krämig och grov senap med balanserad styrka och inte så söt - perfekt att griljera med, till korven och surkålen eller varför inte till en ordentligt lagrad svecia. 115 g.

 

 

 

 

Sommarsmaker

 

 

 

Marmelad med jordgubb och basilika

En bärig frisk marmelad med en blommig basilikasmak som bryter bra mot milda ostar. 200 gram.

   

Rabarber- och lakritsnektar

En drickfärdig nektar gjord på råsaft av rabarber av sorten Victoria, smaksatt med ekologiskt lakritspulver från Kalabrien och varsamt sötad till ca 7 % sötma. Ett måste för lakritsälskaren men också spännande för den oinvigde. Görs på vår ekologiska lakritspulver från Nature Med. Serveras kall.

Ingredienser: Vatten, råsaft av rabarber, lakrits

25 cl

 

Jordgubb- och basilikanektar

En mild och mjukt örtig sommardryck som ger en utmärkt alkoholfri drink eller en god måltidsdryck i sommar.

Ingredienser: Vatten, råsaft av jordgubbar, basilika, kravsocker, citronjuice

25 cl

 

Havtornsnektar

Den mest citrus-liknande grödan i Norden ger denna drycken en kraftfull syra och en sommarvarm känsla.

Ingredienser: vatten, havtorn, kravsocker

25 cl 

 

 

 

 

Ladda ner bilder på Resvilles produkter genom att klicka här.

 

 

Här kan du läsa om Resvilles produkter i media:

Läs ostguiden för gravida, och se tips till Resvilles marmelader, klicka här.

Spot and Tell har testat nyheten svart vinbär och lakritscurd, klicka här.

Stockholm Tea House njuter av Rabarberglöggen, klicka här. 

Stockholm Tea House använder Pomeranscurden i midsommartårtan, klicka här.

Dining and Cooking använder vitvinsvinäger i matlagningen, klicka här.

Stockholm Tea House använder Pomeranscurden i äpplerosorna, klicka här.