Nötfylld italiensk nougat i vackra förpackningar (IT)

 

  

Sorelle Nurzia levererar traditionella italienska godsaker i tidlöst vackra förpackningar som andas kvalitet, flärd och elegans. Deras torrone- och giandujanougater är alla av högsta klass och fulla av klassiskt italienska ingredienser som pistage, hasselnötter och choklad. En känsla av ett gammaldags hantverk som aldrig blir omodernt. 

 



 

Nu finns pistage-torronen i stor och mellanstor förpackning

Vår vita mjuka torronenougat med pistage och mandel har blivit en riktigt populär godsak. Nu finns den både i 86 gram och i 200 gram. Läs mer om produkten längre ner.

 

 

 

 

Vad är torrone?

Italiensk torrone har en historia som sträcker sig hela vägen tillbaka till medeltiden. När den berömde härföraren Francesco Sforza år 1441 gifte sig med Bianca Maria Visconti i staden Cremona serverades på banketten en storslagen dessert gjord av honung, äggvitor och nötter i form av stadens berömda klocktorn, Torrazzo di Cremona. Ibland hävdas att det är därav torronen fått sitt namn. Numera gör man dock torrone över hela Italien och varje regions nougat har sin egen speciella konsistens och smaksättning. Och givetvis tycker varje region att just deras torrone är den bästa.

 

Ingredienserna är noga utvalda och består av exempelvis honung, mandel, hasselnötter, äggvita och choklad. Sorelle Nurzia skapar förutom torrone även gianduja-nötchoklad.

 

 

Vill du köpa Sorelle Nurzias torrone och gianduja?

För att se var du kan köpa produkter från Sorelle Nurzia, klicka här.

 

 

Sorelle Nurzia är mest berömd för sin fantastiskt mjuka torrone-nougat som kläds i färgglada pappersförpackningar. Hos Sorelle Nurzia inväntar man de bästa hasselnötterna och honungen innan årets tillverkning kan starta under hösten..

 

Sorelle Nurzia präglas av tradition, kärleken för jordens råvaror och produkterna karaktäriseras av kraftfulla aromer och en perfekt konsistens.

 

 

 

 

Sortiment 

 

 

På bilden ovan ser du Nocciolato, eller en gianduja-nötchoklad med stora krispiga hasselnötter.

Nocciolato – en krämig och krispig giandujachoklad (nougat)

Sorelle Nurzias giandujachoklad är en klassisk italiensk delikatess. Gianduja är en typ av mjölkchoklad med nötmassa från en särskild hasselnöt som ger en god och krämig konsistens. Sorelle Nurzias variant är även fylld av härliga hasselnötter vilket ger en perfekt konsistens, den krämiga chokladen med en härlig nötighet bryter av mot de stora krispiga hasselnötterna. 

Ingredienser: hasselnötter 27%, socker, kakaosmör, mjölkpulver, kakaomassa. Emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vanilj. Kan innehålla spår av andra nötter.

Bör förvaras torrt och svalt.

100 och 200 gram

 

 

 

  

 

  

 

Sorelle Nurzias torronenougat

 

 

Torrone – liten (40 gram)

  



 

Mjuk vit torronenougat med hasselnötter, täckt av ett krispigt lager mörk choklad – 
Torrone Bianco Tenero Ricoperto Di Cioccolato

Ingredienser: mörk choklad 30% (socker, kakaomassa, kakaosmör, emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vanilj), honung, socker, hasselnötter, kakaosmör, äggvita, oblat (potatisstärkelse, vatten vegetabilisk olja) vanillin. 

Innehåller sojalecitin, hasselnötter och äggvita. Kan innehålla spår av mjölk, gluten och andra nötter. 

Bör förvaras torrt och svalt.

40 gram (finns även som 200 gram)

 

 

 

 

Mjuk chokladtorrone-nougat med hasselnötter – Torrone Tenero con Cioccolato

Ingredienser: hasselnötter 25%, socker, honung, mörk choklad 13% (socker, kakaomassa, kakaosmör, emulgeringsmedel: Sojalecitin, vanilj) kakaomassa, äggvita, oblat (potatisstärkelse, vatten, olivolja, kakao). 

Kan innehålla spår av mjölk, gluten och andra nötter. 

Bör förvaras torrt och svalt.

40 gram (finns även som 200 gram)

  

 

Torrone – mellan (86 gram)

 

 

 

 

 

Mjuk vit nougat med mandel, hasselnötter och kanel – Bianco Tenero Cannella

Mjuk härlig noguat med kanelsmak, hasselnöt och mandel.

Ingredienser: mandel 25 %, hasselnötter 10 %, bittermandel 0,25 %, honung, socker, kakaosmör, äggvita, oblat (potatisstärkelse, vatten, olivolja), kanelpulver, vaniljarom.

Innehåller mandel, hasselnötter, bittermandel och äggvita. Kan innehålla spår av gluten, andra nötter, mjölk och soja. 

Bör förvaras torrt och svalt.

86 gram.

 

 

 

Mjuk vit nougat med mandel och pistagenötter – Torrone Bianco tenero con mandarle e pistacchi

Ingredienser: honung, socker, mandel 20%, kakaosmör, pistagenötter 13%, äggvita, oblat (potatisstärkelse, vatten, olivolja), vanilj. Innehåller mandel, pistage, äggvita.

Kan innehålla spår av mjölk, gluten och andra nötter.

Bör förvaras torrt och svalt.

86 gram (finns även som 200 gram).

 

 

 

 

Mjuk vit torronenougat med hasselnötter – Torrone Bianco Tenero 

Ingredienser: honung, socker, hasselnötter 27 %, kakaosmör, äggvita, oblat (potatisstärkelse, vatten, olivolja), arom: vanilj.

Kan innehålla spår av mjölk, gluten och andra nötter.

Bör förvaras torrt och svalt.

86 gram (finns även som 200 gram).

 

 

 

Torrone – stor (200 gram)

 

 

 


Mjuk vit torronenougat med hasselnötter
 – Torrone Bianco Tenero 

Ingredienser: honung, socker, hasselnötter 27 %, kakaosmör, äggvita, oblat (potatisstärkelse, vatten, olivolja), arom: vanilj.

Kan innehålla spår av mjölk, gluten och andra nötter.

Bör förvaras torrt och svalt.

200 gram (finns även som 86 gram).

 

 

 

 

 

 

 

  
Mjuk vit torronenougat med hasselnötter, täckt av ett krispigt lager mörk choklad –
 
Torrone Bianco Tenero Ricoperto Di Cioccolato

Ingredienser: mörk choklad 30% (socker, kakaomassa, kakaosmör, emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vanilj), honung, socker, hasselnötter, kakaosmör, äggvita, oblat (potatisstärkelse, vatten vegetabilisk olja) vanillin. 

Kan innehålla spår av mjölk, gluten och andra nötter. 

Bör förvaras torrt och svalt.

200 gram eller 40 gram.

 

 

 

 


Mjuk vit torronenougat med mandel och pistagenötter
 – 
Torrone Bianco Tenero con Mandorle e Pistacchi

Ingredienser: honung, socker, mandel 25%, kakaosmör, pistagenötter 13%, äggvita, oblat (potatisstärkelse, vatten, vegetabilisk olja), vanilj. 

Kan innehålla spår av mjölk, gluten och andra nötter.

Bör förvaras torrt och svalt.

200 gram (finns även som 86 gram).

 

 

 

 

 

 

Mjuk chokladtorrone-nougat med hasselnötter – Torrone Tenero con Cioccolato

Ingredienser: hasselnötter 25%, socker, honung, mörk choklad 13% (socker, kakaomassa, kakaosmör, emulgeringsmedel: Sojalecitin, vanilj) kakaomassaäggvita, oblat (potatisstärkelse, vatten, olivolja, kakao). 

Kan innehålla spår av mjölk, gluten och andra nötter. 

Bör förvaras torrt och svalt.

200 gram (finns även som 40 gram).

 

 

 

 

 

 

 

Vad passar att dricka till en torrone? 
De söta och fylliga smakerna kompletterar mycket väl en nybryggd espresso men gör sig kanske allra bäst tillsammans med ett smakrikt dessertvin såsom recioto eller tokajer.  

 

 

 

 

Visste du att: Italiensk torrone har en historia som sträcker sig hela vägen tillbaka till medeltiden. När den berömde härföraren Francesco Sforza år 1441 gifte sig med Bianca Maria Visconti i staden Cremona serverades på banketten en storslagen dessert gjord av honung, äggvitor och nötter i form av stadens berömda klocktorn, Torrazzo di Cremona. Ibland hävdas att det är därav torronen fått sitt namn. Numera gör man dock torrone över hela Italien och varje regions nougat har sin egen speciella konsistens och smaksättning. Och givetvis tycker varje region att just deras torrone är den bästa. 

 

 

 

Bildmaterial

Ladda ner bilder från Sorelle Nurzia här.