Mjuka och smakrika rawbars utan tillsatt socker, London

 

 

 

 

Trots Squirrel Sisters korta karriär har de redan gjort succé i hemlandet England. Med sina smakrika bars och lekfulla design har man tagit begreppet Raw Bar till nya dimensioner och tom in i den brittiska modetidningen Vogue. Nu kan du köpa deras rawbars Chocolate Brownie, Raspberry Ripple och Coconut Cashew i Sverige. 

 

 

Coconut Cashew vann en stjärna

Vi är glada att få berätta att den goda kokos-cashew-baren fick en guldstjärna på Great Taste Awards 2017 som avgjordes i London. Det är andra gången systrarnas bars har fått priser i tävlingen. Förra året vann Cacao Brownie en stjärna i samma tävling. Läs mer om tävlingen här.

 

 

 

 

Fri från socker...

Squirrel Sisters är certifierade av Sugar Wise, som ger företag som inte tillsätter något socker, en möjlighet att berätta detta på ett trovärdigt sätt. Squirrel Sisters använder sig av dadlar i deras bars som ger en sötma, men detta är ju då naturligt fruktsocker den innehåller, och inget socker tillsätts alltså i övrigt. Klicka här för att läsa om certifieringen.

 

 

 

 

Möt systrarna och tillika grundarna Sophie och Gracie Tyrell från London med kanske det mest charmiga firmanamnet just nu - the Squirrel Sisters. Rim-lekarna från barndomen har hängt med och deras efternamn Tyrrel blev till smeknamnet Squirrel Sisters, som fick namnge firman när den grundades i november 2015. Lanseringen av deras tre raw-bars följde tätt därpå. De är gjorda efter alla konstens regler och innehåller enbart naturliga råvaror, de är vegan, raw, paleo, har högt fiberinnehåll, är glutenfria och de innehåller inget tillsatt socker. Men det är just smaken som systrarna sätter i första hand.

De tröttnade på att många av de nyttiga produkter som fanns på marknaden snarare tillhörde den kategorin där man blundar, sväljer och tänker, det är i allafall nyttigt. Squirrel Sisters vill bevisa att man kan föra ihop dessa två världar och skapa något nyttigt som dessutom smakar gott.

 

 

Våra Bars är först och främst väldigt goda. Man måste faktiskt inte välja bort den goda smaken bara för att man väljer det nyttiga alternativet."

 

Att inte alla råvaror är ekologiska är ett medvetet val. Man upptäckte exempelvis att de ekologiska Gojibären innehåller betydligt högre halter av sulfiter än de icke ekologiska som man tillslut valde att använda i sin produktion. Smak och kvalitet går före certifiering och endast de bästa råvarorna är goda nog för the Squirrel Sisters. Den enda ekologiska råvaran som har nått kvalitetskraven är kakaon, kakaobitarna och kakaosmöret till Brownie bar.

 

 

 

Vad skiljer då Squirrel Sisters från övriga bars på marknaden? Förutom den höga kvalitetsaspekten har varje bar fått varsin speciell ingrediens. Brownie-baren innehåller ekologisk kakao, kakaobitar och kakaosmör, Hallon Ripple fick det lätt syrliga naturliga hallonpulvret som de för övrigt är de enda att använda i en rawbar i Storbritannien och slutligen Cashew & Kokos för nötälskaren. Den lekfulla designen gör också att Squirrel Sisters sticker ut i mängden av bars på marknaden och har uppmärksammats av såväl brittiska Vogue som Grazia. Sophie och Grace avslutar med att säga; ”Vi är inte bara övertygade om att vår bar är den absolut godaste baren på marknaden just nu utan är även övertygade om att de t.o.m kan konkurrera ut sötsakerna ur den klassiska godispåsen.”

 

Är du på jakt efter:
*Mellanmål på väg
*”Hämta mig klockan 4 mellis”
*Den lilla för-förrätten vid matlagningen
*Perfekt att dela med kompis/kollega/barn
*Tankning före eller efter träningen

Då har du hittat rätt. Squirrel Sisters raw bar finns i de tre smakerna Hallonrippel, Cashew & Kokos och Choklad Brownie. Inte bara en njutning för gommen utan även för ögat. De två barsen väger 40 gram och ligger i ett praktiskt papperstråg. Alla tre barsen innehåller under 91 kalorier. De är perfekta att dela med en vän eller för att spara den andra till ett senare tillfälle.

 

 

Vill du köpa Squirrel Sisters raw bars?

För att se var du kan köpa produkter från Squirrel Sisters, klicka här.

 

 

 

 

Sortiment

 

 

 

 

 

 

 

Cacao Brownie

Njut utan dåligt samvete – Med denna bar innehållande ekologisk kakao, kakaobitar och kakaosmör kan det hända att förvirring uppstår. Hur var det nu, var det en Raw Bar eller en choklad brownie?

Ingredienser: cashewnötter, dadlar, korinter, kakaopulver, kakaonibs (bitar), kakaosmör. 

Produceras i en anläggning som hanterar jordnötter, soja, mjölk och sulfiter.

2*20 gram (40 gram)

 

 

 

 

 

 

Raspberry Ripple

En fruktig favorit - mjuk och smakrik Raw Bar där gojibär och naturligt hallonpulver ger en härligt syrlig och bärig fräschör.

Ingredienser: Cashewnötter, dadlar, sultanrussin, mandel, gojibär, hallonpulver.

Produceras i en anläggning som hanterar jordnötter, soja, mjölk och sulfiter.

 

 2*20 gram (40 gram)

 

 

  

 

 

Coconut Cashew

För nötälskaren – den krämiga cashewnöten ger den oemotståndliga konsistensen och smaken av kokos sätter pricken över i:t.

Ingredienser: Dadlar, cashewnötter, kokos, sultanrussin, mandel, solrosfrön.

Produceras i en anläggning som hanterar jordnötter, soja, mjölk och sulfiter.

 

2*20 gram (40 gram)

 

 

 

 

 

Bildmaterial

Ladda ner bilder från Squirrel Sisters här.

 

 

 

 

 

Media

 

Pressmeddelande

Klicka här för att läsa vårt pressmeddelande.

 

 

Läs om Squirrel Sisters i media:

Vogue UK, klicka här

Veggie Magazine, klicka här

Vogue Natural, klicka här

Telegraph Magazine, klicka här

Baby to body, klicka här.

Womens Health, klicka här.

 

 

 

 

Läs mer om Sophie och Gracie Tyrell och Squirrel Sisters på deras hemsida genom att klicka här.