Marmelad och rapsolja från Falbygden

 

  

Anneli och Peter på Stockut's har jobbat med närproducerade produkter sedan 1996. Stockut's livsmedelsförädlingar AB är ett familjeföretag i Tidaholms kommun. De förädlar utvalda närodlade råvaror. Sortimentet utvecklas och tillagas enligt gammaldags recept.

 

 

 

Nyhet – fikonmarmelad utan tillsatt socker

Nu har vi en ny marmelad i sortimentet som inte innehåller något tillsatt socker som får sötman från äpple och fikon. Passar bra exempelvis till en blåmögelost. 120 ml.

 

 

Söker du Stockuts produkter?

För att se var du kan köpa produkter från Stockut’s, klicka här.

 

 


Julsortiment

 

 

Kungslenaglögg

 

Vår Glögg eller Glödig som den hette förr, och som vi kallar den, brygger vi i tradition efter vårt gamla
familjerecept. Glöggen har lagrats och vårdats under minst ett år för att få den mognad och smak som 
gör den så unik.
Ingredienser: Druvsaft, socker, kanel, nejlika, kardemumma, pomerans, citronsyra, E202, E211. 

50 cl 

 

 

Stockuts tillverkar en mängd spännande marmelader, exempelvis grön tomatmarmelad, fikon-rödbetsmarmelad, whisky-lingonmarmelad, jordgubb/rabarbermarmelad, fläder-citron och mer.

 

 

De har även ekologiska oljor med smaker såsom såsom rapsolja, vitlöksolja, ramslöksolja, vitlök-citrusolja, timjanolja och nyheten citronolja.

 

  

Stockuts arbetar enligt Slow Foods devis som är att mat ska vara gott, rent och rättvist. Slow Food är en världsomspännande rörelse där matkultur i vid bemärkelse står i centrum. De förespråkar och arbetar för att mat och dryck ska avnjutas och inte bara vara ett sätt att snabbt få näring. Det får inte innehålla gifter och produktionen får inte skada miljön. Bra mat är en rättighet, även för dem som har mindre i plånboken. Det handlar även om att de som producerar mat och dryck ska ha drägliga arbets- och livsvillkor.

 

 

Sortiment

 

 

 

 

Marmelad

Stockuts marmelader innehåller till största del lokalt odlade bär och frukter samt vildväxande bär. I en del produkter, där det behövs, använder Anneli fruktpektin för att få en jämnare konsistens. Fruktpektin som utvinns av äpple och citrusfrukter.

 

 




 

Havtorn och morotsmarmelad

En frisk och syrlg marmelad med mjuk morotssmak. 120 ml. 

 

 

 

 

Svart vinbär och cognacsmarmelad

En marmelad med en sträv syrlig vinbärssmak som rundas av med cognacsmak. 212 ml. 

 

 

 

 

Fikonmarmelad

Njut av den exempelvis till en grönmögelost. 

120 ml.

 

 

 

Citron och flädermarmelad

En frisk och syrlig marmelad med mild blommig flädersmak. Lite mindre tjockflytande än övriga marmelader. Även god som en syrlig gelé. 120 ml.

 

 

 

 

 Marmelad av grön tomat

 En mild lätt fruktig marmelad som passar bra exempelvis till en mild gräddost eller brie de meaux.

 

212 ml. 

 

 

 

Lingon och Whiskymarmelad 

 

212 ml. 

 

 

 

 

Jordgubb och rabarbermarmelad

En sötsyrlig marmelad som passar bra till gräddiga milda ostar, såsom brie eller  gräddost. 

 

212 ml.

 

 

 

 

Morot och aprikosmarmelad

 

212 ml.

 

 

 

Ekocertifierade och kallpressade rapsoljor

Varför kallpressa rapsoljan?

Du får fram en naturlig jungfruolja som inte genomgått någon energikrävande kemisk behandling.

Innehållet av beta-karoten, anti-oxidanter och vitaminer finns där, helt naturligt, och inte minst den gula färgen och svaga nötdoften.

Du vet väl att kallpressad olja innehåller Omega-3, anti-oxidanter, E-vitamin, alfa-, beta- och gammatokoferoler. Betakaroten ger den gyllene färgen. Allt detta helt utan tillsatser.

 

 

 

Kallpressad rapsolja – kravcertifierad

250 ml. 

 

 

Kallpressad rapsolja med citron – kravcertifierad

250 ml

 

 

Kallpressad rapsolja med vitlök och citrus – kravcertifierad

250 ml.

 

 

Kallpressad rapsolja med ramslök – kravcertifierad

Rapsoljan görs på raps från Västergötland. innehåller 15 % ramslök.

250 ml.

 

 

Kallpressad rapsolja med vitlök – kravcertifierad

Rapsoljan görs på raps från Västergötland. innehåller 15 % vitlök.

250 ml.

 

 

Julsortiment

 

 

Kungslenaglögg

 

Vår Glögg eller Glödig som den hette förr, och som vi kallar den, brygger vi i tradition efter vårt gamla
familjerecept. Glöggen har lagrats och vårdats under minst ett år för att få den mognad och smak som 
gör den så unik.
Ingredienser: Druvsaft, socker, kanel, nejlika, kardemumma, pomerans, citronsyra, E202, E211. 

50 cl 

 

 

 

Media

Vill du ladda ner bilder från Stockuts, klicka här.

(har du önskemål eller frågor om Stockuts, mejla gärna markus(at)beriksson.net.

 

  

 

Här kan du läsa om Stockut´s

Testa ett härligt ostsnacks på manchego med grön tomat-marmelad, klicka här.

Läs guiden om vilka ostsorter som gravida kan njuta av i kombination till marmelad, se här

Spot and Tell har testat jordgubb och rabarbermarmelad till gröten, klicka här.

Stockholm Tea House, klicka här.

Dining and Cooking testar Rapsolja från Stockuts, se här.