Smakrika glutenfria kex och kakor från familjen Lawless

 

 

Bakom The Foods of Athenry finner vi den irländska bondefamiljen Lawless med Loretto vid rodret vars familjehistoria och bakkunskaper sträcker sig så långt tillbaka som till 20-talet. På den tiden beboddes det stora godset utav Siobhans mor- och farföräldrar som inte bara drev jordbruk utan även ett av Västirlands största bagerier.

 

 

 

Början av 2000-talet var skakiga tider på Irland och familjen var osäker på hur länge man skulle kunna livnära sig enbart på jordbruket. Detta i kombination med barn som uppvisade intolerans mot vissa livsmedel gjorde att man tillslut tog beslutet att ställa om sin verksamhet. Ut åkte korna och det tomma kostallet gjordes om till ett bageri.

 

 

 

Nyhet – Glutenfria brownies

 

Brownie med kanel

Knapriga och porösa chokladkakor i miniformat med kanel.

Glutenfritt – Vetefritt – Mjölkfritt – Äggfritt

120 g.

Brownie med chili

Knapriga och porösa chokladkakor i miniformat med chilismak.

Glutenfritt – Vetefritt – Mjölkfritt – Äggfritt

120 g. 

Brownie med hallon

Knapriga och porösa chokladkakor i miniformat med hallon.

120 g. 

 

  

Vill du köpa The Foods of Athenrys produkter?

För att se var du kan köpa produkter från The Foods of Athenry, klicka här.

 

 

 

Som så många andra entusiastiska bondfamiljer lever familjen Lawless på sina egenproducerade råvaror och  „Treat yourself naturally“ har gått ifrån att ha varit ett livsmotto till att även bli deras företagsslogan. Framgångar följs tyvärr ofta av bakslag och så även i detta fall. Efter en stor brand 2011 har familjen bit efter bit lyckats bygga upp sin verksamhet igen.  

 

 

 

Mödan har lönat sig och deras Sodabread är hett begärt i hela Storbritanien och har fått en rad fina utmärkelser därav bla Great Taste. Samtliga produkter innehåller enbart färska råvaror, är fria ifrån artficiella färg- och smakämnen, artificiella sötningsmedel, GMO samt ickehärdade fetter.

 

 

 

 

 

 

Sortiment

  

 

  

Knapriga frötoasts – Goda till ost eller som snacks

 

 

 

 

Multi-Seed Toasts

Tunna knapriga toasts med multifrö.

Ingredienser: Glutenfritt mjöl (ris, potatis, majs, bovete, tapioka), kärnmjölk, multifrön (26%) (solros-, pumpa-, lin-, kumminfrön), brunt socker, sirap, bakpulver (E450, bikarbonat), förtjockningsmedel- xantangummi, salt.

110 g.

 

 

 

 

  

Cranberry & Hazelnut Toasts

Tunna knapriga toasts med tranbär och hasselnöt.

Ingredienser: Glutenfritt mjöl (ris, potatis, majs, bovete, tapioka), kärnmjölk, tranbär (15%), hasselnötter (8%), brunt socker, sirap, bakpulver (E450, bikarbonat), förtjockningsmedel- xantangummi, salt

 

 

 

 


 

 

  

Honeyed Almond & Rosemary Toasts

Tunna knapriga toasts med honungsdoppad mandel och rosmarin.

Ingredienser: Glutenfritt mjöl (ris, potatis, majs, bovete, tapioka), kärnmjölk, solsrosfrön, mandel (13%), rosmarin (3%), honung, brunt socker, bakpulver (E450, bikarbonat), förtjockningsmedel - xantangummi, salt.

110 g.

 

 

 

 

 

 

Glutenfria bars

Vill du ha något gott med mycket energi när du är på språng, så är The Foods of Athenrys nya bars ett utmärkt alternativ. Självklart är de också glutenfria.

 

 

Glutenfri granola-bar med havre och ingefära

En smaskig havrefylld granolabar med mild ingefärasmak och ett täcke av mörk. Mjölkfri.

Ingredienser: Certifierade glutenfria havregryn (33%), smör (mjölk), farinsocker, sultanrussin (12%), solrosfrön (6%), tranbär (4%), mörka chokladbitar (soja)(4%), honung (4%), kokos, kanel. Chokladen innehåller, socker, kakaomassa, kakosmör, emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vanilj. Tranbären innehåller tranbär, rörsocker, solrosolja. Innehåller mjölk och soja.

55 gram. 

 

 

Glutenfri granola-bar med havre, bär och choklad

En bar som är laddad med mycket energi, en granola-havrebar gjord med smör, russin, choklad, frön och kokos.

Ingredienser: Certifierade glutenfria havregryn (39%), 100% vegetabiliskt koncentrerat margarin, farinsocker, mörka chokladbitar (soja)(16%), sirap, ingefära. Margarinet innehåller vegetabiliska oljor (raps-, certifierad palmkärnolja), vatten, salt, emulgeringsmedel: E475, naturliga färgämnen: annatto, gurkmeja, naturliga aromer. Chokladen innehåller, socker, kakaomassa, kakosmör, emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vanilj. Innehåller soja.

55 gram.

 

 

 

Glutenfri snack-bar med choklad, apelsin och krispiga kexbitar
För chokladälskaren. En chokladbar gjord med smör och apelsinkex. Perfekta mixen av krämigt och krispigt.

Ingredienser: glutenfria kex (40%) (ris, potatis, majs, bovete, tapioka, 100% vegetabiliskt margarin, socker, jäsmedel: E450 & bikarbonat, stabiliseringsmedel: xanthangummi), choklad (soja) (38%)(socker, kakaomassa, kakosmör, emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vanilj), smör (mjölk), 100% vegetabiliskt koncentrerat margarin (vegetabiliska oljor: raps-, certifierad palmkärnolja, vatten, salt, emulgeringsmedel: E475, naturliga färgämnen: annatto, gurkmeja, naturliga smakämnen), sirap, eterisk apelsinolja. Innehåller soja och mjölk.

55 gram. 

 

Snack-bar med choklad, Rocky Road och krispiga kexbitar

En chokladig bar med rocky road; fluffiga marschmallows och krispiga kolakexbitar. Mjölkfri.

Ingredienser: glutenfria kex (40%) (ris, potatis, majs, bovete, tapioka, 100% vegetabiliskt margarin, socker, jäsmedel: E450 & bikarbonat, stabiliseringsmedel: xanthangummi), choklad (soja) (30%)(socker, kakaomassa, kakosmör, emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vanilj), 100% vegetabiliskt koncentrerat margarin (vegetabiliska oljor: raps-, certifierad palmkärnolja, vatten, salt, emulgeringsmedel: E475, naturliga färgämnen: annatto, gurkmeja, naturliga smakämnen), sirap, marshmallows (5%)(glykosfruktossirap, druvsocker, karragenan, majsstärklese, ris protein, naturliga färgämnen (E162:rödbeta, E171), naturliga aromer: vanilj, emulgeringsmedel: E452) Innehåller soja.

55 gram.

 

 

 

Flapjacks – Havrerika och energifyllda godbitar

 

 

 

Flap Jack mini bites –Ingefära

Mjuka energirika flapjacks baserade på glutenfri havre, med ingefära.

Ingredienser: Certifierade glutenfria havregryn, smör (mjölk), brunt socker, sirap, ingefära. Margarinet innehåller: vegetabiliska oljor (palmolja (RSPO), rapsolja), vatten, salt, emulgeringsmedel: E475, naturliga färgämnen: gurkmeja, annatto, naturliga smakämnen.

150 g.

 

 

Flap Jack mini bites – frukt och choklad

Mjuka energirika flapjacks på glutenfri havre, torkad frukt, choklad

Ingredienser: Certifierade glutenfria havregryn, smör (mjölk), brunt socker, sultanrussin (12%), solrosfrön (6%), tranbär (4%)(tranbär, rörsocker, solrosolja), chokladchips (4%) (socker, kakaomassa, kakaosmör, emulgeringsmedel: sojalecitin, äkta vanilj), honung (4%), kokos, kanel.

150 g.

 

 

 

Glutenfria brownie 

 

 

 

Recept

 

 

 

 

Rostad röd paprika-hummous till mandel och rosmarin-toast
Ingredienser
2 hela röda paprikor, rostade och skalade
400 g kikärtor (i burk)
60 g Tahini
2 matskedar olivolja
1 klyfta vitlök, skalad och fint hackad
1/2 tesked salt
2 matskedar citronjos
nypa cayennepeppar
1/2 tesked spiskummin
Rosta paprikan
1. Skär paprikan på hälften. Ta bort innehållet.
2. Häll 2 matskedar olivolja över. Lägg i en ugnsform.
3. Rosta i 30 minuter i ugnen på 200 grader C.
4. Ta ur ugnen och placera i en skål.
5. Täck över och låt svalna.
6. När den är sval nog, ta bort skalet
Gör såhär
1. Lägg paprikan i en mixer. Mixa i 1-2 minuter.
2. Tillsätt kikärtor och vitlök. Mixa i ytterligare 1-2 minuter.
3. Tillsätt resten av ingredienserna.
4. Blanda tills det är lent. Om det är för tjockt, tillsätt 2 matskedar vatten så det går att blanda. 

Servera hummousen på mandel-rosmarin-toastsen.

 

 

Media

Vill du ladda ner bilder från The Foods of Athenry, klicka här. (har du önskemål eller frågor om The Foods of Athenry, mejla gärna markus(at)beriksson.net.

 

Läs om The Foods of Athenry i media

Livets Goda skriver om det här

 

 

För mer information om varje produkt se i butiken, klicka här.