Mousserande hantverksdrycker från Milano (IT) 

Baladins produkter har inspirerats av nostalgi från grundarnas unga år. De strävar efter att framställa naturliga produkter som tar avstamp i traditioner och gamla recept men tillför samtidigt nya idéer och sätt att erbjuda produkterna på. Därför är det viktigt för Baladin att visa respekt för jorden och det som den erbjuder, för att man ska kunna fortsätta framställa det som ger oss mening och energi. 

 

Sista chansen att köpa Baladin 

På grund av minskad efterfrågan så kommer vi inte fortsättningsvis att erbjuda Baladins produkter. Vi har fortfarande kvar en del av dryckerna på lagret så passa på om du vill kunna få tag på en sista flaska.

 

Hay Tonic Water – slutsåld

Baladin har inspirerats av klassiskt Indian Tonic Water när de tagit fram deras nya dryck. Hay Tonic Water karaktäriseras av blommiga, örtiga noter som kommer från vårhö; Men det är inte vilket vårhö som helst. Det växer i Alperna kring Cuneo i norra Italien och det är endast första skörden för året som används i drycken och det är just därför den blir så doftrik. Den karaktäristiska bitterheten från kinin balanserar smaken, vilket ger en tonic som är utmärkt som en uppfriskande och törstsläckande dryck.

Använd i en G&T eller varför inte som en alkoholfri drink.

Ingredienser: vatten, rörsocker, kolsyra, citronsyra, naturliga aromer, naturlig arom av vårhö, kinin.

20 cl.

 

 

För att se var du kan köpa produkter från Baladin, klicka här. 

 

 

Baladins Cola fick betyget 9/10

Baladins coladryck fick nyligen betyget 9/10 av dryckesrecensenten Dryckoteket. Såhär löd deras omdöme "En fantastiskt god läsk som egentligen inte har så mycket colasmak utan istället påminner om en kösbärsläsk balndat med lite kanel och ingefära. Det är en fantastiskt god kombination som känns fruktig, frisk och fräsch samtidigt." Håller du med?

Se recensionen här

 

Baladins kolsyrade drycker är balanserade italienska läskedrycker med härliga smaknyanser. De innehåller endast naturliga råvaror såsom ingefära, äpple, kolanöt, apelsinskal, citronskal och kinesisk rabarber och dessa ger också de starka, klara färgerna till dryckerna. Baladins drycker balanserar väl mellan sötma, beska och syrlighet. De bygger på samma tanke som en öl eller ett gott vin: en god dryck med balanserade och goda smaker. 

 

 

Dryckerna Spuma Nera och Ginger innehåller mer beska, örtighet och kryddighet och Kola och Cedrata är mer sötsyrliga. MelaZen är en dryck med balans mellan äpplets sötma och ingefärans kryddighet. De är utmärkta att blanda drinkar på, men passar perfekt som en alkoholfri dryck för att förhöja middagsupplevelsen! 

 

 

Baladins kolsyrade drycker

 

 

 

 

Ginger – En söt/bitter kolsyrad dryck med apelsinskal I.G.P (ursprungsskyddade) från Gargano.
Drycken påminner om Campari. Dryckens färg kommer från apelsinskalen. Den innehåller även vanilj och kryddor.

Denna passar att dricka till asiatisk lättare mat som kryddig pad thai eller fräsch papayasallad med mynta och chili. 

Om du vill blanda drinkar med Ginger, häll gin och apelsinjuice och toppa med Ginger för en fantastisk fördrink

Ingredienser: kolsyrat vatten, rörsocker, citronjos, örter, bitter/söta apelsiner från Gargano (PGI), kryddor och vanilj.

33 cl

 

 

Mela Zen –en mjukt kryddig kolsyrad dryck med äpple och ingefära – slutsåld

Vårens dryckesnyhet från Baladin är en mjukt kryddig äppledryck med citron och ingefära. Den mjuka och runda äpplesmaken balanserar väl mot en kryddig ingefära. 

Ingredienser: Vatten, rörsocker, citronjuice, extrakt och infusion av bittra och sötapelsinskal, kryddor, ingefära, äpple, koldioxid.

33 cl.

 

 

 

 

 

Cedrata – En smakresa genom svunna tider – slutsåld
Smaken som vårt minne aldrig släpper men inte har upplevt för en lång lång tid. En sötsyrlig kolsyrad dryck med suckatcitroner från Kalabrien. Dryckens färg kommer från citrusskalen.

Denna passar att dricka till picnickens potatissallad med grillad kyckling eller ugnsbakad lax.

Om du vill blanda drinkar med Cedrata, mixa med vodka, lite limoncello och ett par färska myntablad till en läskande longdrink som är perfekt för sommaren.

Suckatcitronen, cedraten eller äkta citron är förlagan till dagens citron, dvs så som den var innan citronen förädlades fram.

Ingredienser: kolsyrat vatten, rörsocker, citronjos från calabriska citroner från Diamantekusten.

 

33 cl

 

 

Kola – en naturlig kola som är 100 % fair och helt naturlig – slutsåld


En naturlig kola utan färgämnen och tillsatser som produceras av kolanöten. Nöten kommer från Sierra Leone och odlingarna stöttas av Slow Food presidio som arbetar för naturens mångfald och för att fler ska kunna njuta av den goda och rena maten. Den röda färgen är den naturliga färgen från kolanöten.

Denna passar att dricka till: amerika-inspirerade kolgrillade hamburgare med fyllig barbequesås. 

Om du vill blanda drinkar med Kola, använd vit rom och två stora limeklyftor och en massa is. Det blir en underbar klassisk cuba libre med naturliga ingredienser.

Ingredienser: kolsyrat vatten, rörsocker, Garganoapelsiner, citron frnå Amalfikusten, Chinotto från Savona, kolanöt, kanel, koriander, kardemumma, muskotnöt och andra hemliga kryddor.

 

 

Kolanöt, vad är det?


Visste du att trots att trots att det säljs stora mängder kola i världen så är det svårt att få tag på kolanötter, eftersom det knappt säljs några. Baladin samarbetar i detta projekt med Slow Food Presidio för att kunna köpa kolanötter till ett rättvist pris. Kolanötterna till denna drycken kommer från Kenema Slow Food Foundation for biodiversitets-projects i Sierra Leone. Pengarna för råvarorna samt den bonus som bönderna får för varje såld Baladinflaska hjälper till att bygga upp samhället i detta en av världens fattigaste länder. Kolanötten eär en tropisk frukt och finns i västra Afrika och framförallt i Sierra Leone,i Kenemaregionen. 

 

 

 

 

 

 

Ladda ner bilder från Baladin genom att klicka här.

 

Läs om inlägg om Baladin här:

Läs krönikan om Baladin på Solo Italias blogg, klicka här.

Katarina Skatt skriver om Baladins drycker, klicka här.

Dining and Cooking dricker Baladin till grillat, klicka här.

Stockholm Tea House dricker Baladin till Meze, klicka här.

Mitt kök skriver om Spuma Nera, klicka här.