Sofistikerade och harmoniska smakkombinationer som ger mersmak (IT) 

Fabio och Manuel, bröderna bakom varumärket Gardini, har skapat fantastiska smakmöten i choklad i flera årtionden. Med kunskap, erfarenhet och rötterna fast förankrade i det italienska matarvet har Gardini blivit världsberömt för sina sofistikerade kombinationer av choklad och havssalt, kryddor eller nötter i perfekt harmoni med varandra.

 

 

 

Nyheter i julsortimentet

  

DiVina

Gardini söker efter goda smaker från deras närområde när de experimenterar med chokladen. Nu har de funnit ett bärigt passitovin av Sangiovesedruvor som de kombinerar med deras fylliga mörka choklad.

Passitovin är en metod och typ av vin som görs på torkade druvor. Metoden gör att smaken blir mer koncentrerad och mer söt, vilket passar utmärkt till choklad. Det vin som de använder i chokladen är Teluccio di Poderi dal Nespoli. 

Välj mellan fylld vinchokladkaka eller vincréme.

 

 

Fylld choklad med passitovin av Sangiovesedruvor

Mörk choklad med krämig fyllning av passitovin av Sangiovesedruvor.

Ingredienser: Kakaomassa, socker, kakaosmör, mjölkkräm, alkohol, vassle mjölk, passitovin (russinvin): “Sangiovese” 18%. Emulgeringsmedel: Sojalecitin, naturlig vaniljarom.

Ursprung vin: Italien

100 gram.

 

Chokladcréme med passitovin av Sangiovesedruvor

Experimentera med din choklad- och vincréme. Använd på ditt bakverk, på glassen, använd i matlagningen eller ät med sked direkt ur burken.

Ingredienser: Passitovin (russinvin) “Sangiovese” 30%, kakaomassa, mjölkpulver, kakaosmör, mjölkcréme, alkohol, Emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom.

Ursprungs passitovin.

150 gram.

 

Prisbelönta praliner i juliga askar

 

Zuppa Inglese – Inimatible

En läcker pralin som baseras på en italiensk dessert som kallas Zuppa Inglese.

Chokladpralinen innehåller vaniljsås, sockerkaka och en italiensk örtlikör.

Pralinerna har fått pris från Tavoletta d´oro i Italien som är italiens chokladförening.

Ingredienser: Kakaomassa, socker, “marsala vin” äggula, kakaosmör, helmjölkspulver, mjölkkräm, kondenserad mjölk, “Alchermes” (socker, sirap, infusion av aromatiska örter och kryddor. färgämne: E120) mjöl (gluten)ägg, emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom.

4 praliner / 35 gram.

 

 

Pasta Nera – Inimatible

Prisbelöna mörka chokladpraliner med en krämig fyllning av svarta oliver.

Pralinerna har fått pris från Tavoletta d´oro i Italien som är italiens chokladförening.

Ingredienser: Socker, kakaomassa, kakaosmör, svart olivmassa, (svarta oliver, kallpressad olivolja) vattenfritt smör, invertsocker, glukossirap, emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom, naturliga färgämnen: grönt matcha te.

Ursprung oliver: Italien.

4 praliner / 35 gram.

 

 

Nyhet – Ginpraliner med havssalt

Gardini har samarbetat med hantverksgin-företaget Gin Primo. Njut av en hantverksprodukt dubbelt upp, 9 praliner med krämig ginfyllning med havssalt och ett mörkt chokladtäcke.

Ingredienser: Kakaomassa, socker, helmjölkspulver, destillerad Gin Primo 23%, (vatten, alkohol, destillat av aromatiska växter (enbär, ”Santolina Cenere”, citronverbena, lavendel) havssalt 43% vol) vattenfritt smör, invertsocker, glukossirap, kakaosmör, emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom, spirulinaextrakt, ursprung “ Gin Primo, Italien”.

Kan innehålla spår av hasselnötter

9 praliner / 80 gram.

 

Nyhet – Kaffedobloni

Mörk choklad med en mjuk och fyllig kaffefyllning. Perfekta kombinationen för kaffe och chokladfantasten.

Ingredienser: hasselnöt, socker, kakaomassa, kakaosmör, helmjölkspulver, kaffemassa 8%, (*kaffe, solrosolja), emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom.

*Ursprungskaffe.

ca 20 st chokladmynt / 80 gram.

 

 

Nya priser till Gardinis choklad

Nu har Gardinis choklad med havssalt vunnit nya priser på International Chocolate Awards. De två chokladsorterna
mjölkchoklad, havssalt och lakrits och mjölkchoklad med havssalt och olivolja fick varsitt pris på tävlingens medelhavs-upplaga.

Chokladen finns både i 50 gram och 5 gram.

Läs mer om International Chocolate Awards.

 

Slow Food havssalt

Havssaltet som Gardini använder i chokladen är SlowFood, vilket är en skydds- och kvalitetsbeteckning, de använder traditionella gammaldags metoder för att få den perfekta smaken, inga ämnen tillförs och saltet får ligga och torka naturligt under solen. Havssaltet från Cervia kallas för det söta saltet; Det är känt för dess milda smak med få bittra klorider, vilket skapar en behaglig smak vilket är perfekt för en balanserad chokladupplevelse.

 

 

 

 

Stora och små förpackningar

Gardinis havssaltserie finns både som chokladkakor 50 gram och i småbitar som är lagom bit till kaffet eller som efterrätt.

   

Vill du köpa Gardinis smakfulla choklad?

För att se var du kan köpa produkter från Gardini, klicka här. 

  

  

Gardinibröderna har alltid skapat sina produkter för hand och de tar helt avstånd från automatisk produktion. Deras råvaror kombinerar väl utvald kakao med italienska smaker. Detta är anledningarna till att Gardinis produkter har en unik smak och en originell personlighet

Deras tankar kring produktutvecklingen kretsar kring kvalitet och personlighet och förverkligas genom deras passion och kreativitet. Deras filosofi är att ta fram den perfekta harmonin och erbjuda ögonblick av intensiva känslor. 

 

"Genom deras textur, smaker och de innovativa 
är de världsklass" 

– Juryn i International Chocolate Awards

 

 

 

Sortiment 

 

 

Den banbrytande chokladserien med delikat havssalt från Cervia

 

 

 

 

Blond choklad med salt och kola

En blond choklad (vit) med karamelliserat kakaosmör och havssalt – En len fin vit choklad med fylliga kolatoner som balanseras av en lätt touch av havssalt. Chokladen finns både i förpackning om 50 gram och 5 gram.

 

Dryckestips

Maltsöt höglandswhisky (Deanston 15 years old) – Shortbreads, ljunghonung och rostade malttoner med en ton av brynt smör i avslutningen. 

(Sierra Nevada) Porter – Rostat bröd, småkakor, katrinplommon och kaffetoner med en lätt, fräsch finish.

(Croft 10 years old) Tawny Port – Chokladen lyfter fram toner av russin, knäck och torkad frukt, följt av smulpaj med kanel och apelsinskal.

Mustig Jamaica-rom (Appleton Estate 12 years old) – Fylliga toner av kokos och arrak, grön banan, vaniljkola och kryddig kakao.

 


Ingredienser: kakaosmör, socker, mjölkpulver, mjölksocker, vassle (mjölk), skummat mjölkpulver, karamelliserat socker 2 %, havssalt från Cervia 0,5 %, emulgeringsmedel: sojalecitin (GMO-fri), naturlig vaniljarom. Kakaosmör: minst 30 %.
Innehåller mjölk och sojalecitin. Kan innehålla spår av hasselnötter. Markerad text förtydligar allergener.

 

 

 

 

38 % med lakrits från Abruzzo och Cerviasalt – En krämig mjölkchoklad med en perfekt balans mellan sältan och lakritssmaken. Innehåller 1 % havssalt.

50 och 5 gram.

En komplex smakupplevelse med flera lager som är lätt att kombinera med andra goda smaker. Lätt blommig och kryddig doft följs av en tydlig sälta på tungan. Snart gör mer fylliga nöt- och kakaonoter sig påminda och lakritsen ger chokladen både en läcker kryddighet och en frisk, kvardröjande eftersmak. Underbar i kombination med ett fylligt Shiraz-vin, mogen Amarone, sötfruktig Recioto della Valpolicella eller en kraftfull Imperial stout. Sältan och kryddigheten är dessutom ett superbt sällskap till den mörkt mullrande whiskyn Talisker Storm från ön Skye.

 

38 % med olivolja från Brisghello och Cerviasalt – En extra krämig mjölkchoklad med fyllig vaniljdoft som smälter lätt på tungan och för med sig både fruktighet och ett pepprigt bett från olivoljan.. Innehåller 1 % havssalt.

50 och 5 gram.

Förhöj upplevelsen ytterligare

En mångsidig choklad som passar perfekt till såväl smakrik oloroso-sherry som gräsdoftande lågland­swhisky. Olivoljans fruktighet får en extra skjuts tillsammans med en maltig och humlearomatisk amerikansk pale ale eller ett friskt Sauvignon blanc-vin från Nya Zeeland. Den äventyrslystne rekommen­deras även att prova chokladen till en mustig Barley wine för ett spännande och kvardröjande smakmöte.

 

42 % kakaohalt – en mörk och krämig mjölkchoklad med en mjuk sälta som balanserar den milda kakaosmaken. Innehåller 1 % havssalt. 

50 gram.

Genom denna choklad känner du en tydlig nötighet i doften med jordigt komplexa kakaonoter i bakgrunden. I munnen kommer toner av vaniljfudge, rostat bröd och brynt smör fram tillsammans med en lätt blommighet i eftersmaken. Kombinera med en fruktig cognac och upptäck toner av mogna äpplen och ugnsbakade päron eller kontrastera med den friska syran hos ett tyskt eiswein. Tycker man om kraftigare smaker kan man med fördel para ihop chokladen med en söt belgisk klosterale eller en mjuk rom med tydlig vaniljkaraktär såsom Ron Quorhum Solera 23 yo från Dominikanska republiken.

 

62 % – En mörk choklad 62 % kakaohalt med delikat havssalt från Cervia som gör att saltet inte tar över smaken från chokladen. 

50 och 5 gram.

Mustiga kakaonoter samsas med nypon och muskot i doften. I munnen är kakaon tydligt i centrum för smakupplevelsen även om man fortfarande kan hitta nypon, rostade kastanjer och valnötter.God tillsammans med en långlagrad armagnac såsom Samalens 1974 toner av russin och mandel. Och i kombination med en femårig calvados från Lecompte träder både frukt, kanel och kryddnejlika fram ur den fylliga chokladen. Tillsammans med en mellanrökig höglandswhisky hittar man istället nyrostade ekfat, digestivekex och créme brulee.

  

70 % med havssalt – en mörk fyllig choklad med en mild sälta som balanserar smaken. Innehåller 1 % havssalt. 50 gram.

En förförisk choklad som doftar mjukt av kakao, vanilj och sötlakrits men som i munnen ger toner av färskbryggt mockakaffe, kryddpeppar och brynt smör, hela tiden med dovt kraftfulla kakaonoter i bakgrunden men utan att kännas sträv.En självsäker choklad som gärna håller hov tillsammans med smakrika romsorter som Diplomático Reserva Exclusiva eller Ron Zacapa Gran Reserva men som är precis lika bra till de rökiga maltwhiskysorterna från Islay liksom till ett fylligt Sauternes- eller Madeira-vin.

 

 

 

Gianduja salata – En prisbelönt mörk gianduja-nötchoklad med det mjuka saltet från Cervia. Innehåller 1 % havssalt. 100 gram.

Mörkt jordig kakaodoft med muskot och nejlika i bakgrunden. I munnen exploderar hasselnötterna och får en extra smakdimension av havssaltet som också rundar av bitterheten i chokladen. En ljuvlig partner till Arabica-kaffe och äldre Cognacssorter, men också överraskande god till ett sött mousserande muskat-vin, en nötig brown ale eller det portugisiska starkvinet Moscatel de Setúbal.

Ingredienser: kakaomassa, socker, kakaosmör, hasselnötterhelmjölkpulver, milt havssalt från Cervia 1%, emulgeringsmedel: sojalecitin (GMO-fri), Naturlig vaniljarom. Kakaohalt: minst 62 %. Kan innehålla spår av andra nötter.

100 g. 

 

 

 

 

Fyllda chokladdubloner

Dobloni är presentaskar med tunna, fyllda dubbloner i tre olika varianter: Giandujanougat med havssalt, mörk choklad med olivolja och havssalt samt havssalt och kola.

 

 

Gianduja med havssalt

Mörka tunna chokladdubloner med nötig giandujanougat och en touch av milt havssalt.

Ingredienser: kakaomassa, socker, hasselnötter 12 %, kakaosmör, helmjölkpulver (mjölk), havssalt från Cervia 0,5 %, emulgeringsmedel: sojalecitin (GMO-fri), naturlig vanilj-arom.

Innehåller mjölk och sojalecitin och hasselnötter.

Förvara chokladen torrt och svalt.

20 st dubloner per förpackning (80 g)

 

Mörk choklad med olivolja med havssalt

Tunna mörka chokladdubloner med chokladfyllning med extra virgin olivolja och mild touch av havssalt.

Ingredienser: kakaomassa, socker, kakaosmör, glukossirap, smörfett (mjölk), extra virgin olivolja 4 %, havssalt från Cervia 0,3 %, emulgeringsmedel: sojalecitin (GMO-fri), naturlig vanilj-arom.

Innehåller mjölk och sojalecitin. Kan innehålla spår av hasselnötter.

Förvara chokladen torrt och svalt.

20 st dubloner per förpackning (80 g)

 

Havssalt och kola

Tunna mjölk-chokladdubloner med chokladfyllning med kola och och mild touch av havssalt.

Ingredienser: kakaosmör, socker, helmjölkpulver, mjölksocker, hasselnötter, vasslepulver (mjölk), skummat mjölkpulver, karamelliserat socker 1 %, havssalt från Cervia 0,3 %, emulgeringsmedel: sojalecitin (GMO-fri), naturlig vanilj-arom.

Innehåller mjölk, hasselnöt och sojalecitin. 

Förvara chokladen torrt och svalt.

20 st dubloner per förpackning (80 g)

Nyhet – Kaffedobloni

Mörk choklad med en mjuk och fyllig kaffefyllning. Perfekta kombinationen för kaffe och chokladfantasten.

Ingredienser: hasselnöt, socker, kakaomassa, kakaosmör, helmjölkspulver, kaffemassa 8%, (*kaffe, solrosolja), emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom.

*Ursprungskaffe.

ca 20 st chokladmynt / 80 gram.

 

 

 

  

  

Mörk mjölkchoklad 52 % kakaohalt

En tunn och krämig mörk mjölkchoklad med 52 % kakaohalt.

80 gram.

Förvaras torrt och svalt.

  

Mörk choklad 100 % kakaohalt med kakao från Ecuador

Nu har Gardinis mörka choklad med 100 % kakaohalt fått en ny och tunnare utformning. Och dessutom är chokladen nu single origin med Nacionalkakao från Ecuador.

80 gram.

Förvaras torrt och svalt.

 

 

 

 

Cremino

Cremino en italiensk nötchoklad med två lager av olika kakaohalt. Gardinis cremino innehåller så hög nöthalt som 38% från de Piemontesiska hasselnötter, vilket ger en mjuk men kraftfull nötsmak.  

 

 

 

Cremino med lakrits – Ny presentförpackning

Den kryddiga och lätt syrliga lakritsen passar utmärkt till den nötiga och fylliga creminon. Tillsammans så blir det en underbar smakharmoni.

Ingredienser: Hasselnötter från Piemonte, socker, kakaomassa, kakaosmör, mjölkpulver, lakritspulver 2 %, emulgeringsmedel: sojalecitin (GMO-fri), naturlig vaniljarom. Innehåller mjölk, hasselnöt och soja. 

Förvaras torrt och svalt.

115 gram per ask.

 

 

En god kombination till lakrits-creminon är Santa Carolina Reserva-Sauvignon Blanc (beställningssortiment). Den passar även till en lagrad rom såsom Zacapa eller Demerara. Den passar även röda viner såsom Amarone Valpolicella.

 

 

 

Drickchoklad på pinne

De fina chokladklubborna finns i vit, mjölk och mörk choklad. Du blandar ut dem i varm mjölk: vanlig eller vegansk eller vatten.

  

Gör så här

häll upp lite varmt vatten i koppen, börja blanda chokladen och hjälp gärna till genom att trycka den lite lätt mot kanten på koppen. När du rört runt i någon halvminut, så kan du tillsätta resten av vattnet, eller om du föredrar varm mjölk, som ger en fylligare och rundare smak.

Vit choklad på pinne

En mildare och söt chokladklubba.

Ingredienser: socker, kakaosmör, helmjölkpulver, emulgeringsmedel: sojalecitin (GMO-fri), naturlig vaniljarom. Kakaohalt: 32 %. Innehåller mjölk och sojalecitin. Kan innehålla spår av hasselnöt.

Varje förpackning innehåller 2 chokladklubbor – totalt 50 gram.

Mjölkchoklad på pinne

En mildare choklad för de som inte vill ha chokladen så stark.

Kakaohalt: 32 %. Ingredienser: socker, kakaosmör, helmjölkpulver, kakaomassa, emulgeringsmedel: sojalecitin (GMO-fri), äkta vaniljextrakt. Kan innehålla spår av hasselnöt. 

Varje förpackning innehåller 2 chokladklubbor – totalt 50 gram.

 

Mörk choklad på pinne

En lite mörkare choklad att blanda ut i din dryck. Chokladen innehåller 62 % kakao, så den har en balanserad mörk chokladsmak.

Kakaohalt: 62 %. Ingredienser: kakaomassa, socker, kakaosmör, emulgeringsmedel: sojalecitin, äkta vaniljextrakt. Innehåller sojalecitin (GMO-fri). Kan innehålla spår av hasselnötter och mjölkprotein.

Varje förpackning innehåller 2 chokladklubbor – totalt 50 gram.

 

 

 

Presentask med pistage och salt och kolapraliner

Presentask med chokladpraliner som innehåller 9 praliner av två sorter: Pistage & mild touch av havssalt samt Kola med mild touch av havssalt. 

85 gram.

 

Ginpraliner med havssalt

Gardini har samarbetat med hantverksgin-företaget Gin Primo. Njut av en hantverksprodukt dubbelt upp, 9 praliner med krämig ginfyllning med havssalt och ett mörkt chokladtäcke.

Ingredienser: Kakaomassa, socker, helmjölkspulver, destillerad Gin Primo 23%, (vatten, alkohol, destillat av aromatiska växter (enbär, ”Santolina Cenere”, citronverbena, lavendel) havssalt 43% vol) vattenfritt smör, invertsocker, glukossirap, kakaosmör, emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom, spirulinaextrakt, ursprung “ Gin Primo, Italien”.

Kan innehålla spår av hasselnötter

9 praliner / 80 gram.

 

 

 

Säsongsprodukter

 

Julchoklad

 

Prisbelönta praliner i juliga askar

 

Zuppa Inglese – Inimatible

En läcker pralin som baseras på en italiensk dessert som kallas Zuppa Inglese.

Chokladpralinen innehåller vaniljsås, sockerkaka och en italiensk örtlikör.

Pralinerna har fått pris från Tavoletta d´oro i Italien som är italiens chokladförening.

Ingredienser: Kakaomassa, socker, “marsala vin” äggula, kakaosmör, helmjölkspulver, mjölkkräm, kondenserad mjölk, “Alchermes” (socker, sirap, infusion av aromatiska örter och kryddor. färgämne: E120) mjöl (gluten), ägg, emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom.

4 praliner / 35 gram.

 

 

Pasta Nera – Inimatible

Prisbelöna mörka chokladpraliner med en krämig fyllning av svarta oliver.

Pralinerna har fått pris från Tavoletta d´oro i Italien som är italiens chokladförening.

Ingredienser: Socker, kakaomassa, kakaosmör, svart olivmassa, (svarta oliver, kallpressad olivolja) vattenfritt smör, invertsocker, glukossirap, emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom, naturliga färgämnen: grönt matcha te.

Ursprung oliver: Italien.

4 praliner / 35 gram.

 

DiVina

Gardini söker efter goda smaker från deras närområde när de experimenterar med chokladen. Nu har de funnit ett bärigt passitovin av Sangiovesedruvor som de kombinerar med deras fylliga mörka choklad.

Passitovin är en metod och typ av vin som görs på torkade druvor. Metoden gör att smaken blir mer koncentrerad och mer söt, vilket passar utmärkt till choklad. Det vin som de använder i chokladen är Teluccio di Poderi dal Nespoli. 

Välj mellan fylld vinchokladkaka eller vincréme.

 

 

Fylld choklad med passitovin av Sangiovesedruvor

Mörk choklad med krämig fyllning av passitovin av Sangiovesedruvor.

Ingredienser: Kakaomassa, socker, kakaosmör, mjölkkräm, alkohol, vassle mjölk, passitovin (russinvin): “Sangiovese” 18%. Emulgeringsmedel: Sojalecitin, naturlig vaniljarom.

Ursprung vin: Italien

100 gram.

 

Chokladcréme med passitovin av Sangiovesedruvor

Experimentera med din choklad- och vincréme. Använd på ditt bakverk, på glassen, använd i matlagningen eller ät med sked direkt ur burken.

Ingredienser: Passitovin (russinvin) “Sangiovese” 30%, kakaomassa, mjölkpulver, kakaosmör, mjölkcréme, alkohol, Emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom.

Ursprungs passitovin.

150 gram.

 

 

Julgranskulor av choklad

Julgranskulor av mörk choklad

Dekorativ och god julgranskula. Mörk choklad med chokladdekor av vit choklad.

35 gram

 

 

Julgranskulor av mjölkchoklad

Dekorativ och god julgranskula. Mjölkchoklad med chokladdekor av vit, mörk och mjölkchoklad.

35 gram

Julgranskulor av vit choklad

Dekorativ och god julgranskula. Vit choklad med chokladdekor av mörk och mjölkchoklad.

35 gram

 

Presentask med 3 Julgranskulor av choklad

Ask som innehåller tre dekorativa, goda julgranskulor av choklad: vit, mörk och mjölkchoklad. 

Ingredienser: socker, kakaosmör, helmjölkpulver, kakaomassa, emulgeringsmedel: sojalecitin (gmo-fri), naturlig arom: vanilj.

105 gram.

 

 

  

 

 

Påskchoklad

 

 

Chokladägg med milt havssalt

Stora eleganta chokladägg baserade på Gardinis prisbelönta choklad med havssalt från Cervia. Välj mellan 

 

Mörkare mjölkchoklad med havssalt – 42 % kakaohalt

Ingredienser: socker, kakaosmör, helmjölkspulver, kakaomassa, havssalt från Cevia 1%, emulgeringsmedel: sojalecitin (GMO-fri), naturlig vaniljarom.

 

Blond choklad med havssalt och kola

Ingredienser: kakaosmör, socker, helmjölkspulvermjölksocker, vasslepulver (mjölk)skummat mjölkpulver, karamelliserat socker 2 %, havssalt från Cervia 0,5 %, emulgeringsmedel: sojalecitin (GMO-fri), naturlig vaniljarom.

 

Mörk choklad med havssalt – 70 %

Ingredienser: kakaomassa, socker, kakaosmör, havssalt från Cervia 1 %, emulgeringsmedelsojalecitin (GMO-fri), naturlig vaniljarom.

250 gram.

 

Presentask med pralinägg

Påskpralinask med vackert chokladdekorerade påskägg. Innehåller fyra olika smaker. Smakerna är kola, mandel, gianduja-nougat och pistagefyllning.

Ingredienser: kakaomassa, socker, helmjölkspulver, hasselnötter, kakaosmör, smörolja (mjölk), gräddmjölk, invertsocker, pistagenötter, kaffemassa (rostat kaffe, solrosolja), emulgeringsmedel: sojalecitin (GMO-fri), naturlig vaniljarom.

128 gram

 

 

Presentaskar med påskägg som chokladkonst

Presentaskar med tre chokladägg. Välj mellan två olika askar.

 

Passionsfrukt, Jordgubb och Salt & kola. 

Ingredienser: frystorkad jordgubb, frystorkad passionsfrukt, kakaosmör, socker, kakaomassa, helmjölkspulvermjölksockervasslepulverskummjölkpulver, karamelliserat socker 2 %, salt, emulgeringsmedel: sojalecitin (GMO-fri), naturlig vaniljarom.

 

Chokladkonst: vit, mjölk och mörk choklad med abstrakt chokladmålning

Ingredienser: socker, kakaosmör, helmjölkspulver, kakaomassa, emulgeringsmedel: sojalecitin (GMO-fri) , naturlig vaniljarom. 

 

105 gram.

 

 

Chokladägg i färgsprakande mönstrade presentförpackningar

Mörk choklad – 65 % kakaohalt – Orange/röd

 

Mjölkchoklad – 32 % kakaohalt – Lila/grön

Ingredienser: socker, kakaosmör, helmjölkspulver, kakaomassa, emulgeringsmedel: sojalecitin (GMO-fri), naturlig vaniljarom.

 

150 gram

 

 

 

 

Prisbelönad choklad för kräsna smaklökar 

 

  

 

8 Priser till Gardini på VM i choklad

Gardini har åter bevisat nivån på deras chokladskapande. De eleganta smakerna har gett utdelning åter när 2018 upplaga av International Chocolate Awards avgjordes. Här är de som vann priser:

  • Mjölkchoklad med salt och lakrits - Guld – Mjölkchoklad med smak tillsatt eller bitar

  • Mjölkchoklad med salt och olivolja - Silver - Mjölkchoklad med smak tillsatt eller bitar

  • Gianduja med havssalt - Brons -  Mörk choklad med fyllning

  • Cremino med lakrits - Guld - Bästa smaksatta mörka cremino

  • Rustico - Brons - Mörk ursprungschoklad med grövre textur

  • Cremino med körsbär- Silver - Bästa smaksatta mörka cremino

  • Cremino med valnöt - Silver - Bästa smaksatta mörka cremino

  • Cremino med russin - Brons - Bästa smaksatta mörka cremino

 

Om International Chocolate Awards 

International Chocolate Awards är en oberoende tävling som lyfter fram den bästa hantverkschokladen som görs på kvalitetskakao. Det är världens enda helt oberoende internationella chokladtävling för kvalitetschoklad. De strävar efter att stötta hantverkschoklad-producenter. Genom att hjälpa dessa småproducenter att växa och utvecklas så hjälper tävlingen också de småskaligt odlande kakaobönderna som chokladproducenterna köper kakao från. Läs mer här.

 

2015

Under International Chocolate World Awards vann

Cremino med körsbär guldpris i kategorin bästa smaksatta cremino

Cremino med lakrits silver i kategorin bästa smaksatta cremino

 

Under International Chocolate European Medelhavsområdet vann

Kaffe & Kardemumma silver i kategorin mörk choklad med bitar och smaker

Anischokladen silver för bästa mjölkchoklad med bitar och smaker

Salt och lakrits silver för bästa mjölkchoklad med smaker

Gianduja med salt brons för bästa choklad med fyllning

 

  

 

Media

 

Bildmaterial

Vill du ladda ner bilder från Gardini, klicka här. (har du önskemål eller frågor om Gardini, mejla gärna markus(at)beriksson.net.

 

Pressreleaser

 

  

Läs om Gardini i media

Journal Chocolat hösten 2020, skriver om nyheten Dubloni

Livets Goda skriver om nyheten Dubloni, läs  om det här.

Pressrelease för Dubloni, läs om det här.

Journal Chocolat våren 2019, beskriver Salt Caramel som  "Möjligen kan den här– som har så kallad blond choklad som grund – vara den bästa hittills"

Spot and Tell har med Gardinis mjölkchoklad med salt och lakrits på listan över 7 chokladkakor som "förtjänar lite extra utrymme", läs om det här.