Kolsyrade ekologiska fairtrade-drycker

Ny design – Orangeade
Orangeade är vår kolsyrade apelsindryck av solmogna apelsiner. Precis som alla våra eko- och fairtradedrycker så kan man tydligt känna smaken av våra råvaror; De mexikanska solmogna apelsinerna.
Friska citrussmaker återskapar semesterminnen omgiven av apelsinlundar på väg mot ett svalkande hav. Med smakrika apelsiner och en skvätt citron som ger en frisk smak av sommar.
Drycken är vegansk och GMO-fri.
Ingredienser: kolsyrat vatten, rörsocker (6,1%)*, apelsinjuice från koncentrat (3.8%)*, citronjuice från koncentrat (0.6%)*, naturlig apelsinarom, askorbinsyra. * Ekocertifierad råvara.
Burken innehåller 25 cl och flaskan 30 cl.
Söker du karma?
För att se var du kan köpa produkter från Karma Drinks, klicka här.



Välj mellan Karma Cola med eller utan socker.


Vad uppnådde Karma Cola Foundation 2020?
Under 2020 såg Karma Drinks till att:
133 flickor fick stipendier vilket gav dem möjlighet till en skolgång;
Det byggdes 3 klassrum och 3 nya lärare utbildades och anställdes.
8 samhällen kunde mötas genom att bygga ytterligare 2 broar, 2 vägar och 2 mötesplatser.
Förse alla 2000 byborna med Coronautbildning.
Läs mer om Karma Cola Foundation.

Genom att välja Karma Drinks, hjälper du till att bidra.
Want To Know Where Real Cola Comes From from Karma Cola on Vimeo.


Högsta betyg och prisbelönad


”2014 röstades företaget fram som världens mest rättvisa Fairtradeföretag"


Karma i burk
Karma Drinks finns även i smidiga burkar på 25 cl. Samma goda ekologisk fairtradedryck men i mindre format. Burken ingår i det svenska pantsystemet.


"I en modern och upplyst värld borde vi behandla människorna som odlar våra råvaror som om de vore vår granne"


Här kan du se och lyssna till hur Karma Cola gick tillväga när de började producera naturlig Fairtradekola.




Sortimentet




När Don Pepe, Lemonys sicilianska gudfader berättar hur kemikalier skadar citronträden, kan man tro att han pratar om hans förstfödda barn. Den 88-åriga passionerade citronodlaren heter Giuseppe Ingrillo och har odlat citroner i Capo dÓrlando sedan han var en liten pojke. När Don Pepe såg vilken skada kemikalier orsakade träden på Sicilien, så blev han en av de första att skaffa en ekologisk certifiering för hans odling. Han ville försäkra sig om att hans träd är friska och kan ge syrliga, goda citroner. Du kan läsa mer om Don Pepe, längst ner på den här sidan.

Karma Cola – en prisbelönt naturlig kola




Det finns ett talessätt i Sierra Leone som lyder
"He who brings Cola, brings life".

MAMI WATA

Gingerella – en kolsyrad Ginger Ale







Lemonad med hallonsmak
Möt Razza; Den rosa drycken får smaken från naturlig hallon, ekologiska citroner och fairtradesocker. Den punkiga rosa lemonaden får en frisk citrustouch från sicilianska citroner precis som Lemony, men med en bärig hallon-twist.
Razza innehåller bara 4,8 % rörsocker och är självklart även eko och fairtrade.
Ingredienser: kolsyrat vatten, ekologiskt fairtrade-socker (4.8%), citronjuice från koncentrat (0.6%), naturlig citron-, hallon- och grapefruktarom, ekologisk svart morotsjuice från koncentrat.
Razza finns i flaska om 30 cl och burk om 25 cl.
Ny design – Orangeade
Orangeade är vår kolsyrade apelsindryck av mogna apelsiner. Precis som alla våra eko- och fairtradedrycker så kan man tydligt känna smaken av våra råvaror; De mexikanska apelsinerna och solskenet.
Friska citrussmaker återskapar semesterminnen omgiven av apelsinlundar på väg mot ett svalkande hav. Med smakrika apelsiner och en skvätt citron som ger en frisk smak.
Drycken är vegansk och GMO-fri.
Ingredienser: kolsyrat vatten, rörsocker (6,1%)*, apelsinjuice från koncentrat (3.8%)*, citronjuice från koncentrat (0.6%)*, naturlig apelsinarom, askorbinsyra. * Ekocertifierad råvara.
Burken innehåller 25 cl och flaskan 30 cl.
Ladda ner bilder på Orangeade.


Sockerfri Karma Cola
Söker du en kola som släcker törsten, som inte är fylld av socker eller något annat artificiellt ämne som smakar lika konstigt som det låter? Sockerfri Karma Cola kan då vara det du letar efter.
Karma Cola har tagit receptet till den prisbelönta koladrycken och lagt till det naturliga sötningsmedlet stevia för att ersätta sockret.
Drycken är vegansk och GMO-fri.
Ingredienser: Kolsyrat vatten, naturlig smakförstärkare (Erytritol), maltextrakt, naturlig kolasmak, citronkoncentrat, naturligt sötningsmedel (steviolglykosider), naturliga smaker.
Karma Cola sockerfri finns både i flaska och på burk – 33 cl/flaska – 25 cl/burk.

"What goes around, comes around"

Karma-cocktails och smakexperiment

Gingerella cocktails
The Firecracker Ingredienser
Färsk ingefära
Gingerella ca 60 ml
Whisky ca 30 ml
Manukahonung
juice från ½ citron
Citronskiva
Rosmarinkvist
Gör så här
Skiva ingefära, tillsätt i en kastrull med en flaska Gingerella och låt det sjuda. Fyll ett whiskyglas till hälften med is och tillsätt ca 60 ml whisky, 30 ml manukahonung och juice från ½ citron. Rör om och toppa med Gingerella och dekorera med en citronskiva och en rosmarinkvist.
The Rhonda (Shandy)
Ingredienser
Vit lager (öl)
Gingerella Apelsinskiva
Gör så här
Häll i krossad is i ett ölglas. Fyll ¾ med vit lager och toppa med Gingerella. Dekorera med en apelsinskiva.
Ginger and Stormy
Ingredienser
6o ml rom
lime
Gingerella
Gör så här
Häll rom över is, pressa lime och fylll på med hälften av en Gingerella. Dekorera och använd ditt finaste sugrör, et voíla en god cocktail som är enkel att blanda.
Gingerella Rockafeller
Recept för en kanna som räcker till hela sällskapet
Hallon
3 limes
mynta
4 flaskor Gingerella
Vodka
Häll i hand med is i kannan. Lägg i en hand med hallon. Kläm ur juicen ur två limefrukter. Tillsätt ytterligare en lime som dekor. Häll i en näve mynta. Toppa med fyra flaskor Gingerella.
Om du är på humör, häll på vodka efter egen smak.
Nicciola Mojito
45 ml Bombay Sapphire
15 ml Frangelico
Limeskivor och myntablad (muddlade) plus mynta som dekor
Gingerella som topping
Skaka Bombay sapphire, frangelico och muddlad lime och mynta
Häll över ett högt glass över is
Toppa med Gingerella, garnera med mynta och tänk på solsken medan du dricker den.
Gingerella Highball
Chivas Regal
1 barsked aprikos och ingefärasylt
Citronjos
1/4 nektarin
Gingerella
Kombinera nektarinen, ciron och sylt. Muddla. Tillsätt Chivas och is och skaka väl. Häll i is i glaset och fyll på med blandningen. TOppa med Gingerella, garnera med nektarin och servera med ett leende.
Tropic Thunder
Ingredienser
40 ml Pineapple Juice
20ml Lemon Juice
Fresh Ginger
15 ml Sugar (solution)
Top with Gingerella
Garnish with a cinnamon quill
Gör så här
Fyll ett glas med is. Häll i ananas- och citronjuice. Tillsätt ingefära och fyll på med sockerlagen. Toppa upp med Gingerella och dekorera med en kanelstång.
Lemony Cocktails
Stiggins fancy lemonade Ingredienser 30 ml rom 30 ml curacao 30 ml limejuice 30 ml ananasjuice halv flaska Lemony Gör så här Skaka rom, Curacao, ananas- och limejuice. Använd ett highballglas.
Fyll ett highballglas till hälften med is och häll shakerns innehåll i glaset. Toppa med Lemony.
The Lemony Boudier
1 del Gabriel Boudier Dijon Saffron Gin
1 del 4 Pillars Gin
1/2 del blodapelsinlikör
Toppa med Lemony lemonade
Häll en skvätt äpplejos
En skvätt limejos
dekorera med mynta
Lemony Bury The Hatchett
Ingredienser
Is
Citronjos
Frystorkat hallonpulver
Frusna eller färska hallon
Lemony
Ätbara blommor (som dekor)
(En shot gin)
Gör så här
Doppa glaskanten på ett martiniglas i citronjos och sedan i frystorkat hallonpulver. Fyll glaset med is. Tillsätt en skiva färsk citron och häll i några frusna hallon. Toppa med Lemony, dekorera med ätbara blommor och häll på en shot med gin, om så önskas.
Karma cocktails

Ingredienser
1 Skopa glass
1 Shot kaffe
Karma Cola
Whisky (om du önskar)
Så här gör du
Ta ett ”rocks”glas. Fyll på med en skopa vaniljglass och sedan en shot kaffe. Toppa upp med Karma Cola. Om det är skymning så kanske du också vill blanda i en skvätt whisky?
Ingredienser
20 ml limejuice
10 ml Orgeat
En skvätt bitter
Karma Cola
Gör så här
Fyll ett glas med is till hälften. Tillsätt limejuice, orgeat och en skvätt bitter. Toppa med Karma Cola. Dekorera med lime och något glamoröst.


*30 cl mörk rom




Sötsaker med Karma Cola

Karma Cola kladdkaka
Torra råvaror
Ladda ner bilder från Karma Cola här
Magasin
Ladda ner magasinen för att lära dig mer om Karma Colas ingredienser och bönderna som odlar dem.
Karma Cola, finner du här.
Gingerella, finner du här.
Drink No Evil, finner du här.
Pressreleaser
Karma Cola, nu även i burk. Läs om det här.
Summer är här – Ny eko/fairtradedryck från Karma Cola. Läs om det här.
Press

När Don Pepe, Lemonys sicilianska gudfader berättar hur kemikalier skadar citronträden, kan man tro att han pratar om hans förstfödda barn. Den 88-åriga passionerade citronodlaren heter Giuseppe Ingrillo och har odlat citroner i Capo dÓrlando sedan han var en liten pojke. När Don Pepe såg vilken skada kemikalier orsakade träden på Sicilien, så blev han en av de första att skaffa en ekologisk certifiering för hans odling. Han ville försäkra sig om att hans träd är friska och kan ge syrliga, goda citroner.
Hälsa på "Don Pepe”, Lemonys 88-åriga Sicilianska ”gudfader”. Giuseppe Ingrilli som han egentligen heter har odlat citroner i Capo d ´Orlando sedan har var en liten pojke. Före honom odlade hans far och farfar citroner och idag har hans son och sonson fortsatt att se till att juicen från de solmogna citronerna får bidra med sin syrliga smak i drycker runtom i världen. Juice som utgör en tredjedel av innehållet i Lemonyflaskan.
När Don Pepe var en liten pojk var han mer intresserad av att hjälpa sin pappa, än att gå till skolan. Sonen tjatade på sina föräldrar att låta honom arbeta i familjens citronlundar. Pappan väckte honom kl 6 varje morgon för att hinna ta hand om citronträden före skolan. När Don Pepe väl gick ur skolan så var valet enkelt, han ville fortsätta att ta hand om citronodlingarna. Vid 88 års ålder så går han fortfarande upp kl 6 varje morgon och för att gå till jobbet på familjens farm.
Hans arbetssätt har inte ändrats, däremot så har odlingarna gjort det. Tidigare växte citronerna på fält som löpte hela vägen ner till havet. Nuförtiden på kustremsan vid Capo d´Orlando så är det fler soldränkta turister än citroner, och citronträden har dragit sig tillbaka upp mot kullarna som sträcker sig hela vägen till Etna. Många citronodlande familjer i trakten har sålt sin mark, men det skulle familjen Ingrilli aldrig kunna tänka sig att göra.
Att odla ekologilskt är ett relativt modernt begrepp för Don Pepe. När Ingrili-familjen planterade det första citronträdet 1880 så fanns det inte några ekologiska certifieringar, eftersom allt odlades ekologiskt. Det enda som tillsattes förutom regnet som rullade in från Tyrrenska havet och rann ned från Etna för att fylla vattenbehålllarna vid Capo d´Orlando, och den fertila jorden som spolades ned från vulkanen, kom från kycklingar och kossor.
Ironiskt nog var det inte förrän 100 år efter att de planterade det första trädet, som familjen Ingrilli funderade på om de skulle odla ekologiskt.
Don Pepe förklarar att på 80-talet gjorde staten det ekonomiskt möjligt för bönderna att anamma moderna odlingsmetoder, med oönskade effekter som resultat. En del av pengarna gick till personer som inte ens ägde ett enda träd. Men ännu mer skada uppstod på grund av att bönderna ”tvingade” deras träd att producera mer frukt än vad som var naturligt. De forcerade citronträden att odla ”Verdello”, mindre gröna sommarcitroner med en högre syrlighet, genom att använda kemiska gödningsmedel. Eftersom sommaren inte är rätt tid att plocka solmogna gula frukter och eftersom det är ont om citroner under dessa månader, så fick Verdelli ett högt pris. De började sedan använda alltmer kemiska gödningsmedel för att tvinga träden att producera ännu mer över hela året.
När Don Pepe pratar om att citroner hamnar under stress genom onaturliga odlingstekniker, gestikulerar han på ett sätt som gör att du tror att han pratar om en annan människa; Han viftar med händerna och suckar högt när han berättar om pressen citronerna är under och hur, till slut, detta förstör träden utan någon möjlighet till återhämtning. Han berättar att träden gav frukt, men att de led och fick sjukdomar som Moseco, en typ av cancer som drabbar citronträd och som tillslut dödar dem.
Efter det kemiska gödslet kom också bekämpningsmedlen. Don Pepe lade märke till att när dessa tillämpades, var de urskillningslösa, och tog inte bara bort ohyra men tog död på allt. Pepe sa ”Detta var ett misstag”.
Don Pepe experimenterade med dessa nya tekniker men insåg att de hade gjort honom besviken och skadat hans träd. Han var en av de första i Capo d ´Orlando som officiellt sett började odla ekologiskt, och han såg till att certifiera odlingarna ekologiskt för att se till att inga av hans träd fick lida mer.
När Pepe var ung, fick han en smart idé att bygga en produktionsanläggning som tog tillvara på de citroner som han och hans pappa inte kunde sälja på marknaden. Han visste att de ”fulare” och fläckiga frukterna skulle vara utmärkta för att göra juice med. Trots allt så smakar ju juice från ”ful” frukt lika gott som de vackrare citronerna. Så han försökte övertyga sin far att bygga en fabrik för detta. Hans far var inte lika säker men Giuseppes mamma hjälpte honom att övertyga. Don Pepes pappa gav efter och gick med på att köpa maskinerna som klämmer ut juicen från de soldränkta citronerna.
Idag driver Pepes son fabriken och hans sonson Giuseppe junior är ansvarig för att sälja och marknadsföra Femminellojuicen runtom i världen. Lemony använder inte endast Ingrillis citronjuice för att den är ekologisk utan också därför att efter att ha testat många citroner, så var Giuseppes citroner de godaste som gick att finna. Liksom med Siciliens andra kända exportvaror så kompromissar inte Ingrilli. Kvaliteten och och smaken på juicen är den bästa i världen, men olikt andra historiska sicilianska exporter, så är deras ”Cosa nostra” (deras sak), endast delikata ekologiska citroner.
