Konfektyr från Skåne
Vägen fram till Oscarsson lakrits och Oscarsson mandel kan tyckas spretig men har ändå någon slags linje. Det stora intresset för det goda i livet har alltid funnits där inom familjen. Så efter många års arbete med forskning och utbildning inom det konstnärliga området, som professionell trollkarl och som kaféägare på Österlen sadlade Sven Yngve Oscarsson med familj om för att fördjupa sig i lakritsens underbara värld.
Steget var sedan inte långt för att efter något år utöka lakritssortimentet med ett sortiment kvalitetsmandlar.
Oscarsson lakrits och Oscarsson mandel produceras med mycket kärlek i Malmö. För att kunna garantera utmärkt kvalitet och smak har det alltid varit viktigt att skapa produkter som de själva tycker om.
Hoppas du gillar dessa lika mycket som vi gör.
Nyhet – Extra salt lakrits – Salmiakka efter eget tycke
Färsk, mjuk saltlakrits där du själv får "salmiakka" och bestämma hur salt du vill ha din lakrits genom den medföljande salmiakdosan. (Att salmiakka, krydda med salmiaksalt).
Ingredienser: sirap, socker, VETEMJÖL (GLUTEN), vatten, invertsockersirap, RÅGMJÖL, salmiak, lakris, fuktighetsbevarandemedel (sorbitol), salt, ytbehandlingsmedel (kokosolja, karnaubavax).
170 gram.
Nyhet – Nu även med mandelsortiment
Ett nytt sortiment kvalitetsmandlar, en kombination av klassiska traditionellt tillredda mandlar, mandlar med god choklad och moderna smakkombinationer.
Välj mellan sju olika smaker på mandlarna och etiketterna i regnbågens färger gör att du lätt hittar dina favoriter.
Mandel med vit choklad o jordgubb
Mandlar dragerade med vit choklad och rullade i pulver av jordgubbar som frystorkats för att bevara jordgubbarnas färg och arom.
Ingredienser: Mandel, Vit choklad (Socker, kakaosmör, HELMJÖLKSPULVER, emulgeringsmedel: SOJAlecitin, Naturlig vaniljarom, Pektin), Rapsolja, Jordgubbspulver.
130 gram.
Mandel med tryffelchoklad o kakao
Mandlar dragerade med belgisk tryffelchoklad och sedan rullade i kakaopulver
Ingredienser: Mandel, Choklad (Socker, Vegetabiliskt fett, Kakaomassa, HELMJÖLKSPULVER, Kakaosmör, VASSLEPULVER, Emulgeringsmedel: SOJAlecitin, Naturlig vaniljarom) Rapsolja, Kakaopulver
130 gram.
Mandel med mörk choklad och havssalt
Mandlar dragerade med mörk choklad och havssalt
Ingredienser: Mandel, Mörk choklad (Kakaomassa, Socker, Kakaosmör, Emulgeringsmedel: SOJAlecitin, Naturlig vaniljarom, Kakaopulver, Havssalt
130 gram.
Mandel med mjölkchoklad och salmiak
Mandlar dragerade med mjölkchoklad och rullade i lakritspulver och salmiak
Ingredienser: Mandel, Mjölkchoklad (Socker, Kakaomassa, HELMJÖLKSPULVER, Kokossmör, VASSLEPULVER, Emulgeringsmedel: SOJAlecitin, Naturlig vaniljarom, Rapsolja, Lakritspulver, Salmiak
130 gram.
Saltrostade mandlar
Mandlar med salt och rapsolja som rostats till perfektion
Ingredienser: Mandel, Salt, Rapsolja
130 gram.
Rökta mandlar
Mandlar som saltats lätt och rökts på traditionellt vis med bokspån.
Ingredienser: Mandel, Salt
130 gram.
Brända mandlar
Klassiska brända mandlar, mandlar rullade i bränt socker och smaksatt med en aning naturlig vanilj.
Ingredienser: Mandel, Socker, Florsocker, Naturlig vaniljarom
130 gram.
Vill du köpa Oscarssons konfektyr
Klicka här för att hitta din butik.
Välj mellan skånsk söt- och saltlakrits samt lakritspraliner som är chokladdragerade och smaksatta med hallon/chili, äpple&kanel, salmiak, havssalt, kokos, passionsfrukt och salmiakmandel.
Sortimentet
Hallon-Chili
Sötlakrits dragerad med vit belgisk choklad och sedan rullad i pulver av frystorkade hallon. För att ge en smakupplevelse utöver det vanliga har vi också tillsatt en aning chili.
150 gram.
Passionsfrukt
Sötlakrits som är dragerad med vit choklad och mjölkchoklad och sedan rullad i pulver av frystorkad passionsfrukt. Perfekt balans av choklad, lakrits och fruktsmak.
150 gram.
Lakrits med en touch av äpplekaka
Njut av en fyllig kanelsmak, äpplebit, vaniljig vit choklad och en kärna av mild sötlakritssmak.
Det är en kärna av sötlakrits med vit chokladdragering med äpplebit och sedan rullad i kanel.
Ingredienser: 58 % vit choklad (socker, mjölkpulver, kakaomassa, kakaosmör, vasslepulver), emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom, 40 % lakrits (melass, vetemjöl (gluten), socker, salmiak, lakritsrotsextrakt, rapsolja, frystorkat naturligt äpple, kanel.
Kan innehålla spår av mandel och nötter.
150 gram.
Choklad och salmiak
Sötlakrits som dragerats med mjölkchoklad av bästa kvalitet och som avslutning rullats i salmiakpulver.
150 gram.
Choklad och havssalt
Sötlakrits som dragerats med mjölkchoklad av bästa kvalitet och som avslutning rullats i naturligt havssalt av högsta klass.
150 gram.
Kokos – choklad – Utgår ur sortimentet
Sötlakrits dragerad med vit belgisk choklad och därefter rullad i lakritspulver och kokos – en oväntad men himmelskt god kombination.
150 gram.
Lakritsmandel
Lyxiga mandlar dragerade med vit belgisk choklad och rullade i lakritspulver och salmiak. Helt enkelt en fantastisk smakkombination som slår det mesta.
150 gram.
Extra salt lakrits – dippa dig till din salmiaknivå
Färsk, mjuk saltlakrits där du själv får bestämma hur kraftfull du vill ha din salmiaklakrits genom den medföljande salmiakdosan. Dippa din lakrits eller häll i salmiakpulver efter eget tycke och skaka påsen – Och voila lakritsvrål! 170 gram.
Ingredienser: sirap, socker, VETEMJÖL (GLUTEN), vatten, invertsockersirap, RÅGMJÖL, salmiak, lakris, fuktighetsbevarandemedel (sorbitol), salt, ytbehandlingsmedel (kokosolja, karnaubavax).
170 gram.

Saltlakrits
Färsk, mjuk saltlakrits med hög lakritshalt och smaksatt med salmiak för att skapa en riktigt behaglig sälta.
170 gram.
Sötlakrits
Kompakt, saftig och med mycket smak av naturlig lakritsrot. En gnutta anis är också tillsatt för att förhöja lakritssmaken.
170 gram.
Media
Bildmaterial
Ladda ner bilder från Oscarsson lakrits här.
Lakritsinfo
Lakrits framställs ur rötterna till växten Glycyrrhiza Glabra som växer vilt i exempelvis Italien, Spanien, Grekland, Mellanöstern och Asien. Växten behöver bli minst två år gammal och ca 100 centimeter hög innan den kan skördas, därefter mals rötterna ner och torkas. Det pulver som då blir till används som ingrediens och smaksättare. Lakritspulvret kokas under tryck i 160 graders vatten, så att lakritset separeras från rötterna. Den massa som blir kvar får koka länge under omrörning.
Media
Bildmaterial
Ladda ner bilder från Oscarsson Lakrits här (har du önskemål eller frågor om Oscarsson, mejla gärna markus(at)beriksson.se.)