Konfektyr från Skåne

Vägen fram till Oscarsson lakrits och Oscarsson mandel kan tyckas spretig men har ändå någon slags linje. Det stora intresset för det goda i livet har alltid funnits där inom familjen. Så efter många års arbete med forskning och utbildning inom det konstnärliga området, som professionell trollkarl och som kaféägare på Österlen sadlade Sven Yngve Oscarsson med familj om för att fördjupa sig i lakritsens underbara värld.

Steget var sedan inte långt för att efter något år utöka lakritssortimentet med ett sortiment kvalitetsmandlar.

 

Oscarsson lakrits och Oscarsson mandel produceras med mycket kärlek i Malmö. För att kunna garantera utmärkt kvalitet och smak har det alltid varit viktigt att skapa produkter som de själva tycker om. 

Hoppas du gillar dessa lika mycket som vi gör.

 

Nyhet – Extra salt lakrits – Salmiakka efter eget tycke

Färsk, mjuk saltlakrits där du själv får "salmiakka" och bestämma hur salt du vill ha din lakrits genom den medföljande salmiakdosan. (Att salmiakka, krydda med salmiaksalt). 
Ingredienser: sirap, socker, VETEMJÖL (GLUTEN), vatten, invertsockersirap, RÅGMJÖL, salmiak, lakris, fuktighetsbevarandemedel (sorbitol), salt, ytbehandlingsmedel (kokosolja, karnaubavax).

170 gram.

 

 

 

Nyhet – Nu även med mandelsortiment

Ett nytt sortiment kvalitetsmandlar, en kombination av klassiska traditionellt tillredda mandlar, mandlar med god choklad och moderna smakkombinationer.

Välj mellan sju olika smaker på mandlarna och etiketterna i regnbågens färger gör att du lätt hittar dina favoriter.

 

 

Mandel med vit choklad o jordgubb

Mandlar dragerade med vit choklad och rullade i pulver av jordgubbar som frystorkats för att bevara jordgubbarnas färg och arom.

Ingredienser: Mandel, Vit choklad (Socker, kakaosmör, HELMJÖLKSPULVER, emulgeringsmedel: SOJAlecitin, Naturlig vaniljarom, Pektin), Rapsolja, Jordgubbspulver.

130 gram.

 

 

Mandel med tryffelchoklad o kakao

Mandlar dragerade med belgisk tryffelchoklad och sedan rullade i kakaopulver

Ingredienser: Mandel, Choklad (Socker, Vegetabiliskt fett, Kakaomassa, HELMJÖLKSPULVER, Kakaosmör, VASSLEPULVER, Emulgeringsmedel: SOJAlecitin, Naturlig vaniljarom) Rapsolja, Kakaopulver

130 gram.

 

 

 

Mandel med mörk choklad och havssalt

Mandlar dragerade med mörk choklad och havssalt 

Ingredienser: Mandel, Mörk choklad (Kakaomassa, Socker, Kakaosmör, Emulgeringsmedel: SOJAlecitin, Naturlig vaniljarom, Kakaopulver, Havssalt

130 gram.

 

 

Mandel med mjölkchoklad och salmiak

Mandlar dragerade med mjölkchoklad och rullade i lakritspulver och salmiak

Ingredienser: Mandel, Mjölkchoklad (Socker, Kakaomassa, HELMJÖLKSPULVER, Kokossmör, VASSLEPULVER, Emulgeringsmedel: SOJAlecitin, Naturlig vaniljarom, Rapsolja, Lakritspulver, Salmiak

130 gram.

 

 

 

Saltrostade mandlar

Mandlar med salt och rapsolja som rostats till perfektion

Ingredienser: Mandel, Salt, Rapsolja

130 gram.

 

 

Rökta mandlar

Mandlar som saltats lätt och rökts på traditionellt vis med bokspån.

Ingredienser: Mandel, Salt

130 gram.

 

 

 

Brända mandlar

Klassiska brända mandlar, mandlar rullade i bränt socker och smaksatt med en aning naturlig vanilj.

Ingredienser: Mandel, Socker, Florsocker, Naturlig vaniljarom

130 gram.

 

 

 

Vill du köpa Oscarssons konfektyr

Klicka här för att hitta din butik.

 

 

 

Välj mellan skånsk söt- och saltlakrits samt lakritspraliner som är chokladdragerade och smaksatta med hallon/chili, äpple&kanel, salmiak, havssalt, kokos, passionsfrukt och salmiakmandel. 

 

 

 

 

 

 

Sortimentet

 

  

 

Hallon-Chili

Sötlakrits dragerad med vit belgisk choklad och sedan rullad i pulver av frystorkade hallon. För att ge en smakupplevelse utöver det vanliga har vi också tillsatt en aning chili.

Ingredienser: Lakrits (melass, VETEMJÖL, socker, salmiak, lakritsextrakt, veg.olja (raps), Choklad (socker, HELMJÖLKSPU LVER, kakaomassa, kakaosmör, VASSLEPULVER, emulgeringsmedel (SOJALECITIN), naturlig vaniljarom), hallonpulver, chilipulver.

Kan innehålla spår av mandel och nötter

150 gram.

 

 

Passionsfrukt

Sötlakrits som är dragerad med vit choklad och mjölkchoklad och sedan rullad i pulver av frystorkad passionsfrukt. Perfekt balans av choklad, lakrits och fruktsmak.

Ingredienser: Lakrits (melass, VETEMJÖL, socker, salmiak, lakritsextrakt, veg. olja (raps), Mjölkchoklad o Vit choklad (socker, HELMJÖLKSPU LVER, kakaomassa, kakaosmör, VASSLEPULVER, emulgerings medel (SOJALECITIN), naturlig vaniljarom), passionsfruktpulver, pektin

Kan innehålla spår av mandel och nötter

150 gram.

 

 

 

 

 

Lakrits med en touch av äpplekaka

Njut av en fyllig kanelsmak, äpplebit, vaniljig vit choklad och en kärna av mild sötlakritssmak.
Det är en kärna av sötlakrits med vit chokladdragering med äpplebit och sedan rullad i kanel.


Ingredienser: 58 % vit choklad (socker, mjölkpulver, kakaomassa, kakaosmör, vasslepulver), emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom,  40 % lakrits (melass, vetemjöl (gluten), socker, salmiak, lakritsrotsextrakt, rapsolja, frystorkat naturligt äpple, kanel.

Kan innehålla spår av mandel och nötter.

150 gram.

 

 

 

 

 

Choklad och salmiak 

Sötlakrits som dragerats med mjölkchoklad av bästa kvalitet och som avslutning rullats i salmiakpulver.

Ingredienser: 30% Lakrits( melass, VETEMJÖL, socker, salmiak, lakritsextrakt), 67% mjölkchoklad ( socker, MJÖLKPULVER, kakaomassa, kakaosmör, VASSLE, emulgeringsmedel (SOJALECITIN), naturlig vaniljarom), salmiak, glukossirap, ytbehandlingsmedel (gummi arabicum, dextros)

Kan innehålla spår av mandel och nötter

150 gram.

 

 

 

 

Choklad och havssalt 

Sötlakrits som dragerats med mjölkchoklad av bästa kvalitet och som avslutning rullats i naturligt havssalt av högsta klass.

Ingredienser: Lakrits( melass, VETEMJÖL, socker, salmiak, lakritsextrakt, rapsolja), socker, MJÖLKPULVER, kakaomassa, kakaosmör, VASSLE, emulgeringsmedel (SOJALECITIN), naturlig vaniljarom, salmiak, glukossirap, havssalt,.

Kan innehålla spår av mandel och nötter

150 gram.

 

 

 

Kokos – choklad – Utgår ur sortimentet

Sötlakrits dragerad med vit belgisk choklad och därefter rullad i lakritspulver och kokos – en oväntad men himmelskt god kombination.

Ingredienser: Lakrits (melass, VETEMJÖL, socker, salmiak, lakritsrotsextrakt, rapsolja), socker, HELMJÖLKSPULVER, kakaosmör, VASSLEPULVER, emulgeringsmedel (SOJALECITIN), lakritspulver, kokos.

Kan innehålla spår av mandel och nötter

 150 gram.

 

 

 

 

 

Lakritsmandel

Lyxiga mandlar dragerade med vit belgisk choklad och rullade i lakritspulver och salmiak. Helt enkelt en fantastisk smakkombination som slår det mesta.

Ingredienser: MANDEL, socker, kakaosmör, HELMJÖLKSPULVER, VASSLEPULVER, lakritspulver, emulgeringsmedel (SOJALECITIN),

salmiak.

Spår av nötter och gluten kan finnas.

150 gram.

 

 

Extra salt lakrits – dippa dig till din salmiaknivå

Färsk, mjuk saltlakrits där du själv får bestämma hur kraftfull du vill ha din salmiaklakrits genom den medföljande salmiakdosan. Dippa din lakrits eller häll i salmiakpulver efter eget tycke och skaka påsen – Och voila lakritsvrål! 170 gram.

Ingredienser: sirap, socker, VETEMJÖL (GLUTEN), vatten, invertsockersirap, RÅGMJÖL, salmiak, lakris, fuktighetsbevarandemedel (sorbitol), salt, ytbehandlingsmedel (kokosolja, karnaubavax).

170 gram.

 

 


Saltlakrits

Färsk, mjuk saltlakrits med hög lakritshalt och smaksatt med salmiak för att skapa en riktigt behaglig sälta.

Ingredienser: Ingredienser: Sirap, socker, VETEMJÖL, vatten, invertsockersirap, RÅGMJÖL, arom inkl.salmiak, lakrits, fuktighetsbevarandemedel (sorbitol), salt, ytbehandlingsmedel (kokosolja, karnaubavax)

170 gram.

 

 

 

Sötlakrits

Kompakt, saftig och med mycket smak av naturlig lakritsrot. En gnutta anis är också tillsatt för att förhöja lakritssmaken.

Ingredienser: Ingredienser: Sirap, socker, VETEMJÖL, vatten, invertsockersirap, RÅGMJÖL, lakrits, salt, fuktighetsbevarandemedel (sorbitol), konserveringsmedel (kaliumsorbat), arom, ytbehandlingsmedel (kokosolja, karnaubavax)

170 gram.

 

 

 

Media

 

Bildmaterial 

Ladda ner bilder från Oscarsson lakrits här.

 

 

 

Lakritsinfo 

Lakrits framställs ur rötterna till växten Glycyrrhiza Glabra som växer vilt i exempelvis Italien, Spanien, Grekland, Mellanöstern och Asien. Växten behöver bli minst två år gammal och ca 100 centimeter hög innan den kan skördas, därefter mals rötterna ner och torkas. Det pulver som då blir till används som ingrediens och smaksättare. Lakritspulvret kokas under tryck i 160 graders vatten, så att lakritset separeras från rötterna.  Den massa som blir kvar får koka länge under omrörning.

 

 

 

 

  

Bilder

Ladda ner bilder från Oscarsson Lakrits här.