Rococo Chocolate – Utgår ur sortimentet
 

Rococo Chocolate utgår ur vårt sortiment. Ett utmärkt alternativ till Rococo är vår nya ekologiska choklad från Millesime Chocolat.

 

 

Chantal Coady hade länge burit en dröm om att skapa en egen magisk chokladvärld. Efter helgjobbet på Harrods, tog hon modet till sig och drömmen blev slutligen till verklighet.

 

Chantal spenderade sena kvällar med att måla upp sin fantasivärld tillsammans med några vänner. Inspirerade av Botticellis tavla Venus födelse målade de keruber och moln. De skapade ljusstakar av socker och den vilda och fantasifulla chokladvärlden Rococo började stegvis ta form. Hennes mix av 1700-talsstilistik och rebellisk punkstil genomsyrar såväl choklad som förpackning. Och namnet Rococo härstammar från namnet på en fransk stil från just 1800-talet som betyder snäcka.

 

Inspirationen till Chantals chokladvärld har hon sedan barnsben byggt upp genom att läsa Kalle och chokladfabriken, och genom avsaknaden av god choklad. Hon menar att det fanns fina förpackningar men oftast så var chokladen inte särskilt god, eller färsk. Rococo blev det lilla chokladmärket som startade craftchokladrörelsen i England och blev ikoniskt. Borta var smaklös, översockrad choklad med massor av tillsatser. I dess ställe fanns Rococo, som behandlar choklad som ett äkta hantverk, i en dynamisk serie med nyskapande smaker som kläddes i vackra förpackningar som andas lyx och kvalitet.

 

 

Mer än tre decennier senare så har Chantal med sina anställda öppnat fyra butiker i London, skrivit fem böcker om chokladens underbara värld. Idag driver hon även ett kakaoplantage tillsammans med kakaoplantaget Grenada Chocolate Company. 2014 fick hon OBE-priset av Drottning Elizabeth. Och det sägs faktiskt till och med att Chantal var en inspiration för Joanne Harris bok Chocolat som senare blev filmatiserad med Johanny Depp i huvudrollen.

 

Vill du köpa Rococos choklad?

Undrar du var du kan köpa Rococo? Klicka här.

 

 

Rococos sortiment

  

 

 

 

Ruby Chocolate 

Ruby är den fjärde typen av choklad, efter vit-, mjölk- och mörk choklad. Den rosa chokladen har en mjukt bärig och citrusig smak och en len konsistens som liknar den hos vit choklad. Ruby är en unik choklad som alltså inte är en vit, mjölk- eller mörk choklad utan kallas för den fjärde typen av choklad. Det är fortfarande en företagshemlighet exakt hur chokladprocessen går till men många tror att kakaobönorna är ofermenterade och att chokladen därför får en fruktig och bärig smak. Har du testat Ruby?

Njut gärna Rubychokladen till ett sötare rosébubbel.

 

Kakaohalt: Minst 47 %. Ingredienser: Socker, kakaosmör, helmjölkpulver, skummjölkpulver, kakaomassa, emulgeringsmedel: sojalecitin, citronsyra, arom: naturlig vanilj.

70 gram.  

  

 

 

White chocolate cardamom – vit choklad med kardemumma.  – Prisbelönt

Aromatisk malen kardemumma balanserar med sötman i denna lena vita choklad. En perfekt matchning till dessertviner. Chokladen vann guldmedalj på Academy of Chocolate Awards 2018 och guldmedalj på International Chocolate Awards 2016.

Ingredienser: rörsocker, kakaosmör, helmjölkpulver, kardemumma (0,8 %), emulgeringsmedel: sojalecitin (GMOfri). Kan innehålla spår av nötter, ägg, gluten, lupin och E220 eftersom de används vid produktion av andra produkter i samma lokal.

20 gram.

 

 

 

 

 

Salt – Mjölkchoklad med Anglesey havssalt från Wales – Prisbelönad

Rococos grundare Chantal inspirerades till att göra denna lena ekologiska saltchoklad efter en promenad vid havet ätandes en glass som blandades med saltkristallerna som yrde luften och hamnade på hennes läppar. Chokladen innehåller Anglesey havssalt för att förhöja och intensifiera caramel och kakaonoterna i denna mjölkchoklad med 40 % kakaohalt. Den mjukt salt-söta smaken stannar kvar hos dig länge. Chokladen innehåller en blend med kakao från Rococos egna kakaofarm Grococo i norra Grenada.

Ingredienser: rörsocker, kakaosmör, helmjölkpulver, kakaomassa, walesiskt ursprungsskyddat havssalt PDO (0,5 %), emulgeringsmedel: sojalecitin (GMOfri). Minst 40 % kakaohalt.

Kan innehålla spår av: nötter, ägg, glutin, lupin, E220 eftersom de används vid produktion av andra produkter i samma lokal.

Bör förvaras torrt och svalt.

70 gram.

 

 

  

Sea Salt Almond & Rosemary – Ekologisk mjölkchoklad med havssalt från Halen Mon, mandel och rosmarin – Prisbelönt

En lugn och skön kväll i favoritsoffan, med ett glas Manzanilla-sherry och saltade rosmarin-mandlar, vi undrade vad det skulle smaka i kombination med choklad och här är svaret. Vår klassiska lena mjölkchoklad med mandel för en krispig textur och en fyllig men mjuk rosmarinarom. Rococos 40 % ekologiska mjölkchokladblend innehåller kakao från den egna Grococofarmen i norra Grenada.

Chokladen vann brons på Academy of Chocolate Awards 2018 och silver på International Chocolate Awards 2013.

Ingredienser: rörsocker, kakaosmör, helmjölkpulver, karamelliserade mandlar (10 %), kakaomassa, havssalt från Anglesey PDO (0,5 %), rosmarinolja (spår), emulgeringsmedel: sojalecitin.

Innehåller mjölk, mandel och sojalecitin. Kan innehålla spår av andra nötter och E220

Bör förvaras torrt och svalt.

70 gram.

 

  

Plain milk 41 % – Fyllig mjölkchoklad med toner av caramel – Prisbelönad

Vår fylliga husblend av mjölkchoklad med 40 % kakaohalt, som ger en intensiv kakaosmak med mjuka toner av caramel. Den här chokladen innehåller våra egna kakaobönor från Grococofarmen i norra Grenada.

Ingredienser: rörsocker, kakaosmör, helmjölkpulver, ekologiskt kakaopulver, emulgeringsmedel: sojalecitin (GMOfri). Minst 41 % kakaohalt. 

Kan innehålla spår av: nötter, ägg, glutin, lupin, E220 eftersom de används vid produktion av andra produkter i samma lokal. 

Bör förvaras torrt och svalt.

20 och 70 gram.

 

 

 

 

Plain 65 % – Mörk fruktig och välbalanserad choklad – Prisbelönad

Njut av denna prisbelönade fylliga och fruktiga mörka chokladblend. Chokladen innehåller en blend med kakao från Rococos egna kakaofarm Grococo i norra Grenada.

Ingredienser: kakaomassa, rörsocker, kakaosmör, kakaopulver, emulgeringsmedel: sojalecitin (GMOfri). Minst 65 % kakaohalt.

Kan innehålla spår av: mjölk, nötter, ägg, glutin, lupin, E220 eftersom de används vid produktion av andra produkter i samma lokal.

Bör förvaras torrt och svalt.

20 gram.

 

 

 

Big Smoke, mörk rökig choklad med Lapsang Souchong-te

Detta är en perfekt partner när man sitter med en whisky i handen efter middagen. Bakgrundsnoter av kåda, paprika och rökig Islay-whisky som matchar det trärökta teet. Njut av djupa och rökiga smaker från Big Smoke.

Rökigheten kommer från ett svart Lapsang Souchong-te.

 

Kakaohalt: 65 %. Ingredienser: Kakaomasssa, rörsocker, kakaosmör, kakaopulver, Lapsang Souchong (rökt te), emulgeringsmedel: Sojalecitin.

 

 

 

Spice Island – mörk choklad med en underbar mångfald av kryddor – Prisbelönad

Rococo Chocolates vänner på Algeriska kaffebutiken i Soho I London bad dem att ta fram det här receptet för att det skulle passa deras kaffeblends. En varm, mjuk kryddig mix av kryddnejlika, kardemumma och muskotnöt, det här är en intensiv chokladkaka med en mjuk och len textur och en lång eftersmak.

Chokladen vann silverpris på International Chocolate Awards 2015.

Ingredienser: kakaomassa, rörsocker, kakaosmör, kakaopulver, kryddor (3 %) (kardemumma, kanel, muskotblomma, kryddnejlika), emulgeringsmedel: sojalecitin (GMOfri). Minst 65 % kakaohalt. Kan innehålla spår av mjölk, nötter, ägg, gluten, lupin och E220.

Bör förvaras torrt och svalt.

70 gram

  

 

 

Earl Grey Tea – mörk Earl Greychoklad 

Rococo maler de fina Earl Grey-tebladen till ett fint pulver för att ge ett större smakdjup och en fin texturmix av len choklad och krispigt te. Genom att tillsätta lite extra bergamotolja får chokladen noter av lätt citrus som balanserar den mörka chokladen perfekt. Detta är Rococosättet att njuta av te.

Ingredienser: Kakaomassa, rörsocker, kakaosmör, kakaopulver, Earl greyte (3 %), emulgeringsmedel: sojalecitin, bergamottolja. Minst 65 % kakaohalt. Innehåller sojalecitin. Kan innehålla spår av mjölk, nötter, ägg, gluten, lupin och E220. Markerad text tydliggör allergener. 

 

  

Rococo China – fina muggar till drickchokladen. De finns i tre olika motiv. Snäckor och två varianter av djur.

 

 

Chantal Coadys chokladbok

Nu kan du köpa chokladboken: Mastering the art of chocolate, som är skriven av grundaren av chokladfantasten och Rococos grundare, Chantal Coady. Den innehåller chokladtips, information och 80 recept på olika chokladskapelser, och är ca 218 sidor lång.

 

 

 

 

Foto: Cattis Legelius, www.stockholmteahouse.se 

Varför inte göra varm choklad av dina fina Rococochokladkakor? 

Förutom att äta Rococochokladen, så kan du ju även göra drickchoklad av den. Då chokladen innehåller kakaosmör och den är blandad så väl som en chokladkaka har blivit så blir det ganska enkelt att förbereda en god choklad snabbt, utan att pulver fastnar på kanterna  

 

 

 

Media

 

Bildmaterial

Ladda ner bilder från Roccoo genom att klicka här.

 

 

Läs om Rococo i media

Journal Chocolat våren 2018 skriver om Rococos salthchokladsortiment

Spot and Tell har med Rococos Spicy Island på listan över 7 chokladkakor som "förtjänar lite extra utrymme", läs om det här.

Journal Chocolat skriver och ger fina ord om Roald Dahlchokladen, läs om det här.

Spot and Tell har testat Rococos Roald Dahlchoklad, läs om det här.

Baka chokladkaka med marockansk mint, läs mer på Spot and Tell här.

Spot and Tell har skrivit om de goda chokladäggen, läs om det här.

Mattrender har skrivit om chokladäggen, läs om det här.

Stockholm Tea House har gjort drickchoklad på Rococos chokladkakor, läs om det här.