62 % kakaohalt.
Chokladen är god tillsammans med en långlagrad armagnac såsom Samalens 1974 toner av russin och mandel. Och i kombination med en femårig calvados från Lecompte träder både frukt, kanel och kryddnejlika fram ur den fylliga chokladen. Tillsammans med en mellanrökig höglandswhisky hittar man istället nyrostade ekfat, digestivekex och créme brulee.
Havssaltet är ett Slow Foodsalt från Cervia som är ursprungsskyddat. Saltet innehåller få bittra klorider i jämförelse med andra saltsorter, vilket gör att det passar utmärkt som smakförhöjare och balanserar utmärkt med Gardinis choklad.
Fabio och Manuel, bröderna bakom varumärket Gardini, har skapat fantastiska smakmöten i choklad i flera årtionden. Med kunskap, erfarenhet och rötterna fast förankrade i det italienska matarvet har Gardini blivit världsberömt för sina sofistikerade kombinationer av choklad och havssalt, kryddor eller nötter i perfekt harmoni med varandra.
Producent Gardini - Ursprung Italien - Läs mer här.
Dryckestips - Läs mer här.
50g