Prisbelönt mörk citruschoklad gjord på utsökt Trintariokakao, rörsocker och Kalamondin med 68% kakaohalt som bjuder på intensiv citrussmak och mjukt kryddiga noter.
Single Origin Plus innebär att kakaon som används i tillverkningen kommer från samma plats som den smaksättande ingrediensen gör, vilket ger chokladen en tydlig karaktär och där dessa två ingredienser har en stor sannolikhet matchas bra då de har odlats i samma jordmån; I detta Marous fall så kommer all kakao från Vietnam och denna choklad bjuder på kakao och kaffe från provinsen Tien Giang.
Marou betalar ett pris över marknadens standard för kakaon, och det gör de både för att kakaobönderna ska få rättvist betalt men också för att de då hjälper kakaobönderna att investera mer pengar i sina kakaofarmer. På det sättet kan de hela tiden höja standard och kvalitet, vilket ger en choklad som bara blir godare och godare.
Njut av en handgjord choklad, handinpackad i handpressat papper. Det blir inte mer handgjort än såhär.
Producent Marou - Ursprung Vietnam - Läs mer.
80g