Chokladtryffel du aldrig glömmer – från italiens chokladhuvudstad (IT)

I eleganta förpackningar levererar det lilla familjeföretaget chokladtryffel med krispiga ingredienser som ursprungsskyddad hasselnöt I.G.P, pistage från Sicilien, mandel, jordnöt och kakao som får det att vattnas i munnen på finsmakare världen över. La perla är kvalitet som känns i varje tugga.

 

 

Nyhet – hallon och pistagetryffel med mandelkrisp

krispiga pistage- och mandel-bitar, en frisk bärsmak som balanserar den fina nötigheten från pistage och mjuka vaniljtoner från den vita chokladen. Den nya tryffeln ger en fin mix av olika smaker och konsistens som blir till en finstämd smakupplevelse. Kanske kombinera till en syrlig espresso?

Ingredienser: socker, mandel (20%), kakaosmör, mjölkpulver, hallonkrisp 9 % (hallon 81 %, socker 12 %, majsstärkelse), pistagenöt 8 %, vasslepulver, hallonpulver 2 %, emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom. 

Kan innehålla spår av ägg, jordnöt och andra nötter.

 

 

 

   

   

 

 

 

  

Om La Perla

Sedan 1952 har Sergio Arzilli haft chokladen som passion och yrke, och han valde tidigt att endast arbeta med den bästa kvaliteten och han satte den lokala specialiteten hasselnötter I.G.P i fokus. 1992 grundade han La Perla di Torino som idag har ett stort utbud av choklad för det speciella tillfället. La Perlatryffeln skapas av en kombination av mjuk kakao och de mest utsökta rostade hasselnötterna från Piemonte.

 

Hasselnötterna är I.G.P, ursprungsskyddade, vilket innebär att det är en garanti för att det är hasselnötter av hög kvalitet. La Perlas första choklad som producerades är den svarta pärlan, en mörk och krämig cholkadtryffel med rostade hackade hasselnötter. Hasselnötterna och kaffebönorna som används till de krämiga och krispiga tryfflarna rostas minuterna innan de strös i chokladsmeten, vilket ger en färskare och godare produkt. Allt arbete görs för hand för att ge en hantverksprodukt som ger dig mer njutning.

 

 

Från nöt till tryffel

La Perla köper endast hasselnötter som har en diameter på minst 14 mm för att säkra en hög kvalitet. De mal själva ner hasselnötterna och gör hasselnötsmassan för att kunna garantera den allra högsta kvaliteten. Hasselnötssorten som de använder heter Tonda da Gentile, som betyder rund och mjuk och är erkänd för dess höga kvalitet.

 

  

 

   

 

 

Här köper du La Perlas tryffel

För att se var du kan köpa produkter från La Perla, klicka här.

 

  

 

 

 

La Perlas chokladtryffel är en kombination av de väl utvalda ingrediensernas höga kvalitet med La Perlas passion för skapande. La Perla vill omtolka de traditionella piemontesiska smakerna, såsom hasselnötter och choklad med originalitet och innovation. Produkterna förpackas för hand i papper som utstrålar klassiska produkter av hög kvalitet.

 

 

 

Sergio har varit president för National Handcraft Federation vilket indikerar hans hängivenhet för konstformen att skapa choklad av hög kvalitet. Chokladen tillverkas i chokladhuvudstaden Turin, Italien. 

 

 

  

 



 

"Nu ska jag visa er de godaste, läckraste och mest beroendeframkallande tryfflar som jag har smakat, någonsin. En pistagetryffel som är magiskt god, det går knappt att beskriva med ord."

-Agnieszka, bloggen Spot and Tell

 

 

 

 

  

Sortiment

 

 

 

 

 

 

Bianca – Pistagenöt

En krämig vit förförisk chokladtryffel som innehåller hela 32 % sicilianska pistagenötter. Gillar du denna, missa då inte den vita tryffeln med hasselnötter.

Ingredienser: Vit choklad (socker, helmjölkpulver, kakaosmör, emulgeringsmedel: sojalecitin, arom: naturlig vanilj), pistagenöt (32 %), socker. Innehåller mjölk, pistage och soja. Kan innehålla spår av andra nötter.

 

Nöthalt: 32 % 

Ca 15 gram.

 

Dryckestips

Sött, bubbligt dessertvin (Moscato d'Asti) – Bubblet lättar upp och ger frukt till nougaten. Fläder, pistage och marsipantoner virvlar runt i munnen. Fräscht och gott!

Söt Malmsey-Madeira ( Blandy's Harvest 2008) – Den friska pistagen får sällskap av syrlig citrus, fikon och torkad aprikos. Medelhavet och Mellanöstern samsas på smaklökarna.

 

Ladda ner bilder på pistagetryffeln här.

 

 

 

Tryffel med jordnöt, salt och kola

I denna smakexplosion har de kombinerat saltade jordnötter med en fyllig kolatryffel. Avnjut som den är eller till en smakrik öl. Kanske är det den mest spännande tryffeln som La Perla har skapat hittills.

Ingredienser: jordnötter (30 %), mjölkpulver, socker, kakaosmör, krispiga bitar (rismjöl, socker, majsstärkelse, majsmjöl, solrosolja, pulver av bambufiber, sojamjöl, emulgeringsmedel: sojalecitin, salt, karamelliserat socker, kakaopulver, arom: naturlig vanilj, mjölksocker, salt från Cervia (0,9%), emulgeringsmedel: sojalecitin, arom: naturlig vanilj. 

Kan innehålla spår av ägg och andra nötter. Glutenfri.

 

Dryckestips

La Perla Arachide Salata är fantastiskt god ihop med lagrade spritsorter såsom bourbon eller cognac.

 

Ladda ner bild på tryffeln här

 

 

 

Lakritstryffel med hasselnöt och salt

Vi har tagit fram en tryffel tillsammans med La Perla med en smak som många här uppe i Norden är lite extra förtjusta i. 

Njut av en mjuk tryffel med vit choklad, hasselnötter, en touch av salt och en fyllig lakritssmak som stannar kvar hos dig länge. Tryffeln är god på egen hand, i kombination med ditt favoritkaffe eller en smakrik öl. 

 

Ingredienser: socker, hasselnötter från Piemonte (22 %), mjölkpulver, kakaosmör, krispiga bitar (rismjöl, socker, majsstärkelse, majsmjöl, solrosolja, pulver av bambufiber, sojamjöl, emulgeringsmedel: sojalecitin (inte GMO), salt, karamelliserat socker, kakaopulver, naturlig arom: vanilj), lakritspulver 5 %, florsocker, emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig arom: vanilj,

Kan innehålla spår av ägg, jordnötter och andra nötter. Glutenfri.
Innehåller lakrits – undvik överdriven konsumption av lakrits vid högt blodtryck.
 

Dryckestips

Fylliga rödviner såsom Amarone eller Rioja kan gärna avnjutas med La Perla Liquirizia e nocciolas kryddiga lakritstoner där den mjuka kakaon lugnar ner vinets sträva tanniner och lyfter istället fram mogna bär, färskmalen svartpeppar och vanilj.

 

 

Ladda ner bilder på La Perla lakrits här.

 

 

Hallon- och pistagetryffel med mandelkrisp

Kispiga pistage- och mandel-bitar, en frisk bärsmak som balanserar den fina nötigheten från pistage och mjuka vaniljtoner från den vita chokladen. Tryffeln ger en fin mix av olika smaker och konsistens som blir till en finstämd smakupplevelse. Kanske kombinera till en syrlig espresso?

Ingredienser: socker, mandel (20%), kakaosmör, mjölkpulver, hallonkrisp 9 % (hallon 81 %, socker 12 %, majsstärkelse), pistagenöt 8 %, vasslepulver, hallonpulver 2 %, emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom. 

Kan innehålla spår av ägg, jordnöt och andra nötter.

 

 

 

 

 

 

La Perla Bianca 

Innehåller vit choklad och är fylld med härliga hasselnötter IGP från Piemonte (35 %). Gillar du denna, missa då inte den vita tryffeln med pistagenötter.

Ingredienser: hasselnötter från Piemonte (I.G.P - geografiskt skyddad beteckning), 35 %, socker, mjölkpulver, kakaosmör, Emulgeringsmedel: sojalecitin. Arom: naturlig vanilj. Glutenfri.

Nöthalt: 35 %

 

Dryckestips

Fyllig Shiraz (Golden Triangle, Sydafrika) – Den vita chokladen lugnar ser strävheten i vinet, ger plats åt körsbär, svarta vinbär, rosépeppar och krämiga, nästan smöriga hasselnötstoner.

Maltig irländsk whiskey (Bushmills 10 years old) – Konserverade päron, rostade hasselnötter och karamelliserade söta toner skapar tillsammans en knäckig päronpaj till smakexplosion.

 



 

Tiramisutryffel

Kaffe, choklad, kex: den ultimata italienska desserten i en himmelskt krämig glutenfri tryffel.

La Perlas tiramisutryffel är gjord enligt traditionellt recept, förutom att de inte innehåller savoiardikex. Detta beror på att tryffeln är glutenfri. I det traditionella Tiramisureceptet så fanns heller inte någon likör och detta har La Perla tagit fasta på. Njut av denna klassiker, som här är spetsad med en fyllig nötsmak.

Ingredienser: socker, hasselnötter (22%), mjölkpulver, kakaosmör, kexbitar (rismjöl, socker, majsstärkelse, potatisstärkelse), solrosolja, sojamjöl, emulgeringsmedel: sojalecitin, salt, arom: naturlig vanilj, färgämne: sockerkulör, förtjockningsmedel: guargummi), kakaopulver, mascarpone, äggvita, kaffe, emulgeringsmedel: sojalecitin, arom: naturlig vanilj, aromer, stabiliseringsmedel: guarkärnmjöl. 

Innehåller hasselnöt, mjölk, sojalecitin. 

Finns risk för spår av andra nötter.

Glutenfri.

Bör förvaras torrt och svalt.

Kakaohalt: 20 %

Nöthalt: 22 % 

 

Ladda ner bilder på tiramisutryffeln här.

 

 

 

 

Mjölkchokladtryffel med ingefära och honung

Ett smakmöte mellan djup honungssötma och kryddig ingefära tillsammans med smakrika hasselnötter från Piemonte i en härligt krämig mjölkchokladtryffel.

Ingredienser: socker, hasselnötter (20%), kakaosmör, mjölkpulver, ingefära (6 %), kakaomassa, kexbitar (rismjöl, socker, majsstärkelse, potatisstärkelse, solrosolja, sojamjöl, emulgeringsmedel: sojalecitin, salt, arom: naturlig vanilj. Färgämne: sockerkulör, förtjockningsmedel: guargummi), vasslepulver, kakaopulver, emulgeringsmedel: sojalecitin, honung (0,3 %), maltdextrin, arom: naturlig vanilj, aromer. 

Innehåller hasselnöt, mjölk, sojalecitin. 

Finns risk för spår av andra nötter.

Glutenfri.

Kakaohalt: 23 %

Nöthalt: 20 %

Bör förvaras torrt och svalt.

 

Ladda ner bilder på ingefäratryffeln här.

 

 

 

 

 

La Perla Nera

Denna mörka chokladtryffel är fylld av små hackade hasselnötter IGP från Piemonte  (28 %) Chokladtryffeln innehåller 52 % kakao.

 

Dryckestips

Mjuk och bärig Pinot Noir (Bouchard Aîné Pinot Noir men funkar med fylligare Bourgogner eller Nya Zeeländare också) – Hallon och körsbärssylt minglar med nyrostad kakao och aromatisk svartpeppar

Lagrad Tequila (Los Tres Tonos Añejo) – Vanilj, nejlika och fruktig agave tillsammans med en knäckig ton och lång eftermsak.

Barley Wine (Nynäshamns Bötet) – Maltsöta toner av bränt socker och vanilj, efter en stund hittar fyllig kladdkaka och lakrits fram.

Blommig höglandswhisky (Dalwhinnie 15 yers old) – Ljunghonung, kardemumma och karamelliserad mango samsas med rostade hasselnötter och sötlakrits. 

 

Ingredienser: mörk choklad (socker, kakaomassa, kakaosmör, emulgeringsmedel: sojalecitin. Arom: naturlig vanilj.) Hasselnötsmassa, socker, nougatbitar (hasselnötter I.G.P 30 %, honung, socker, glukossirap, äggvita) kakaopulver. Kan innehållas spår av andra nötter, laktos och mjölkprotein.

Glutenfri.

Min. kakaohalt: 52 %.

Nöthalt: 30 %

 

 

 

Single Origintryffel

La Perla Macaé är en mörk chokladtryffel med utvald kakao från Bahia i Brasilien och utsökta hasselnötter från Piemonte. Den fylliga och intensiva brasilianska kakaon kompletterar den friska nötiga smaken från de norditalienska hasselnötterna. Tillsammans bildar de en riktig smaksymfoni och en underbar chokladstund som du sent kommer glömma.

Kakaohalt: minst 43 %. 
Hasselnötshalt: minst 26 %.

Glutenfri & mjölkfri.

Ingredienser: kakaobönor från Bahia, hasselnötsmassa från Piemonte (26 %), kakaomassa, socker, kakaosmör, krispiga bitar (rismjöl, socker, majsstärkelse, majsmjöl, solrosolja, bambufiber, sojamjöl, emulgeringsmedel: sojalecitin, salt, karamelliserat socker, kakaopulver, arom: naturlig vanilj), kakaobitar, kakaopulver, emulgeringsmedel: sojalecitin (ej GMO), arom: naturlig vanilj.

Kan innehålla spår av mjölk, ägg, jordnöt och andra nötter.

 

Dryckestips

La Perla Single Origin Fondente Macaé mjuka fruktighet passar perfekt tillsammans med skotsk höglandswhisky eller en vällagrad rom i spansk stil. Mums!

 

 

Ca 15 gram.

 

 

 

 

 

   

 

 

La Perla Extreme

En mörk chokladtryffel med hackade kakaobönor (innehåller inte nötter,men det finns risk för spår av nötter)

Ingredienser: socker, kakaomassa, hackade kakaobitar (16 %), smörolja (mjölk), kakaosmör, Emulgeringsmedel: sojalecitin, arom: naturlig vanilj. Kan innehålla spår av gluten, ägg, nötter. Kakaohalt: 43 %.

 

 

Nyhet: Moka – Chokladtryffel med Arabica-kaffe, hasselnöt och krisp

Älskar du kaffe och choklad? Då har du hittat rätt: La Perlas senaste tryffelnyhet är en mjuk mörk chokladtryffel med Arabicakaffe, krispiga hasselnötsbitar och riskrisp.

hasselnötshalt: 30 %

kaffehalt: 6 %

hasselnötter från Piemonte

 

Dryckestips

La Perla Mokas mustiga kaffetoner är underbara tillsammans med ett portvin i ruby-stil där rostade toner av kaffe och kakao får sällskap av syltiga mörka bär.

 

Ingredienser: kakaomassa, hasselnötter, socker, kaffe, kakaosmör, krokant (rismjöl, socker, majsstärkelse, majsmjöl, rapsolja, pulver av bambufiber, sojamjöl, emulgeringsmedel: sojalecitin, salt, karamelliserat socker, kakaopulver, naturlig vanilj), cappuccinokrisp (mjölkpulver, socker, maltodextrin, kaffe, potatisstärkelse), kakaopulver, emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vanilj, aromer.

Glutenfri. Kan innehålla spår av jordnöt, ägg och andra nötter. 

 

Ca 15 gram.

 

 

 

 

 

 

La Perla Puro Nero – Sockerfri mörk tryffel med hasselnötter

En krämig mörk chokladtryffel med 40 % hasselnötter I.G.P, utan tillsatt socker. Chokladen innehåller 35 % kakaohalt.

Ingredienser: Hasselnötter 40 %, kakaomassa, sötningsmedel: maltitol (25 %), kakaosmör, kakaopulver, emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vanilj. Kan innehålla spår av andra nötter och mjölk.

Glutenfri. 

Nöthalt: 40 %

 

 

La Perla Puro Latte – Sockerfri mjölkchokladtryffel med hasselnötter

En krämig mjölkchokladtryffel med 33 % hasselnötter I.G.P, utan tillsatt socker.

Ingredienser: Hasselnötter 33 %, sötningsmedel: maltitol (27 %), kakaosmör, mjölkpulver, kakaomassa, kakaopulver, emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vanij. Kan innehålla spår av andra nötter. En överdriven konsumtion av maltitol kan ha en laxerande effekt. 

Glutenfri.

Nöthalt: 33 %

 

 

 

 

Triple Chocolate

Vit, mjölk och mörk choklad blandas med hasselnötter och blir till en krämig dessert.

 

Dryckestips

Espresso – Italiensk perfektion. Ett lyckligt äktenskap av rostade smaknoter, syrliga, mörka bär och fyllig kakao.

Recioto della Valpolicella – Mörk frukt, mogna körsbär och russin blandat med mustiga kakaonoter.

Amaretto (Disaronno) – Mandel i centrum, men också rostade hasselnötter och kryddiga kakotoner. Perfekt som dessert efter en god middag.

 

Ingredienser: hasselnötter, socker, kakaomassa, kakaosmör, mjölkpulver, kakaonibs, kexbitar (rismjöl, socker, majsstärkelse, potatisstärkelse, solrosolja, sojamjöl, emulgeringsmedel: sojalecitin, salt, vaniljarom, livsmedelsfärg: sockerkulör, förtjockningsmedel: guarkärnmjöl), kakaopulver, emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom.

Kan innehålla spår av jordnöt, ägg och andra nötter.

Glutenfri.

 

 

Bör förvaras torrt och svalt.

 

 

 

 

 

 

 

Vegansk chokladtryffel med kokosmjölk och mandel

Latte Senza Latte, mjölk utan mjölk. Denna nya och krämiga tryffel får den krämigheten och den goda smaken från kokosmjölk och hasselnötterna har blivit utbytta mot mandel och riskrisp. En smaskig tryffel som de allra flesta kan njuta av helt enkelt. Kanske får du en ny favoritkombination till kaffet?


Ingredienser: mandel, ekologiskt rårörsocker, kokosmjölkpulver (18 %), kakaosmör, kakaomassa, kexbitar (rismjöl, socker, majsstärkelse, potatisstärkelse, solrosolja, sojamjöl, Emulgeringsmedel: sojalecitin, salt, vaniljarom, Livsmedelsfärg: sockerkulör, förtjockningsmedel: guarkärnmjöl), glukossirap, kakaopulver, Emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom.

Kan innehålla spår av mjölk, jordnöt, ägg och andra nötter. Glutenfri. Bör förvaras torrt och svalt.

 

 

 

 

Presentburk med tryffelmix

Presentburk i metall med en mix av storfavorit-tryffelsorterna Triple Chocolate, Pistage-tryffel och Tiramisútryffel. 
Triple Chocolate – Vit, mjölk och mörk choklad blandas med hasselnötter och blir till en krämig dessert.

Pistage Bianca – En len vit förförisk chokladtryffel som innehåller hela 32 % sicilianska pistagenötter.  

Tiramisútryffel – Kaffe, choklad, kex: den ultimata italienska desserten i en himmelskt krämig glutenfri tryffel.

Burken innehåller 200 gram (ca 13 st)

 

 

 

 

Tryffel-bonbons

Tryffel-bonbons är en god innovation från La Perla. Det är små 2 grams minitryfflar med en len chokladig yta. De kommer i eleganta små burkar om 50 gram.

 

 

Presentburkar med Tryffelbonbons​

 

 

Tryffelbonbons med Passionsfrukt & hallon

Små tryffelbonbons med två blandade smaker: fruktig passionsfrukt (gul) och bärig hallon (rosa), båda med mandel och krisp (glutenfritt)

socker, kakaosmör, mjölkpulver, mandel, krispiga bitar (rismjöl, socker, majsstärkelse, majsmjöl, solrolsolja, pulver av bambufiber, sojamjöl, emulgeringsmedel: sojalecitin, salt, karamelliserat socker, kakaopulver, arom: naturlig vanilj), hallonpulver 3 %) koncentrerad passionsfruktsjuice (2,7 %), hallonkrisp 2 % (glukossirap, hallon), krispig passionsfrukt 2 % (glukossirap, koncentrerad passionsfrukts-juice, aprikosfruktkött, modifierad potatisstärkelse E1414, förtjockningsmedel E401), emulgeringsmedel: sojalecitin, förtjockningsmedel: pektin E440, arom: naturlig vanilj.

Markerad text tydliggör allergener. Kan innehålla spår av ägg, jordnöt och andra nötter. Glutenfri.

 

Presentburk 50 gram.

Varje tryffelbonbon väger 2 gram

 

 

 

 

 

Tiramisú
Små tryffelbonbons med tiramisúsmak och krispiga hasselnötsbitar från Piemonte.

Ingredienser: socker, kakaosmör, mjölkpulver, hasselnötter från Piedmonte, krispiga bitar (rismjöl, socker, majsstärkelse, majsmjöl, solrosolja, pulver av bambufiber, sojamjöl, emulgeringsmedel: sojalecitin, salt, karamelliserat socker, kakaopulver, arom: naturlig vanilj), mascarpone (mascarpone, mjölkprotein, skummjölkpulver, stabiliseringsmedel E450), äggulapulver, kaffe, emulgeringsmedel: sojalecitin, aromämne, aromer: naturlig vanilj.

Kan innehålla spår av jordnötter och andra nötter. Glutenfri.

 

Presentburk 50 gram.

Varje tryffelbonbon väger 2 gram

 

 

Bianca
Små tryffelbonbons vit chokladyta och hasselnötskrisp.

Ingredienser: socker, hasselnötter från Piedmonte (26 %), kakaosmör, mjölkpulver, emulgeringsmedel: sojalecitin, arom: naturlig vanilj.

Kan innehålla spår av ägg och andra nötter. Glutenfri.

Presentburk 50 gram.

Varje tryffelbonbon väger 2 gram

 

Jordnöt, salt och kola
Små tryffelbonbons med salt och kola och jordnöt.

Ingredienser: kakaosmör, mjölkpulver, socker, jordnötter (15%), mjölksocker, vasslepulver, krispiga bitar (rismjöl, socker, majsstärkelse, majsmjöl, solrosolja, pulver av bambufiber, sojamjöl, emulgeringsmedel: sojalecitin, salt, karamelliserat socker, kakaopulver, arom: naturlig vanilj), havssalt från Cervia 0,3 %), emulgeringsmedel: sojalecitin, arom: naturlig vanilj.

Kan innehålla spår av ägg och andra nötter. Glutenfri.

 

Presentburk 50 gram.

Varje tryffelbonbon väger 2 gram

 

 

 

Pistage och salt

Små tryffelbonbons med pistage, mandel och salt.

Ingredienser: pistage (25 %), mandel, socker, kakaosmör, mjölkpulver, saltflingor (0,4%), emulgeringsmedel: sojalecitin, klorofyll, arom: naturlig vanilj.

Kan innehålla spår av ägg, jordnöt och andra nötter. Glutenfri.

 

Presentburk 50 gram.

Varje tryffelbonbon väger 2 gram

 

 

 

Nera (mörk choklad)

Små tryffelbonbons med mörk choklad, hasselnötsbitar

Ingredienser: kakaomassa, socker, hasselnötter från Piedmonte, kakaosmör, krispiga bitar (rismjöl, socker, majsstärkelse, majsmjöl, solrosolja, pulver av bambufiber, sojamjöl, emulgeringsmedel: sojalecitin, salt, karamelliserat socker, kakaopulver, arom: naturlig vanilj), kakaobitar, emulgeringsmedel: sojalecitin, arom: naturlig vanilj.

Kan innehålla spår av ägg, mjölk, jordnötter och andra nötter. Glutenfri.

 

Presentburk 50 gram.

Varje tryffelbonbon väger 2 gram

 

 

 

 

 

Nötcréme

 

Jordnötscréme med havssalt från Cervia

Jordnötscréme med havssalt från Cervia. En créme som är inspirerad av jordnötstryffeln. Créma till pannkakorna, glassen, bakverken mm. 

Ingredienser: jordnötter (35%), helmjölkspulver, glukospulver, socker, solrosolja, kakaosmör, emulgeringsmedel: sojalecitin, havssalt från Cervia (0,7%). 

Markerad text tydliggör allergener. Kan innehålla spår av ägg och andra nötter. Glutenfri.

Förvaras torrt och svalt – bäst att servera kring 20 grader C.

Jordnötshalt: 35 %.

150 g.

  

Pistagecréme

En len pistagecréme som lyfter pannkakorna, glassen, bakverken mm. 

Pistagecrémen har tagits fram med inspiration från den populära pistagetryffeln som du ser på bilden nedan.

Ingredienser: pistage (30 %), helmjölkpulver, socker, glukospulver, solrosolja, kakaosmör, emulgeringsmedel: sojalecitin, flingsalt, naturligt färgämne: klorofyllkopparkomplex, arom: naturlig vanilj.

Kan innehålla spår av ägg, jordnöt och andra nötter. Glutenfri.
Förvaras torrt och svalt – bäst att servera kring 20 grader C.

Pistagehalt: 30 %.

Pistageursprung: Sicilien.

150 g.

 

 

Tiramisúcréme

En len Tiramsúcréme med inspiration från La Perlas prisbelönta Tiramisútryffel med hasselnötter.

Lyft ditt bakverk eller glassen till skyarna med denna utsökta créme.

Ingredienser: hasselnöttter (30 %), helmjölkpulver, glukospulver, socker, solrosolja, kakaosmör, emulgeringsmedel: sojalecitin, kaffe, mascarpone-ostpulver (mjölk), pulver från äggula, arom.

Kan innehålla spår av andra nötter och jordnötter. Glutenfri.
Förvaras torrt och svalt – bäst att servera kring 20 grader C.

Hasselnöttershalt: 30 %.

Hasselnötssort: Tonda da Gentile.

150 g.

 

 

 

 

Puro Nero – Hasselnötscréme utan socker tillsatt

Hasselnötscréme utan socker som istället har ersatts med maltitol.

Puro Nero-crémen har tagits fram med inspiration från den den mörka tryffeln som du ser på bilden nedan.

Ingredienser: hasselnötter 35 %, sötningsmedel: maltitol (24 %), kakaopulver, solrosolja, helmjölkspulver, kakaosmör, emulgeringsmedel: sojalecitin, arom: naturlig vanilj.

Kan innehålla spår av andra nötter, jordnötter och ägg. Glutenfri.
Förvaras torrt och svalt – bäst att servera kring 20 grader C.

Hassselnötshalt 35 %.

Hasselnötssort: Tonda da Gentile.

150 g.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Julsortiment

 

 

Liten presentburk med blandad tryffel 

En mindre presentburk i metall med en mix av chokladtryffel: jordnöt, salt och kola, hallon/pistage, Triple Chocolate och Puro Nero.

Blandad chokladtryffel: Jordnöt/salt/kola, pistage/hallon, Triple Chocolate och Puro Nero (utan socker tillsatt med sötningsmedel)

Ingredienser: socker, mjölkpulver, kakaosmör, hasselnötter från Piemonte (15 %), vasslepulver, kakaomassa, jordnötter (7,5 %), sötningsmedel: maltitol (6,5 %), mandel, hallonkrisp 2,1 % (hallonpuré 81 % socker 12 %, majsstärkelse), pistage (2 %), krispiga bitar (rismjöl, socker, majsstärkelse, majsmjöl, solrosolja, bambufiber, sojamjöl, emulgeringsmedel: sojalecitin, salt, karamelliserat socker, kakaopulver, arom: naturlig vanilj), kakaopulver, kakaonibs, hallonpulver (0,5 %), mjölksocker, havssalt från Cervia, emulgeringsmedel: sojalecitin, arom: naturlig vanilj, arom. (kakao är ej från EU).

100 gram

 

 

 

Liten presentburk med blandade giandujottis

En mindre presentburk i metall med en mix av giandujottis (hasselnötsnougat): classic, med krämigare kärna och en nougat utan socker tillsatt (med maltitol).

Ingredienser:socker, hasselnötter från Piemonte IGP (28 %), kakaomassa, helmjölkspulver, kakaosmör, sötningsmedel: maltitol (8%), solrosolja, kakaopulver, skummjölkspulver, emulgeringsmedel: sojalecitin, solroslecitin, arom: naturlig vanilj, aromer.

100 gram

 

 

 

Julig presentburk med tryffel och giandujotti utan socker tillsatt 

Presentburk i metall med en mix av giandujottinougat och hasselnötstryffel mörk- och mjölkchoklad, alla tre utan socker tillsatt och med maltitol istället.


Puro Nero – Mörk chokladtryffel med hasselnötter

Ingredienser: Kakaomassa, hasselnötter (35 %) från Piemonte, sötningsmedel: maltitol (26 %), kakaosmör, kakaopulver, emulgeringsmedel: sojalecitin, arom: naturlig vanilj.

 

Puro Giandujotti – Nougat gjord på hasselnötter

Ingredienser: hasselnötter från Piemonte (30%), sötningsmedel: maltitol (26%), mjölkpulver (14,3%), kakaosmör, kakaomassa, kakaopulver, emuleringsmedel: Sojalecitin, aromer.

 

Puro Latte – Mjölkchoklad-tryffel med hasselnötter

Ingredienser: hasselnötter från Piemonte (30%), sötningsmedel: maltitol (28%), kakaosmör, mjölkpulver (15%), kakaomassa, kakaopulver. Emulgeringsmedel: sojalecitin, arom.

Burken innehåller 200 gram (ca 13 st)

 

 

 

La Perla – Julig presentburk med tryffelmix 

Presentburk i metall med en mix av de tre första tryfflarna som La Perla lanserade: Bianca, Nera och Extreme.
  

La Perla Bianca – innehåller vit choklad och är fylld med härliga hasselnötter IGP från Piemonte (35 %). Gillar du denna, missa då inte den vita tryffeln med pistagenötter.

Ingredienser: hasselnötter från Piemonte (I.G.P - geografiskt skyddad beteckning), 35 %, socker, mjölkpulver, kakaosmör, Emulgeringsmedel: sojalecitin. Arom: naturlig vanilj. Glutenfri.

  

La Perla Nera – Denna mörka chokladtryffel är fylld av små hackade hasselnötter IGP från Piemonte  (28 %) Chokladtryffeln innehåller 52 % kakao.

Ingredienser: mörk choklad (socker, kakaomassa, kakaosmör, emulgeringsmedel: sojalecitin. Arom: naturlig vanilj.) Hasselnötsmassa, socker, nougatbitar (hasselnötter I.G.P 30 %, honung, socker, glukossirap, äggvita) kakaopulver. Kan innehållas spår av andra nötter, laktos och mjölkprotein.

Glutenfri. 

 

La Perla Extreme – En mörk chokladtryffel med hackade kakaobönor (innehåller inte nötter,men det finns risk för spår av nötter)

Ingredienser: socker, kakaomassa, hackade kakaobitar (16 %), smörolja (mjölk), kakaosmör, Emulgeringsmedel: sojalecitin, arom: naturlig vanilj. Kan innehålla spår av gluten, ägg, nötter. Kakaohalt: 43 %.

 Burken innehåller 200 gram (ca 13 st)

 

 

 

 

Påskprodukter

 

Chokladägg med hasselnötsfyllning – mjölk eller mörk 

Blandade Pralinägg, mjölk och mörk choklad med mjuk fyllning av gianduja-nougat.

Presentask 100 gram.
Lösvikt 1000 gram (8 gram/st)

Ingredienser: socker, kakaomassa, hasselsnötsmassa från Piemontekakaosmör, helmjölkspulverskummjölkspulver, kakaomassa från Ecuador, emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom. 

Kan innehålla spår av ägg, jordnötter och andra nötter. Glutenfri. 

 

 

 

Chokladägg duos 

Chokladägg med två olika typer av choklad och en tryffelöverraskning.

 


Mjölk & Mörk choklad

Ingredienser: Extra fin mjölkchoklad 50% (socker, kakaosmör, mjölkpulver (25%)kakaomassa, emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom, kakao min 33%) Mörk choklad 50% (kakaomassa, socker, kakaosmör, emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom, kakao min 75%).     

 

Mjölk & Vit choklad

Ingredienser: mjölkchoklad 50% (socker, kakaosmör, mjölkpulver (25%)kakaomassa, emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom, kakao min 33%) Vit choklad 50% (socker, kakaosmör, mjölkpulver, vasslepulver, emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom).

 

Vit & Mörk choklad

Ingredienser: Vit choklad 50% (socker, kakaosmör, mjölkpulver, vasslepulver, emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom), Mörk choklad 50% ( kakaomassa, socker, kakaosmör, emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom kakao min 75%).

Överraskning: Chokladtryffel, Ingredienser: Hasselnötter från Piedmonte (27%), socker, kakaomassa, kakaosmör, mjölkpulver, kakaonibs, krisp (rismjöl,socker, majsstärkelse, majsmjöl, solrosolja, vegetabilisk bambufiber, sojamjöl, emulgeringsmedel: sojalecitin, salt, Karamelliserat socker, kakaopulver, naturlig vaniljarom), kakaopulver, emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom. 

 

80 gram.

 

 

  

 

 

 

Chokladägg – Tiramisú

Stort chokladägg i lyxig presentask med tiramisúsmak.

Ingredienser: socker, kakaosmör, mjölkpulver, kakaomassa, vasslepulver, malt kaffepulver, mascarponepulver (mascarpone, mjölkproteinskummjölkspulver, stabilisator: natriumdifosfatemulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom, naturliga aromer.
Kan innehålla spår av ägg, jordnötter och andra nötter. Glutenfri


Överraskning: Chokladtryffel, Ingredienser: 
hasselnötter från Piedmonte, jordnötter (10%), socker, kakaosmör, mjölkpulver, kakaomassa, krisp (rismjöl, socker, majsstärkelse, majsmjöl, solrosolja, vegetabilisk bambufiber, sojamjöl, emulgeringsmedel: sojalecitin, salt, Karamelliserat socker, kakaopulver, naturlig vaniljarom), kakaonibs, vasslepulver, kakaopulver, mascarponepulver (mascarpone, mjölkprotein, skummjölkspulver, stabiliseringsmedel E450), äggula, mjölksocker, salt från Cervia (0,3%), emulgeringsmedel: sojalecitin, kaffe, naturlig vaniljarom.

Kan innehålla spår av andra nötter. Glutenfri.

200 gram.

 

 

  

Choklad-tryffelägg baserat på Triple Chocolate-tryffeln

Chokladägg baserat på tryffeln Triple Chocolate, som genom en blandning av vit, mjölk och mörk choklad ger en ännu mjukare chokladkonsistens. Innehåller hasselnötter och krisp från rismjöl. Glutenfri.

Ingredienser: kakaomassa, hasselnötter från Piedmonte, socker, kakaosmör, mjölkpulver, kakaonibs, krisp (rismjöl, socker, majsstärkelse, majsmjöl, solrosolja, vegetabilisk bambufiber, sojamjöl, emulgeringsmedel: sojalecitin, salt, karamelliserat socker, kakaopulver, naturlig vaniljarom), kakaopulver, emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom, shellack, alkohol.

Kan innehålla spår av jordnötter, ägg och andra nötter. Glutenfri.

 

200 gram.

 

 

 

 

Chokladägg med vit choklad, pistage och havssalt

Stort chokladägg i lyxig presentask med vit choklad, pistage och salt.

 

Ingredienser: socker, kakaosmör, mjölkpulver, pistagenötter (11%), vasslepulver, sockermasssa (socker, potatisstärkelse, Glukossirap, kakaosmör, majsstärkelse, förtjockningsmedel: karboximetylcellulosa (E466); färgämne: Allurarött AC (E129); Kan ha en negativ effekt på aktivitet och uppmärksamhet hos barn), konserveringsmedel: kaliumsorbat (E202), smak (innehåller laktos), emulgeringsmedel: sojalecitin, havssalt (0,4%), naturlig vaniljarom. 

Kan innehålla spår av ägg, jordnötter och andra nötter. Glutenfri.

 

Överraskning: Chokladtryffel, Ingredienser: hasselnötter från Piedmonte, jordnötter (10 %), socker, kakaosmör, mjölkpulver, kakaomassa, krisp (rismjöl, socker, majsstärkelse, majsmjöl, solrosolja, vegetabilisk bambufiber, sojamjöl, emulgeringsmedel:sojalecitin, salt, Karamelliserat socker, kakaopulver, naturlig vaniljarom), kakaonibs, vasslepulver, kakaopulver, mascarpone pulver (mascarpone, mjölkprotein, skummjölkspulver, stabiliseringsmedel E450), äggula, mjölksocker, salt från Cervia (0,3%), emulgeringsmedel: sojalecitin, kaffe, naturlig vaniljarom.
Kan innehålla spår av andra nötter. Glutenfri.

 

200 gram.

 

 

 

Påskägg mörk choklad med kakaonibs – 80 % kakaohalt

Stort chokladägg i lyxig presentask med mörk choklad och krispiga kakaonibs.

Kakaohalt: 80 %.

Ingredienser: Kakaomassa, socker, rostade kakaonibs (10%), kakaosmör, sockermassa (socker, potatisstärkelse, glukossirap, kakaosmör, majsstärkelse, förtjockningsmedel: karboximetylcellulosa (E466); färgämne: Allurarött AC (E129) ; kan ha en negativ inverkan på aktivitet och uppmärksamhet hos barn), konserveringsmedel: kaliumsorbat (E202), smakämne: innehåller laktos), emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom, Vit choklad dekoration: socker, kakaosmör, mjölkpulver, vasslepulver, emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom, kakaohalt: min 80%. 

Kan innehålla spår av ägg, mjölk, jordnötter och andra nötter. Glutenfri. Förvaras torrt och svalt. 

 

Överraskning: Chokladtryffel, Ingredienser: hasselnötter från Piedmonte, jordnötter (10%), socker, kakaosmör, mjölkpulver, kakaomassa, krisp (rismjöl, socker, majsstärkelse, majsmjöl, solrosolja, vegetabilisk bambufiber, sojamjöl, emulgeringsmedel: sojalecitin, salt, Karamelliserat socker, kakaopulver, naturlig vaniljarom), kakaonibs, vasslepulver, kakaopulver, mascarpone pulver (mascarpone, mjölkprotein, skummjölkspulver, stabiliseringsmedel E450), äggula, mjölksocker, salt från Cervia (0,3%), emulgeringsmedel:sojalecitin, kaffe, aromer,  naturlig vaniljarom.

Kan innehålla spår av andra nötter. Glutenfri.

 

200 gram.

 

Presentburk med tryffelmix

Presentburk i metall med en mix av tryffelsorterna Jordnöt/salt/kola, Tiramisú och Macaé.
Burken innehåller 200 gram (ca 13 st)

 

Tiramisutryffel

Kaffe, choklad, kex: den ultimata italienska desserten i en himmelskt krämig glutenfri tryffel. 

 

Jordnöt, salt och kola

I denna smakexplosion har de kombinerat saltade jordnötter med en fyllig kolatryffel. Avnjut som den är eller till en smakrik öl. Kanske är det den mest spännande tryffeln som La Perla har skapat hittills.

 

Macaé – Single Origin

La Perla Macaé är en mörk chokladtryffel med utvald kakao från Bahia i Brasilien och utsökta hasselnötter från Piemonte. Den fylliga och intensiva brasilianska kakaon kompletterar den friska nötiga smaken från de norditalienska hasselnötterna. Tillsammans bildar de en riktig smaksymfoni och en underbar chokladstund som du sent kommer glömma.

 

 

 

 

 

  

 

Tiramisu enligt ursprungsreceptet?

Den klassiska desserten Tiramisu är älskad världen över hos kak- och kaffeälskare. Att den har ursprung från Italien är ingen tvekan, men faktum är att exakt var den kommer från diskuteras livligt över middagsbord och espressobarer i Italien; Är det Toscana, Piedmonte eller Veneto?  

Det finns också källor som menar på att ursprungsreceptet till Tiramisu var utan mandellikör. När La Perla utvecklade deras smaskiga tiramisutryffel så inspirerades de av detta traditionella receptet med fokus på kaffesmaken. Här kan du prova det:

 

Tiramisu – för ca 6 personer

 

Ingredienser för basen

  • 400 gram savoiardi (ladyfingers) ((kex))
  • En skål kaffe
  • Osötat kaffepulver

 

Ingredienser för crémen

  • 500 gram mascarponeost
  • *3 ägg
  • 5 matskedar socker

 

Gör så här

  1. Förbered kaffet och lämna det att svalna i en skål

  2. Gör mascarpone enligt receptet nedan

  3. Doppa savoiardi-kexen i svalt kaffe och och lägg dem i en form och täck de blöta kexen med ett lager mascarpone-créme. 

  4. Sprinkla ett lager av osötat kakaopulver.

  5. Lägg din Tiramisu i kylen och lämna den där i minst 3 timmar. 

  6. Servera med en espresso! 



Förberedelser: ca 1 timme. 

Klicka här  för att se en video på hur du förbereder receptet.



 

Mascarpone-créme

 

Ingredienser för sex personer

  • 3 ägg
  • 6 matskedar socker
  • 500 gram mascarpone-ost

  

Receptet

  1. Vispa äggvitorna tills de är hårda

  2. Tillsätt socker och äggulor

  3. Blanda i mascarpone-osten och vispa tills det blir krämigt

  4. Använd crémen i Tiramisu eller på någon annan god kaka eller dessert

 

Förberedelser: ca 1 timme.

Klicka här  för att se en video på hur crémen förbereds.



Mascarpone-créme tips från den italienska experten

  1. Äggen måste vara färska och kalla, annars stelnar inte äggvitan

  2. Tillsätt en nypa bikarbonat eller en skvätt vitvins-vinäger för att försäkra dig om att äggvitan stelnar.

  3. Genom att tillsätta brandy, whiskey-créme eller vanilj så får du en väldigt smaskig créme.

  4. Vispa inte crémen för hårt annars förlorar den sin fluffiga konsistens.

 

 

 

 

Bilder

Vill du ladda ner bilder från La Perla, klicka här. 

 

Läs om La Perla i media

Journal Chocolat skriver om nyheten Hallon och pistage i höstens nummer – 2021

Journal Chocolat skriver om nyheten Macaé i höstens nummer, nr 2 – 2020

Spot and Tell har testat pistagetryffeln, läs om er det här.

 

Håll utkik i våra sociala medier för mer information.

Facebook: klicka här

Instagram: klicka här

Pinterest: klicka här 

 

Priser som La Perla vunnit

Great Taste Awards 2016 för Puro Nero som fick två guldstjärnor

Brand Identity Gran Prix Award för "Best Chocolate Packaging"

DS&C Award för "Best Co-Marketing Initiative" i samarbete med tidningen Grazia Home

 

 

  

 

 

 

Prisbelönt

Vi är glada över att Tiramisútryffeln vann pris på Great Taste Awards 2019. Det är englands största och en av europas största tävlingar för mat- och smakhantverk. Har du provat de prisbelönta Tiramisútryfflarna?

Läs mer om Great Taste Awards här.

 

 

Puro Nero är också prisbelönad

Sedan tiidgare är Puro Nero, den mörka sockerfria chokladtryffeln från La Perla prisbelönt. Den vann 2 guldstjärnor på den prestigefyllda mattävlingen Great Taste Awards 2016 i London.