Flerfaldigt prisbelönat smakhantverk från Västergötland
År 2011 startade Peter att experimentera med bär, frukt och grönsaker på familjens gamla gård i Resville, Skaraborg. Hans ambition är att skapa produkter med unik smak, kvalitet och identitet.
Med varsam hand förädlar idag Peter högklassiga råvaror till smakhantverk som endast innehåller naturliga råvaror som går att spåra. De allra flesta råvarorna är rättvisemärkta, ekologiska och ursprungsmärkta. Exempelvis är sockret kravmärkt medan honungen är från Peters egna trädgård. Resvilles produkter har flertalet gånger vunnit priser i SM i mathantverk. Missa inte den härliga marmeladen, curden och honungen till te-partyt.
I säsong – Rabarber
Kallpresssad rabarbersaft
Saft tillverkad av kallpressade rabarber, sorten Canada Red.. Spädes 1:4.
Ingredienser: Rabarber (Canada Red), Kravsocker
Öppnad flaska kylvara, max +8° C
Rabarbernektar
En friskt syrlig rabarberdryck. 25 cl.
Rabarber & limesylt
Syrlig och frisk sylt av rabarber och lime.
Rabarber & lime är suverän på rostat bröd eller pannkakor.
Ingredienser: Rabarber, lime, Kravsocker
Öppnad burk kylvara, max +8° C
52 g frukt / 100 g sylt
225 gram.
Sommarsmaker
Nyhet – Blåbär, rabarber, timjan
En sylt/marmelad med härlig blåbärssmak med syrlig rabarber och en touch av timjan Passar till smakrika ostar och varför inte en god pannkaka.
Ingredienser: Blåbär, rabarber, socker, citron, vinäger, timjan
Öppnad burk kylvara, max +8° C
225 gram.
En sylt/marmelad med härlig blåbärssmak med syrlig rabarber och en touch av timjan Passar till smakrika ostar och varför inte en god pannkaka.
Ingredienser: Blåbär, rabarber, socker, citron, vinäger, timjan
Öppnad burk kylvara, max +8° C
225 gram.
De vackra men klart sura paradisäpplena kokar Resville med socker så att den härliga syran lyfts fram. Sedan lägger de till lime och spetsar med tequila. Vipps har du en äpple/citrus-marmelad som är dundergod på rostat bröd och ost.
Ingredienser: Paradisäpple, socker, lime, Tequila, salt.
Öppnad burk kylvara, max +8° C
225 gram.
Återförsäljare
förr att se en lista på återförsäljare, klicka här.
Sortiment
Curd och marmelad
Peter har alltid minst 50 % frukt/bär i hans alster och det innehåller heller inget tillsatt pektin. Istället har han en stor kunskap om råvaran och ser till att använda bär och frukter som har pektin naturligt vilket ger en fast och härlig konsistens. Nedan ser du de sorterna som vi säljer.
Bergamottcurd
Bergamottcurd som är underbar till scones och grädde, eller varför inte som det smakavgörande lagret din favorittårta. En ost som passar väl är manchego. En ost som ger en bra sälta som balanserar mot den sötsyrliga curden.
Bergamott är en citrusfrukt vars eteriska oljor ioftast används i såväl Earlgrey te och parfymer. Bergamottodlingarna sker till stor del i södra Italien.
Ingredienser: Bergamottjuice, socker, ägg, smör, apelsinszest.
200 gram.
Jordgubb- och lakritsmarmelad
Syrlig och bärig jordgubbssmak matchas av fylliga lakritstoner. God t.ex en krämig brie de meauxost.
Ingredienser: Jordgubbar, kravsocker, röda vinbär, citron, lakrits
Öppnad burk kylvara, max +8° C
225 gram.
Olivmarmelad
En marmelad gjord på stora, fina spanska oliver, svenska äpplen, lite paprika och Muscovadosocker ger denna lite udda marmelad med en smak som passar jättebra till lite mer salta ostar. Exempelvis passar den bra till. en hård fårost typ Pecorino, eller varför inte en riktigt långlagrad, salt och skarp Grevé från Sivans Osthandel.
Ingredienser: Oliver, äpple, kravsocker, vinäger, paprika, senapsfrö, citronjuice
Öppnad burk kylvara, max +8° C
225 gram.
Päron/vaniljmarmelad
Resvilles mest poppis sylt och vinnare av silvermedalj av SM i Mathantverk 2014 i klassen kryddad sylt med motiveringen " Vacker färg, fin fördelning av vaniljen. Härligt med den fasta päronkonsistensen".
En mjuk och mild fruktblandning med päron och vanilj som ger en mjuk och fyllig smak. Passar bra till milda ostar, såsom en gräddost eller brie, men även till desserter som glass, rostat bröd eller till en god kaka.
Ingredienser: Päron, socker, äpple, citron, päronbrännvin, vanilj.
Öppnad burk kylvara, max +8° C
225 gram.
Rabarber & limesylt
Syrlig och frisk sylt av rabarber och lime.
Rabarber & lime är suverän på rostat bröd eller pannkakor.
Ingredienser: Rabarber, lime, Kravsocker
Öppnad burk kylvara, max +8° C
52 g frukt / 100 g sylt
225 gram.
Plommon, honung och vaniljmarmelad
Marmelad med mjuka toner av honung och vanilj som balanserar plommonsmaken. Mjuk konsistens.
Plommon är den ultimata följeslagare till de flesta ostar av typ brie, camembert ock liknade och plommon är också en fin frukost- eller afternoon tea-marmelad.
Ingredienser: Plommon, honung, socker, citron, vanilj.
Öppnad burk kylvara, max +8° C
50 g frukt / 100 g marmelad
225 gram.
Lingon, gin och enbär-sylt
Ingredienser: Lingon, socker, vatten, gin, enbär
225 gram
Portvinskokta fikon
Portvinskokta fikon till ostbrickan? Njut gärna av den till Knäck & Bräcks dinkelknäckebröd och kraftfulla ostar, såsom en getost, manchego, Saint augur (blåmögel) men även en mild brie de meaoux. Fruktkompotten passar även bra till en charkbricka med rökigare smaker.
Ingredienser: fikon, portvin, kravsocker och lagerblad. 125 gram.
Resvillesylt
Perfekta glädjespridaren till pannkakorna, frukostflingorna eller på tårtan? Resvilles "husblandning" av jordgubbar, rabarber och vanilj ger en perfekt balans av sött, syrligt och vaniljen ger en mjuk och rund smaktouch. Detta är är en stor favorit hos både de stora och små barnen.
Ingredienser: Jordgubbar, rabarber, Kravsocker, citron, vanilj.
390 gram.
Saft
Kallpresssad rabarbersaft
Saft tillverkad av kallpressade rabarber, sorten Canada Red.. Spädes 1:4.
Ingredienser: Rabarber (Canada Red), Kravsocker
Öppnad flaska kylvara, max +8° C
Kallpresssad jordgubbssaft
Jordgubbssaften vann guldmedalj vid Öppna SM i Mathantverk 2014 i klassen "Saft" med följande motivering:
Jordgubbssaft som vi minns den; ren. Den smakar barndom och sommarlov.
Tillverkad av kallpressade jordgubbar, sorten Polka, från Boestorps Gårdsprodukter.
Spädes 1:4.
Ingredienser: Jordgubbar (Polka), Kravsocker
Fläderblomssaft
Mild och blommig fläderblomssaft. Spädes 1:4.
Ingredienser: Fläderbärsblommor, vatten, Kravsocker, citron
Öppnad flaska kylvara, max +8° C
Kallpressad blåbärssaft
Vår fina Blåbärssaft vann guldmedalj vid SM i Mathantverk 2020 i klassen "Saft" med följande motivering:
En dryck som kommer direkt från skogen, med en fin smak av blåbär. Ren och välbalanserad och ger mersmak. Mycket gott!
Spädes 1:4.
Ingredienser: Kallpressade blåbär, Kravsocker
Råsaft av blåbär 55 g / 100 g saft
Öppnad flaska kylvara, max +8° C
500 ml
Kallpressad krusbärssaft
Saft tillverkad av kallpressade krusbär.
Spädes 1:4.
Ingredienser: Krusbär, socker
Öppnad flaska kylvara, max +8° C
500 ml
Smaksatt vitvinsvinäger
Lingonvinäger
Lingon är en vitvinsvinäger som fått en fin bärighet från lingon.
Vackert djupröd och med sin lite skarpa smak förhöjer den smaken på salladskompositionen eller ger en spännande "kant" på gräddskysåsen.
Ingredienser: vitvinsvinäger (syrahalt 6%), lingon
200 ml.
Citron & Fläderblomsvinäger
Smaksatt vitvinsvinäger. En fantastisk smaksättare till salladsdressingar men också till många såser. Byt ut ättikan i kokt lamm med dillsås till vår Citron- & flädersblomvinäger och upplev den nya lenheten.
Ingredienser: Vitvinsvinäger (syrahalt 6 %), citron, fläderblomssaft, Kravsocker
200 ml
Chili, rosmarin och vitlök
Smaksatt, ekologisk vitvinsvinäger. Brukar kalla denna en riktig ”life-saver” - om gräddskysåsen saknar karaktär eller köttgrytan saknar syra och botten - då kommer denna vinäger väl till pass!200 ml
Saltkvarnar
Glaskvarn med rosmarinsalt
Grovt medelhavssalt smaksatt med rosmarinn. Flaskan försedd med kvarn i korken.
Ingredienser: Malt medelhavssalt, rosmarin
Förvaras torrt och mörkt. 300 gram.
Glaskvarn med rökt salt
Grovt medelhavssalt, alvedsrökt hos Hökensås Charkuteri. Flaskan har inbyggd kvarn i korken.
Förvaras torrt och mörkt. 300 gram.
Glaskvarn med ramslökssalt
Peter köper ramslök av hans granne, som skördar vildvuxen ramslök. Ramslöken är färdig att skördas i maj och då blir också saltet färdigt.
Ingredienser: Malt medelhavssalt, ramslök
Förvaras torrt och mörkt. 300 gram.
Ramslökssalt – släpps då ramslöken är skördad i maj
Peter köper ramslök av hans granne, som skördar vildvuxen ramslök. Ramslöken är färdig att skördas i maj och då blir också saltet färdigt. 90 gram.
Rökt salt
Det nya rökta saltet är medelhavssalt som Peter har rökt med al och äpple och det har en fyllig och mustig smak och doft, vilket skapar härliga associationer till sommarens grillade måltid. 90 gram.
Rotsellerisalt med salt från Sicilien
Saltet är ett handskördat Medelhavssalt från Sicilien, sellerin kommer från odlare i Skaraborg. Använd Sellerisalt i sallader, på allt som skall stekas, eller på löskokt ägg. Sellerisalt förhöjer smaken på allt. Oundgängligt i en Blody- eller Virgin Mary. 90 gram.
Nektar
Resvillenektar
En perfekt balans mellan jordgubbens sötma och syrligheten från rabarber.
Ingredienser: Vatten, råsaft av rabarber och jordgubbar, socker.
25 cl.
Rabarbernektar
En friskt syrlig rabarberdryck. 25 cl.
Äpplemust – slut för säsongen*
En äppledryck med en rund och mjuk smak som produceras på Resville gård. 25 cl.
*Våra äpplebaserade drycker äppelmust och aroniamust är slut för säsongen. Nya äpplen och nya äppledrycker kommer åter i slutet på sommaren.
Jordgubb- och lakritsnektar
En mild jordgubbsnektar med mild lakritssmak.
Ingredienser: Vatten, råsaft av jordgubb, lakrits och lite socker.
25 cl
Julsmaker
Marmelad och curd
Gröna tomater, chili och ingefära
Ingredienser: Gröna tomater, socker, syltad ingefära, chili, citron
225 gram.
Clementin- och vaniljmarmelad
En syrligt söt citrusmarmelad.
Ingredienser: Clementin, äpple, Kravsocker, vatten, citron, vanilj
225 gram.
Saffranscurd
Njut av Resvilles krämiga curd med julsmaken saffran och apelsin under juletiden. Det passar perfekt till afternoon tea-partyt med jultemat. Den är också god att använda istället för sylt som ett godare lager i jultårtan.
Ingredienser: apelsinjuice, kravsocker, ägg, smör, citron, saffran (sockerinnehåll 52%).
200 gram.
Glögg
Resvilles glögg har på kort tid blivit vida omtalat. Med ett stort kvalitetsfokus och lika stor experimentlusta så får han nya smaker och kombinationer att kännas så självklart.
Lingon & enbärsglögg
Resville Mathantverk ville göra en lite fränare glögg med rötterna i den svenska skogen- beskan från lingonen och toppad med tuff enbärssmak. En lite strävare glögg än de andra saftglöggarna i vårt sortiment. Här passar nog lite gin in för att ytterligare förstärka enbärskänslan, eller varför inte lite genever? Men passar givetvis bäst som alkoholfri.
Ingredienser: Råsaft av lingon, vatten, socker, glöggkryddor
Öppnad flaska kylvara, max +8° C
50 cl
Rabarber- och vaniljglögg
I Resvilles rabarberglögg samsas traditionella glöggkryddor med extra mycket kanel och Madagaskarvanilj. Detta är en mild och lite inställsam glögg tack vare den mjuka vaniljsmaken. Värm den försiktigt och och avnjut den så som du önskar dricka din glögg. Du kan ge glöggen ytterligare styrka och fyllighet genom att tillsätta 1 del mörk rom till 3 delar Rabarberglögg.
Ingredienser: Kallpressad råsaft av rabarber (Canada Red), vatten, kravsocker, glöggkryddor och vanilj.
Öppnad flaska kylvara, max +8° C
50 cl.
Jordgubb- och lakritsglögg
Ingredienser: Kallpressad råsaft av jordgubb (Polka), vatten, kravsocker, glöggkryddor och lakrits.
Öppnad flaska kylvara, max +8° C
50 cl.
Aronia- och fikonglögg
Aronians sträva kvalité med fikonets sötma tillsammans med traditionella glöggkryddor kan kanske bli en ny favorit? Mörk rom tycker jag är gott att blanda med.
Ingredienser: Råsaft av aronia, vatten, socker, fikon, glöggkryddor
Öppnad flaska kylvara, max +8° C
50 cl.
Vinterprodukter
Blodapelsinmarmelad
En Blodapelsinmarmelad gjord på ett gammalt italienskt recept och ganska typiskt italienskt smaksatt med lite mörk Rom, i detta fall använder vi Havanna Club. Citrusbeskan är inte lika framträdande som från Pomeranserna i Engelsk Marmelad, men den finns där. Gjorda på ekologiska Moro från Sicilien. Passar på mackan, till de flesta ostar och som smaksättning i en apelsinsås.
Ingredienser: Blodapelsin, socker, vatten, honung, rom
55 g bär / 100 g marmelad
Öppnad burk kylvara, max +8° C
Sommarsmaker
De vackra men klart sura paradisäpplena kokar Resville med socker så att den härliga syran lyfts fram. Sedan lägger de till lime och spetsar med tequila. Vipps har du en äpple/citrus-marmelad som är dundergod på rostat bröd och ost.
Ingredienser: Paradisäpple, socker, lime, Tequila, salt.
Öppnad burk kylvara, max +8° C
225 gram.
Nyhet – Blåbär, rabarber, timjan
En sylt/marmelad med härlig blåbärssmak med syrlig rabarber och en touch av timjan Passar till smakrika ostar och varför inte en god pannkaka.
Ingredienser: Blåbär, rabarber, socker, citron, vinäger, timjan
Öppnad burk kylvara, max +8° C
225 gram.
En sylt/marmelad med härlig blåbärssmak med syrlig rabarber och en touch av timjan Passar till smakrika ostar och varför inte en god pannkaka.
Ingredienser: Blåbär, rabarber, socker, citron, vinäger, timjan
Öppnad burk kylvara, max +8° C
225 gram.
Jordgubb och basilika
Vinnare av bronsmedalj vid SM i Mathantverk 2017 i klassen "Kryddad marmelad".
Ingredienser: Kravsocker, jordgubbar, röda vinbär, basilika, citron
55g bär / 100 g marmelad
Hallon, röda vinbär och grappa
Vinnare av guldmedalj vid SM i Mathantverk 2014 i klassen "Kryddad marmelad" med följande motivering:
"En spännande och elegant marmelad som balanserat kombinerar få, rena råvaror. Jättegod."
En marmelad som passar jättebra tillsammans med en krämig ost typ camembert, gärna på en croissant med några ruccolablad. Hallonens höga smak förstärks med syrligheten från röda vinbär och förseglas med Grappa som tillsätts precis innan marmeladen tappas upp på glasburk. Hallonen och vinbären har mognat på olika platser i Västergötland.
Ingredienser: Hallon, Kravsocker, röda vinbär, Grappa, citron
Nektar
Sommarsmak – Rabarber & ingefäranektar
En drickfärdig nektar gjord på råsaft av rabarber av sorten Victoria, smaksatt med ingefära och varsamt sötad till ca 7 % sötma. Servera kall som fräsch törstsläckare eller som måltisddryck.
Ingredienser: Vatten, råsaft av rabarber, ingefära
25 cl.
Sommarsmak – Svartvinbärsnektar
En drickfärdig nektar gjord på råsaft av svarta vinbär. Serveras kall.
Ingredienser: Vatten, råsaft av svarta vinbär, socker
25 cl.
Bilder
Ladda ner bilder från Resville här.
Här kan du läsa om Resvilles produkter i media:
Emmas julblogg skriver om Rabarberglöggen från Resville Mathantverk.
Läs ostguiden för gravida, och se tips till Resvilles marmelader, klicka här.
Spot and Tell har testat nyheten svart vinbär och lakritscurd, klicka här.
Stockholm Tea House njuter av Rabarberglöggen, klicka här.
Stockholm Tea House använder Pomeranscurden i midsommartårtan, klicka här.
Dining and Cooking använder vitvinsvinäger i matlagningen, klicka här.
Stockholm Tea House använder Pomeranscurden i äpplerosorna, klicka här.