Flerfaldigt prisbelönat smakhantverk från Västergötland
År 2011 startade Peter att experimentera med bär, frukt och grönsaker på familjens gamla gård i Resville, Skaraborg. Hans ambition är att skapa produkter med unik smak, kvalitet och identitet.
Med varsam hand förädlar idag Peter högklassiga råvaror till smakhantverk som endast innehåller naturliga råvaror som går att spåra. De allra flesta råvarorna är rättvisemärkta, ekologiska och ursprungsmärkta. Exempelvis är sockret kravmärkt medan honungen är från Peters egna trädgård. Resvilles produkter har flertalet gånger vunnit priser i SM i mathantverk. Missa inte den härliga marmeladen, curden och honungen till te-partyt.
Undrar du var du kan köpa Resvilles produkter?
För att se var du kan köpa produkter från Resville, klicka här.
Resvilles sortiment till det goda skafferiet
Sortimentet
Curd och marmelad
Peter har alltid minst 50 % frukt/bär i hans alster och det innehåller heller inget tillsatt pektin. Istället har han en stor kunskap om råvaran och ser till att använda bär och frukter som har pektin naturligt vilket ger en fast och härlig konsistens. Nedan ser du de sorterna som vi säljer.
Bergamottcurd
Bergamottcurd som är underbar till scones och grädde, eller varför inte som det smakavgörande lagret din favorittårta. En ost som passar väl är manchego. En ost som ger en bra sälta som balanserar mot den sötsyrliga curden.
Bergamott är en citrusfrukt vars eteriska oljor ioftast används i såväl Earlgrey te och parfymer. Bergamottodlingarna sker till stor del i södra Italien.
Ingredienser: Bergamottjuice, socker, ägg, smör, apelsinszest.
200 gram.
Apelsin- och kaffemarmelad
Kaffe och apelsin hör ihop! Detta är en citrusmarmelad med grova apelsinbitar. Beskan från apelsinskalen passar bra ihop med den kraftiga kaffesmaken. Perfekt på frukostmackan!
Ingredienser: Apelsin, Kravsocker, honung, vatten, kaffe
Öppnad burk kylvara, max +8° C
225 gram.
Jordgubb- och lakritsmarmelad
Syrlig och bärig jordgubbssmak matchas av fylliga lakritstoner. God t.ex en krämig brie de meauxost.
Ingredienser: Jordgubbar, kravsocker, röda vinbär, citron, lakrits
Öppnad burk kylvara, max +8° C
225 gram.
Olivmarmelad
En marmelad gjord på stora, fina spanska oliver, svenska äpplen, lite paprika och Muscovadosocker ger denna lite udda marmelad med en smak som passar jättebra till lite mer salta ostar. Exempelvis passar den bra till. en hård fårost typ Pecorino, eller varför inte en riktigt långlagrad, salt och skarp Grevé från Sivans Osthandel.
Ingredienser: Oliver, äpple, kravsocker, vinäger, paprika, senapsfrö, citronjuice
Öppnad burk kylvara, max +8° C
225 gram.
Päron/vaniljmarmelad
En mjuk och mild marmelad med päron och vanilj som ger en mjuk och fyllig smak. Passar bra till milda ostar, såsom en gräddost eller brie, men även till desserter som glass eller till en god kaka.
Öppnad burk kylvara, max +8° C
225 gram.
Nyhet – Rabarber & limesylt
Syrlig och frisk sylt av rabarber och lime.
Rabarber & lime är suverän på rostat bröd eller pannkakor.
Ingredienser: Rabarber, lime, Kravsocker
Öppnad burk kylvara, max +8° C
52 g frukt / 100 g sylt
225 gram.
Nyhet – Plommon, honung och vaniljmarmelad
Marmelad med mjuka toner av honung och vanilj som balanserar plommonsmaken. Mjuk konsistens.
Plommon är den ultimata följeslagare till de flesta ostar av typ brie, camembert ock liknade och plommon är också en fin frukost- eller afternoon tea-marmelad.
Ingredienser: Plommon, honung, socker, citron, vanilj.
Öppnad burk kylvara, max +8° C
50 g frukt / 100 g marmelad
225 gram.
Portvinskokta fikon
Portvinskokta fikon till ostbrickan? Njut gärna av den till Knäck & Bräcks dinkelknäckebröd och kraftfulla ostar, såsom en getost, manchego, Saint augur (blåmögel) men även en mild brie de meaoux. Fruktkompotten passar även bra till en charkbricka med rökigare smaker.
Ingredienser: fikon, portvin, kravsocker och lagerblad. 125 gram.
Resvilles honung
Honung från Resville gård.
420 gram
Smaksatt vitvinsvinäger
Lingonvinäger
Lingon är en vitvinsvinäger som fått en fin bärighet från lingon.
Vackert djupröd och med sin lite skarpa smak förhöjer den smaken på salladskompositionen eller ger en spännande "kant" på gräddskysåsen.
Ingredienser: Ekologiskt vitvinsvinäger (syrahalt 6%), lingon
200 ml.
Citron & Fläderblomsvinäger
Smaksatt, ekololgisk vitvinsvinäger. En fantastisk smaksättare till salladsdressingar men också till många såser. Byt ut ättikan i kokt lamm med dillsås till vår Citron- & flädersblomvinäger och upplev den nya lenheten.
Ingredienser: Vitvinsvinäger (syrahalt 6 %), citron, fläderblomssaft, Kravsocker
200 ml
Kryddvinäger
Ge en kryddig touch på såsen, salladen eller glassen med Resvilles nya kryddvinäger. Den är friskt syrlig och en härlig rund kryddighet.
Ingredienser: Ekologisk vitvinsvinäger (syrahalt 6%), socker, kryddor.
200 ml.
Saltkvarnar
Glaskvarn med rosmarinsalt
Grovt medelhavssalt smaksatt med rosmarinn. Flaskan försedd med kvarn i korken.
Ingredienser: Malt medelhavssalt, rosmarin
Förvaras torrt och mörkt. 300 gram.
Glaskvarn med rökt salt
Grovt medelhavssalt, alvedsrökt hos Hökensås Charkuteri. Flaskan har inbyggd kvarn i korken.
Förvaras torrt och mörkt. 300 gram.
Glaskvarn med ramslökssalt
Peter köper ramslök av hans granne, som skördar vildvuxen ramslök. Ramslöken är färdig att skördas i maj och då blir också saltet färdigt.
Ingredienser: Malt medelhavssalt, ramslök
Förvaras torrt och mörkt. 300 gram.
Ramslökssalt – släpps då ramslöken är skördad i maj
Peter köper ramslök av hans granne, som skördar vildvuxen ramslök. Ramslöken är färdig att skördas i maj och då blir också saltet färdigt. 90 gram.
Rökt salt
Det nya rökta saltet är medelhavssalt som Peter har rökt med al och äpple och det har en fyllig och mustig smak och doft, vilket skapar härliga associationer till sommarens grillade måltid. 90 gram.
Rotsellerisalt med salt från Sicilien
Saltet är ett handskördat Medelhavssalt från Sicilien, sellerin kommer från odlare i Skaraborg. Använd Sellerisalt i sallader, på allt som skall stekas, eller på löskokt ägg. Sellerisalt förhöjer smaken på allt. Oundgängligt i en Blody- eller Virgin Mary. 90 gram.
Saft
Rabarbersaft
Saft tillverkad av kallpressade rabarber, sorten Canada Red.. Spädes 1:4.
Ingredienser: Rabarber (Canada Red), Kravsocker
Öppnad flaska kylvara, max +8° C
Jordgubbssaft
Jordgubbssaften vann guldmedalj vid Öppna SM i Mathantverk 2014 i klassen "Saft" med följande motivering:
Jordgubbssaft som vi minns den; ren. Den smakar barndom och sommarlov.
Tillverkad av kallpressade jordgubbar, sorten Polka, från Boestorps Gårdsprodukter.
Spädes 1:4.
Ingredienser: Jordgubbar (Polka), Kravsocker
Fläderblomssaft
Mild och blommig fläderblomssaft. Spädes 1:4.
Ingredienser: Fläderbärsblommor, vatten, Kravsocker, citron
Öppnad flaska kylvara, max +8° C
Nektar
Nyhet – Resvillenektar
En perfekt balans mellan jordgubbens sötma och syrligheten från rabarber.
Ingredienser: Vatten, råsaft av rabarber och jordgubbar, socker.
25 cl.
Rabarbernektar
En friskt syrlig rabarberdryck. 25 cl.
Äpplemust – slut för säsongen*
En äppledryck med en rund och mjuk smak som produceras på Resville gård. 25 cl.
*Våra äpplebaserade drycker äppelmust och aroniamust är slut för säsongen. Nya äpplen och nya äppledrycker kommer åter i slutet på sommaren.
Jordgubb- och lakritsnektar
En mild jordgubbsnektar med mild lakritssmak.
Ingredienser: Vatten, råsaft av jordgubb, lakrits och lite socker.
25 cl
Julsmaker
Glögg
Resvilles glögg har på kort tid blivit vida omtalat. Med ett stort kvalitetsfokus och lika stor experimentlusta så får han nya smaker och kombinationer att kännas så självklart.
Lingon & enbärsglögg
Resville Mathantverk ville göra en lite fränare glögg med rötterna i den svenska skogen- beskan från lingonen och toppad med tuff enbärssmak. En lite strävare glögg än de andra saftglöggarna i vårt sortiment. Här passar nog lite gin in för att ytterligare förstärka enbärskänslan, eller varför inte lite genever? Men passar givetvis bäst som alkoholfri.
Ingredienser: Råsaft av lingon, vatten, socker, glöggkryddor
Öppnad flaska kylvara, max +8° C
50 cl
Rabarberglögg
I Resvilles rabarberglögg samsas traditionella glöggkryddor med extra mycket kanel och Madagaskarvanilj. Detta är en mild och lite inställsam glögg tack vare den mjuka vaniljsmaken. Värm den försiktigt och och avnjut den så som du önskar dricka din glögg. Du kan ge glöggen ytterligare styrka och fyllighet genom att tillsätta 1 del mörk rom till 3 delar Rabarberglögg.
Ingredienser: Kallpressad råsaft av rabarber (Canada Red), vatten, kravsocker, glöggkryddor och vanilj.
Öppnad flaska kylvara, max +8° C
50 cl.
Jordgubb- och lakritsglögg
Ingredienser: Kallpressad råsaft av jordgubb (Polka), vatten, kravsocker, glöggkryddor och lakrits.
Öppnad flaska kylvara, max +8° C
50 cl.
Aroniaglögg
Aronians sträva kvalité tillsammans med traditionella glöggkryddor och rikligt med fikon, kan kanske bli en ny favorit? Mörk rom tycker jag är gott att blanda med.
Ingredienser: Råsaft av aronia, vatten, socker, fikon, glöggkryddor
Öppnad flaska kylvara, max +8° C
50 cl.
"Nu räcker inte superlativen till. Jag är så galet förtjust i den här rabarberglöggen. Den godaste alkoholfria någonsin. Är man tokig i hemmagjord rabarbersaft så är det liksom kört. Resville har bara adderat lite glöggkryddor och därmed skapat en glögg med skön vuxensmak. Det drar lite i munnen när man dricker den. Inget sötsliskigt här."
Text och bild kommer från mat och upplevelsebloggen Spot and Tell. Läs hennes recension genom att klicka här.
Selleri & äpple
Ingredienser: Rotselleri, äpple, vatten, vinäger, citron, socker, hasselnötter, salt
Öppnad burk kylvara, max +8° C
225 gram.
Clementin- och vaniljmarmelad
En syrligt söt citrusmarmelad.
Ingredienser: Clementin, äpple, Kravsocker, vatten, citron, vanilj
225 gram.
Saffranscurd
Njut av Resvilles krämiga curd med julsmaken saffran och apelsin under juletiden. Det passar perfekt till afternoon tea-partyt med jultemat. Den är också god att använda istället för sylt som ett godare lager i jultårtan.
Ingredienser: apelsinjuice, kravsocker, ägg, smör, citron, saffran (sockerinnehåll 52%).
200 gram.
Äpplesenap
En både krämig och grov senap med balanserad styrka och inte så söt - perfekt att griljera med, till korven och surkålen eller varför inte till en ordentligt lagrad svecia.
115 g.
Sommarsmaker
Rabarbersaison
En mild och balanserad folköl med mild touch av rabarber. Resville producerar denna ofiltrerade Saison (ale) i liten upplaga. Njut av den till måltiden eller som sällskapsdryck.
2,6 % alkohol.
50 cl.
Trio av jordgubbsprodukter
Sommarsmak – Jordgubbsvinäger
Ny tillfällig variant i vårt sommarsortiment.
Smaksatt, ekololgisk vitvinsvinäger med jordgubbssmak.
Ingredienser: Vitvinsvinäger (syrahalt 6 %), jordgubbar
Öppnad flaska förvaras svalt och mörkt.
200 ml.
Sommarsmak – Jordgubbssaft
Jordgubbssaften vann guldmedalj vid Öppna SM i Mathantverk 2014 i klassen "Saft" med följande motivering:
Jordgubbssaft som vi minns den; ren. Den smakar barndom och sommarlov.
Tillverkad av kallpressade jordgubbar, sorten Polka, från Boestorps Gårdsprodukter.
Spädes 1:4.
Ingredienser: Jordgubbar (Polka), Kravsocker
Sommarsmak – Marmelad med jordgubb och basilika
Vinnare av bronsmedalj vid SM i Mathantverk 2017 i klassen "Kryddad marmelad" med följande motivering:
Fin smak av basilika. Vi tänker på jul när vi äter den. Fint att det röda vinbäret får ge pektinet.
Ingredienser: Kravsocker, jordgubbar, röda vinbär, basilika, citron
55g bär / 100 g marmelad
Sommarsmak – Hallon / röda vinbär / grappa
Vinnare av guldmedalj vid SM i Mathantverk 2014 i klassen "Kryddad marmelad" med följande motivering:
"En spännande och elegant marmelad som balanserat kombinerar få, rena råvaror. Jättegod."
En marmelad som passar jättebra tillsammans med en krämig ost typ camembert, gärna på en croissant med några ruccolablad. Hallonens höga smak förstärks med syrligheten från röda vinbär och förseglas med Grappa som tillsätts precis innan marmeladen tappas upp på glasburk. Hallonen och vinbären har mognat på olika platser i Västergötland.
Ingredienser: Hallon, Kravsocker, röda vinbär, Grappa, citron
Ladda ner bilder på Resvilles produkter genom att klicka här.
Här kan du läsa om Resvilles produkter i media:
Läs ostguiden för gravida, och se tips till Resvilles marmelader, klicka här.
Spot and Tell har testat nyheten svart vinbär och lakritscurd, klicka här.
Stockholm Tea House njuter av Rabarberglöggen, klicka här.
Stockholm Tea House använder Pomeranscurden i midsommartårtan, klicka här.
Dining and Cooking använder vitvinsvinäger i matlagningen, klicka här.
Stockholm Tea House använder Pomeranscurden i äpplerosorna, klicka här.