Kakaofrukter

Chokladprovning – så gör du

Man måste inte boka en chokladprovning i ett slott för att njuta av choklad i gott sällskap. Bjud in vännerna och ha en härlig chokladprovning hemma i soffan.

Marous karaktäristiska chokladkaka

Tänk på detta

Chokladen ska vara rumstempererad och inte kylskåpskall. Det första du gör är att se, känna och dofta på chokladen. Lägg en bit på tungan, låt chokladen smälta lite innan du försiktigt börjar tugga för att bedöma lenhet och konsistens innan smakerna sätter in.

En choklad av hög kvalitet ger en eftersmak som varar flera minuter, så det är viktigt att ge sig tid att njuta till fullo. Låt chokladen smälta ut över tungan och försök att sätta ord på smakerna.

Marou single originchoklad

Detta behöver du

Mellan varje chokladbit behöver du neutralisera smaklökarna med förslagsvis vatten, så att du kan uppleva smaken till fullo från varje chokladbit.

Duka upp färdiga tallrikar och lägg upp chokladbitarna enligt ett provningsschema så att ni provar samma bit samtidigt och kan diskutera smak och textur.

Vad gäller chokladen, kan du välja att ha ett tema såsom Single originchoklad från Asien eller Sydamerika eller varför inte spännande smaksatt choklad? Du kan ha en chokladprovning i kombination med porteröl, stout, dessertvin, rom, whisky, kaffe eller andra typer av drycker; Man kan lägga upp det precis hur man vill.

Men framförallt ska det vara roligt och njutningsfullt!

Här finner du vårt sortiment av:

Chokladkakor.

Praliner.

Du kan även boka in en chokladprovning med oss. Gör det här.

Vincent kvalitetstestar kakaobönor