Allmänna villkor för företagskunder

Har du frågor angående vårt sortiment eller din beställning är du välkommen att kontakta oss via kontaktformuläret nedan. Vår ambition är att besvara ditt mail inom 24 timmar på vardagar. Du når oss också måndag-fredag 8:00-17:00 på telefonnummer 0520-82007

Fyll i dina uppgifter och beskriv ditt ärende så utförligt som möjligt. Om ärendet gäller en lagd order ber vi dig ange ditt ordernummer i meddelandet så har vi lättare att hjälpa dig. Åsikter och förslag på hur vi kan bli bättre tackar och bockar vi för.

 

Allmänt

Våra villkor gäller för dig som är företagskund hos Beriksson AB, om annat inte skriftligt avtalats. Genom att använda hemsidan beriksson.se eller göra en beställning i webbutiken accepterar du följande köp- och användarvillkor.

Köp är ett avtal mellan juridiska personer. Med undantag för vad som anges i dessa köpevillkor är köplagen (1990:931) tillämplig vid försäljning till företag/näringsidkare.

 

Beställning

Vid beställning på beriksson.se träffas ett avtal om köp när du bekräftat ditt köp i kassan. En automatiserad orderbekräftelse skickas till din registrerade e-postadress. Orderbekräftelsen innehåller information om artiklar, priser samt fakturerings- och leveransadress.
Har något blivit fel i beställningen ber vi dig kontakta oss omgående så att vi kan korrigera detta alternativt annullera din order. Om du inte erhållit en orderbekräftelse, ber vi dig kontrollera att din e-postadress stämmer, kollar din skräppost eller kontaktar oss. Ni kan även beställa via mail order@beriksson.se eller via telefon 0520-82007.

Beställningar via vår e-shop gäller endast för kunder i Sverige. För övriga Norden ber vi er kontakta order@beriksson.se eller per telefon +46(0)520-82007.

För att kunna genomföra en beställning måste du först registrera dig som företagskund. Vi kontrollerar därefter dina uppgifter och vid en lyckad registrering får du ett mail med ett tillfälligt lösenord, som du bör ändra under mitt konto vid första inloggningen.

 

Priser
Alla priser på Beriksson webbutik för företag visas i SEK och är exklusive svensk moms (12% på livsmedel och 25% på övriga artiklar). I kundvagnen ser du det totala priset inklusive moms, frakt och andra eventuella avgifter. Vi förbehåller oss rätten att ändra priserna utan föregående avisering samt för eventuella prisfel. Observera att priserna och antalen av en produkt gäller per kartong och ej styckvis vara. Man kan enbart köpa hela kartonger. Det innebär antalet som anges i varukorgen = 1 kartong.

 

Beställning av säsongsprodukter

Beställning av säsongsprodukter som påsk, jul, alla hjärtans dag, halloween är bindande från det att beställningen lagts. Detta beror på att det är en beställningsvara från våra leverantörer, som reserveras specifikt för beställaren, och behöver planeras i god tid.

Förbokade artiklar påverkar ej fraktfri-gränsen på en omgående order. En webborder som innehåller såväl varor för omgående leverans som förbokade artiklar kommer att hanteras som två separata orders. Vi kontaktar alltid er kunder innan vi skickar ut förbokade artiklarna så att ni har möjlighet att komplettera er order för att nå fraktfritt.

 

Neka köp

Vi förbehåller oss rätten att neka beställningar.

 

Betalning

Betalningsvillkor 14 dagar netto. Dröjsmålsränta debiteras efter fakturans förfallodatum med 10%. En påminnelseavgift på 60 kr tillkommer vid utebliven betalning per påminnelse. Sker ingen betalning efter påminnelsen kommer fordran att överlämnas för inkassohantering där ytterligare inkassokostnader kan tillkomma. Vid export skall en beställning förskottsbetalas.

Ny kund betalar minst 30% av första fakturans belopp innan varorna skickas.

 

Leverans och frakt

Alla produkter levereras från vårt lager i Trollhättan. Vi levererar med DHL och leveranstiden uppgår till 2-5 arbetsdagar med reservation för slutförsäljning, samt eventuella förseningar hos fraktbolag. Vi kan inte bli ansvarig att leverera en produkt som är slutsåld eller utgången ur sortimentet. Skulle en produkt inte gå att leverera meddelas detta via telefon eller mail.

Viktigt! Synliga transportskador måste fotograferas och skall rapporteras till DHL chaufför när godset mottages. Vänligen informera oss på Beriksson om skadan inom 24 timmar. Det är viktigt för oss på Beriksson att du som kund är nöjd med din beställning. Ring 0520-82007 eller maila oss på info@beriksson.se

Fraktkostnaden avgörs av beställningens storlek och innehåll. Maximal fraktkostnad är 499 kr (Glas) minimum 219 kr. Mindre ”glasbeställningar” packas omsorgsfullt i kartong och större packas på pall. Fraktkostnaden av beställningar innehållande glas uppgår till 499 kr vid ett ordervärde under 6.000 kr netto exklusive moms. Fraktfritt vid köp överstigande 6.000 kr netto exkl. moms. Vi erbjuder även delar av vårt dryckessortiment hos vår samarbetspartner Flaivy med fraktfritt från 2000 kr.

 

Reklamation

Synliga transportskador måste fotograferas och skall rapporteras till DHL’s chaufför när godset mottages. Efter att varor mottagits och godkänts av kunden, övertar kunden ansvaret för varorna. En produktreklamation skall meddelas Beriksson inom 7 dagar efter leverans. En eventuell anmärkning gällande faktura skall göras senast 7 dagar efter fakturadatum.

 

Informationssäkerhet

Vi förbättrar kontinuerligt våra system och ser ständigt över regler och rutiner för att skydda våra system mot dataintrång, oavsiktlig förlust eller förstörelse. Vi hanterar kunduppgifter och annan information enligt vedertagna regler.

Kontonamn och lösenord skall betraktas som en värdehandling.

 

Personuppgifter


Beriksson ansvarar för hanteringen av dina personuppgifter och att de hanteras i enlighet med gällande lagstiftning. Dataskyddsförordningen (GDPR, The General Data Protection Regulation) gäller i hela EU och har till syfte att skapa en enhetlig och likvärdig nivå för skyddet av personuppgifter så att det fria flödet av uppgifter inom Europa inte hindras. Dataskyddsförordningen löper i stor utsträckning enligt de regler som fanns i personuppgiftslagen.

Vi lämnar inte ut personuppgifter till tredje part, bortsett från de fall då det är en service gentemot kunden (såsom att arrangera leverans av order till kunden). Personuppgifter som lämnas i samband med funktionen “nyhetsbrev” eller i samband med förfrågningar via kontaktformulär sparas bara så länge det krävs för administrationen.

Vilka uppgifter vi hanterar:

Vi använder främst följande personuppgifter för ett huvudsakligt ändamål. För att ni skall kunna köpa varor av oss och att vi skall kunna leverera dessa till rätt ställe.

När vi noterar er som kund hos oss så sparas era uppgifter endast i vårt administrationsprogram. Därefter gör vi kopplingen till er genom ert kundnummer som ni får av oss vid registreringstillfället. Detta gör vi som ett steg i att förbättra, sortera och förminska antalet ställen där era uppgifter lagras. Enbart anställda på Beriksson kan veta vilka uppgifter som är lagrade på ert kundnummer eftersom vi är de enda med tillgång till administrationsprogrammet.

 

 


Dessa uppgifter är nödvändiga för att vi ska kunna lägga upp er som kunder i vårt system, för att ni ska kunna handla av oss och för att ni ska kunna få den service som ni förväntar er av oss:

Personuppgifter: företagsnamn, organisationsnummer, leveransadress, fakturaadress, telefonnummer, kontaktperson, mailadress, postnummer, postort.

Ändamål för användning av personuppgifter:

  • Företagsnamn: För att säkerställa att det är rätt köpare som handlar av oss.
  • Organisationsnummer: För att säkerställa att företaget är verksamt och om det finns eventuella betalningssvårigheter.
  • Leverans och Fakturaadress (Adress, postnummer, ort): så att leverans och faktura kommer till rätt adresser.
  • Telefonnummer: för att kunna kontakta kund om det skulle förekomma avvikelser.
  • Kontaktperson: för att kunna komma i kontakt med rätt person på företaget.
  • Mailadress: för att kunna ge er väsentlig information gällande order, faktura, leverans samt eventuella leveransavvikelser. Mail används också i vårt e-postprogram för att skicka ut relevant marknadsföring och nyheter från företaget som kan vara relevant för er som kund.

 

Kakor
Vad är en kaka?
En kaka är en liten fil, som skickas till din dator när du besöker en webbplats. Textfilen sparas temporärt så länge som du är inne och surfar på en sida och lagrar information som kan läsas av webbsidan om du besöker den igen vid ett senare tillfälle. Syftet kan vara att användaren inte ska behöva logga in på nytt eller ange språkval och andra inställningar för varje besök. Det finns två typer av kakor: permanenta och sessionskakor.

Permanenta kakor sparas som filer på din dator (i max tolv månader) och används för att lagra dina eventuella inställningar hos Beriksson.
Session kakor, eller så kallade tillfälliga kakor, är nödvändiga för att sidan ska fungera så bra som möjligt och dessa används främst för att behandla ditt köp. Sessionskakor sparas tillfälligt och raderas när du stänger webbläsaren.

För att kunna använda Beriksson webbutik fullt ut måste du acceptera kakor, och det gör du genom din webbläsares inställningar. Vill du inte acceptera kan du stänga av kakorna via din webbläsares säkerhetsinställningar. Observera att om du väljer att inte acceptera kakor kan funktionaliteten komma att begränsas för vissa delar av webbutiken och vi kan då inte garantera att sidan fungerar som den ska.

Tack för att ni tog er tid och läste igenom detta!