chokladbolls_tarta

Chokladbollstårta

 

Ingredienser:

250 g smör
3 dl florsocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2,5 krm salt
10 dl havregryn
0,5 dl kallt starkt kaffe
60 g smält choklad (vit, mjölk eller mörk)

 

Till dekoration:

70 gram choklad (vit, mjölk eller mörk)
2 msk grädde

 

Gör såhär:

1. Lägg alla torra ingredienser i en mixer och tillsätt smör, choklad (smält) och kaffe och mixa till fin smet. Alternativt kan ni blanda alla ingredienser för hand.

2. Rulla 9 små chokladbollar och rulla i ex kokos, pärlsocker, hackad mandel, strössel el dyl. Resterande smet formar ni till en tårta.

3. Ställ tårtan åt sidan och nu gör vi dekorationen.

4. Smält chokladen; Rör i grädden och bred ut över tårtan då den svalnat lite.

5. Dekorera tårtan med kokos och chokladbollar.

Nu är det bara att njuta och servera.

När ni ska smälta choklad kan ni göra det i en skål över ett vattenbad eller försiktigt på ca 600 W effekt 1 en minut, ta ut och rör, mikra 30 sekunder till och rör runt. Kanske räcker detta annars testar ni 20-30 sekunder till.