cookie_kladdkaka

Cookie kladd-chokladtårta

 
Ingredienser kladdkakan:

150 g smör
200 g mörk choklad
4 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 krm salt
 


Ingredienser cookies:

50 g smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1,5 dl farinsocker
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bakpulver
1 krm salt
1 ägg
75 gram linser eller hackad choklad i valfri färg/smak
 


Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Ta fram en springform ca 24 cm och klä med bakplåtspapper.

3. Smält smöret och rör i chokladen. Ställ åt sidan.

4. Vispa socker och ägg.

5. Blanda alla torra ingredienser.

6. Vänd i chokladen i äggsmeten och rör sist ner mjölblandningen. Häll i smeten.

Nu gör vi cookiestäcket.

7. Smält smöret och ställ åt sidan.

8. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Rör ihop ägg och mjölblandningen i smöret, tillsätt chokladen och klicka ut över kladdkakan.

9. Grädda i nedre delen av ugnen under 16-17 minuter. Den görs med fördel dagen innan annars kan ni grädda ett par minuter extra om den ska ätas direkt.


Servera med grädde eller glass.