skumrutor

Magiska skumrutor

Skumrutor/kokosrutor, 1 liten långpanna

 

Ingredienser:

4.5 dl strösocker
0.75 dl florsocker
1.5 dl kallt vatten
1 äggvita
6 gelatinblad
1 dl varmt vatten
 

Att strö över och under skummet:

3 dl kokos
1 msk kakaopulver från Marou
Kakonibs från Marou

Gör så här:


1. Blanda kokos och kakao i en skål, ställ åt sidan.
 
2. Ta fram en liten långpanna (min är 22x32 cm). Klä med bakplåtspapper och strö i hälften av kokosblandningen.

3. Häll socker, kallt vatten och äggvitan i en vispskål. Börja vispa på hög effekt.

4. Lägg alla 6 gelatinblad på en tallrik och täck med vatten.

5. Värm upp 1 dl vatten. Krama ur gelatinbladen då de legat minst 5 minuter i blöt och rör ner i det varma vattnet. Rör till allt är upplöst.

6. Häll gelatinet i en stråle i äggsmeten. Låt vispa i ca 20-30 minuter.

7. Häll i formen, strö över resten av kokosen och låt stå i kylen några timmar.

Skär i rutor och vänd resten av sidorna i nibs eller kokosblandningen. Klarar sig länge i kylen.