pistage_grottor

Pistagegrottor, 30 st

Syltgrottor fast med pistagekräm, smaskigt! Ringla dessutom lite vit choklad smaksatt med kardemumma över. En fantastisk kombination.

 
Ingredienser:

200 g smör
0,75 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 krm salt
4,5 dl vetemjöl
0,5-1 dl pistagekräm (kan även bytas mot curd eller sylt)

Garnering:
20 g smält vit choklad med smak av kardemumma
 

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 200 grader. Sätt 30 små muffinsformar på en plåt.

2. Blanda smör och socker.

3. Blanda ihop resten av alla torra ingredienser i en skål och knåda i det i degen.

4. Gör 30 bollar, tryck en tumme i varje boll och klicka i lite pistagekräm.

5. Skicka in plåten i mitten av ugnen och grädda i 10-12 minuter.

Låt svalna och garnera med smält vit choklad.