bakad_feta

Bakad feta med Sriracha eller Amarillo 

 

För 2 - 4 personer
 
Ingredienser:

1 frp. fetaost
Sauce Shop Sriracha eller Amarillosylt – testa mängd efter eget önskemål
4-5 kvistar färsk oregano
1 handfull röda och gula körsbärstomater, i halvor
1 vitlöksklyfta, riven eller skuren i fina skivor
1 tsk olivolja
1 nypa malen svartpeppar
 
Gör såhär:

1. Förvärm ugnen till 180 grader.

2. Tillsätt körsbärstomaterna, vitlök, olivolja och en skvätt sås i en skål och blanda.

3. Ta en liten ugnsäker tallrik och dekorera med 4 av oréganokvistarna.

4. Placera hela fetabiten på toppen och lägg ovan körsbärstomaterna och vitlök. Lägg fetan i såsen och värm i ugnen i ca 20 minuter eller tills det är mjukt och gyllene, ta ut och häll på mer av såsen efter halva tiden. (häll inte på för mycket då den är stark)

Servera med resterande oregano och en nypa nymalen svartpeppar. Skär några skivor färskt bröd och doppa den i fetaosten.