hasselbacks_potatis

Habanero Glaserad Hasselbackspotatis

Håll i dig. De är heta. Dessa hasselbackspotatisarna är helt täckta i vår Habanero Ketchup, så det kommer att vara starka!

 

Ingredienser:

10 små potatis
100g cheddar ost
5 tsk olivolja
Salt och peppar efter smak
Sauce Shop Habanero Ketchup
Sauce Shop Chipotle & Lime Aioi (som tillbehör)

 

Gör såhär:

1.Förvärm ugnen till 200°C.

2. Tvätta och skrubba potatisarna noggrant. Torka dem torra med hushållspapper.

3. Placera en potatis på en skärbräda och gör tunna skivor över hela längden på potatisen, var noga med att inte skära hela vägen igenom. Använd chopsticks eller träskedar på vardera sidan om potatisen för att förhindra att skära igenom.

4. Placera de skivade potatisarna på en bakplåt. Använd en bakpensel för att generöst pensla olivolja över varje potatis, se till att oljan kommer in i skivorna.

5. Grädda potatisarna i den förvärmda ugnen i cirka 30 minuter eller tills kanterna är krispiga och insidan är mjuk.

6. Ta ut potatisarna och placera försiktigt den skivade osten mellan skivorna. Ta sedan din Habanero Ketchup och använd en bakpensel för att pensla generöst över potatisarna (använd mer om du vill ha dem extra heta). Alternativt kan du använda några av våra andra heta såser om du har dem. Prova Buffalo Hot Sauce eller Sriracha Chilli Sauce.

7. Grädda i ytterligare 15 minuter, tills osten är smält och skalet är krispigt.

Låt potatisarna svalna några minuter innan servering. Om det behövs, doppa dem i vår Chipotle & Lime Aioli för att mildra hettan något.