Air-fryad kyckling med parmesan
Ingredienser:
2 stora skinnsfria, benfria kycklingbröst
Salt
alt Nymalen svartpeppar
3/4 dl vetemjöl
2 stora ägg
2 1/2 dl pankoströbröd
1/4 dl färskriven parmesan
1 tsk torkad oregano
1/2 tsk krossade röda pepparflingor
1/2 tsk vitlökspulver
2 1/2 dl marinara
2 1/2 dl riven mozzarella
Färskt hackad persilja, till garnering
Gör såhär:
1. Försiktigt bryt kycklingen genom att skära den på tvären för att skapa 4 tunna kycklingbitar; krydda båda sidorna med salt och svartpeppar.
2. Placera mjölet i en grund skål; krydda med en stor nypa salt och några drag svartpeppar.
3. I en annan grund skål, vispa äggen.
4. I en tredje grund skål, blanda panko, parmesan, oregano, krossade röda pepparflingor och vitlökspulver.
5. Arbeta en i taget, täck kycklingen i mjöl, skaka av eventuellt överflöd. Doppa i äggen, låt överflödet rinna av, doppa sedan i pankoblandningen och tryck försiktigt för att få det att fästa och se till att båda sidorna av kycklingen är väl täckta. Arbeta i omgångar om det behövs.
6. I en luftfritterkorg, lägg kycklingen i ett enda lager. Tillaga vid 200°C, vänd en gång, i 5 minuter per sida.
7. Toppa kycklingen med marinara och mozzarella. Fortsätt att tillaga vid 200°C tills osten smälter och blir gyllenbrun, cirka 3 minuter till.
Dela kycklingen mellan tallrikar. Garnera med persilja och ät tillsammans med lagrad ost- & portvinschips.