Krispig bulgursallad
2 portioner
Ingredienser:
200 g bulgurvete
150 g frysta edamamebönor (skalade)
2 Romano-paprikor, skivade i runda skivor, kärnor borttagna
150 g rädisor, fint skivade
75 g krispiga chipssmulor
en liten kruka mynta, fint hackad
en liten kruka persilja, fint hackad
2 apelsiner
3 msk olivolja
Gör såhär:
1. Tillaga bulguren enligt förpackningsanvisningarna, häll sedan av vattnet och lägg över i en stor serveringsskål för att svalna.
2. Under tiden, lägg edamamebönorna i en liten skål, häll över kokande vatten, låt stå i 1 minut, sedan häll av vattnet.
3. Lägg i edamamebönorna en serveringsskål med paprikor, rädisor, krispiga chipssmulor, mynta och persilja.
4. Skala en apelsin, skär försiktigt bort segmenten och lägg i skålen.
5. Pressa saften från den andra apelsinen i en burk med lock, med oljan. Krydda ordentligt och skaka för att emulgera.
6. Dela upp salladen i två skålar eller matlådor, häll dressingen över de två portionerna.
Servera & njut!