Cocktailrecept m.m

 

 

The Firecracker Ingredienser

 

Ingredienser

Färsk ingefära

Gingerella ca 60 ml

Whisky ca 30 ml

Manukahonung

juice från ½ citron

Citronskiva

Rosmarinkvist

 

Gör så här

Skiva ingefära, tillsätt i en kastrull med en flaska Gingerella och låt det sjuda. Fyll ett whiskyglas till hälften med is och tillsätt ca 60 ml whisky, 30 ml manukahonung och juice från ½ citron. Rör om och toppa med Gingerella och dekorera med en citronskiva och en rosmarinkvist.

 

 

 

The Rhonda (Shandy)

 

Ingredienser

Vit lager (öl)

Gingerella Apelsinskiva

 

 

Gör så här

Häll i krossad is i ett ölglas. Fyll ¾ med vit lager och toppa med Gingerella. Dekorera med en apelsinskiva.

 

 

 

Ginger and Stormy

 

Ingredienser

6o ml rom

lime

Gingerella

 

Gör så här

Häll rom över is, pressa lime och fylll på med hälften av en Gingerella. Dekorera och använd ditt finaste sugrör, et voíla en god cocktail som är enkel att blanda. 

 

 

 

 

Gingerella Rockafeller

 

Recept för en kanna som räcker till hela sällskapet

Ingredienser

Hallon

3 limes

mynta

4 flaskor Gingerella

Vodka

 

Gör såhär

Häll i hand med is i kannan. Lägg i en hand med hallon. Kläm ur juicen ur två limefrukter. Tillsätt ytterligare en lime som dekor. Häll i en näve mynta. Toppa med fyra flaskor Gingerella. 

Om du är på humör, häll på vodka efter egen smak.

 

 

 

Nicciola Mojito

 

Ingredienser

45 ml Bombay Sapphire

15 ml Frangelico

Limeskivor och myntablad (muddlade) plus mynta som dekor

Gingerella som topping

 

Gör såhär

Skaka Bombay sapphire, frangelico och muddlad lime och mynta

Häll över ett högt glass över is

Toppa med Gingerella, garnera med mynta och tänk på solsken medan du dricker den.

 

 

Gingerella Highball

 

Ingredienser

Chivas Regal

1 barsked aprikos och ingefärasylt

Citronjos

1/4 nektarin

Gingerella

 

Gör såhär

Kombinera nektarinen, ciron och sylt. Muddla. Tillsätt Chivas och is och skaka väl. Häll i is i glaset och fyll på med blandningen. TOppa med Gingerella, garnera med nektarin och servera med ett leende.

 

 

 

Tropic Thunder

 

Ingredienser

40 ml Pineapple Juice

20ml Lemon Juice

Fresh Ginger

15 ml Sugar (solution)

Top with Gingerella

Garnish with a cinnamon quill

 

Gör så här

Fyll ett glas med is. Häll i ananas- och citronjuice. Tillsätt ingefära och fyll på med sockerlagen. Toppa upp med Gingerella och dekorera med en kanelstång.

 

 

 

 

 

 Lemony Cocktails

 

  

Stiggins Fancy Lemonade

 

Ingredienser

30 ml rom
30 ml curacao
30 ml limejuice
30 ml ananasjuice
Halv flaska Lemony

 

Gör så här

Skaka rom, Curacao, ananas- och limejuice. Använd ett highballglas.

Fyll ett highballglas till hälften med is och häll shakerns innehåll i glaset.

Toppa med Lemony.

 

 

 

The Lemony Boudier


Ingredienser

1 del Gabriel Boudier Dijon Saffron Gin

1 del 4 Pillars Gin

1/2 del blodapelsinlikör

Toppa med Lemony lemonade

Häll en skvätt äpplejos

En skvätt limejos

dekorera med mynta

 

 

 

     

 

Lemony Bury The Hatchett

 

Ingredienser

Is

Citronjos

Frystorkat hallonpulver

Frusna eller färska hallon

Lemony

Ätbara blommor (som dekor)

(En shot gin)

 

 

Gör så här

Doppa glaskanten på ett martiniglas i citronjos och sedan i frystorkat hallonpulver. Fyll glaset med is. Tillsätt en skiva färsk citron och häll i några frusna hallon. Toppa med Lemony, dekorera med ätbara blommor och häll på en shot med gin, om så önskas.

 

 

 

 

 

 

Karma cocktails

 

 

Karma Drama (Affogato)

 

Ingredienser

1 Skopa glass

1 Shot kaffe

Karma Cola

Whisky (om du önskar)

 

Så här gör du

Ta ett ”rocks”glas. Fyll på med en skopa vaniljglass och sedan en shot kaffe. Toppa upp med Karma Cola. Om det är skymning så kanske du också vill blanda i en skvätt whisky?

 

 

 

Karmarama

 

Ingredienser

20 ml limejuice

10 ml Orgeat

En skvätt bitter

Karma Cola

 

Gör så här

Fyll ett glas med is till hälften. Tillsätt limejuice, orgeat och en skvätt bitter. Toppa med Karma Cola. Dekorera med lime och något glamoröst.

 

 

 

Long Island Ice Tea

 

Ingredienser

*2 limeklyftor

*2 citronklyftor och 

*2 blodapelsinklyftor

*10 ml vodka

*10 ml gin

*10 ml kubansk rom

*15 ml tequila

*15 ml Solerna (blodapelsin-likör)

 

Gör såhär

Ta två höga glas och tillätt ingredienserna ova 

Muddla dem i botten på glaset och tillsätt sedan

*10 ml vodka

*10 ml gin

*10 ml kubansk rom

*15 ml tequila

*15 ml Solerna (blodapelsin-likör)

 

tillsätt is

skaka

 

häll detta över is i ett annat glas och toppa med Karmakola

 

  

Karma Libre

 

Ingredienser

*30 cl mörk rom

*30 cl Triple sec

*1 tesked lime

 

Gör såhär

Häll rom och triple sec i ett highballglas

*kläm ut ca 1 tesked lime

toppa med karmakola

Tillsätt is och sedan

Dekorera med lime och sätt det obligatoriska paraplyet och njut!

 

  

 

 

Brown, bitter and stirred

En härlig blandning av kaffe, kryddig rom och kola twistad med vermouth.

 

Ingredienser

*30 ml kallbryggt kaffe (alt. kaffe som svalnat)

*30 ml Vermouth

*30 ml kryddig rom

*30 ml karmakola

 

Gör såhär

Häll i kaffet, vermout, rom 

Toppa upp med cola

Dekorera med ett apelsinskal

Njut.

 

   

 

Karma Cherry Bomb

 

Ingredienser

*90 ml karmakola

*45 ml vit rom

*15 ml Orgaet (mandelsyrup)

*30 ml tranbärsjos

 

Gör såhär

Ta ett högt glas och häll i rom, orgaet och tranbärsjos

Toppa upp med Karma Cola

Tillsätt en stor skopa färska hallon en

skiva lime och ett körsbär att garnera och njut!

 

 

 

    

Stolen Karma

 

Ingredienser

Mörk rom

Karma Cola

 

Gör såhär

Ta ett högt glas

tillsätt is

tillsätt en generös mängd mörk rom

toppa med karmakola

drick och repetera!

 

 

 

 

 

 

 

   

Sötsaker med Karma Cola

 

           

Karma Cola Spider

 

Ingredienser

*Karmakola

*Choklad-, kokos- eller vaniljglass av god kvalitet

*Espresso

 

  

Gör såhär

Fyll upp ett halvt cocktailglas elr liknande med karmakola.

Tillsätt 2 skopor glass och 1 shot med espresso och toppa

slutligen med mer kola. Servera med en lång sked eller sugrör.

 

 

 

 

 

 

 

   

Karma Cola kladdkaka

  

Torra ingredienser

4,5 dl ”self raising flour” även kallad ”extra fint mjöl” (det kan även ersätta smed en mix av mjöl och bakpulver, se länk.)

4,5 dl skalad mandel

4,5 dl kokosflingor

1 tesked bakpulver

1/2 tesked five spice.

1/2 tesked salt

  

Våta ingredienser

2,2 dl kärnmjölk (alt mixa filmjölk med mjölk (50%/50%))

2,2 dl sirap

2 stora ägg

2 teskedar vanilj

200 g osaltat smör

300 g mörk choklad (exempelvis Marou 70 %, Omnom Madagascar 66 %)

4 teskedar kakaopulver (exempelvis Guido Castagna)

2 flaskor Karma Cola

 

Så här gör du

1. krossa mandel tills de är mandelsplitter, tillsätt det tillsammans med kokosnöt i en stor skål. Skikta mjöl, bakpulver, salt och kryddor i skålen och blanda.

2 Vispa ägg, kärnmjölk (filmjölksblandning), sirapen och vanilj tills det är jämnt och lent. 

3. Smält smöret, chokladen och kakaopulvret i en kastrull. Ta bort från värmen och häll i 2,25 dl Karma Cola. Blanda försiktigt i chokladblandningen i de torra ingredienserna, och sedan även kärnmjölkblandningen. Blanda försiktigt tills smeten är len.

4. Häll blandningen i en rund kakform. Grädda i ugnen under 180 grader C i cirka 60 minunter. Låt det svalna, ta bort kakan från formen. 

 

Coulis

1 kg färska jordgubbar eller 1 kg frysta jordgubbar som fått tina och häll isåfall av lite vätska.

2 flaskor Gingerella Ginger ale

Hacka jordgubbar och lägg dem i en gryta med tillräckligt av Gingerella för att täcka jordgubbarna. Värm tills det börjar sjuda, ta då bort grytan från spisen och mixa. Sila och låt det svalna.

 

  

Chokladganache-sås

150 gram mörk choklad (exempelvis Marou 70 %, Omnom Madagascar 66 %)

100 gram smör

1 tesked kakaopulver (exempelvis Guido Castagna)

och resten av Karma Colan

 

Smält smör, choklad och kakao i kastrull tills det blir mjukt.

Ta bort det från spisen och rör ihop. Häll försiktigt på det sista av Karma Colan. 

 

 

Till serveringen

Lägg bitarna av Karma Cola-kaka på en tallrik med Jordgubbssåsen, häll ganachen över kakan, och dekorera med grädde eller creme fraiche.