Info
- Sortera på Relevans>
Prisbelönt hantverkschoklad från Göteborg
Standout Chocolate söker upp kakaobönor från småskaligt odlande bönder i olika delar av tropikerna i strävan att upptäcka goda och spännande smakursprung.
Genom att varsamt välja ut de finaste ekologiska kakaobönorna och rosta bönorna för att sedan producera chokladen i små batcher säkerställer dem en hög kvalitet.
Produkterna utgår ur vårt sortiment – Passa på att fynda dem till specialpris.
Chokladen innehåller endast två ingredienser för att lyfta fram kakaons fantastiska smaker och aromer.
Chokladen stenmals under flera dagar för att att bibehålla så mycket smak, arom och uppnå en så len konsistens som möjligt.
Genom att kakaobönderna får bra betalt kan man hjälpa dem att återinvestera pengar och utveckla sina gårdar och jordbruk samtidigt som man hjälper dem att förbättra sina liv.
Chokladen är ekologisk, majoriteten av sorterna är fri från mjölk, gluten, soja
Prisbelönta
Standout Chocolate har vunnit många priser på samtliga stora chokladtävlingar i världen och faktum är att nästan hela sortimentet är prisbelönat. Du kan läsa mer i detalj om vilken choklad som är prisbelönt längre ner på sidan.
Hållbarhet
Ekologi
Standout Chocolate använder endast ekologiska kakaobönor och ekologiskt rörsocker i chokladen. Innerförpackningen är tillverkad av biologiskt nedbrytbar biofilm och ytterförpackningen är tillverkad av FSC-certifierad pappersmassa.
Kakaobönderna
Standout Chocolate är en chokladproducent som ger tillbaka. De ser bland annat till att odlarna får bra betalt för sin kakao då de vanligtvis betalar 200% - 400% mer än det gällande priset på råvarubörsen. Detta för att uppmuntra dem till att utveckla sina odlingsmetoder långsiktigt. Välbetalda odlare är stolta över sitt arbete, håller kvaliteten hög för framtida skördar och kan utveckla sitt lokalsamhälle för kommande generationer.
Hantverket
Standout Chocolate sorterar kakaobönorna för hand för att säkerställa att inga defekta bönor kommer vidare i processen som skulle påverka smaken negativt. Bönorna rostas sedan i små batcher på låg temperatur, vilket hjälper till att utveckla smaken, samt att lossa skalet från kakaonibsen. Nästa steg är att knäcka bönans skal och separera det från nibsen.
Skalet kastas inte bort utan används för att göra ett gott kakaote.
Standout Chocolate stenmaler kakaon varsamt i flera dagar tillsammans med rörsockret. Detta görs för att ytterligare utveckla smaken, samt för att uppnå en silkeslen munkänsla. Sedan tempereras chokladen för att ge den en glänsande yta och en fin ren "snap" när du bryter av en bit. Den färdiga chokladen hälls i formar, stelnar och packeteras. Sedan är chokladen klar att avnjutas!
Chokladen
Smaken avslöjar mycket om ursprunget och människorna bakom chokladen.
Standout-filosofin är att använda så få ingredienser som möjligt - bara kakaobönor och rörsocker - helt enkelt för att vi tror på att göra choklad som är så sann mot sitt ursprung som möjligt. Kakaosort, odlingsförhållande och förädlingsprocess efter skörd spelar en viktig roll i utvecklingen av varje ursprungs unika smakprofil. Därför letar Standout Chocolate alltid efter odlare som delar passionen för kvalitetskakao och som gör sitt yttersta för att utveckla sitt jordbruk.
Standout CHocolate köper kakaobönor av hög kvalitet, där varje skörd har en unik smakprofil. Därför rostas bönorna varsamt på låg temperatur för att framhäva smakprofilen på bästa sätt när i chokladen. En bra rostning utvecklar smakens komplexitet samtidigt som den balanseras, vilket ger en lång och ren eftersmak.
Standout-filosofin
Standout Choclate strävar efter den godaste chokladen i kombinationen med ekologisk, ekonomisk och social hållbarhet.
För närvarande samarbetar Standout Chocolate med Cocoanect och Uncommon Cacao för för inköpen.
Standout Chocolate har valt namn med omsorg. När Fredrik startade Standout Chocolate så hade han ett tydligt mål; Att köpa, förädla och dela med oss av den bästa chokladen han kan, och aldrig tumma på kvaliteten.
Sortiment
Swedish Favourites
Nordic Nature
Single Origin
Mörk mjölkchoklad
Prisbelönt hantverkschoklad från Göteborg
Standout Chocolate söker upp kakaobönor från småskaligt odlande bönder i olika delar av tropikerna i strävan att upptäcka goda och spännande smakursprung, genom att varsamt välja ut de finaste ekologiska kakaobönorna och rosta bönorna för att sedan producera chokladen i små mängder säkerställer dem en hög kvalitet. Produkterna utgår ur vårt sortiment. Passa på att fynda dem till specialpris. Läs mer.