Kakao Nacional

Kakao Nacional

Arriba Naciónal är den vanligaste kakaon i Ecuador och brukar ses som landets stora stolthet. Arriba Naciónal är välkänd för sina fruktiga aromer med angenämt balanserad syrlighet och inslag av tropiska frukter.

Arriba Naciónal ger fantastiskt fin choklad som går ovanligt bra att kombinera med många spännande smaksättningar – från mint och lakrits till lingon och blåbär, för att nämna några goda exempel.

Förr ansågs Arriba Naciónal vara en variant av Forastero, den kakaosort som odlas mest i världen. Men numera kategoriseras den som en egen varietet tillsammans med Trinitario och Crillo. Samtliga räknas som fine or flavour cocoa. International Cocoa Organization (ICCO) definierar fine or flavour cocoa som kakao helt fri från defekter och med en komplex och tydlig smakprofil som är typisk för området där den växer, fermenteras och torkas. Den ska också vara historiskt och traditionellt knuten till sitt växtområde. Detta tycker vi passar perfekt in på vår kakao från Santa Teresa!